Lincoln Nebraska

Lincoln Nebraska

Na Omaha is Lincoln de grootste stad van de staat Nebraska. Met ruim 225.000 inwoners is het geen metropool, maar het is wel ook de hoofdstad van de staat Nebraska. De oorspronkelijke naam van de stad was Lancaster en werd in 1856 gesticht. 

In de winter kan het goed koud zijn in Lincoln, terwijl de zomers juist erg warm kunnen zijn. Grote steden in de buurt zijn Omaha en Kansas City. 

Bezienswaardigheden en activiteiten Lincoln NB

Haymarket District

Het historische Haymarket District is the place to be in Lincoln. Het is een relatief klein gebied met gerestaureerde pakhuizen, een grote watertoren en een unieke klok. Het is een levendiige plek, ook omdat de Universiteit van Nebraska dichtbij ligt. Het mooiste gebouw is het Lincoln Station, het oude treinstation dat nu omgedoopt is tot visitor center en restaurant. Regelmatig zijn er festivals of markten. 

Nebraska State Capitol

Dit is het derde State Capitol dat ze gebouwd hebben in Nebraska (de eerste twee bleven niet staan). In tegenstelling tot veel andere State Capitols heeft deze een 120 meter hoge toren met kantoren in plaats van de bekende koepel. Je kunt zowel buiten als binnen bezoeken op doordeweekse dagen. 

University of Nebraska State Mueum

Dit museum is gelieerd aan het Smithsonian en gaat vooral over paleontologie. De grootste samengestelde mammoet, evenals fossielen van olifanten kun je hier vinden. Het museum wordt ook vaak Elephant Hall genoemd om die reden. Er zijn altijd een aantal verschillende tentoonstellingen die altijd te maken hebben met natuur. 

Sunken Gardens

De Sunken Gardens bestaan uit drie delen. Met meer dan 30.000 planten worden elk jaar nieuwe thema's uitgewerkt. De tuinen zijn niet groot, maar als je een beetje liefhebber bent kun je hier toch echt even je ogen uit kijken. 

Museum of American Speed

Dit museum bestaat al sinds 1922 en laat alles zien over auto's en bestaat uit verschillende delen. Je kunt een twee uur durende tour volgen, maar ook op eigen gelegenheid het museum bezoeken.

Pioneers Park Nature center

Dit park heeft verschillende wandelpaden van 14 km in totaal. Bizons, herten en reeen lopen in het gebied los, evenals wilde kalkoenen. Er is ook speelgelegenheid voor kinderen. Leuk voor een middagje!

Children's zoo

Als je met kinderen reist is het belangrijk om afwisseling te hebben. Met meer dan 400 dieren is de Children's zoo een leuke uitstap met de kleinere kinderen. Je kunt onder andere giraffen voeren en meer. 

Accommodatie

Lincoln is een grote stad met een grote universiteit. Doordat er omheen veel landbouw is, is Lincoln het centrum van veel activiteit. Dit betekent ook dat er een groot aanbod betaalbare en goede hotels te vinden is. Voor een eenvoudige overnachting raden we een Holiday Inn Express, Best Western of Super8 aan. Ben je iets meer budgetgericht? Dan is een motel6 of een plaatselijk motel ook prima. 

Wil je iets meer luxe? Rondom het Harmarket gebied vind je een aantal duurdere hotels. 

In de buurt

Lincoln heeft een vliegveld waar binnenlandse vluchten aankomen. Het is een goed bereikbare plek met regelmatige vluchten vanuit andere grote steden in de VS. Omaha en Kansas City zijn de grootste steden in de buurt. Er zijn in Nebraska een aantal bezienswaardigheden zoals het Scotts Bluff National Monument en het Agate Fossil beds national monument. Er zijn geen grote publiekstrekkers of wereldberoemde plekken in Nebraska. 

Als onderdeel van je rondreis VS?

Nederlanders die Nebraska bezoeken zullen dit voornamelijk voor werk doen of op doorreis van de oostkust naar de westkust. Het voordeel van het bezoeken van een staat als Nebraska is dat je wel het echte landelijke Amerika zult zien. Je komt beter in aanraking met locals, zeker als je een keer een plaatselijke diner of kroeg bezoekt. Lincoln is een levendige stad waar je je prima een dag kunt vermaken. 

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Denver

Iowa

Kansas

Nebraska

Oklahoma