Carlsbad Caverns National Park

Carlsbad Caverns NP informatie

Een van 's werelds meest spectaculaire onderaardse grottenstelsels zijn de Carlsbad Caverns. Het Carlsbad Caverns National Park ligt in het zuidoosten van New Mexico in de Guadalupe Moutains. Het nationale park dichtbij het Guadalupe Mountains National Park in Texas. Je kunt een bezoek aan Carlsbad Caverns NP en Guadalupe Mountains NP dus ideaal combineren. Boven de grond bestaat het park uit diepe canyons, oude zeebodems, bloeiende cactussen en wilde dieren in de Chihuahuan woestijn. Verborgen onder het oppervlak bevinden zich meer dan 119 grotten. De grotten zijn gevormd door zwavelzuur dat kalksteen oploste. Je kunt in het park onder andere deelnemen aan vleermuistochten, grotten bezoeken, wandelingen maken door de grotten en hiken. 

Zelfgeleide tours Carlsbad Caverns NP

Big Room Trail

De meest populaire route in Carlsbad Caverns NP is de vlakke Big Room Trail van 2 km. De Big Room is de grootste grot in Noord-Amerika. Tijdens deze trail zal je goed zicht hebben op verschillende rotsformaties in alle soorten en maten. Daarnaast zul je de touwladder zien die in 1924 werd gebruikt door ontdekkers. Je kunt ook een kortere route nemen door de Big Room, hierdoor wordt de trail 1 km lang. De Big Room Trail is bereikbaar door eerst via de Natural Entrance Trail af te dalen of via de lift bij het bezoekerscentrum.

Natural Entrance Trail

De Natural Entrance Trail is heel erg steil van 2 km lang. Je kunt ervoor kiezen om 229 meter naar boven te klimmen vanaf de Big Room of om dat aantal meters af te dalen vanaf de ingang van de grot. Deze hoogte staat gelijk aan een gebouw van 75 verdiepingen hoog. Voor deze route heb je enige conditie nodig. Onderweg kom je langs verschillende rotsformaties.

Begeleide tours Carlsbad Caverns NP

King's Palace

De King's Palace tour duurt 1,5 uur en leidt je door vier grotten naar het diepste deel van de grot dat is opengesteld voor publiek. De diepste deel van de grote bevindt zich 253 meter onder het woestijnoppervlak. Bewonder onderweg verschillende soorten rotsformaties. De rangers zetten tijdens deze wandelingen vaak het kunstmatige licht uit, zodat je kunt ervaren hoe donker de grot van zichzelf is. Tijdens deze wandeling daal je een flink stuk af en klim je op het einde weer een zeer steile heuvel op. Deze tour kost $8 voor volwassenen en $4 voor kinderen, de tickets dien je vooraf te reserveren. De verzamelplaats voor deze tour is bij het ondergrondse restaurant/lunchplek. 

Left Hand Tunnel

De Left Hand Tunnel Tour is een 2 uur durende kaarsverlichte lantaarntocht en leidt je over onverharde paden door een onontwikkeld deel van de grot. De onverharde paden leiden je soms over opervlakken met verschillende hoogtes en steile, gladde hellingen. Het is dus noodzakelijk om goede, stevige schoenen met gesloten neus te dragen. De tour kost $7 voor volwassenen en $3,50 voor kinderen, vooraf reserveren is verplicht.

Lower Cave

De 3 uur durende Lower Cave Tour leidt je langs enkele hoogepunten zoals 'The Rookery', een plek met meerdere nesten van grotparels, de 'Colonel Boles Formation' en verschillende andere grotformaties. Om af te dalen in de Lower Cave, gelegen onder de Big Room, dien je een afdaling te maken via een hoge ladder en achterwaarts een helling af te lopen met behulp van een touw. De tour kost $20 voor volwassenen en $10 voor kinderen, je dient vooraf te reserveren voor deze tour.

Hall of the White Giant

De 4 uur durende Hall of the White Giant tour is iets voor jou als je het niet erg vindt om vies te worden, glibberige stenen te beklimmen en door smalle doorgangen te kruipen. Hoogtepunten van deze tour zijn rotsformaties zoals de White Giant en smalle doorgangen zoals Matlock's Pinch. De tour kost $20 voor volwassenen en $10 voor kinderen, je dient vooraf te reserveren voor deze tour.

Slaugther Canyon Cave

De 5,5 uur durende Slaugther Canyon Cave tour is een vrij inspannende tour die je naar een ondergrondse wildernis leidt. De wandelpaden die deze tour volgt in de grotten zijn smal, ongelijk en zeer glad. Hoogtepunten tijdens deze wandeling zijn de 'Monarch', met 89 meter een van 's werelds hoogste pilare en een zuil versierd met kristallen genaamd de 'Christmas Tree'. De tour kost $15 voor volwassenen en $7,50 voor kinderen, je dient vooraf te reserveren voor deze tour.

Activiteiten in Carlsbad Caverns NP

Bat Flight Program

Van eind mei tot oktober kun je gratis deelnemen aan het Bat Flight Program in het Bat Flight Amphitheatre, tijdens dit programma praat een ranger over de vleermuizen. Vervolgens zul je zien hoe de vleermuizen de grotten verlaten rond zonsondergang.

Bezoekerscentrum

Neem een kijkje bij het bezoekerscentrum en leer door tentoonstellingen hoe de grotten zijn ontstaan, welke dieren en planten in de woestijn leven en over de geschiedenis van het park. Daarnaast kun je een korte film kijken over het nationale park, wat eten in het restaurant of souvenirs kopen in de cadeauwinkel. 

Accommodaties rondom Carlsbad Caverns NP

In Carlsbad Caverns NP wordt geen accommodatie aangeboden. Het is mogelijk om een eindje verderop te overnachten in Carlsbad, in White's City is ook een camping aanwezig. 

Eten en drinken Carlsbad Caverns NP

In het bezoekerscentrum is een restaurant aanwezig waar je wat kunt eten of drinken. Ook in de grotten is er de mogelijkheid om dichtbij de liften snacks te kopen, deze dienen daar ook opgegeten te worden. Buiten het park zijn meerdere restaurants in White's City of in Carlsbad.

Onze tips voor Carlsbad Caverns NP

  • Het wordt aangeraden om schoenen met gesloten neus en goede grip te dragen. Enkele delen van wandelpaden zijn steil en nat door natuurlijke waterdruppels. Draag daarom bij een bezoek wandelschoenen met een goed profiel. 
  • Neem een dunne jas of sweater mee, het is fris in de grotten.
  • Het kan handig zijn om een zaklamp of hoofdlamp mee te nemen
  • Houd er rekening mee dat je op de meeste plekken in het nationale park (vrijwel) geen bereik hebt op je telefoon.
  • Koop een nationale parkpas (annual pass) als je een rondreis maakt. Deze heb je na een bezoek aan drie parken er weer uit en is goedkoper en handiger dan elke keer apart entree betalen.
  • Bedenk vooraf waar je overnacht. Als je budgetvriendelijk wil reizen is het vaak raadzaam net iets verder van de parkingang te verblijven.

Park informatie

  • Bezoek altijd even de officiële website van het nationaal park. Hier worden wegafsluitingen en afsluitingen van wandelpaden bijgehouden, maar ook waarschuwingen voor bijvoorbeeld regenval en onweer.
  • Bezoek ook het visitor center. Zij hebben veel kennis en staan je graag te woord.
  • Er zijn verschillende mogelijkheden om met een parkranger educatieve programma's te volgen.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Gezinsreis Nationale Parken VS

Albuquerque

Dallas

New Mexico

Texas

Tucson