Dallas

Dallas informatie

Dallas is de negende grootste stad van de VS, de op twee na grootste stad in Texas en de vierde grootste agglomeratie in de VS. Dallas ligt in het noorden van Texas en werden in eerste instantie ontwikkeld vanwege de aanleg van grote spoorlijnen die door het gebied liepen. Deze spoorlijnen gaven toegang tot vee, katoen en later olie in Noord en Oost Texas. Tegenwoordig is het een zeer moderne stad.

Dallas heeft een vochtig subtropisch klimaat, waardoor de zomers erg heet en vochtig zijn en de winters mild. Dallas ligt aan de onderkant van Tornado Alley, dit is het deel van de VS waar tornado's het vaakst voorkomen.

Enkele bezienswaardigheden in Dallas zijn Pioneer Plaza, The Fort Worth Stockyards, The Sixth Floor Museum, Dallas Arts District en natuurlijk de skyline met wolkenkrabbers.

Over Dallas

  • Dallas heeft ongeveer 1,345 miljoen inwoners
  • Dallas is de negende grootste stad in de VS en de derde grootste in Texas
  • Dallas Fort Worth International Airport is groter dan het eiland Manhattan
  • De frozen margarita is uitgevonden in Dallas
  • Dallas was de thuisbasis van Bonnie & Clyde
  • De keten 7-Eleven is onstaan in Dallas

Bezienswaardigheden Dallas

Reunion Tower

De 171 meter hoge Reunion Tower is het meest opmerkelijke gebouw in Dallas, het gebouw bestaat uit vijf cilindrische betonnen palen met daarop een grote bol die 's avonds verlicht wordt. De bouw van de toren is voltooid in 1978, de toren werd in 2011 gerenoveerd en beschikt nu ook over een restaurant en het GeO-Deck observatiedek.

Dallas Arts District

Het Dallas Arts District wordt gezien als het grootste stedelijke kunstdistrict in de VS. Enkele attracties in dit gebied zijn het Perot Museum of Nature and Science, het Klyde Warren Park, het Dallas Museum of Art en het Winspear Opera House.

Pioneer Plaza

In het park Pioneer Plaza staan meerdere bomen en kliffen die door de mens zijn gemaakt. Het hoogtepunt van het park zijn de levensechte bronzen beelden die een veetocht nabootsen, met longhornvee en cowboys op paarden. Het park is ontworpen om te lijken op een deel van de Shawnee Trail, dit was in de 19e eeuw een belangrijke veetocht door Texas.

The Sixth Floor Museum

De 35e president John F. Kennedy werd op 22 november 1963 vermoord op Dealey Plaza in Dallas. Dealey Plaza dient tegenwoordig als gedenkteken voor de overleden president. Bij Dealey Plaza staat ook het Sixth Floor Museum, in dit museum kun je meer leren over het leven en de dood van John F. Kennedy en over de dag waarop hij werd vermoord.

Fair Park

Het Fair Park omvat de grootste collectie van art deco gebouwen uit de jaren 1930 en biedt je een goede kijk in de geschiedenis. Daarnaast staan er in de Hall of State in het Fair Park meer dan 3 miljoen historische documenten en artefacten tentoongesteld. In het Fair Park wordt ook jaarlijks de State Fair of Texas georganiseerd. Enkele andere attracties in het Fair Park zijn het African American Museum, The Music Hall, Texas Discovery Gardens en het Children's Aquarium.

Old Red Museum and Courthouse

Het Old Red Museum and Courthouse, gelegen op Founder's Plaza, bevat een tentoonstelling over de geschiedenis van Dallas met een paar historische artefacten, herinneringen, interactieve tentoonstellingen en foto's. Het gebouw is gebouwd in 1892 en dient als symbool van het erfgoed van Dallas. Neem zeker even een kijkje bij het gebouw en bewonder de originele kenmerken zoals de glas-in-loodramen, de grote trap en de stalen gebogen schaalvormige bouwconstructie.

Forth Worth Water Gardens

Gelegen naast het Fort Worth Convention Center liggen de Forth Worth Water Gardens, een verfrissende stedelijke oase. Het plein omvat drie zwembaden, watervallen en fonteinen. 

The Forth Worth Stockyards

Bezoek voor een echte cowboy belevenis de Forth Worth Stockyards, gelegen op een uur rijden vanaf Dallas. In dit nationale historische district wordt twee keer per dag een veetocht georganiseerd. De veetochten vinden plaats op 11:30 a.m. en 4 p.m.Daarnaast vind je hier rodeoshows, paard-en-wagenritten en een ruime keuze aan BBQ.

Activiteiten en things to do Dallas

White Rock Lake and Park

Bezoek het White Rock Lake and Park, gelegen op zo'n 16 km ten noorden van downtown Dallas. Je kunt hier onder andere vissen, fietsen, wandelen, rolschaatsen, vogels kijken en picnicken bij het meer. Daarnaast kun je hier ook stand-up paddleboards en kajaks huren. Zwemmen in het meer is verboden! Enkele attracties in de buurt zijn het Bath House Cultural Center, het White Rock Lake Museum en het Dallas Arboretum and Botanical Garden. 

Dallas Cowboy Stadium

Breng een bezoek aan het stadion van de Dallas Cowboys, een professioneel American footballteam, en volg een van de vier dagelijkse rondleidingen door het AT&T Stadium of bezoek een wedstrijd. Het AT&T Stadium is het grootste koepelvormige stadion in de VS. 

George W. Bush Presidential Library & Museum

De George W. Bush Presidential Library, gelegen in het noordelijke universiteitspark van Dallas, omvat uitgebreide tekstuele, elektronische en audiovisuele documenten van het 43e presidentschap. De bibliotheek dient meer als onderzoeksfaciliteit. Bezoekers kunnen wel het aangrenzende msueum bezoeken. In dit museum zijn interactieve exposities en gedetailleerde displays over gebeurtenissen en thema's uit de tijd dat Bush in functie was te zien.

En nog veel meer!

Er is nog veel meer te doen in en nabij Dallas. Maak bijvoorbeeld een wandeling in het Cedar Hill State Park, maak een ritje met de McKinney Avenue Trolley, bezoek Southfork Ranch van de bekende TV-show 'Dallas' of ga mee met een Bonnie and Clyde Tour.

Toptips Dallas

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting in te plannen in Dallas. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Dallas te bezoeken en de stad te ontdekken.

Waar verblijven?

Indien je graag vlakbij de bezienswaardigheden wilt verblijven, is Downtown Dallas de beste wijk om te verblijven. Downtown Dallas staat bekend om zijn wolkenkrabbers en rijke geschiedenis. Houd er wel rekening mee dat verblijven in het centrum vaak een stuk prijziger is. We raden je aan om in een wijk te verblijven die wat verder van Downtown Dallas vandaan ligt als je iets budgetvriendelijker wilt verblijven. Een voorbeeld van zo'n wijk is Deep Ellum, in deze wijk heb je ook een goed aanbod wat betreft muziek en nachtleven.

Vliegen naar Dallas en beste reistijd

Dallas Fort Worth Internationaal is het grote vliegveld van Dallas, de tweede luchthaven van Dallas is het Dallas Love Field Airport. In de zomer kun je dagelijks vanaf Schiphol rechtstreeks naar Dallas Forth Worth vliegen. Daarnaast gaan er elke periode van het jaar vluchten met minstens een overstap naar Dallas. Het voordeel van vluchten met een overstap is dat ze meestal een stuk voordeliger zijn. In de zomermaanden juli en augustus zijn de vliegtickets meestal een stuk duurder dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met november. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. 

Eten en drinken Dallas

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Dallas bieden een gevarieerde keuken. Zo zijn Tex-Mex gerechten erg populair in Dallas, probeer ook zeker chile con queso and chips, een chimichanga of fajitas. Een goede plek om te genieten van Tex-Mex gerechten is bij Mia's Tex-Mex, voor huisgemaakte Texas chili kun je terecht bij Tolbert's. Andere iconische gerechten zijn gefrituurde kip met gefrituurde okra, pecan pie, barbecue gerechten, frito pie en natuurlijk de frozen margarita.

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Dallas veel kleine restaurants, cafés en koffietentjes. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken. Het eten op een drukke plek kan dan natuurlijk ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Austin

Big Bend National Park

Guadalupe Mountains National Park

Houston

San Antonio

Texas