Columbia

Columbia informatie

Columbia is de hoofdstad en met bijna 132.000 inwoners de grootste stad van de staat South Carolina. Columbia is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. De stad is gesticht in 1786, maar je ziet er niet veel 18e of begin 19e eeuwse gebouwen terug. Tweederde van Columbia is namelijk tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog platgebrand, toen in 1865 generaal William. T. Sherman de stad binnenkwam.

Bijnamen voor Columbia zijn "Soda City" op basis van de afkorting "Cola" en "River City" doordat de stad ligt op een plek waar de samenvloeiing van drie rivieren plaatsvindt (Broad River, Congaree River en Saluda River).

Bezienswaardigheden Columbia

South Carolina State House

Het South Carolina State House is een van de meest bezochte toeristische attracties in de staat South Carolina. De bouw van het South Carolina State House begon in 1851, maar werd niet voltooid tot na de oorlog. Het gebouw is een goed voorbeeld van de Greek Revival architectuur, deze stijl was helemaal in in het zuiden tijdens de periode voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Zoek bij een bezoek aan het capitool zeker de vijf sterren langs de buitenkant van het gebouw. De kanonskogels van de Union Army troffen op deze gemarkeerde plekken de façade van het gebouw tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, voordat de bouw van het capitool was voltooid. Er zijn gratis rondleidingen door het South Carolina State House beschikbaar. Het terrein van het capitool omvat verder het Revolutionary War Generals Monument, het American-Mexican War Monument, het African-American History Monument, het Confederate Monument en andere beeldhouwwerken ter ere van George Washington, de Senators van South Carolina en gevallen wetshandhavers van de staat. Deze monumenten en beeldhouwwerken geven de bezoeker een kijkje in de complexe staatsgeschiedenis. 

South Carolina Confederate Relic Room & Military Museum

Het South Caroline Confederate Relic Room & Military Museum is het op twee na oudste museum in South Carolina. Het museum vertelt het verhaal van de militaire geschiedenis van South Carolina vanaf de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog tot de huidige oorlog tegen het terrorisme. Een groot deel van de collectie focust zich op de Amerikaanse Burgeroorlog en omvat goed bewaarde uniformen, medische uitrusting, wapens en andere artefacten. 

Robert Mills House and Gardens

Robert Mills House and Gardens werd in het jaar 1825 gebouwd door Robert Mills in de Classic Revival architectuur. Robert Mills heeft het Washington Monument in Washington, D.C. ontworpen. Het huis werd gebouwd voor Ainsley en Sarah Hall en stond destijds bekend als het Ainsley Hall House. Het was de bedoeling dat Ainsley en Sarah in dit huis gingen wonen maar omstandigheden leidden ertoe dat het pand werd gebruikt als campus voor drie verschillende religieuze scholen. Het huis werd in 1961 gered van de sloopkogel en heropend als historisch museum. Het historische museum beschikt over een collectie antieke stukken, meubels en kunst, veel in Federale stijl en Frans Empirestijl. De tuinen werden toegevoegd na de restauratie in de jaren 60 en zijn aangelegd in een klassieke Engelse stijl. Het is mogelijk om een rondleiding door het huis en de tuinen te volgen.

Busted Plug Plaza

Busted Plug Plaza beschikt over een ongewoon kunstwerk, namelijk 's werelds grootste brandkraan. De brandkraan is 12 meter hoog en is gemaakt van 306.175 kg staal. De grote brandkraan is ontworpen door kunstenaar Blue Sky uit South Carolina, andere kunstwerken van hem zijn de Portable Parking Space muurschildering en de Levitating Dumpster. 

Columbia Canal & Riverfront Park

Het Columbia Canal & Riverfront Park is een populair stadspark gelegen langs de Congaree River en het Columbia Canal. Het park beschikt over kilometers aan verharde paden voor wandelaars, fietsers en joggers. In het park vind je ook een openlucht sportschool met zeven apparaten om verschillende lichaamsdelen te trainen. Verder beschikt het park over toiletten, picknicktafels en een prachtig uitzicht op de rivier.

Hampton-Preston Mansion and Gardens

Hampton-Preston Mansion and Gardens is gebouwd in het jaar 1818 in opdracht van Ainsley en Sarah Hall als privéwoning. Het huis is een van de oudste overgebleven gebouwen in Columbia. De familie Hall woonde hier kort en in 1823 werd het huis verkocht aan de vooraanstaande familie Hampton. De familie stond bekend als een van de rijkste planters in het zuiden. In de 50 jaren die volgden groeide het landgoed uit tot de grootste residentie van Columbia. Bewoners van het landgoed waren de families Hampton en Preston en hun vele slaven. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog diende het huis als hoofdkwartier van de Union Army en vervolgens als het herenhuis van de gouverneur. Het is mogelijk om een tour te volgen door het huis en de tuinen.

South Carolina State Museum

Het South Carolina State Museum is geopend in 1988 en leert je meer over de geschiedenis van de staat. Het museum omvat verschillende tentoonstellingen gericht op belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van South Carolina en over de kunst, natuur, technologie en wetenschap in de staat. Enkele hoogtepunten van de expositie zijn een onderzeeër en de eerste stoomlocomotief die in de VS werd gebouwd. Daarnaast beschikt het museum over een planetarium en een interactief 4D theater. 

Waverly Historic District

Bezoek de eerste buitenwijk van de stad Columbia: Waverly. De gemeenschap Waverly staat bekend als een divers gebied dat ambachten, activisme en kunst van mensen van alle achtergrond en groottes aanmoedigt. Waverly is ook de thuisbasis voor de twee historische scholen die hoger onderwijs aanboden tijdens de rassenscheiding in het zuiden, dit zijn het Benedict College en Allen University. Andere hoogtepunten in de wijk zijn de Bishop's Memorial AME Church, het Carver Theatre en de Waverly Five & Dime.

Woodrow Wilson Family Home

De enige presidentiële site in de staat South Carolina is het Woodrow Wilson Family Home. Het Woodrow Wilson Family Home was het jeudghuis van Woodrow Wilson, de 28e president van de VS. Het huis is gebouwd in een Italiaanse villastijl. In het huis kun je door middel van tentoonstellingen, vignetten en verhalen meer leren over de jeugd en de geschiedenis van Woodrow Wilson.

Toptips Columbia

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting in te plannen in Columbia. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Columbia te bezoeken en de stad te ontdekken.

Waar verblijven?

Er zijn allerlei soorten accommodaties in Columbia van bed and breakfasts tot luxe hotels, van appartementen tot resorts. Indien je dichtbij de bezienswaardigheden wil verblijven is het een aanrader om in Downtown Columbia te verbljven. Over het algemeen goedkoper om in de buitenwijken van de stad te verblijven of dichtbij het vliegveld, in plaats van in het centrum dichtbij de bezienswaardigheden. Een aanrader is dan ook om dichtbij het vliegveld of in een van de buitenwijken van Columbia te verblijven.

Vliegen naar Columbia en beste reistijd

Columbia Metropolitan Airport is het vliegveld van Columbia, er vliegen alleen binnenlandse vluchten naar dit vliegveld. Vanaf Schiphol vliegen er dus geen rechtstreekse vluchten naar Columbia, je dient dus altijd een overstap te maken. Het voordeel is wel dat vluchten met een tussenstop over het algemeen een stuk voordeliger zijn. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met november. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. 

Eten en drinken Columbia

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Columbia bieden een gevarieerde keuken. Enkele iconische gerechten in de staat zijn barbecue, gekookte pinda's, shrimp and grits (garnalen in een pap gemaakt van gekookt maïsmeel) en frogmore stew (stoofpot met worst, schelpdieren, maïs, aardappelen en uien). Bekende restaurants in Columbia zijn Halls Chophouse, Mr. Friendly's New Southern Cafe, Cola's Restaurant en Bourbon. 

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Columbia veel koffietentjes en kleine restaurants. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken, het eten op een drukke plek kan dan ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis 18-39 West-Canada

Congaree National Park

Great Smoky Mountains National Park

North Carolina

South Carolina