--

South Carolina

South Carolina

South Carolina, met als hoofdstad Columbia ligt in het zuiden van de VS aan de oostkust, boven Georgia. Het gebied heeft tijdens de onafhankelijkheidsoorlog een zware periode gekend met ruim 1/3e van alle gevechten. 

De rivier Savannah is de grootste en belangrijkste rivier van de staat. Er wonen ongeveer 4 miljoen mensen in de staat. Met onder andere de Blue Ridge Mountains en grote meren als Lake Murray en Lake Marion is er genoeg te beleven voor natuurliefhebbers. Liefhebbers van de Amerikaanse geschiedenis halen hun hart op in onder meer Charleston. Myrtle Beach is een populaire vakantiespot voor Amerikanen. 

South Carolina informatie

  • Bijnaam is de Palmetto state, genoemd naar de bomen die hielpen bij het weerstaan van een Britse aanval
  • De grootste stad is Charleston
  • De kust is ongeveer 250 kilometer lang
  • De staat produceert een groot deel van de appels in de VS elk jaar en viert dat met een eigen festival

Bezienswaardigheden South Carolina

Myrtle Beach

In Myrtle Beach vind je onder andere "Broadway at the Beach", een groot shopping center en entertainment complex, met 3 theaters, 20 restaurants en meer dan 100 winkels. Nachtclubs, hotels en het strand trekken hier meer dan 14 miljoen bezoekers per jaar. In Myrtle Beach vind je ook een groot reuzenrad vlak aan zee. 

In Myrtle Beach vind je ook Wild Water & Wheels, een groot waterpark dat met name in de zomerperiode een aanrader is, zeker als je met kinderen tussen de 12 en 18 reist. 

Historic Charleston City Market

Dit historische marktcomplex is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. Het is een lange serie van gebouwen met inmiddels behalve veel souvenirwinkels, juwelen en allerlei andere dingen. Ook het Charleston Confederate museum vind je hier. 

Congaree National Park

Congaree National Park vind je ten oosten van Columbia. Je kunt hier de laatste hardhoutbossen van de Verenigde Staten vinden. Je komt er de hoogste bomen in het oosten van de VS tegen. Behalve wilde zwijnen, lynxen, herten en coyotes vind je hier ook veel vogelsoorten. Met name kanovaren is erg populair in dit Nationaal Park. 

State Parks

Er zijn verschillende State Parks in South Carolina. State Parks zijn de plekken waar veel Amerikanen tijd doorbrengen in de natuur en allerlei activiteiten ondernemen. In State Parks is vaak veel recreatie toegestaan en zijn er niet heel veel beperkingen. Veel Amerikanen trekken er op uit in de weekenden om te verblijven in de state parks.

Een aantal zijn: Sesquicentennial State Park, Caesars Head State Park, Paris Mountain State Park en Table Rock State Park. Daarnaast vind je er nog Kings Mountain State Park, Francis Marion National Forest, Oconee State Park en Santee State Park en Jones Gap State Park. 

State Capitol 

In Columbia vind je het South Carolina State House. Deze kun je bezoeken. Gegidste tours zijn tussen half tien en half vier mogelijk en vertrekken elk half uur. Reserveren is niet verplicht, tenzij je met een grote groep komt. 

Alligators

Er zijn meer dan 100.000 alligators te vinden in South Carolina, dus de kans dat je ze tegenkomt langs de kant van de weg of aan de waterrand is groot. Zorg ervoor dat je nooit water in gaat waar je de bodem niet kunt zien en houd kleine kinderen uit de buurt van watertjes, moerassen en meertjes. Hoewel alligators in principe zelden aanvallen gebeurt het wel eens in de zoveel tijd. 

Things to do South Carolina

Kajakken in Charleston (en op veel andere plekken)

Er zijn in South Carolina een groot aantal plekken waar je kunt kanoën. Dit kan op zee, met kans op het zien van dolfijnen, maar ook in de verschillende state parks. 

Dolfijnencruise

Je bezoekt Hilton Head Island en gaat onderweg op zoek naar dolfijnen. De kans dat je daadwerkelijk dolfijnen ziet is groot. 

Tours door Charleston

Er zijn verschillende boottochten, maar ook tours met paard en wagen te boeken in Charleston. Je bezoekt het historische centrum van deze stad met de prachtige bouwstijlen. 

En meer

Sunset cruises, stand up paddling, ziplines en klimparken en andere activiteiten kun je op meerdere plekken boeken. 

Grootste steden SC

Columbia

De hoofdstad van South Carolina. Er is vooral veel historie te beleven, met oude huizen en herenhuizen. De drie rivieren zorgen voor genoeg plekken om te kunnen ontsnappen aan de stad. Er wonen ongeveer 130.000 inwoners. 

Charleston

Historisch Charleston is een populaire toeristische bestemming met name voor Amerikaanse bezoekers. De stad speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en was de plek waar het eerste schot gelost werd tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Het historische district geeft je veel mogelijkheden om oude gebouwen en plantages te bekijken. Een tour naar Fort Sumter is aan te raden als je interesse hebt in de geschiedenis van de VS. 

Myrtle Beach

Hoewel er niet zoveel mensen wonen is Myrtle Beach het centrum van het entertainment aan de oostkust van South Carolina. Met stranden (100 kilometer aaneengesloten strand), veel entertainment en mogelijkheden om uit te gaan trekt dit stadje 14 miljoen bezoekers per jaar. Er zijn 425 hotels te vinden en 1900 restaurants. In Myrtle Beach worden jaarlijks verschillende grote festivals gehouden die veel bezoekers trekken. Houd daar rekening mee! 

Klein interessant feitje: het is niet toegestaan op het strand met een slipje te lopen.

Hotels en places to stay

In de grotere steden in South Carolina zijn voldoende grotere en kleinere hotels te vinden. Je hebt hier ook de keus uit meer of minder luxe afhankelijk van je budget en wensen. 

In de kleinere steden en aan de interstates vind je vaak bekende motelketens als Super8 en Motel6, maar ook andere eenvoudige hotels. Deze zijn qua prijs/kwaliteit vaak prima, maar het is verstandig om even vooraf te kijken naar reviews voor je iets boekt. Boek je een rondreis bij Eager? Dan boeken wij natuurlijk motels en hotels die schoon, netjes en goed zijn. 

Als onderdeel van je rondreis?

South Carolina is een interessante staat. Behalve het zien van alligators, het bezoeken van de verschillende steden en de diversiteit van de State Parks zijn ook de stranden erg geliefd. Het subtropisch klimaat in de zomer helpt daar zeker bij. We raden je aan om als je South Carolina bezoekt, zeker een aantal dagen aan het strand door te brengen als onderdeel van je vakantie. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Great Smoky Mountains National Park

North Carolina

Savannah