--

Mount Rushmore

Mount Rushmore SD

Mount Rushmore zegt niet iedereen gelijk wat, maar als je het hebt over uitgehakte hoofden van voormalige presidenten is het voor veel mensen al een stuk duidelijker. Mount Rushmore is een National Memorial in South Dakota, gelegen in de Black Hills bij het plaatsje Keystone. 

Mount Rushmore informatie

De presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn uitgehakt in de Black Hills en herdenkt de geboorte en ontwikkeling van de Verenigde Staten. Onlangs (2020) kwam president Trump in het nieuws met de melding dat hij graag zou willen dat zijn hoofd erbij uitgehakt wordt. Voor zover bekend is daar nog geen concrete actie op geweest. 

De regio behoorde toe aan de Lakota indianen, maar toen in 1874 goud gevonden werd in de Black Hills ontstond een goudkoorts in de regio en werd het gebied onder controle van de Verenigde Staten gebracht. 

Mount Rushmore is ontwikkeld om toerisme en de lokale economie te stimuleren. 

Bezoekinformatie

Je hoeft geen entreekosten te betalen om Mount Rushmore te bezoeken. Wel kost het parkeren van een auto 10$ per auto. Adres:

13000 Highway 244
Building 31, Suite 1
KeystoneSD 57751

Mount Rushmore is open vanaf 05:00 in de ochtend tot 23:00 in de avond. Met zonsopgang of zonsondergang komen is natuurlijk een aanrader. Je parkeerkaartje is een jaar geldig dus je kunt er ook voor kiezen twee keer naar het monument te gaan. Alleen op 1e kerstdag zijn alle faciliteiten gesloten, de rest van het jaar niet. 

Je America the Beautiful Nationale Parkpas is niet geldig en kan niet gebruikt worden voor het betalen van de parkeerkosten. 

Hikes en wandelingen rondom Mt Rushmore

Presidential Loop

Dit is de klassieke tocht die de meeste mensen lopen naar de voet van de bergen waar de hoofden zijn uitgehouwen. Je kunt een audiotour volgen met interessante informatie tijdens het lopen. Houd rekening met veel drukte. De wandeling is iets minder dan anderhalve kilometer lang.

Horsethief Trail

Een fantastische hike van 5 kilometer met watervallen, granieten rotsen en grote bomen. Horsethief Lake ligt ten westen van Mount Rushmore en biedt je een prima wandeling die je in combinatie met Mount Rushmore kunt doen. 

Custer State Park

Het nabijgelegen Custer State Park is een goede plek om verschillende mooie wandeltochten te doen. 

Crazy Horse

Als je Mount Rushmore bezoekt raden we je zeker aan ook het Crazy Horse memorial te bezoeken. Dit ligt een half uurtje verderop en bestaat uit een nog in aanbouw zijnde monument opgedragen aan Crazy Horse, een plaatselijke indianenleider. Uiteindelijk wordt het beeld 195 meter lang en 172 meter hoog. Elk jaar wordt er een mars naar het beeld gemaakt. Op sommige dagen is publiek welkom om te kijken bij het opblazen van een gedeelte van de rotsen. 

Verblijf en accommodatie

Keystone is de meest logische plek om te verblijven tijdens je bezoek aan Mount Rushmore. Ook Rapid City is een prima uitvalsbasis met ook meer hotels. Om de Black Hills te ontdekken raden we je aan zeker 2 of 3 nachten te verblijven en een aantal van de wandeltochten te doen. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Zeker! De Black Hills liggen aan de westkant van South Dakota en zijn daardoor prima te combineren met bijvoorbeeld een rondreis Colorado of een rondreis met bezoek aan Wyoming (Yellowstone onder andere). Zoals overal in de VS zijn de onderlinge afstanden aanzienlijk, maar het is zeker de moeite waard om dit stukje cultureel erfgoed mee te pakken tijdens je bezoek aan de VS. 

Rondreizen VS

Badlands National Park

Custer State Park

South Dakota

Wind Cave National Park