Gezinsreizen USA en Canada

Gezinsreizen USA en Canada

 • 18 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Een gezinsreis naar Amerika en Canada staat bij veel gezinnen op het lijstje om ooit eens te doen. Bij Eager2Travel zijn we gespecialiseerd in het aanbieden van autorondreizen voor gezinnen. Campers verhuren we niet, maar voor een roadtrip met het hele gezin ben je bij ons aan het juiste adres!

Voor mensen die de eerste keer naar de VS en Canada reizen, raden we aan om zeker ook veel van de "standaard" highlights mee te pakken. 

Je hebt de keus uit twee soorten gezinsreizen: een individuele gezinsreis, volledig afgestemd op de eigen wensen, of een groepsrondreis samen met andere gezinnen. Het grootste voordeel van een groepsrondreis samen met anderen is dat je elkaar in het hotel elke avond weer tegenkomt. Dit is gezellig voor de kinderen, maar zeker ook handig voor de ouders. Nadeel is natuurlijk dat je vastzit aan specifieke data. 

Laat je in ieder geval verrassen door de overweldigende natuur van Canada en de ruige Noordelijke staten van de VS. Deze rondreis raden we aan voor ouders met kinderen tussen de 10 en 20 jaar oud. Voor jongere kinderen is de rondreis in Florida, Californië of langs de Nationale Parken in de VS beter geschikt. 

Deze rondreis is gezien het aantal kilometers dat gereden wordt alleen aan te raden als je graag in de auto zit. Houd rekening met goed gevulde dagen. 

LET OP: je boekt deze rondreis als gezinsrondreis samen met andere gezinnen. Overdag ga je je eigen gang. In de hotels kom je elkaar tegen en kun je eventueel samen eten of nog wat ondernemen. 

 • 98% van onze reizen gaat door

Waarom deze gezins-groepsreis?

 • Groepsrondreis samen met andere gezinnen
 • Overdag vrijheid, 's avonds gezelligheid
 • Je eigen rondreis met je eigen SUV
 • Maar natuurlijk kun je ook samen op stap!

Dag 1 - Amsterdam / Dusseldorf - Calgary

We vliegen vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Calgary in Canada. Hier begint jullie rondreis dezelfde dag nog. Na het ophalen van jullie huurauto (die volledig verzekerd is en waar geen eigen risico geldt), rijden jullie een klein uurtje naar het pittoreske Canmore in de Rocky Mountains. Een sfeervol klein stadje met een levendige omgeving. 

Tijdens jullie rondreis verblijven jullie zowel in hotels, motels als appartementen. Met name in de gebieden waar we wat langer verblijven is het fijn om een eigen keukentje te hebben. 

In Canmore verblijf je drie nachten. 

Overnachting: Canmore, Alberta, Canada
Rij-afstand: +/- 1 uur 

Dag 2 - Canmore

We verblijven vandaag in Canmore. Na een lange vlucht en mogelijk een jetlag is er niks prettiger dan even bijkomen. In de directe omgeving is ontzettend veel te beleven. Je kunt kiezen voor een rustige dag, maar we raden je aan zeker een mooie hike te doen in de omgeving of een stuk te rijden. Je ontvangt voor vertrek van ons een roadbook met nuttige tips, goede dagwandelingen en dingen die je in de verdere omgeving kunt doen. 

Canmore is een toeristische stad, maar veel minder dan bijvoorbeeld het nabijgelegen Banff. 

Overnachting: Canmore, Alberta, Canada
Rij-afstand: afhankelijk van eigen invulluing 

Dag 3 - Canmore

Ook deze dag overnachten we in Canmore. Overdag is er gelegenheid om 1 van de vele hikes te doen in de omgeving. Breng ook zeker een bezoek aan het charmante stadje Banff, dat speciaal voor toerisme is opgericht. 

Daarnaast is een aanrader om de "742" te rijden. Een rit van enkele uren, grotendeels over gravel, met onderweg kans op het zien van beren. De weg is over het algemeen prima onderhouden en biedt je onderweg prachtige uitzichten. Je kunt de weg rijden zonder SUV. 

Een andere optie is om 1 van de vele meren in de omgeving te bezoeken, zoals het Upper Kananaskis Lake of Quarry Lake.  

Overnachting: Canmore, Alberta, Canada
Rij-afstand: afhankelijk van eigen invulling 

Dag 4 - Canmore - Hinton

Vandaag is een fantastische reisdag dwars door de Rocky Mountains. We raden je aan vroeg uit te checken en te vertrekken, zodat je volop tijd hebt om de meest mooie plekjes van deze route te ontdekken. Een absolute must tijdens een bezoek aan de Rockies! 

Onderweg zijn er talloze stops, mogelijkheden tot het zien van wilde dieren en een groot aantal korte en langere wandelingen die je kunt maken. Houd je fototoestel in de aanslag, want deze dag kom je langs bijzonder mooie plekjes.

Je komt onder andere langs het Columbia Icefield, Lake Louise, en verschillende andere mooie plekken in Banff National Park. Zorg voor voldoende proviand voor de dag, onderweg kom je niet veel tegen behalve indrukwekkende natuur. Houd er rekening mee dat het in de zomerperiode erg druk kan zijn op de meest populaire plekken. 

Overnachting: in het stadje Hinton buiten Jasper National Park, Alberta, Canada
Dagafstand: +/- 4,5 uur zonder stops, 400 km - trek hier de hele dag voor uit. 

Dag 5 - Hinton - Banff

We rijden vandaag opnieuw over de Icefields Parkway. Hoewel de route grotendeels gelijk is aan de route op de heenweg zul je merken dat het in omgekeerde volgorde rijden van deze weg zeker geen straf is. Je hebt om je heen de indrukwekkende bergen van de Rocky Mountains en kunt tussenstops maken op plekken waar je op de heenweg niet gestopt bent.

Bij deze rondreis leggen we veel kilometers af in de auto. De afstanden met name in het noorden van de VS en in Canada zijn groot. Boek deze rondreis dus alleen als veel autorijden geen probleem is. Een extra bestuurder is gratis, dus als je als gezin reist is het mogelijk elkaar af te wisselen.

We overnachten in het toeristische stadje Banff vandaag. Banff is een ideale reisbestemming als je na alle overweldigende natuur weer even de levendigheid op wilt zoeken. 

Overnachting: Banff, Alberta, Canada
Rij-afstand: +/- 4,5 uur zonder stops, 370 km 

Dag 6 - Banff - Kalispell (VS)

We reizen vandaag 1 van de langste dagafstanden van bijna 500 kilometer. We zouden graag willen vertellen dat het een prachtige route is en deels klopt dat ook (zeker de eerste 100 kilometer zijn prachtig), maar een groot deel van de route gaat door relatief saai terrein. 

We steken vandaag de grens met de Verenigde Staten over. Bij de grens betaal je per persoon een bedrag van 6$ bij het oversteken van de grens (visumkosten). Daarnaast moet je een ESTA-formulier ingevuld hebben om de VS binnen te mogen rijden. 

We overnachten in een eenvoudig motel in het stadje Kalispell. Het stadje heeft verschillende restaurants en cafeetjes en is een prima overnachtingsplek. 

Overnachting: Kalispell, Montana, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 5,5 uur zonder stops, bijna 500 km

Dag 7 - Glacier National Park

Vandaag staat 1 van de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten op het programma: Glacier National Park. We raden aan vroeg in de ochtend te vertrekken en nog even inkopen te doen bij 1 van de supermarkten in Kalispell. We rijden indien mogelijk over de "Going to the Sun road". Deze weg is slechts enkele maanden per jaar open.

De openingsdatum hangt af van de hoeveelheid sneeuw die geruimd moet worden en kan op zijn vroegst eind mei zijn en is normaalgesproken open tot de periode tussen half september en eind oktober, ook weer afhankelijk van sneeuwval.  

Is de Going to the Sun Road niet open, dan bezoeken we Glacier National Park en rijden daarna een hele mooie route naar de stad Helena, de hoofdstad van de staat Montana. Is de route wel open, dan overnachten we tussen Glacier National Park en Helena. 

Overnachting: omgeving Glacier National Park en Helena, Montana, Verenigde Staten

Tip: je ontvangt van ons een roadbook met tips voor wandelingen, tussenstops en interessante plekken. Doe ook zelf je voorbereiding om optimaal te kunnen genieten van de bijzondere plekken die je bezoekt tijdens deze rondreis. 

Dag 8 - Bozeman MT

We rijden vandaag slechts een kleine route van 2 uurtjes naar het stadje Bozeman Montana. Deze studentenstad heeft een historisch centrum. Je vindt er onder andere het Museum of the Rockies, maar kunt ook verschillende excursies doen vanuit Bozeman. 

Vanuit Bozeman kun je ook verschillende activiteiten ondernemen zoals ziplinen, raften, kajakken of op zoek gaan naar grizzly-beren met een gegidste excursie. Na een paar intensieve dagen hebben we gekozen voor een kortere dag en een hotel met zwembad waar je eventueel de middag lekker kunt relaxen. Het voordeel van een tussenstop in een gezellig stadje dat niet super toeristisch is, is dat we binnen het budget vaak mooiere hotels kunnen boeken. 

Overnachting: Bozeman, Montana, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 2 uur zonder stops 

Dag 9 - Big Sky MT

Vanuit Bozeman rijden we naar Big Sky Montana via de Gallatin river. Het is slechts een uurtje rijden vandaag, dus je hebt alle tijd om de omgeving te verkennen. Het gebied rondom Big Sky is ruig en heeft veel wandelmogelijkheden. Ook buitensporten kun je op verschillende plekken doen, hoewel het aan te raden is om die al vooraf te reserveren. 

Big Sky is onder Amerikanen een populaire plek om te vissen, te jagen en te skiën in de winter. Ook hier geldt dat je van ons de nodige tips zult ontvangen om vandaag te gaan doen. 

Als je wilt kun je alvast naar Yellowstone rijden dat een klein uurtje verderop ligt, maar je kunt dat ook gewoon de volgende dag doen, een beetje afhankelijk van hoeveel energie je hebt. 

Wat veel van onze reizigers ook doen is naar West Yellowstone rijden en daar een uurtje op de schietbaan doorbrengen. Hoewel enigszins toeristisch is het een populaire activiteit en 1 die zeker op je lijst thuishoort als je de VS bezoekt. 

Overnachting: Big Sky, Montana, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 1 uur zonder stops, 71 km 

Dag 10 - Yellowstone ontdekken

Vandaag rijden we via West Yellowstone door het Nationale Park. Yellowstone wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van deze rondreis. Yellowstone is eigenlijk een gigantische vulkanische krater met nog altijd heel veel activiteit. Je komt tijdens je bezoek aan Yellowstone langs een groot aantal hoogtepunten als Old Faithful, de Grand Prismatic Spring en veel andere bijzondere plekken met de mooiste kleuren die je je kunt voorstellen. 

Hoewel de rij-afstand vandaag niet extreem is, moet je rekenen dat je de hele dag onderweg bent. In eerste instantie vooral door de overweldigende natuur waar je doorheen komt, maar ook wegens drukte op de weg. Houd je ogen goed open voor beren en andere dieren als je door Yellowstone reist en vergeet niet regelmatig te stoppen. 

Check voor je vertrek of er in Cody de avond dat je er bent rodeo is. Deze wordt normaal tussen 1 juni en 31 augustus elke avond uitgevoerd. Kaartjes koop je eenvoudig online. Boek je via Eager? Dan regelen wij de kaartjes voor de rodeo (inbegrepen!)

Overnachting: Cody en omgeving, Wyoming, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 5 uur zonder stops, 320 km  

Dag 11 - Yellowstone - Jackson Hole

Vandaag reis je opnieuw dwars door Yellowstone National Park. We raden je aan vroeg in de ochtend te vertrekken zodat je de tijd hebt om te genieten. Houd er rekening mee dat de touringcars vanaf een uurtje of 11 in de ochtend in overvloed aanwezig zijn, dus bezoek de populairste plekken zo vroeg mogelijk en pas daarna de plekken waar touringcars niet kunnen komen. Dit geeft je zeker een beter ervaring tijdens je bezoek aan het indrukwekkende Yellowstone National Park. 

Houd ook nog wat energie over voor het stadje Jackson Hole. 1 van de absolute hotspots in de Verenigde Staten met een gezellig stadscentrum waar je de nodige souvenirs kunt kopen. 

We overnachten hier in een eenvoudig motel, om te voorkomen dat de kosten de pan uit rijzen. Een gemiddelde overnachting in Jackson Hole kost in het hoogseizoen tussen de 200 en 2000 euro per nacht. 

Overnachting: eenvoudig motel in Jackson Hole, Wyoming, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 4,5 uur zonder stops, een goede 265 km 

Dag 12 - Craters of the Moon - Sun Valley

We verlaten Yellowstone NP en rijden door de mooie natuur naar het Craters of the Moon National Monument. We reizen via Idaho Falls en verlaten de staat Wyoming. Het eerste stuk van de route is erg mooi. 

We rijden via het bizarre Atomic City en stadje Arco naar het Craters of the Moon NM. In dit gebied is in de jaren '50 van de vorige eeuw veel geëxperimenteerd met kernenergie. Het gebied speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de atoombom. Voor je aankomt bij Craters of the Moon kom je langs 's werelds eerste kerncentrale. De entree is gratis dus neem zeker even een kijkje op deze aparte plek. 

Craters of the Moon is vulkanisch gebied en geeft je een mooi inkijkje in hoe een gebied herstelt na een vulkaanuitbarsting. Je volgt een loop van een kilometer of 12 door het gebied.

We overnachten in Idaho in de Sun Valley.


Overnachting: Bellevue of Ketchum, Idaho, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 5,5 uur zonder stops, 435 kilometer 

Dag 13 - Salmon, Idaho

Dit stukje van de rondreis vinden we zelf 1 van de mooiste stukken van deze gezinsrondreis. Hoewel het gebied tussen Bellevue/Ketchum en Salmon onder Nederlanders niet zo bekend is, is het een prachtig stuk route met veel geweldige uitzichten. 

We rijden dwars door het Sawtooth National Forest via het stadje Stanley naar Salmon, Idaho. Onderweg komen we onder andere langs natuurlijke hotsprings in de rivier (omkleden kan ter plekke), de enige complete gold dredge buiten Alaska en langs het spookstadje Bayhorse. Je volgt vandaag de route van goudzoekers en avonturiers. Het ruige gebied zal je doen beseffen hoe het geweest moet zijn om onderdeel uit te maken van de avonturiers die deze natuur bedwongen. 

Maak ondertussen een tussenstop bij de Redfish Lake Lodge en maak van daaruit de korte en vlakke wandeling (45 min.) die je een prachtig uitzicht geeft op de Sawtooth Mountains met besneeuwde toppen


Overnachting: Stagecoach Inn, Salmon, Idaho, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 3 uur en 20 minuten zonder stops, 380 km 

Dag 14 - Whitefish

We rijden terug richting Canada, waarbij het eerste stuk nog dwars door de bergen gaat. We komen door Missoula, 1 van de grotere steden in Montana. We rijden langs het Flathead lake met prachtige uitzichten en overnachten deze nacht in Whitefish Montana. 

Onderweg maken we een tussenstop bij het Miracles of America museum in het stadje Polson. In dit enigszins vreemde museum vind je een gigantische verzameling uiteenlopende dingen, variërend van oude vliegtuigen en helicopters tot allerlei Amerikaanse bouwwerken. De moeite van een tussenstop zeker waard. 

Overnachting: Whitefish, Montana, Verenigde Staten
Rij-afstand: +/- 5 uur zonder stops, 500 km 

Dag 15 - Cranbrook

Vandaag is het weer tijd om richting Canada te trekken. Met slechts 200 kilometer rijden is de afstand beperkt en heb je de hele middag nog de tijd om een mooie wandeling te maken. Ga bijvoorbeeld naar Mount Fisher, bezoek Cooper Lake of loop naar de Lakit Lookout. In je routeboek dat je van Eager2Travel ontvangt staan verschillende opties beschreven, zowel rondom Cranbrook als rondom Whitefish

Je steekt vandaag de grens weer over en verlaat de Verenigde Staten. Het avontuur zit er bijna weer op, maar vergeet niet te genieten van deze opnieuw mooie dag in de prachtige natuur. 

Overnachting: hotel in Cranbrook, Brits-Columbia, Canada 
Rij-afstand: +/- 2 uur en 15 minuten zonder stops, ongeveer 200 km 

Dag 16 - Calgary

Naar Calgary kun je rechtstreeks rijden als je nog wat laatste souvenirtjes wilt kopen. Een tweede optie is om via Radium Hot Springs, Lake Louise en Banff om te rijden. Dat is een stuk langer, maar wel een enorm mooie route om je rondreis mee af te sluiten. 

Je overnacht deze avond in een airport-hotel. Calgary zelf heeft een toren die je kunt bezoeken en een centrum met winkels en restaurants. Ons advies zou zijn om de wat langere route te pakken, nog eens heerlijk door Banff te lopen en te lunchen en dan pas richting Calgary te trekken. 

Overnachting: Airport hotel Calgary, Alberta, Canada
Rij-afstand: +/- 4,5 uur zonder stops, 400 km 

Dag 17 - Vertrek

Na een rondreis van ruim twee weken door spectaculaire landschappen en natuur is het nu weer tijd voor de realiteit: het einde van de vakantie is aangebroken. Na het inleveren van de huurauto (kun je eventueel ook de avond ervoor doen en gebruik maken van de hotelshuttlebus) is het tijd om in te checken en terug te vliegen naar Nederland. 

Standaard boek je een vlucht naar Schiphol, maar het is ook mogelijk om naar Düsseldorf of Brussel (Zaventem) te vliegen op aanvraag. Je boekt een vlucht met maximaal 1 overstap. Indien je met kleine kinderen (jonger dan 4) reist is het aan te raden om een rechtstreekse vlucht te nemen. 

Tips:

 • Een ooglapje kan voor kinderen perfect helpen bij het in slaap vallen in het vliegtuig
 • Voor kinderen onder de twee hoef je geen stoel te boeken. Check altijd bij het instappen bij de balie of er een mogelijkheid is om toch een lege stoel te bemachtigen zodat je als gezin meer ruimte hebt
 • Probeer "licht" te pakken. Hoe meer spullen je mee hebt hoe lastiger, zeker met een rondreis waarbij je regelmatig in andere hotels slaapt. 

Dag 18 - Thuis

Door het tijdsverschil kom je de volgende ochtend aan in Nederland. We raden iedereen aan om de dag na je fantastische rondreis niet gelijk aan het werk te gaan maar nog even de tijd te nemen om goed uit te rusten.

Over het algemeen kost het mensen twee of drie dagen om weer helemaal uit de jetlag te komen. Er zal ook genoeg gewassen moeten worden en je wilt natuurlijk de beste foto's even uitzoeken. 

Tips:

 • Regel je treinkaartje vanaf Schiphol vooraf, daar heb je bij aankomst niet veel zin in ;-)
 • Kom je met de auto? Reserveer dan je parkeerplek (eventueel via Eager) bij P3 of indien geopend op een nog iets verder gelegen parkeerplaats. Vermijd vage valet-clubs en gebruik alleen de officiële Schiphol-services. 
 • Als je normaalgesproken niet in een automaat rijdt is het even omschakelen als je weer in Nederland bent. Rijd voorzichtig en vergeet niet te schakelen!
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Calgary met maximaal 1 tussenstop
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Tweede bestuurder huurauto
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten voor de nationale parken die we bezoeken
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $30/40 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $20/35 per auto per dag
 • Evt. parkeerkosten
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- 14 Amerikaanse dollar p.p.) en ETA (+/- 7 Canadese dollar p.p.)
 • Bearspray (sterk aangeraden)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

De prijzen zijn berekend op basis van 4 personen. Het aantal personen in je reisgezelschap bepaalt wat de reissom zal worden. Voor een juiste prijsberekening vragen we om geboortedata.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Wat boek je precies?

Je boekt een avontuurlijke roadtrip samen met andere gezinnen. Je legt dezelfde route af, maar hebt allemaal een eigen huurauto. Je bepaalt zelf in welke mate je met de andere gezinnen optrekt. Er is een reisbegeleider aanwezig tijdens de gehele rondreis. Deze verzorgt het inchecken in de hotels. De reisbegeleider is ook het aanspreekpunt als je op zoek bent naar tips en suggesties. 

De reisbegeleider is aanspreekpunt en bereikbaar als er iets aan de hand is, maar verzorgt vooral het soepele verloop van de rondreis. Het is aan te raden jezelf goed te verdiepen in de rondreis zodat je zelf ook een idee hebt welke dingen je absoluut gezien wilt hebben. De reisbegeleider heeft een eigen auto en volgt dezelfde route. De reisbegeleider is echter geen gids. Vaak zal de reisbegeleider al vooruit reizen om het inchecken soepel te laten verlopen. In overleg kun je de reisbegeleider al aangeven wat je die avond zou willen eten zodat een tafel gereserveerd kan worden. Eten jullie met de hele groep samen (wel ontzettend leuk om te doen!), dan zal de reisbegeleider een restaurant reserveren en de tijd doorgeven. 

Elk gezin ontvangt een roadbook met daarin belangrijke tips, suggesties en de te rijden route voor die dag. Het staat je vrij om daar vanaf te wijken natuurlijk. 

Voordelen van een groepsrondreis met andere gezinnen:

 • Meer aanspraak voor de kinderen
 • Je kunt eenvoudig samenstellingen in auto's wisselen waardoor je een heel dynamische reis krijgt
 • Als de kinderen spelen/chillen: meer tijd om met de andere volwassenen nog een drankje te doen bijvoorbeeld
 • Je kunt rouleren met oppas en zo zelf af en toe een vrije avond plannen
 • Overdag heb je de vrijheid om je eigen gang te gaan, maar kunt ook samen een mooie hike maken of iets ondernemen

Belangrijke informatie

De retourvlucht Amsterdam - Calgary (Canada) is inbegrepen bij de reissom. Je vliegt met maximaal 1 overstap. 

In Canada is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

De totale vluchtduur is ongeveer 10 uur. We raden aan drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn. Standaard is 23 kilo ruimbagage inbegrepen.

Je ontvangt geen fysiek vliegticket. Vergeet niet je eerste voornaam exact over te nemen van je paspoort. Let op dat je altijd de achternaam opgeeft die op je paspoort staat (meisjesnaam bijvoorbeeld).

Indien je een samengesteld gezin hebt, controleer dan of je toestemming nodig hebt om met kinderen naar het buitenland te reizen. Dit wordt met name in Nederland regelmatig gecontroleerd. 

Vliegen

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Je reisbegeleider wacht jullie op in Calgary en helpt bij het regelen van de huurauto en het inchecken bij het hotel. De eerste avond is er alleen een korte kennismaking en zal de reisbegeleider een suggestie voor het diner doen. Op de ochtend van dag 2 krijgen jullie het echte warme welkom, na lekker geslapen te hebben. 

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. Je ontvangt geen fysiek vliegticket. Voor het definitief maken van je vliegticket hebben we paspoortgegevens nodig. Deze voer je in je Eager2Travel account beveiligd in. 

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door Canada en de VS. Hoewel de route en hotels vastliggen bepaal je zelf in grote mate de verdere invulling van je rondreis. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisbegeleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat. 

Overnachtingen

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Met name in de toeristische gebieden (Banff, Yellowstone, Jackson Hole) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Vervoer

Tijdens deze groepsvakantie reis je met je eigen huurauto. Je bepaalt zelf in hoeverre je samen met andere optrekt of juist meer je eigen gang gaat. Brandstof is niet inbegrepen. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 30$ per dag voor brandstof. 

Het is aan te raden zo "licht mogelijk" te pakken. We slapen bijna elke dag ergens anders en we hebben gemerkt dat het fijn is als iedereen een beetje ruimte over heeft in de auto's. 

Dagelijks bespreken we de tussenstops die we allemaal maken en het eindadres en de tijd dat we daar zijn. In de praktijk reizen we echter vooral veel samen met alle auto's.

Toelichting op autohuur en handige informatie

 • Er wordt standaard een auto in de categorie IFAR geboekt, dit is een medium SUV. In Canada zijn de auto's groter dan in Europa. De auto's in Canada zijn voldoende groot voor een gezin met twee kinderen. Je kunt bij het boeken van deze rondreis eventueel je huurauto upgraden naar een grotere auto of een andere type auto tegen meer of minder-prijs.
 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Je geldige Nederlandse of Vlaamse rijbewijs is voldoende.
 • De minimumleeftijd is 25 jaar. Voor bestuurders die jonger zijn geldt een toeslag (minimaal 21 jaar). 
 • Sommige verhuurmaatschappijen blokkeren een bedrag op de creditcard. Dit wordt vrijgegeven na afloop van de reis. 
 • Je kunt meerder bestuurders hebben in 1 auto, dit is standaard door ons geregeld.
 • Het eigen risico wordt door Eager2Travel afgekocht. Dit geldt ook voor schades aan banden, ruiten of het dak.
 • Alle auto's zijn volledig verzekerd. Ter plekke hoef je dus geen extra verzekeringen meer af te sluiten.
 • Deze rondreis moet je alleen doen als je het niet vervelend vind om veel onderweg te zijn. Onderlinge afstanden in de VS en Canada zijn nu eenmaal groot. 
 • Meer informatie over het huren van een auto in de VS en Canada vind je op onze pagina autohuur VS/Canada
 • Wil je ter voorbereiding van je reis weten waarin de verkeersregels in de VS afwijken? Bekijk dan onze pagina over de verkeersregels

Visa

Voor zowel de Verenigde Staten als voor Canada is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt in beide gevallen online. Doe dit overigens uitsluitend via de officiële websites van beide landen!

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat de reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Visum aanvraag Canada

Visum aanvraag VS

In beide gevallen is het aanvragen van het visum verplicht. De kosten bedragen CAD 7 voor het Canadees visum en $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

LET OP: voor elke reiziger in je gezelschap moet je een aparte ESTA (VS) en ETA (Canada) aanvragen, ook voor kleine kinderen en baby's. 

Meer informatie over het aanvragen van je ESTA en ETA lees je op onze informatiepagina ESTA / ETA aanvragen. Meer over het visum en de douane lees je op de douaneregels Verenigde Staten pagina. 

Zelf regelen voor vertrek

Bekijk onze handige suggestie paklijst, hierin staan dingen die wij aanraden om mee te nemen en andere info ter voorbereiding voor deze gezinsreis. Op onze regelen voor vertrek pagina vind je ook een handig overzicht met een aantal dingen die je dient te regelen voor vertrek naar de VS en Canada.

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt met minimaal 4 gezinnen uitgevoerd. Maximaal reizen er 8 gezinnen mee met de groep. De leeftijden van de kinderen ligt normaalgesproken tussen de 10 en 20 jaar. Dit komt mede door de relatief lange dagafstanden. Informeer gerust naar de samenstelling voor je boekt. 

Rol van de reisbegeleider

De reisbegeleider is er om alles in goede banen te leiden. De reisbegeleider reist met een eigen auto en zal over het algemeen vooruit rijden om de checkin voor te bereiden en eventueel een restaurant te reserveren of activiteiten te reserveren. 

De reisbegeleider is niet per definitie een expert op Amerika-gebied, maar kan je wel op weg helpen bij het maken van plannen. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Bij een pakketreis (bestaande uit meerder onderdelen, in dit geval vlucht + accommodaties + autohuur) valt de boeking automatisch onder de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hiermee ben je als consument altijd beschermd tegen een faillissement van de reisaanbieder. Daarnaast heeft de reisorganisator de verantwoordelijkheid voor het helpen bij calamiteiten en het eventueel repatriëren van mensen. 

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Rondreis Canada / USA informatie

Tijdens deze unieke rondreis zie je enorm veel natuur in een paar van de mooiste staten in de VS en Canada. We komen door Alberta in Canada, Montana, Wyoming en Idaho in de VS. Je kunt rekenen op een enorm afwisselende reis waarin we weliswaar veel kilometers maken, maar ook de tijd nemen om een aantal van de mooiste nationale parken ter wereld te bekijken.

In wat voor hotels slapen we? 

De hotels wisselen per bestemming. Op populaire plekken zoals Jackson, Banff en Canmore kost het soms iets meer moeite een degelijk hotel te vinden, omdat we ook willen voorkomen dat de reissom enorm stijgt. Hotels in Banff kosten gemakkelijk 300 euro per kamer per nacht, maar op sommige dagen nog een stuk meer. Soms verblijven we in prachtige hotels, meestal in prima hotels, maar soms ook in hotels die niet echt de moeite zijn. Wel kiezen we alle hotels uit op netheid en goede reviews. 

Voorbeelden van hotels waar we overnachten:

Buck's T-4 Lodge in Montana 
Jorgenson's Inn in Helena 
Wood River Inn Hailey (Bellevue/Ketchum)  
Stagecoach Inn Salmon

Bovenstaande hotels geven een goed beeld van wat je kunt verwachten. We zijn erg kritisch op met name netheid en locatie. 

Amerikanen

We merken dat veel mensen toch vooroordelen hebben over "Amerikanen". We kunnen je gerust stellen: "DE Amerikaan" bestaat niet, net zoals "DE Europeaan" ook niet overal hetzelfde is.

Tijdens deze rondreis kom je veel in gebieden waar het nog echt ruig is. Waar de mannen en vrouwen in de herfst op jacht gaan om hun vriezer te vullen met elandvlees en berenvlees, waar vissen de grootste hobby is en waar je meer pickups en quads ziet dan waar dan ook.

Amerikanen zijn over het algemeen heel benaderbaar, altijd in voor een praatje en gezelligheid, maar ga niet teveel in op politiek of gevoelige thema's. Houd het gezellig en verwacht vooral ook niet dat Amerikanen veel over Europa weten. Vaak is het net zo praktisch om te zeggen dat je uit Amsterdam komt, dat kennen ze vaak wel.

Aan de andere kant, als iemand jou vraagt waar de staat Iowa of Alabama ligt weet je vermoedelijk ook niet precies waar het is en de hoofdstad van die staten ken je vermoedelijk ook niet. Andersom is dat precies zo.

Canadezen

Canadezen zijn redelijk op zichzelf, maar erg vriendelijk over het algemeen en altijd in voor een praatje. Tijdens onze rondreis komen we in redelijk toeristische gebieden waardoor ze wel gewend zijn aan mensen uit andere landen en ze dus iets minder nieuwsgierig zullen zijn dan in een klein stadje in Idaho.

Banff en Jasper

We beginnen onze rondreis in Banff en Jasper. Twee nationale parken met een indrukwekkende natuur. Hier heb je een goede mogelijkheid om beren en ander wild te zien. Zie je zie niet, dan is er geen man overboord, want de natuur is ronduit indrukwekkend. We stoppen onderweg nog even bij het Columbia icefield, een mega groot ijsveld dat vanaf de weg eenvoudig te zien is. Zowel Banff als Jasper hebben een gezellig centrum.

Glacier National Park

Een hoogtepunt is Glacier National Park. Dit park ligt in de VS tegen de grens met Canada aan en wordt niet zo vaak door Nederlanders bezocht. We volgen de indrukwekkende Road to the Sun waarbij je kunt rekenen op een paar steile, smalle stukken met een indrukwekkend uitzicht.

Montana

De staat Montana is ruig en staat bekend om de echte Amerikanen die er wonen. We doorkruisen deze staat tijdens onze rondreis.

Yellowstone National Park

Hoewel het in de zomer druk kan zijn, is het als je vroeg in de ochtend in het park bent mogelijk om ultiem te genieten van de geisers en natuurverschijnselen in het fantastische Yellowstone waar beren, wolven en bizons leven. Het hele landschap zit vol verborgen verrassingen en kokend water komt op veel plekken direct uit de grond borrelen. Het vulkanisch karakter met als bekendste geiser de "Old Faithful" zorgen voor een landschap dat ongeëvenaard is in de wereld.

Sawtooth National Forest

Sawtooth National Forest is veel minder bekend en nauwelijks door toeristen bezocht, maar een fantastische route langs bossen, meren, bergen en rivieren staat voor je klaar. Onderweg bezoeken we nog een oude Gold Dredge die gebruikt is om een rivier leeg te mijnen. In deze streek is veel goud gevonden en het heeft dan ook een grote historie op het gebied van goud zoeken.

Grand tetons

De Grand Tetons vormen een indrukwekkende achtergrond op het decor van Wyoming. Ook hier heb je kans op het zien van beren. De pieken van de tetons staan garant voor veel mooie foto's!

Weer tijdens rondreis

Alberta, Canada

Alberta is een bestemming met vier verschillende seizoenen. De provincie Alberta heeft het hoogst aantal zonnige dagen in Canada met 312 per jaar. In Alberta is het in de zomermaanden overdag gemiddeld tussen de 20 tot 25 graden, maar het kan ook voorkomen dat het boven de 30 graden wordt. In januari en februari, de koudste maanden van het jaar, varieert de gemiddelde dagtemperatuur normaalgesproken tussen de -5 en -15 graden, maar deze dagtemperatuur kan gedurende korte tijd dalen tot wel -30 tot -40 graden. De jaarlijkse neerslag in Alberta ligt gemiddeld tussen de 30-60 cm. In de winter, tussen november en april, kan er in de tot 9 meter sneeuw vallen.

Maand          Gem. temperatuur        Gem. neerslag in mm
Januari -6 graden 9 mm
Februari -7 graden 7 mm
Maart -1 graden 11 mm
April 8 graden 23 mm
Mei 17 graden 33 mm
Juni 20 graden 42 mm
Juli 23 graden 40 mm
Augustus 23 graden 21 mm
September 18 graden 17 mm
Oktober 9 graden 12 mm
November -1 graden 12 mm
December -7 graden 9 mm

Brits-Columbia, Canada

Het weer in Brits-Columbia wordt beïnvloed door de hoogte, bergen en de Stille Oceaan. De temperatuur, de gemiddelde neerslag en het aantal zonuren kunnen hierdoor variëren over korte afstanden. Over het algemeen zijn de temperaturen in het zuiden van de provincie warmer en aan de kust milder, de regenval is wel het zwaarst in de kustgemeenschappen. De winters aan de kust zijn gematigd, sneeuwval blijft hier niet lang liggen. Het grootste deel van het binnenland van de provincie heeft vriestemperaturen en sneeuw houdt hier aan van november tot maart. De lente en herfst in Brits-Columbia kunnen warm en aangenaam zijn, vooral in de maanden juni en september. De temperaturen overdag kunnen, vooral in het zuidwesten en het zuidelijke binnenland waar we tijdens deze reis komen, zomerse kleding mogelijk maken. De zomers in het binnenland zijn het heetst, de temperaturen liggen hier vaak tussen de 30 en 40 graden. In de omgeving aan de kust zijn de temperaturen in de zomer milder.

Maand          Gem. temperatuur        Gem. neerslag in mm
Januari 7 graden 11 mm
Februari 7 graden 17 mm
Maart 9 graden 6 mm
April 11 graden 2 mm
Mei 15 graden 4 mm
Juni 18 graden 2 mm
Juli 20 graden 1 mm
Augustus 20 graden 1 mm
September 17 graden 2 mm
Oktober 13 graden 11 mm
November 9 graden 14 mm
December 6 graden 17 mm

Montana, Verenigde Staten

Montana wordt in twee delen opgesplitst door de Continental Divide, elk deel met zijn eigen weerpatronen. De temperaturen in de staat variëren ook afhankelijk van hoogte en ligging. Over het algemeen zijn de zomers in Montana, tussen juni en september, warm en zonnig. In de lente kan het nog fris zijn en regenbuien zijn waarschijnlijk. De winters zijn lang en koud met sneeuw- en windstormen. De herfst heeft koelere en winderige omstandigheden, vooral op grotere hoogte.

Het weer in het noorwesten van Montana is anders dan in andere delen van de staat. Populaire plekken zoals Kalispell, West Glacier en Whitefish hebben een gemiddelde temperatuur van 30 graden in juli en een gemiddelde van temperatuur van 0 graden in januari. In dit deel zijn lange periodes van warm weer in de zomer onwaarschijnlijk. In de winter kan het vriezen, in de lente en herfst kan hier ook vorst voorkomen. Het weer in Glacier NP is weer heel anders dan in de rest van het noordwesten van Montana. Tijdens de zomermaanden zijn warme en zonnige dagen en koele nachten hier de norm, behalve op de hooggelegen delen van het park zoals de Logan Pass. In het zuidwesten van Montana, in steden zoals Bozeman, Butte, Helena en West Yellowstone, is de gemiddelde temperatuur 28 graden in juli en 2 graden in januari. Gemiddeld is het weer hier tijdens de zomer warm en droog, in de winter sneeuwt het en is het ijskoud. 

Maand          Gem. temperatuur        Gem. neerslag in mm
Januari -3 graden 33 mm
Februari -4 graden 42 mm
Maart 2 graden 48 mm
April 6 graden 72 mm
Mei 12 graden 94 mm
Juni 18 graden 80 mm
Juli 24 graden 41 mm
Augustus 22 graden 44 mm
September 17 graden 30 mm
Oktober 8 graden 43 mm
November 1 graden 37 mm
December -5 graden 32 mm

Wyoming, Verenigde Staten

Wyoming heeft warme zomers en koude winters, in vergelijking met de rest van de VS is de staat winderig en droog. Het regent amper in Wyoming. In de winter bieden de bergen vaak uitstekende skicondities.

Maand          Gem. temperatuur        Gem. neerslag in mm
Januari -2 graden 12 mm
Februari 0 graden 14 mm
Maart 7 graden 23 mm
April 11 graden 23 mm
Mei 17 graden 24 mm
Juni 25 graden 15 mm
Juli 29 graden 11 mm
Augustus 28 graden 8 mm
September 23 graden 8 mm
Oktober 13 graden 18 mm
November 6 graden 14 mm
December -2 graden 15 mm

Idaho, Verenigde Staten

In Idaho is over het algemeen sprake van warme, droge zomers en koude, natte wintermaanden. Het klimaat in de staat wordt beïnvloed door de bergen en de Grote Oceaan. In de bergen is tijdens de warmste zomermaanden zelfs nachtvorst nog mogelijk. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag in Idaho ligt laag.

Maand          Gem. temperatuur        Gem. neerslag in mm
Januari -3 graden 35 mm
Februari -4 graden 46 mm
Maart -1 graden 52 mm
April 2 graden 39 mm
Mei 9 graden 42 mm
Juni 15 graden 39 mm
Juli 22 graden 15 mm
Augustus 21 graden 17 mm
September 17 graden 25 mm
Oktober 8 graden 33 mm
November 0 graden 36 mm
December -5 graden 52 mm


Hoeveel rijden we in totaal?

In totaal rijden we deze dagen bijna 4000 kilometer, dus best een stuk. In Amerika zijn de afstanden nu eenmaal heel groot. We rijden regelmatig 80 tot 100 kilometer zonder zelfs maar een dorpje te zien of een tankstation. We nemen de tijd om te reizen en maken heel regelmatig tussenstops. De gemiddelde dagstand ligt rond de 400 kilometer, maar dat kan iets meer of iets minder zijn.

Hoe gaat dat met rijden precies?

Alle gehuurde auto's zijn een automaat. Dat betekent dat je op heel veel stukken de auto alleen maar op cruise control zet en stuurt. Bij het optrekken hoef je niet te schakelen, bij het afremmen ook niet. Ideaal, want zo kun je je aandacht bij de weg houden. We rijden over het algemeen niet door grote steden en het is totaal niet druk op de weg.

Je zit niet de hele tijd aan elkaar vast. In de praktijk zien we dat veel gezinnen wel samen reizen, maar ook regelmatig zelf wat ondernemen. Doordat je met meerdere gezinnen reist kun je ook onderling uitwisselen natuurlijk en op die manier een dagje opsplitsen. Je komt elkaar in het hotel weer tegen. 

Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Wat is de samenstelling van de gezinsreis?

Je kunt altijd contact met ons opnemen indien je graag meer wil weten over de huidige samenstelling voor deze gezinsreis.

Zitten de gezinsreizen snel vol?

De gezinsreizen worden grotendeels tussen de maanden september en januari geboekt. We raden je aan om in deze periode goed naar de verschillende rondreizen te kijken. Er verschijnt een geel of oranje bolletje achter de vertrekdatum wanneer een gezinsreis bijna vol zit. Een geel bolletje betekent dat de reis voor meer dan de helft vol zit, een oranje bolletje geeft aan dat het om de laatste paar vrije plekken gaat.

We raden je aan om de gezinsreis tijdig te boeken, de meeste gezinnen beginnen met oriënteren rond de maand oktober of november. Sommige vertrekdata kunnen snel vol raken, aangezien gezinnen met kinderen vaak afhankelijk zijn van schoolvakanties.

Hoe werkt het met de vliegtickets?

Bij de gezinsreizen reizen we op een groepsticket naar Calgary in Canada. Bij een groepsticket is de vlucht vooraf al door Eager2Travel vastgelegd. Normaliter zitten de verschillende gezinnen door het groepsticket dichtbij elkaar in het vliegtuig.

Voorafgaand de vlucht ontvang je van ons geen fysieke vliegtickets. Wel zie je ongeveer twee weken voor vertrek je boekingscode van de vlucht verschijnen in je Eager2Travel account. De boekingscode kun je gebruiken om in te checken voor de vlucht. Vooraf inchecken is niet verplicht. Het is net zo makkelijk om in te checken op het vliegveld, aangezien je toch je koffers bij de balie dient af te geven. 

In je Eager2Travel account vind je naast de boekingscode ook de vluchtinformatie en bagageregels van je vlucht. Op onze pagina over reizen met groepsticket en inchecken vind je meer informatie over het vliegen.

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. In vrijwel alle motels is gratis wifi beschikbaar. Wil je bellen, dan raden we je aan dit via Skype of Whatsapp te doen.

Koers

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je aan voor vertrek even te kijken wat de koers is. Je reisbegeleider kan je hier ook mee helpen. De Canadese dollar is goedkoper dan de Amerikaanse dollar over het algemeen.

Pinnen

Je kunt in Amerika en Canada, mits je pas een wereldpas is en betalingen buiten Europa toestaat, gewoon overal pinnen. We raden je ook aan om vooraf geen geld in Nederland af te halen, maar gewoon daar ter plaatse te pinnen. Dat is goedkoper. Bij het omrekenen zal altijd gevraagd worden of je wilt pinnen met de wisselkoers van je eigen bank of die waar je pint. Kies in dat geval voor je eigen bank, dat is vrijwel altijd goedkoper.

Standaard hebben de meeste banken het betalen buiten Europa uitgeschakeld, dus activeer dit voor vertrek. Meestal is dit eenvoudig te regelen via de internetbankieren app.

Beren op de weg

Jazeker, tijdens vrijwel de gehele rondreis heb je kans op het zien van beren. Met name de staat Montana en Idaho hebben nog veel grizzly's, maar ook enorm veel zwarte beren. Onze groepen hebben tot nu toe vrijwel altijd beren kunnen spotten. Houd er wel rekening mee dat beren wilde dieren zijn en we ze dus niet benaderen of lokken. Het is verboden beren te benaderen die minder dan 100 meter van je af zijn, doe dat dus ook niet. 

Ben je van plan veel te gaan wandelen? Dan raden we je aan bearspray te kopen. Mocht je per ongeluk een beer verrassen, dan is dit een uiterste en zeer effectief redmiddel waarbij de beer weliswaar zere ogen krijgt (het is een pepperspray), maar geen verdere schade van zal hebben. Let erop dat je de bearspray weer inlevert voor je vertrekt, je mag dit niet meenemen naar Nederland.

Visum

Om naar Amerika te kunnen is het noodzakelijk een ESTA-aanvraag te doen. Deze aanvraag kost 14$ en is uitsluitend met een creditcard te betalen. Lees onze pagina met uitleg voor meer informatie en hulp bij het aanvragen. Simi Reizen kan deze aanvraag niet voor jou doen, wel kunnen we helpen bij het invullen.

Voor Canada is het aanvragen van een elektronisch visum ook verplicht. Deze ETA kun je online aanvragen en kost CAD 7. Je aanvraag wordt in principe direct goedgekeurd. 

Meer informatie over de het aanvragen van een visum vind je op onze regelen voor vertrek pagina.

Motels en hotels

We slapen in middenklasse hotels, de een iets oubollig, de ander wat moderner. Alle hotels, motels en inns zijn opgezocht op goede reviews en goede ervaringen van onze reizigers in het verleden. In heel toeristische plekken zul je zien dat de prijs/kwaliteitsverhouding soms wat tegenvalt, maar in de praktijk zijn het eigenlijk altijd prima hotels! 

Hoeveel extra kosten zijn we tijdens deze gezinsreis nog kwijt?

Reken per dag op gemiddeld $20/35 per auto per dag aan brandstofkosten. Naast de brandstofkosten zijn de maaltijden de grootste kostenpost tijdens deze rondreis. We maken 's ochtends vaak een tussenstop bij een supermarkt om inkopen te doen voor ontbijt en lunch, vaak scheelt dit aanzienlijk in de kosten. De kosten voor het avondeten zijn afhankelijk van de eigen wensen. Reken voor avondeten gemiddeld op $20 per persoon. Voor ontbijt, lunch en avondeten samen kun je rekenen op ongeveer $30/40 per dag per persoon. Voor kinderen tot een jaar of 10 is het in veel gevallen voldoende om alleen een extra bord te bestellen, op de meeste plekken zijn ook uitgebreide goedkopere menu's beschikbaar.

Hoeveel bedraagt de aanbetaling?

De aanbetaling voor deze gezinsreis door de USA en Canada bedraagt 25% van de reissom plus eventuele afgesloten verzekeringen.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten.