Groepsreis USA/Canada 18-39 jaar

Groepsreis USA/Canada 18-39 jaar

 • 15 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Deze rondreis brengt je langs een aantal van de meest bijzondere Nationale Parken die je in de VS en Canada kunt vinden. Je rondreis begint en eindigt in het Canadese Calgary en voert je langs Banff National Park en Jasper National Park in Canada. Vervolgens steken we de grens over en reizen verder in de Verenigde Staten, waar we onder andere het indrukwekkende Glacier National Park en Yellowstone National Park bezoeken. Tijdens deze rondreis Canada en Amerika zul je ogen tekort komen!

Je reist tijdens deze avontuurlijke rondreis samen met je reisgenoten in SUV's. Een Nederlandstalige reisbegeleider reist met jullie mee als aanspreekpunt bij vragen. Met deze rondreis boek je een gezellige groepsreis met veel flexibiliteit en veel mogelijkheden om binnen de grenzen van een groepsreis er helemaal je eigen vakantie van te maken. 

Met deze groepsreis boek je een rondreis door de meest ruige gebieden van de Verenigde Staten en het meest drukbezochte deel van Canada. Met een beetje geluk kom je onderweg beren tegen of andere dieren zoals elanden, herten en bighorn schapen. 

In Amerika bezoek je het gebied met cowboys, grote pickups en de great outdoors. Waar je soms 100 kilometer geen dorp of tankstation tegenkomt, waar je van de ene uitspatting van de natuur in de andere valt en onvergetelijke indrukken op zult doen. Deze echte groepsvakantie voor jongeren is zorgvuldig samengesteld aan de hand van onze eigen ervaringen en brengt je langs absolute hoogtepunten van de Verenigde Staten en Canada. Je maakt een onvergetelijke rondreis mee langs de bekende en minder bekende plekken.

De maximale groepsgrootte is 19 personen. We slapen in hotels en motels waarbij in ongeveer de helft van de hotels ontbijt is inbegrepen. Deze reis wordt overwegend door alleenreizenden geboekt. We hebben ook nog nooit meegemaakt dat niet minimaal 65% van de reizigers alleen reisde. 

* Houd er rekening mee dat de minimale leeftijd voor het bezoeken van een bar of discotheek in Amerika op 21 jaar ligt.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20230 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door

1 871,50 €, 15 dagen

BOEK DEZE REIS
 • Bezoek Yellowstone NP
 • Bezoek Glacier NP
 • Sawtooth National Forest
 • Natuurlijke hot springs
 • Bezoek Grand Tetons
 • Grand Tetons National Park
 • Bezoek Banff National Park
 • Bezoek Jasper National Park
 • Bezoek Columbia Icefield

Dag 1 - Amsterdam - Calgary - Canmore (100 km)

We vliegen vandaag naar Calgary in Canada. Vanuit deze grote stad halen we onze SUV's op die tijdens onze rondreis ons vervoermiddel zijn. We rijden vervolgens een uurtje over Highway 1 en komen terecht in het gezellige bergstadje Canmore, dichtbij Banff National Park. Hier overnachten de we eerste avond. 

Na een lange reis is iedereen ongetwijfeld moe, maar een rondje door Canmore lopen en nog even wat eten met elkaar als groep is natuurlijk wel een goed begin van de vakantie! Tijdens het diner of bij terugkomst in het motel zal jullie reisbegeleider nog even kort het programma voor de komende twee weken, maar voor de volgende dag in het bijzonder, doornemen. We maken een aantal basisafspraken met betrekking tot het rijden en de tijden waarop we inchecken in de verschillende hotels.

Overnachting: Canmore

Rij-afstand: +/- 1 uur

 • Neem zeker even de tijd om 's avonds door Canmore te wandelen.
 • Spreek zeker af om op dag 2 op tijd te vertrekken. De ervaring leert dat de meeste mensen vroeg wakker zijn wegens een jetlag en op die manier heb je meer tijd om van Banff en Jasper National Park te genieten. 
 • De totale vliegtijd is ongeveer 9 tot 11 uur (afh. van vertrekdatum). 
 • Zorg dat je voldoende drinkt tijdens de vlucht.
 • Probeer in het vliegtuig af en toe eens te wisselen van plek. Zo leer je je reisgenoten kennen.
 • Het ophalen van de auto's duurt altijd even, houd daar rekening mee.

Dag 2 - Canmore - Hinton (400 km)

Vandaag reizen we dwars door Banff National Park en Jasper National Park naar het stadje Hinton. Onderweg maken we regelmatig stops om de adembenemende landschappen te bekijken. Ook stoppen we bij het gigantische Columbia Icefield. We vertrekken al vroeg in de ochtend zodat we ook tijd hebben om alles op ons gemak te bekijken en te bewonderen.

We rijden twee dagen bijna dezelfde route, omdat de Icefields parkway niet in een ronde loopt, maar zowel op de heenweg als terugweg zul je zien dat het landschap niet zal vervelen. Maak tussenstops op verschillende plekken, vergeet niet een kaart van het park mee te nemen bij de ingang van het Nationaal Park en neem de tijd om te genieten van de Rocky Mountains.

Belangrijk: in de nationale parken trek je samen met de mensen uit je auto je eigen plan. Je reisbegeleider geeft in de briefing 's ochtends suggesties, tips en informatie. Bezoek daarnaast ook het visitor centre en bereid je reis goed voor. 

Overnachting: Hinton

Rij-afstand: +/- 4 uur en 45 minuten zonder stops

Dag 3 - Hinton - Banff (365 km)

We volgen vandaag grotendeels dezelfde route terug als de dag ervoor, maar er is zoveel te zien dat dat absoluut geen straf is. Onderweg zijn er legio mogelijkheden voor het maken van korte en langere wandelingen. Je ontvangt van Eager2Travel een roadbook met tips voor wandelingen, maar raden je absoluut ook aan om zelf vooraf te bedenken wat je wilt. 

Aan het einde van de dag komen we aan in het gezellige stadje Banff. Een levendig stadje waar we ons zeker goed kunnen vermaken!

Overnachting: Banff

Rij-afstand: +/- 4,5 uur zonder stops

 • Vertrek op tijd, zeker in de ochtend is de kans op het zien van beren groter.
 • Bereid ook zelf je reis voor. Google voor vertrek naar bezienswaardigheden. Zo haal je alles uit je reis!
 • Bezoek Lake Louise als je de kans hebt, maar pas op: druk en toeristisch!
 • Overweeg de (toeristische) Glacier Experience tour op de Athabasca gletsjer.

Dag 4 - Banff National Park

Vandaag verblijven we in het toeristische, maar supermooie Banff. Afhankelijk van de wensen van de groep kunnen we ervoor kiezen een activiteit te ondernemen, lekker te gaan wandelen of gewoon bij te komen van de lange reis. Je kunt met het gondeltje naar de bergtop, het levendige stadje verder ontdekken of natuurlijk een stukje rijden naar bijvoorbeeld Lake Louise.

Vanuit Banff kun je ook enorm veel activiteiten ondernemen, van rotsklimmen tot shoppen in de vele winkels, eten en drinken in de vele cafeetjes, maar ook allerlei excursies boeken.

Natuurlijk kun je van deze dag ook gebruik maken om vroeg op te staan en te kijken of je ergens beren kunt spotten, je kunt een mooie wandeling maken of een wildlife safari boeken. Ook raften, via ferrata, paardrijden, de lift naar het Banff Sunshine Village en een icewalk door Grotto Canyon behoren tot de mogelijkheden. 

Deze dag is er geen georganiseerd programma vanuit Eager2Travel, dus je bent volledig vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Wel is het handig om even met de reisbegeleider afspraken te maken over waar je bent en wanneer je verwacht terug te zijn in Banff. 

Overnachting: Banff

Dag 5 - Banff - Glacier NP (475 km)

We reizen vandaag best weer een eind, maar op de wegen is het gelukkig rustig en is rijden erg rustgevend. We steken de grens met de Verenigde Staten over en beginnen vandaag aan het rondreis-deel in de USA. We reizen naar het stadje Kalispell in de staat Montana.

Montana is een ruige staat waar veel mensen nog in de bosbouw, de mijnindustrie en andere natuurberoepen werken en dit zie je ook terug in de mensen en het landschap. Alles is ruig, iedereen heeft een pickup en kleine stadsauto's kom je eigenlijk niet tegen. Vandaag is vooral een reisdag en niet de meest spectaculaire route. We steken de grens over naar de VS. Meestal gaat dat erg snel, soms duurt het eventjes, afhankelijk van de drukte op dat moment. 

Je zult merken dat Montana een staat is met weinig inwoners, uitgestrekte graanvelden en vergezichten.In Montana wonen mensen die zo min mogelijk inmenging van de overheid willen, vrijwel allemaal een pickup truck rijden en je zult meer quad's zien dan je in Europa in een jaar ziet. Kalispell is een apart stadje dat vooral veel door truckers bezocht wordt, maar je een onvervalst USA idee gaat geven. 

Overnachting: Kalispell

Rij-afstand: +/- 5,5 uur zonder stops

Dag 6 - Kalispell - Helena (350 km)

We bezoeken vandaag Glacier National Park. We vertrekken vroeg in de ochtend om de grote drukte voor te zijn en een parkeerplaats te zoeken voor onze auto's. We raden je zeker aan om hier een korte of wat langere wandeltocht te maken. 

We rijden over de fantastische Going to the Sun road die steil bergopwaarts gaat en je magnifieke uitzichten geeft over het Nationale Park. De road to the sun opent normaliter in juni en wordt eind september weer gesloten in verband met de hoogte, smalle weg en sneeuwval. Mocht de weg niet open zijn, dan rijden we een andere, bijna net zo mooie route naar Helena. We reizen naar het stadje Helena waar we vandaag zullen overnachten. 

Overnachting: Helena

Rij-afstand: +/- 6 uur zonder stops

 • Vertrek op tijd, want de parkeerplaatsen langs de route zijn beperkt. Zeker als je wilt wandelen. Glacier National Park is met recht 1 van de mooiste Nationale Parken in de VS, maar dat zul je zelf ondervinden als je deze rondreis boekt!
 • Hoewel de dagafstanden bij deze rondreis het grootst zijn van al onze reizen, maak je authentieke delen van de VS mee. Met rijden kun je altijd afwisselen met minimaal 1 groepsgenoot. 

Dag 7 - Helena - Big Sky (200 km)

We reizen vandaag naar Big Sky. We hebben tijd voor een korte verkenning van Yellowstone, maar kunnen er ook voor kiezen een film in het IMAX theater te bekijken. Een andere optie is om naar Big Gun Fun te gaan en daar een machinegeweer of pistool af te schieten, het blijft immers Amerika... 

Vanaf ons hotel is het een klein uurtje rijden naar West Yellowstone voor georganiseerd vermaak, maar in Big Sky zijn ook ontzettend veel mooie bergwandelingen te maken, activiteiten te boeken en natuurlijk genieten van een ruig stukje Montana.

Overnachting: Big Sky

Rij-afstand: +/- 2,5 uur zonder stops

 • Vanuit Big Sky kun je enorm veel activiteiten ondernemen. Wil je dit, overleg dan op dag 1 of 2 alvast met je medereizigers, dan kan de reisbegeleider tijdig dingen regelen. 
 • Vanuit Big Sky is het een leuke tip om met de gondel naar boven te gaan en naar beneden te wandelen.
 • Ga op tijd slapen zodat je de dag erna fit bent voor Yellowstone. 

Dag 8 - Big Sky - Jackson Hole (300/350 km)

Vandaag bezoeken we Yellowstone National Park en het Grand Teton National park. Dit is absoluut 1 van de hoogtepunten van deze rondreis. In Yellowstone bevinden zich meer dan de helft van alle geisers in de wereld. We nemen natuurlijk de tijd om Old Faithful te bewonderen die om de zoveel tijd uitbarst. Yellowstone is indrukwekkend, overweldigend en een absolute must see. Houd ook hier je ogen heel goed open voor beren, bizons, herten, elanden en andere dieren. Die zijn hier meermaals gespot!

We vertrekken al vroeg in de ochtend om de lange rijen voor te zijn, want Yellowstone is een populaire bestemming, hoewel je op veel plekken rustig kunt lopen zonder mensen te zien. Jackson Hole is een rijke, toeristische stad met heel veel mogelijkheden om lekker te eten en te drinken. Het town square is een perfecte fotoplek. Het is een fantastisch gelegen plek van waaruit enorm veel mogelijkheden zijn om activiteiten te ondernemen.

* Let op: overnachten gebeurt in Jackson Hole of in Tetonia, aan de andere kant van de bergpas.

Overnachting: Jackson Hole of Tetonia

Rij-afstand: +/- 4,5 uur zonder stops

 • Er zijn veel scenic drives en loops die je kunt nemen. Touringcars mogen hier niet komen, dat scheelt.
 • Bezoek in de ochtend direct Old Faithful, om daarna terug te rijden. Zo voorkom je dat je met 500 man naar de geiser kijkt.

Dag 9 - Jackson Hole - Grand tetons

Het is een aanrader om een mooie wandeltocht te maken door het Grand Teton National Park. De indrukwekkende scherpe toppen van de Grand Tetons zijn fantastisch voor foto's. Maak een wandeling en geniet van de rust en stilte van het nationale park. Aan het eind van de middag kunnen we kijken wat we gaan doen.

Er zijn in en rondom Jackson enorm veel dingen te doen, van raften tot paardrijden, mountainbiken, helikoptertochten en meer. Genoeg te doen en te beleven dus! We raden je wel aan om al aan het begin van je rondreis dingen vast te leggen. De regio is enorm populair en veel outdoor-activiteiten zijn anders volgeboekt. 

Overnachting: Jackson Hole of Tetonia

 • Ga in Jackson naar de saloon, bezoek de vele galerieën of 1 van de vele koffietentjes
 • Verdiep je in de mogelijkheden om bijvoorbeeld een wildlife safari te doen
 • Maak natuurlijk "de" groepsfoto onder de geweien van Town Square

Dag 10 - Jackson Hole - Bellevue (320 km)

Vandaag reizen we naar het Craters of the Moon National MonumentOnderweg komen we langs de eerste kerncentrale van de wereld en langs de plek waar de grootste explosie ooit plaats heeft gevonden. 

Boerderijen worden afgewisseld met vulkanische vlaktes en ruige bergen en brengen je al helemaal in de stemming.Het Craters of the Moon park is een park waar 7500 jaar geleden voor het laatst een vulkaan is uitgebarsten.

De grond is zwart van de gesmolten lava en prachtige rotsblokken staan verspreid over het gebied. We rijden de scenic drive van ongeveer 10 kilometer en stoppen onderweg regelmatig om meer te weten te komen.Vervolgens rijden we door naar een stadje verderop waar we kunnen tanken en iets kunnen eten en drinken.

Na nog een anderhalf uur rijden door bergen waar eerder zilvermijnen waren en met een aantal unieke historische plekken (we komen langs de eerste kerncentrale ter wereld, maar ook langs de plek waar de grootste explosie ooit plaatsvond). 

We overnachten in Ketchum of Bellevue. Beiden plekken waar je niet snel toeristen tegen komt, behalve Amerikanen in eigen land. 

Overnachting: Ketchum of Bellevue

Rij-afstand: +/- 4 uur en 15 minuten zonder stops

Dag 11 - Bellevue - Salmon (480 km)

Vandaag rijden we in totaal weer een uur of vier, dwars door het Sawtooth National Forest. Ruige bergen, prachtige rivieren en een uniek landschap dat pas in 1824 ontdekt is. Onderweg maken we een stop en gaan we zwemmen in de Hot Springs die middenin de Salmon rivier liggen. Kokend water komt hier aan de oppervlakte en mengt zich met het koude rivierwater. Dit zorgt voor een heerlijke temperatuur en een weldadig gevoel. We maken een stop bij de Redfish Lake Lodge waar we een korte wandeling kunnen maken naar een uitzichtpunt met imposante bergen. Een eenvoudige, maar mooie wandeling! 

We bezoeken tevens de enige Gold Dredge die nog compleet is in de Verenigde Staten (met uitzondering van Alaska). Deze enorme machines werden gebruikt om hele rivieren tegelijk te filteren op de aanwezigheid van goud. We slapen die nacht in Salmon in een heerlijk motel met goede bedden. In het stadje kun je 's avonds wat eten en drinken. Een wandeling langs de Salmon River kan natuurlijk ook voor wie nog even de benen wil strekken.

Overnachting: Salmon

Rij-afstand: +/- 4 uur zonder stops

 • Hoewel Idaho niet super bekend is onder Nederlanders is dit deel van de route een super authentiek stuk langs fantastische natuur.
 • Eet 's avonds in Salmon bij de brouwerij die op loopafstand is van het motel.

Dag 12 - Salmon - Whitefish (400 km)

Vandaag reizen we vanuit Salmon naar Whitefish. We vertrekken op tijd en hebben zeker het eerste deel van de reis nog een fantastische rit voor de boeg.

We maken een stop in het stadje Polson, waar we het "Miracles of America" museum tegenkomen. Een bizarre collectie van voertuigen, wapens, bijzondere beelden en meer vind je op dit bijzondere plekje. Een bizar museum, maar zeker de moeite waard om even te bezoeken.

Overnachting: Whitefish

Rij-afstand: +/- 5 uur en 15 minuten zonder stops

 • Een leuke tip is de nabijgelegen Walmart
 • In de zomer is er regelmatig rodeo in de gebieden waar we langs reizen. Ogen en oren open.
 • Neem de tijd voor het Miracles of America museum, maar weiger beleefd de uitgebreide tourversie die ze je maar al te graag geven.
 • In het museum is een bijna onbedenkelijk grote hoeveelheid spullen verzameld, maar het geeft je een goed inkijkje in de historie van de VS.

Dag 13 - Whitefish - Canmore (480 km)

We reizen Canada weer in en nemen een hoop indrukken mee. We reizen vandaag naar Canmore, om nog even te genieten van de machtige Rocky Mountains. Het stadje Canmore heeft een gezellige main street en is een prettige plek om nog 1 keer met de hele groep te genieten van een laatste avond. 

Bij deze rondreis leggen we vrij grote afstanden af. Je zult merken dat rijden in Canada en de VS makkelijker is. 

In verband met wilde dieren op de weg (beren, elanden, herten enz.) zorgen we ervoor dat elke auto om 19:00 bij het hotel is. Zo heb je ook voldoende tijd om even bij te komen en een gezellige avond te maken in de vele mooie stadjes die we tijdens deze reis aandoen. 

Overnachting: Canmore

Rij-afstand: +/- 5 uur en 15 minuten zonder stops

 • Bij iedere dag staan de ongeveer kilometers aangegeven. Natuurlijk ligt het aan je plannen hoeveel kilometers je uiteindelijk gaat rijden, maar dit is een goede inschatting.
 • Bekijk ook de foto's bovenaan de pagina! Beelden spreken meer dan woorden.

Dag 14 - Calgary - Amsterdam (100 km)

Helaas, aan alles komt een eind. Vandaag vliegen we alweer terug naar Nederland. We reizen in de ochtend al naar Calgary, waar we de stad nog even kunnen bezoeken. 

We komen door het tijdsverschil op dag 15 weer aan in Nederland. 

Rij-afstand: +/- 1 uur en 15 minuten zonder stops

Belangrijk: Hoewel onze reisroute min of meer vast ligt, hangt een en ander af van de beschikbaarheid van hotels en motels in de genoemde plaatsen. Met name midden in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er afgeweken moet worden en we in een andere plaats, maar aan dezelfde reisroute, overnachten. Dit geldt met name voor Jackson (soms verblijven we in Tetonia) en voor West Yellowstone (soms wordt dit Big Sky). 

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Dag 15 - Thuis

We landen deze ochtend weer in Nederland. We raden je aan niet gelijk de dag erna weer aan het werk of de studie te gaan, maar nog een dagje vrij te nemen om bij te komen van je fantastische rondreis door de VS en Canada. 

Tips:

 • Lees voor je boekt eerst alle informatie goed door
 • Verdiep je in de rondreis die je maakt. Doordat het reizen met SUV's zo flexibel is heb je ook meer vrijheid dan bij een reguliere rondreis. Dat betekent ook dat je jezelf beter moet verdiepen in wat overal te doen is om het maximale uit je vakantie te halen
 • Het is niet mogelijk af te wijken van de door ons geboekte vluchten

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Calgary met maximaal 1 overstap
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten voor de nationale parken die we bezoeken
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $20 tot 30 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten p.p.
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $5 tot 8 per dag p.p.
 • Evt. parkeerkosten
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- 14 Amerikaanse dollar) en ETA (+/- 7 Canadese dollar)
 • Bearspray (sterk aangeraden)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Belangrijke informatie

De retourvlucht Amsterdam - Calgary (Canada) is inbegrepen bij de reissom. Je reisbegeleider is al in Canada en wacht jullie op bij aankomst. 

In Canada is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

De totale vluchtduur is ongeveer 10 uur. We raden aan drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn. Standaard is 23 kilo ruimbagage inbegrepen.

We vliegen met een groepsticket. Je checkt samen in op Schiphol voor deze vlucht. Je ontvangt geen fysiek vliegticket. Vergeet niet je eerste voornaam exact over te nemen van je paspoort.

Vliegen

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Eager2Travel dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisbegeleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je persoonlijke reisaccount.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan ons bij het maken van je boeking.

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door Canada en de VS. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. We gaan er vanuit dat je, samen met je groep, zelf in kunt checken op Schiphol en de overstap kunt maken. Eager2Travel is altijd bereikbaar op het noodnummer om je te helpen indien er iets is. Je reisbegeleider is normaalgesproken al in Canada en wacht jullie daar op. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. Door ook zelf al een beetje te oriënteren vooraf, kun je nog veel meer uit je reis halen.

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Hier mag namelijk niet gegidst worden. Je reisbegeleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat. Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de super toeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! 

Overnachtingen:

Het is bij Eager2Travel niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. 

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Je slaapt met maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden. Je slaapt met drie andere mensen van hetzelfde geslacht, of twee om twee (afhankelijk van de groepssamenstelling).

Met name in de toeristische gebieden (Banff, Yellowstone, Jackson Hole) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Vervoer

Tijdens deze groepsvakantie hebben we ervoor gekozen met auto's te reizen. We boeken per 4 of 5 personen een auto (bij 4 personen een auto met 5 plekken, bij 5 personen een auto met 7 plekken) waar je met gemak met personen en bagage mee kunt reizen. Brandstof is niet inbegrepen. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal (benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA). 

We willen je overigens verzoeken met het inpakken van je koffer wel zo "licht mogelijk" te pakken. We slapen bijna elke dag ergens anders en we hebben gemerkt dat het fijn is als iedereen een beetje ruimte over heeft in de auto's. 

Het grote voordeel van reizen met auto's is dat het goedkoop is vergeleken met een touringcar, maar ook dat we ultiem flexibel zijn (ook onderling kun je rustig een extra stop maken). 

Dagelijks bespreken we de tussenstops die we allemaal maken en het eindadres en de tijd dat we daar zijn. In de praktijk reizen we echter vooral veel samen met alle auto's, maar het is dus ook mogelijk om per auto een eigen plan te trekken.

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 21 jaar, maar chauffeurs boven de 25 krijgen voorrang bij het inplannen. 
 • Sommige verhuurmaatschappijen blokkeren een bedrag op de creditcard. Dit wordt vrijgegeven na afloop van de reis. 
 • Standaard verzorgen we voor elke auto 2 chauffeurs. 
 • Het eigen risico wordt door Eager2Travel afgekocht.
 • Dagafstanden zijn beperkt tot maximaal 480 kilometer, maar we proberen het rijden toch zoveel mogelijk af te wisselen.  
 • Wil je heeel graag rijden en voldoe je aan de voorwaarden, geef dit dan even aan bij de bijzonderheden van je boeking. Waar mogelijk proberen we hier natuurlijk rekening mee te houden. Een garantie kunnen we je helaas nooit helemaal geven, als 19 van de 19 mensen heel graag wil rijden wordt het lastig. In de praktijk is dit nog nooit voorgekomen. 

LET OP: we maken geen onderscheid tussen de hoofdbestuurder en tweede chauffeur. Deze roadtrip valt of staat met de bereidheid van mensen om auto te rijden. We merken dat mensen het soms spannend vinden, maar rijden in de VS is een feestje. Het enige concrete verschil is dat de hoofdbestuurder de auto op zijn/haar naam heeft staan, maar we gaan er vanuit dat iedereen die aangeeft te willen rijden dit ook daadwerkelijk zal doen. 

Visa

Voor zowel de Verenigde Staten als voor Canada is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt in beide gevallen online. Doe dit overigens uitsluitend via de officiële websites van beide landen!

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Visum aanvraag Canada

Visum aanvraag VS

In beide gevallen is het aanvragen van het visum verplicht. De kosten bedragen CAD 7 voor het Canadees visum en $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

Leeftijden

Deze reis wordt uitgevoerd voor mensen tussen de 18 en 39 jaar.  De minimumdeelname voor deze rondreis is 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers deelnemen per vertrekdatum. Indien de minimumdeelname nog niet is behaald zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een andere oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Eager2Travel een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

c

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Reizen in USA / Canada

Tijdens de groepsreis USA/Canada reis deels door Canada en deels door een aantal noordelijke staten van de VS. Je brengt tijdens deze reis een bezoek aan een aantal van de meest bijzondere Nationale Parken in Canada en de Verenigde Staten, een uitstekende reis voor natuurliefhebbers. De nationale parken waar je een bezoek aan brengt zijn Banff National Park, Jasper National Park, Yellowstone National Park, Glacier National Park en Grand Teton National Park

Alberta 

De groepsreis door USA en Canada begint in het bergstadje Canmore, in de Canadese provincie Alberta. De nationale parken die je bezoekt in Albert zijn Banff National Park en Jasper National Park. Banff National Park ligt midden in de Rocky Mountains. Het park bestaat uit prachtige meren, bergen en gletsjers. In Banff NP heb je een grote kans op het zien van beren. Volg bij een bezoek aan het park zeker de 230 km lange Icefields Parkway, deze weg loopt dwars door het park en komt langs bezienswaardigheden zoals Lake Louise en het Columbia Icefield. Ook een bezoek aan het stadje Banff is zeker de moeite waard. Het populaire Jasper National Park biedt hoge bergtoppen, watervallen, kristalheldere meren en gletsjers. Jasper National Park beschikt over veel mooie wandelpaden, wandelen is een van de beste manieren om Jasper NP te verkennen. Aan het einde van je rondreis kom je opnieuw in de provincie Alberta, je rondreis eindigt hier met een bezoek aan de steden Canmore en Calgary.

Montana

Na een aantal dagen in Canada reis je door naar de staat Montana in de Verenigde Staten. In Montana verblijf je de eerste nacht in het truckersstadje Kalispell. In Montana breng je een bezoek aan het adembenemende Glacier National Park waar we over de Going to the Sun road rijden. Andere steden die je bezoekt in Montana zijn de goudzoekersstad Helena en Big Sky. Vanuit Big Sky kun je mooie bergwandelingen maken of leuke activiteiten ondernemen. Na een bezoek aan de staat Idaho, tegen het einde van je rondreis, keer je weer terug naar Montana en bezoek je de stad Whitefish.

Wyoming

Tijdens je rondreis breng je ook meerdere dagen door in Wyoming, ook wel "The Cowboy State" genoemd. In de staat Wyoming bezoek je het indrukwekkende Yellowstone National Park en het Grand Teton National Park. Yellowstone NP is absoluut een hoogtepunt van je rondreis, hier bevinden zich meer dan de helft van alle geisers in de wereld. In Yellowstone heb je tevens de kans om bizons, beren, herten, elanden en andere dieren te spotten. Het Grand Teton National Park omvat het Grand Teton gebergte met indrukwekkende scherpe toppen. In Wyoming verblijf je in het stadje Jackson Hole, vanuit Jackson Hole heb je de mogelijkheid om een groot aantal outdooractiviteiten te ondernemen.

Idaho

De derde staat die je in de VS bezoekt is Idaho. In Idaho bezoek je het bijzondere vulkanische landschap van Craters of the Moon National Monument, hier is 7500 jaar geleden een vulkaan uitgebarsten. De eerste nacht in Idaho overnacht je in Ketchum of Bellevue. In Idaho bezoek je ook het Sawtooth National Forest, de Hot Springs in de Salmon rivier en de enige nog complete Gold Dredge in de VS. De laatste nacht in Idaho verblijf je in het stadje Salmon.

Hoeveel rijden we in totaal?

In totaal rijden we deze dagen bijna 4000 kilometer, dus best een stuk. In Amerika zijn de afstanden nu eenmaal heel groot. We rijden regelmatig 80 tot 100 kilometer zonder zelfs maar een dorpje te zien of een tankstation. We nemen de tijd om te reizen en maken heel regelmatig tussenstops. De gemiddelde dagstand ligt rond de 400 kilometer, maar dat kan iets meer of iets minder zijn.

Hoe gaat dat met rijden precies?

Alle gehuurde auto's zijn een automaat. Dat betekent dat je op heel veel stukken de auto alleen maar op cruise control zet en stuurt. Bij het optrekken hoef je niet te schakelen, bij het afremmen ook niet. Ideaal, want zo kun je je aandacht bij de weg houden. We rijden over het algemeen niet door grote steden en het is totaal niet druk op de weg.

Alle gehuurde auto's hebben de meest uitgebreide verzekering die alle schade dekt. Brandstofkosten delen we ofwel met de hele groep of per auto, dat is afhankelijk van wat jullie als groep willen.

Je zit niet de hele tijd aan elkaar vast. Het kan best zijn dat jouw groepje een keer ergens iets langer wil blijven en de rest al doorrijdt of andersom. Die ruimte is er, mits goed gecommuniceerd met de reisbegeleiding. We spreken altijd een verzamelplek en tijd af. Elke auto heeft daarnaast roadside assistance, de Amerikaanse wegenwacht, mocht je pech krijgen.

Brandstof is goedkoop in de USA. Reken erop dat je per dag tussen de 7 en 10$ kwijt bent aan brandstof per persoon. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Ik wil wel rijden, maar vind het ook spannend. Help!

Voor sommige mensen is het idee van rijden in een ander land erg spannend. Als je nog weinig rij-ervaring hebt of niet vaak in andere auto's gereden hebt is dat ook best logisch. Onze reisbegeleider kan voor je echt gaat rijden een stukje met je oefenen. Ook kunnen we je eerste stuk rijden qua tijdsduur beperken of in een gebied doen waar weinig ander verkeer is.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de rijstijl van mijn medereiziger?

Er zijn een paar vaste regels die we hanteren bij het rijden in groepsverband:

1. Alcohol is een no go. Ook niet 1 glaasje, ook niet als het motel dichtbij is, enz. enz. 
2. Verlichting is altijd aan, ook overdag ivm de zichtbaarheid
3. We houden ons aan de snelheidslimieten die gelden

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, om wat voor reden dan ook, dan meld je dit bij de reisbegeleiding. Het kan zijn dat het eigen onzekerheid is, maar het kan ook zijn dat iemand gewoon moeite heeft met het rijden. Meld dit! Het is voor iedereen alleen maar fijn als je kunt vertrouwen op elkaar. De reisbegeleider zal op tactische wijze bekijken wat de oorzaken zijn en hoe we dit op kunnen lossen. Maar, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken: als er iets is, meld het!

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Vertel dit ook tegen het thuisfront, zodat ze weten dat je niet altijd direct reageert. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. In vrijwel alle motels is gratis wifi beschikbaar. Wil je bellen, dan raden we je aan dit via Skype of WhatsApp te doen.

Koers

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je aan voor vertrek even te kijken wat de koers is. Je reisbegeleider kan je hier ook mee helpen. De Canadese dollar is goedkoper dan de Amerikaanse dollar over het algemeen.

Pinnen

Je kunt in Amerika, mits je pas een wereldpas is en betalingen buiten Europa toestaat, gewoon overal pinnen. We raden je ook aan om vooraf geen geld in Nederland af te halen, maar gewoon daar ter plaatse te pinnen. Dat is goedkoper. Bij het omrekenen zal altijd gevraagd worden of je wilt pinnen met de wisselkoers van je eigen bank of die waar je pint. Kies in dat geval voor je eigen bank, dat is vrijwel altijd goedkoper.

Standaard hebben de meeste banken het betalen buiten Europa uitgeschakeld, dus activeer dit voor vertrek

Beren op de weg

Jazeker, tijdens vrijwel de gehele rondreis heb je kans op het zien van beren. Met name de staat Montana en Idaho hebben nog veel grizzly's, maar ook enorm veel zwarte beren. Onze groepen hebben tot nu toe vrijwel altijd beren kunnen spotten. Houd er wel rekening mee dat beren wilde dieren zijn en we ze dus niet benaderen of lokken. Het is verboden beren te benaderen die minder dan 100 meter van je af zijn, doe dat dus ook niet. 

Ben je van plan veel te gaan wandelen? Dan raden we je aan per groepje bearspray te kopen. Mocht je per ongeluk een beer verrassen, dan is dit een uiterste en zeer effectief redmiddel waarbij de beer weliswaar zere ogen krijgt (het is een pepperspray), maar geen verdere schade van zal hebben. Let erop dat je de bearspray weer inlevert voor je vertrekt, je mag dit niet meenemen naar Nederland.

Visum

Om naar Amerika te kunnen is het noodzakelijk een ESTA-aanvraag te doen. Deze aanvraag kost 14$ en is uitsluitend met een creditcard te betalen. Lees onze pagina met uitleg voor meer informatie en hulp bij het aanvragen. Eager2Travel kan deze aanvraag niet voor jou doen, wel kunnen we helpen bij het invullen.

Voor Canada is het aanvragen van een elektronisch visum sinds kort ook verplicht. Deze ETA kun je online aanvragen en kost CAD 7. Je aanvraag wordt in principe direct goedgekeurd.

Motels en hotels

We slapen in middenklasse hotels, de een iets oubollig, de ander wat moderner. Alle hotels, motels en inns zijn opgezocht op goede reviews en goede ervaringen van onze reizigers in het verleden. In heel toeristische plekken zul je zien dat de prijs/kwaliteitsverhouding soms wat tegenvalt, maar in de praktijk zijn het eigenlijk altijd prima hotels! 

Je slaapt in een vierpersoonskamer met twee tweepersoonsbedden. Omdat we deze reis graag betaalbaar willen houden en we door extreem populaire gebieden reizen is het niet mogelijk een eenpersoonskamer bij te boeken.

Hoeveel extra kosten ben ik nog kwijt tijdens deze rondreis?

Bij de reissom zijn onder andere de retourvlucht en bagage, entreekosten voor de nationale parken, overnachtingen en autohuur al inbegrepen. De maaltijden en drankjes, brandstofkosten en eventuele uitgaven aan optionele activiteiten zijn bij deze groepsreis niet inbegrepen. Voor maaltijden kun je rekenen op ongeveer 20 tot 30 dollar per dag voor ontbijt, lunch en avondeten. Dit is afhankelijk van waar je gaat eten, een fastfood restaurant is bijvoorbeeld goedkoper dan een steakhouse. Bij ongeveer 50% van de accommodaties waar we verblijven is het ontbijt inbegrepen. Voor brandstof kun je rekenen op ongeveer 7 en 10 dollar per dag. Onderweg zullen we regelmatig een tussenstop maken bij een winkel om wat snacks en drinken voor onderweg te kopen. 

Hoe maak ik kennis met mijn groepsgenoten?

Maximaal vier weken voor vertrek, maar vaak al eerder, ontvang je van ons per mail inloggegevens voor jouw account. Als je met deze gegevens inlogt kun je je medereizigers (voornaam, leeftijd en woonplaats) en vertrekinformatie inzien. Bij de lijst met je medereizigers kun je je mobiele telefoonnummer invoeren en vervolgens een WhatsApp groep aanmaken. Vrijwel alle Amerika-groepen spreken voor vertrek van de reis 1 of meerdere keren af om alvast kennis met elkaar te maken.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.