Bryce Canyon - beste hikes

Beste hikes Bryce Canyon

We hebben de beste en mooiste wandeltochten in Bryce Canyon National Park voor je op een rijtje gezet. Of je nu een echte wandelaar bent of niet, het is zonde als je Bryce Canyon alleen vanuit de auto of shuttlebus ziet. We zetten verschillende mooie mogelijkheden voor je op een rijtje. 

Voorbereiding hiken in Bryce

Bekijk onze interactieve brochure!

Houd er rekening mee dat Bryce Canyon hoog ligt op ruim 2300 meter. Hierdoor kan nog tot ver in mei en zelfs begin juni sneeuw vallen in Bryce Canyon. Goed te overzien, maar wel iets om op voorbereid te zijn. 

Verder:

 • Kleed je in laagjes. Zo kun je makkelijk iets uittrekken of aantrekken
 • Neem voldoende water mee en iets te snacken, zeker als je langere routes gaat lopen
 • Niet alle routes zijn even duidelijk. Neem geen onnodige risico's en kijk uit bij kliffen en afgronden
 • Vergeet je fototoestel niet en plan voldoende extra tijd in, want de kans is groot dat je regelmatig wilt stoppen onderweg!
 • In Bryce Canyon zul je normaliter geen beren tegenkomen. Het is niet onmogelijk, maar de kans is heel erg klein
 • Zorg dat je weet waar je bent en hoe je weer terug komt
 • Vertrek vroeg. Parkeerplekken zijn vaak snel vol, met name in de weekenden!

Bryce Canyon Fairyland Loop

In de VS zijn er vaak ook wandelingen die van A naar B en weer terug gaan en waarbij je heen dezelfde route loopt als terug. Als je een loop loopt is dit niet het geval. 

Kenmerken:

 • 13 kilometer lang
 • Tussen april en oktober te lopen normaliter
 • Ongeveer 4 uur lopen
 • Gemiddeld moeilijk

Begin van de route: 

Ongeveer 1 kilometer ten noorden van het Bryce Canyon Visitor Center vind je het bord voor de Fairlyand Point Overlook. Hier sla je af richting het oosten voor ongeveer anderhalve kilometer en parkeert op de aangegeven plekken.  

Fairyland

Deze route voert je langs verschillende rotsformaties met natuurlijk de bekende Hoodoos van Bryce Canyon. Doordat het een langere wandeltocht is laat je 90% van de toeristen achter je en kun je Bryce op een andere manier zien. Een gedeelte van de route volgt het Rim trail. Houd je ogen open voor slangen overigens. Met name als de zon schijnt kunnen slangen verdekt liggen. Kijk dus goed om je heen. 

In totaal stijg je ongeveer 700 hoogtemeters en daal je hetzelfde aantal hoogtemeters. 

Voor wie: geoefende wandelaars die de wandelschoenen hebben ingepakt voor vertrek. Niet te lopen op slippers en niet ideaal op sneakers. 

Bryce Canyon Navajo Loop trail

Een korte wandeling van slechts 2.2 kilometer die ongeveer anderhalf uur duurt. Ideaal als je niet lang in Bryce bent of als je geen ervaren wandelaar bent, maar wel topplekken wilt zien. Doordat deze route kort is, is het er vaak aanzienlijk drukker. 

Kenmerken:

 • 2.2 kilometer
 • Tussen april en oktober
 • Gemiddeld moeilijk

Begin van de route: 

De route begint bij een bordje bij het uitkijkpunt bij Sunset Point. 

Bryce Navajo loop trail

Deze wandeling begint aan de rand van Sunset Point en brengt je naar de bodem van Bryce Canyon. Je komt langs beroemde rotsformaties zoals Wall Street, de Twin Bridges en Thor's Hammer. Deze wandeling wordt vaak gecombineerd met de Queens Garden hike en maakt de totale afstand ongeveer 5 kilometer. Houd er rekening mee dat je bij deze wandeling te maken hebt met een scherpe afdaling en stijging, hoewel er haarspeldbochten zijn in het pad die het minder steil maken. 

Queens Garden trail (te combineren!)

Deze wandeling kun je eenvoudig combineren met de Navajo Loop trail. Het brengt je naar rotsformaties met pakkende namen als Gulliver's Castle, the Queen's Castle en Queen Victoria. 

Kenmerken:

 • 2.8 kilometer heen en terug
 • Twee uurtjes ongeveer, afhankelijk van je tempo natuurlijk
 • Tussen april en oktober
 • Steile hellingen en losse stenen, dus voorzichtig zijn!

Begin van de route: 

Bij Sunset Point parkeer je de auto. Van hieruit loop je richting het zuidoosten tot je bij het Queens Garden trailhead komt. Het pad wordt veelgelopen, dus het kan bijna niet missen! 

Na het begin ga je direct 100 meter omlaag de canyon in. Het is mogelijk de route te combineren met de bovenstaande wandeling. Je komt langs een aantal van de meest bekende rotsformaties in Bryce Canyon. Ook deze route is in de weekenden vaak druk. We raden je aan om je bezoek aan Bryce vroeg te beginnen of juist aan het einde van de dag. Zo benut je je dag optimaal! 

Bryce Canyon hikes

Bryce Canyon Rim Trail

Een klassieke wandeling waarmee je langs de belangrijkste uitkijkpunten tussen Fairyland Point en Bryce Point komt. Een populaire en drukbelopen hike die wel de moeite waard is. Je kunt de route inkorten als je wilt en met de (gratis) shuttlebus teruggaan richitng de auto. 

Kenmerken:

 • 8.9 kilometer (enkele reis, maar je kunt met de shuttlebus terug)
 • Ongeveer 3 uur wandelen
 • Niet al te moeilijk
 • Tussen april en oktober

Begin van de route: 

Je parkeert bij Fairyland point en volgt het stenen pad richting het zuiden. Je kunt ook beginnen bij Sunrise, Sunset, Inspiration en Bryce Points. Hier kun je je wandeling ook afbreken eventueel. Ook hier geldt: wees er op tijd bij, het kan druk worden, met name op de parkeerplaatsen. 

Een groot gedeelte van deze wandeling kun je ook met een kinderwagen of rolstoel gewoon doen. Wat ons betreft is dit niet per se de mooiste route om te lopen vanwege de drukte, maar het geeft je wel een goed beeld van Bryce Canyon en de uitzichten zijn spectaculair! 

Familievriendelijke wandelingen

Er zijn een aantal wandelingen die ook met kleinere kinderen goed te doen zijn. Zo is er de Mossy Cave trail (1,5 km), de Bristlecone Loop trail (1,6 km) en zijn er genoeg wandelingen die je voldoende kunt inkorten. 

Ook de populaire hike tussen Sunset Point en Sunrise point is een populaire en makkelijke manier om Bryce snel te verkennen. 

Hiken in Bryce

Doordat Bryce canyon niet enorm groot is, zijn veel wandelingen met elkaar te combineren. In tegenstelling tot veel andere nationale parken is Bryce Canyon vrij overzichtelijk. Zorg wel dat je voorbereid op pad gaat. Neem voldoende water mee en wat snacks voor onderweg. Vroeg in de ochtend vertrekken zou ons advies zijn.

Niet alleen vermijd je daarmee de grootste drukte, ook kan het in de zomer best warm worden ondanks de hoogte. Temperaturen liggen makkelijk tussen de 25 en 30 graden. 

Houd rekening met slangen, zeker als je op rustiger stukken bent en vermijd hoog gras. Neem goede wandelschoenen mee. Houd rekening met afgronden en kliffen. Helaas gebeuren hier de meeste ongevallen mee. 

Als je een langere of moeilijke route gaat doen, zorg dan dat iemand weet waar je bent. Als er dan iets gebeurt helpt dat enorm. Bezoek altijd het visitor center, de rangers daar helpen je graag aan informatie over het gebied

En, niet onbelangrijk: leave no trace! Ruim je rotzooi op en neem het gewoon weer mee terug. 

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Arches National Park

Bryce Canyon National Park

Las Vegas

Utah

Zion National Park