Arches National Park

Informatie Arches NP

Arches National Park is een relatief klein nationaal park vlakbij Moab in Utah en wordt veel door Nederlanders bezocht. Het landschap wordt gedomineerd door indrukwekkende rotsformaties en natuurlijk de vele natuurlijke stenen bruggen die je er kunt vinden (de arches). Er zijn meer dan 2000 arches te vinden, waarbij de kleinsten een opening van net een meter hebben, maar de grootste een afstand van 88 meter overbruggen! 

Binnen Arches NP zijn een deel van de natuurlijke bruggen vrij eenvoudig te bezoeken. 

Hikes in Arches National Park

Er zijn veel korte en langere wandelingen te maken in Arches. Het is een nationaal park zonder shuttlebussen, maar met (meestal) voldoende parkeerplek. Houd er rekening mee dat je middenin de woestijn zit en het er 's zomers vaak erg heet is, ook door de vele rotsen rondom waardoor er weinig wind te voelen is. 

Zorg voor voldoende water en snacks en draag een pet of hoedje. Smeer je goed in en vertrek vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag om de middagzon zoveel mogelijk te ontlopen. 

Breng ook een bezoek aan het visitor center. Zij kunnen je goed informeren en het is interessant omdat er vaak hiking kaarten te vinden zijn. Praat gerust eens met een van de aanwezige rangers. Zij kennen het gebied op hun duimpje en je zult merken dat ze het heel leuk vinden om uitleg en informatie te geven over "hun" park. En nee, je hoeft niet net als deze reizigers van ons in stijl te komen, maar het mag natuurlijk wel :-)

De bekendste arches:

 • Landscape Arch
 • Double Arch
 • Double O Arch
 • Delicate Arch

Ook de Balanced Rock, een rotsblok dat op een steen lijkt te balanceren, wordt veelbezocht. 

visitor center arches

Populaire hikes Arches NP

Het wandelingetje naar Balanced Rock is eenvoudig en benoemen we daarom niet apart als "wandeling", maar raden we je zeker aan!

Windows Loop

Een korte wandeling van anderhalve kilometer brengt je naar het North Window, South Window en Turret Arch. Je kunt in het North Window en Turret Arch klimmen voor een paar mooie foto's, maar gezien de korte afstand van dit pad is het vaak drukbezocht en is de kans dat je alleen op de foto kunt klein. 

Double Arch

Een kleine en korte wandeling van 800 meter naar de Double Arch geeft je een mooi uitzicht op deze natuurlijke brug. Ook hier geldt dat gezien de korte afstand het een veelbezochte plek is in het park.

Fiery Furnace (ranger-wandeling)

Deze wandeling door smalle canyons is niet lang, maar vereist wel wat klauterwerk. Je kunt deze wandeling alleen op inschrijving doen onder begeleiding van een ranger. Als je dit wilt moet je je in de ochtend zo vroeg mogelijk inschrijven gezien de populariteit van deze mooie wandeling. 

Delicate Arch

Een van de meest populaire hikes in Arches National Park brengt je naar de Delicate Arch. Het is een drukbezochte wandeling, Delicate arch is de meest populaire arch in de wereld. De wandeling is in totaal een goede 5 kilometer (heen en terug), maar door de hitte en het gebrek aan schaduw is het belangrijk je goed voor te bereiden.

Vertrek bij voorkeur vroeg in de ochtend of laat in de middag als het warmste gedeelte van de dag achter de rug is. Ben je van plan tijdens je rondreis veel hikes te maken en ben je flexibel met vertrekdata? Dan is de tweede helft van september en de eerste helft van oktober een ideale reisperiode.

Delicate Arch

Broken Arch

Deze wandeling wordt vaak overgeslagen omdat mensen zich concentreren op de meer bekende arches in het park. Dat zorgt ervoor dat deze hike over het algemeen minder druk is en juist daardoor weer interessant wordt. De wandeling is eenvoudig en in totaal net 3 kilometer lang. 

Double O arch en Landscape Arch

Deze twee bogen kun je eenvoudig met elkaar combineren. Naar de Landscape Arch volg je een eenvoudige route van in totaal 3 kilometer. Om vervolgens ook naar de Double O Arch te komen wordt de tocht een stuk pittiger. De totale afstand is ongeveer 8 kilometer, maar na het bereiken van de Landscape Arch wordt het landschap moeilijker begaanbaar en krijg je te maken met smalle doorgangen en afgronden. 

Activiteiten in Arches NP

Voor activiteiten in de Nationale Parken gelden strenge regels. Doordat Arches niet zo'n groot nationaal park is en het voornamelijk uit woestijn en rotsen bestaat, zijn er verder weinig activiteiten in het nationaal park zelf, behalve het maken van mooie hikes en het zien van bijzondere rotsformaties. 

Voor avontuurlijke activiteiten ben je in het nabijgelegen Moab perfect gestationeerd. Houd er rekening mee dat het voor veel activiteiten noodzakelijk is om vooraf te reserveren, Moab is in de hele periode tussen mei en eind september een drukbezochte plek. 

Accommodatie en verblijf rondom Arches

De meestgebruikte uitvalsbasis voor een bezoek aan Arches NP is het nabijgelegen plaatsje Moab. Dit gezellige kleine stadje heeft genoeg te bieden als het aankomt op restaurants en hotels. De laatste jaren zijn er een aantal hotels bijgebouwd, waardoor er vaak wel plek te vinden is. Toch geldt ook voor Moab dat tijdig reserveren noodzakelijk is. Wil je iets goedkoper verblijven? Dan zijn Green River en Monticello de beste plekken om te verblijven. Je zit dan wel een uurtje van het nationaal park af, maar als je een beetje op het budget wilt letten kan dat geen kwaad. Vermijd waar mogelijk de vrijdag en zaterdag. Op deze dagen zijn hotelprijzen een stuk hoger en is het in de nationale parken veel drukker met Amerikaanse toeristen. 

Onze tips voor Arches NP

 • Vermijd waar mogelijk het weekend. Soms is een tussenstop in een onbekende plek ook erg leuk, het bespaart je al snel honderd tot tweehonderd dollar per nacht en een hoop drukte in de nationale parken
 • Als je gaat hiken: zorg voor voldoende eten en drinken. Er is in Moab een vrij grote supermarkt waar je prima inkopen kunt doen. 
 • Vertrek vroeg in de ochtend als je wilt hiken. Zowel voor parkeerplek als hitte is dat praktisch. 
 • Als je een hele dag hebt kun je er voor kiezen om 's ochtends het park te bezoeken, 's middags terug te gaan voor lunch en relaxen bij het zwembad en aan het eind van de middag nog een keer een mooie hike te maken om de zonsondergang te zien. 

Arches np foto

Shuttlebussen en parkinformatie

 • Er zijn geen shuttlebussen in het nationaal park. Met de auto kun je op alle plekken komen. Parkeergelegenheid is beperkt, maar vaak stroomt het snel door. 
 • De nationale parkpas is geldig. Deze raden we aan als je meer dan 3 parken bezoekt tijdens je verblijf in de VS
 • Bezoek altijd even het visitor center. Vaak zijn er interessante exposities, 

Rondreizen VS

Rondreis Nationale Parken

Bryce Canyon National Park

Canyonlands National Park

Capitol Reef National Park

Moab Utah

Page - Antelope - Powell

Utah

Zion National Park