Yellowstone - beste hikes

Beste hikes in Yellowstone

Yellowstone is een fantastisch gebied om te bezoeken tijdens je rondreis door Amerika. Yellowstone is geen klein nationaal park en heeft een oppervlakte van bijna 9000 vierkante kilometer. De meeste Nederlanders zijn slechts enkele dagen in het park. We beperken ons op deze pagina dan ook tot hikes die goed te doen zijn voor mensen die slechts een paar dagen in Yellowstone doorbrengen. 

Hele korte wandelingen hebben we daarbij niet benoemd. Als je de hoofdweg door het park volgt staan alle interessante stops wel aangegeven onderweg. Check de pagina met bezienswaardigheden in Yellowstone voor meer informatie daarover. 

Waarschuwing vooraf

Een groot deel van Yellowstone National Park bestaat uit vulkanisch gebied. Plekken die er ongevaarlijk uit zien kunnen bestaan uit slechts een dunne laag korst met daaronder gloeiend heet water. Meer dan op andere plekken geldt in Yellowstone dus: blijf op de paden en volg aangegeven routes. Sowieso is dat vrijwel overal het advies, maar in Yellowstone gebeurt het nog wel eens dat een eenvoudige wandeling op die manier eindigt in een vervelende gebeurtenis. 

Beste hikes en wandelingen Yellowstone

We focussen ons op deze pagina op wandeltochten die goed te doen zijn op een halve of hele dag. Hele korte wandelingen laten we buiten beschouwing. De meeste plekken in het meest populaire gedeelte van Yellowstone National Park zijn goed aangegeven en wijzen zich grotendeels vanzelf. Hoewel je op al die plekken vaak ook korte wandelingen kunt maken zijn dit vooral plekken voor fotostops. 

Mt. Washburn Trail

Deze wandeling is via Gardiner, West Yellowstone en Cooke City Silver Gate te bereiken door de afslag te nemen bij Tower junction in de buurt van Canyon Village.

Kenmerken:

 • Ruim 11 kilometer lang
 • Naar de top van Mount Washburn met prachtige uitzichten
 • Ongeveer 400 hoogtemeters

Begin van de route: 

De parkeerplaats voor Mount Washburn vind je bij de Dunraven pass ten noorden van Canyon Village. 

washburn

Deze wandeling voert je naar de top van Mt. Washburn en is de populairste top om te beklimmen in Yellowstone NP. Je hebt geen permit nodig. Technisch is de route niet ingewikkeld, maar het is wel aan te raden deze route alleen met mooi weer te lopen. Zeker het laatste gedeelte van de route is zonder bomen en over een richel die je enkele kilometers volgt. Doordat de route veel gelopen wordt is het niet moeilijk de weg te vinden. 

Vertrek op tijd als je deze wandeling wilt doen, in de zomermaanden is Yellowstone erg druk, vooral in de weekenden. 

North Rim trail

Kenmerken:

 • Iets minder dan 11 kilometer
 • 330 meter stijgen en 330 meter dalen
 • Eenvoudige wandeling, niet kindvriendelijk

Begin van de route:

Parkeer bij Wapiti Lake ten zuiden van Canyon Village. Volg het pad naar het noordwesten van de parkeerplaats naar de brug en begin je hike bij het bord. 

wapiti lake

Bij deze hike volg je de canyon van Yellowstone river. Bekijk onder meer de Upper Falls, de Crystal Falls overlook en steek Cascade Creeks over om bij de Lower Falls te komen. Je eindigt bij Inspiration point waarna je kunt omkeren en dezelfde route terug aflegt. Deze hike is niet moeilijk en laat je de Grand Canyon of the Yellowstone zien, een aanrader!

Uncle Tom's 

Kenmerken:

 • 10 kilometer
 • 270 meter stijgen en dalen
 • Met oudere kinderen prima te doen

Begin van de route

Deze wandeling begint bij de parkeerplaats Uncle Tom's aan de South Rim Drive. Het pad begint aan de oostzijde van de parkeerplaats richting de grote weg.

Uncle tom's

Deze wandeling is een rondje (in tegenstelling tot de vorige wandeling) en komt langs twee kleine meertjes. Nadat je de drukke parkeerplaats achter je hebt gelaten ga je door het bos richting de oever van een klein meer met de name "Clear Lake". De thermale activiteit is hier goed zichtbaar met grote bubbels die omhoog komen aan het einde van het meer. Je komt langs verschillende plekken met kokende modder en stoom die uit de bodem komt. 

Uiteindelijk heb je prachtig uitzicht op de Yellowstone river. 

Aanrader: bovenstaande route raden we van harte aan. Het combineert de verschillende delen van Yellowstone en is een mooie en avontuurlijke route. 

Avalanche Peak

Kenmerken:

 • 10 kilometer
 • 630 meter stijgen en 630 meter dalen
 • Naar de top van Avalanche Peak
 • Steile wandeling van begin tot eind!

Begin van de wandeling:

Deze wandeling begint bij het Avalanche Peak trailhead. Deze wandeling vind je aan de oostzijde van Yellowstone Lake. 

avalanche peak

Deze wandeling raden we aan voor mensen die wandelervaring hebben en/of een goede basisconditie. Met een beetje doorzetten is de wandeling voor iedereen goed te doen, maar je maakt in korte tijd relatief veel hoogtemeters waardoor het een wat pittigere wandeling is. 

Deze wandeling brengt je naar de rotsachtige top van Avalanche Peak. Van hieruit heb je prachtige uitzichten op de Absaroka bergketen en het grote Yellowstone Lake. Bighorn schapen, marmotten en vogels kun je regelmatig zien tijdens deze wandeling.

Fairy Falls

Kenmerken:

 • 10 kilometer lang
 • Mooie vlakke route met vrijwel geen hoogteverschillen
 • Vrij drukbewandeld
 • Mooie uitzichten op onder andere Grand Prismatic Spring

Begin van de route:

Je begint je wandeling bij het Fairy Falls trailhead, aan de Grand Loop road tussen Midway Geyser Basin en Old Faithful. Deze wandeling ligt vlakbij het meest actieve geothermische gebied en is drukbezocht maar nog altijd minder druk dan de plekken waar je alleen maar hoeft te parkeren. 

fairy falls trailhead

Een fantastische wandeling langs de Firehole rive. Je komt langs een aantal warmwaterbronnen die uitlopen in de rivier, waar het warme water mengt met het koude rivierwater. Je komt aan de oostzijde langs het Midway Geyser Basin waar onder andere de Grand Prismatic Spring te vinden is. Je loopt een stukje omhoog naar een mooi uitzichtspunt op de spring. De route is goed aangegeven en eindigt bij de waterval die 60 meter omlaag stort. 

Je kunt vanaf de waterval eenvoudig doorlopen naar de Spray geiser en de Imperial geiser (actief). Je kunt dezelfde weg terug lopen of linksaf gaan (3.2 km extra) waarbij je langs extra warmwaterbronnen komt. Als je een beetje sportief ingesteld bent kun je er een mooie dagtocht van maken. 

Meer hikes Yellowstone

Er ligt meer dan 1500 kilometer aan wandelpaden in Yellowstone National Park. Het gaat te ver om deze allemaal te behandelen. Als je een rondreis boekt via Eager2Travel ontvang je uitgebreide informatie over de gebieden die je gaat bezoeken tijdens je rondreis. Het is onmogelijk om elk detail te communiceren, maar in grote lijnen helpen we je op weg met het maximale uit je reis te halen. Dat is het voordeel van boeken bij een expert!

Beren en wolven

Yellowstone is niet alleen een bijzonder mooi nationaal park vanwege de bijzondere geisers en warmwaterbronnen, maar ook vanwege het veel voorkomende wildlife. De kans op het zien van wolven is helaas nihil, maar beren worden regelmatig gespot. Ook herten, elanden en allerlei andere dieren komen veel voor in Yellowstone. Weten welke voorzorgsmaatregelen tegen beren je kunt nemen? 

Rondreizen VS

Gezinsreizen USA en Canada

Groepsreis USA/Canada 18-39 jaar

Big Sky Montana

Montana

West Yellowstone

Yellowstone National Park