--

Big Sky Montana

Big Sky

Big Sky heeft niet alleen een mooie naam, maar is ook een ideale overnachtingsplek voor je bezoek aan Yellowstone National Park. Met slechts 1200 inwoners is het geen noemenswaardige stad, maar als uitvalsbasis voor de omgeving is het een toplocatie.

Big Sky ligt op 2200 meter hoogte en is in de winter een geliefde wintersportbestemming voor Amerikanen. Behalve een paar kleine winkels en restaurants is er dan ook niet veel te vinden. De indrukwekkende natuur rondom Big Sky maken het echter de moeite van een bezoek zeker waard. Het is een originelere bestemming dan West-Yellowstone dat een kilometer of vijftig verderop ligt en accommodatie is in de zomerperiode vaak goedkoper dan dichterbij Yellowstone zelf.  

Activiteiten en things to do rondom Big Sky Montana

We beperken ons tot zomeractiviteiten rondom Big Sky. Dit is de periode waarin de meeste Nederlanders Yellowstone NP bezoeken en op die manier langs Big Sky komen. 

Lone Peak

De bergtop Lone Peak ligt boven Big Sky. In de zomer kun je met een skilift naar boven tot halverwege de bergtop. Vanaf hier kun je met een gids verder richting de Skytram die je op indrukwekkende wijze het laatste stuk van de tocht laat maken. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht op de omgeving. 

Escape Room

Als je met een groep of met meerdere kinderen reist kan een escape room een goede optie zijn om eens wat anders te doen. De escape room in Big Sky heeft te maken met goudzoekers en is een leuke afwisseling van alle sightseeing. 

Raften op de Gallatin River

Raften op een van de mooiste rivieren van Montana is een activiteit die de adrenaline goed laat stromen. Hoewel je geen eerdere ervaring hoeft te hebben is raften een spectaculaire activiteit. Houd er rekening mee dat je de activiteit in de zomer een goede week voor vertrek boekt en plant. Big Sky is vooral ook onder Amerikanen een geliefde plek om te bezoeken waardoor met name in de weekends activiteiten snel vol zitten. 

Zipline Adventure Park

Dit zipline parcours vind je in West Yellowstone, op ongeveer 50 km van Big Sky. Als je vroeg aankomt bij het hotel kun je dit in de middag nog doen. Combineer het eventueel met een bezoek aan een schietbaan, ook in West Yellowstone waar je als toerist kunt kiezen uit verschillende pakketten. Overigens kun je bij veel ranges ook als toerist gewoon schieten, vrijwel alle schietbanen hebben de mogelijkheid tot gun rental waarbij ze graag uitleg geven en helpen. 

Fly fishing

Ben je een fervente visser? Dan raden we je aan eens te overwegen met een gids op pad te gaan. Er zijn verschillende aanbieders die je kunnen helpen met uitrusting, maar ook kunnen helpen met het leren van vliegvissen. 

Yellowstone National Park

Verreweg de grootste bezienswaardigheid die de meeste toeristen trekt is Yellowstone National Park. Het park met honderden geisers en warmwaterbronnen wordt zonder twijfel een van de hoogtepunten van je rondreis door de noordelijke staten van de VS. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen het nationaal park. We raden je aan vroeg in de ochtend te vertrekken om het meeste uit je dag te halen en de grote stroom toeristen voor te zijn. 

Hikes rondom Big Sky

Voor alle hikes rondom Big Sky geldt dat er kans is op het spotten van beren (en andere wilde dieren). In Montana komen zowel Grizzly's als Zwarte beren voor. 

Ousel Falls Trail

Deze waterval is eenvoudig te bezoeken met een korte wandeling van een kilometer of drie. Langs de route vind je verschillende plekken met picknick-tafels en bankjes. Je eindigt bij een prachtige waterval. 

Beehive Basin

Met 10 kilometer een stevige hike, maar niet voor niets ooit genoemd tot een van de mooiste ter wereld! Het is een relatief makkelijke hike om te lopen en eindigt in het Alpiene terrein onder Beehive Peak. De bergtoppen, een bergmeertje en prachtige kleuren maken het verhaal compleet.

Summit Lake

Als je een echte hiker bent en een dag de tijd hebt is de wandeling naar Summit Lake een aanrader. Je volgt de North Folk trail naar Summit Lake en brengt je naar Bear Basin en naar de hoogste toppen van de omgeving. 

Lava Lake

Deze wandeling is een kleine tien kilometer en goed te doen. Het brengt je door de bossen naar een fantastisch meer met uitzicht op de bergen rondom. Je kunt deze wandeling vinden bij het 35 mile punt op highway 191. Dit meer is het enige meer dat niet door gletsjers is uitgesleten maar het gevolg is van een vroegere aardverschuiving. 

Meer hikes

Rondom Big Sky vind je nog tientallen hikes die de moeite waard zijn. Houd rekening met beren en neem je voorzorgsmaatregelen. Zorg dat als je een hike gaat doen je het hotel laat weten wat je plan is. Houd er rekening mee dat wandelroutes in de VS niet altijd zo goed aangegeven zijn als in bijvoorbeeld Oostenrijk. 

Accommodatie Big Sky

Er zijn verschillende hotels en motels in en rondom Big Sky. Wil je een avond doorbrengen op unieke wijze? Dan is het boeken van een luxe tent op een prachtlocatie vlakbij Yellowstone een goede optie. Wil je iets goedkoper verblijven? Dan is Big Sky een goede tussenstop. 

De Big Sky Lodge aan de voet van de berg is een mooie overnachtingsplek die afhankelijk van de reisperiode ook nog eens best betaalbaar kan uitpakken. 

Veel van onze reizigers overnachten echter bij Buck's T4 lodge. Zowel de kamers daar als het restaurant worden door reizigers als uitermate positief ervaren. Voor velen is het qua accommodatie 1 van de hoogtepunten van de rondreis. 

Als onderdeel van je rondreis Amerika?

Zeker! Niet voor niks verblijven we met onze rondreizen door de VS regelmatig in Big Sky. De ligging is gunstig ten opzichte van Yellowstone, maar de natuur is er ook nog eens indrukwekkend. Doordat je iets verder van het nationaal park af bent is accommodatie ook goedkoper (over het algemeen!). 

Rondreizen VS

Rondreis Noordwest USA

Rondreis USA/Canada

Bozeman

Cody Wyoming

Jackson Wyoming

Montana

Yellowstone National Park