--

West Yellowstone

West Yellowstone

Als 1 van de belangrijkste toegangspoorten tot Yellowstone National Park is het stadje West Yellowstone een goede plek om te verblijven. 

West Yellowstone is geen grote stad, maar wordt wel door veel Nederlanders bezocht als onderdeel van rondreizen door de noordelijke staten van de VS. Je kunt hier ook Yellowstone Regional Airport vinden, waar met name kleine vliegtuigen landen. De meeste Nederlanders beginnen een rondreis bij 1 van de grotere luchthavens zoals Denver, Portland of Seattle

West Yellowstone ligt op ruim 2000 meter hoogte en heeft slechts 1400 inwoners. Toch is het voor toerisme een belangrijke plek. 

Bezienswaardigheden en things to do 

IMAX 

In West Yellowstone vind je een IMAX theater, vlak voor je Yellowstone National Park in gaat. Een ideale manier om Yellowstone alvast te beleven en een beetje indrukken op te doen over wat je te wachten staat in het nationaal park. Bij het theater zit een souvenirwinkel met uiteenlopende souvenirs. 

Grizzly and wolf discovery center

Als je door de noordelijke staten van de VS reist is de kans dat je beren tegenkomt in het wild absoluut aanwezig. De kans op het zelf zien van wolven is een stuk kleiner. In het Grizzly en Wolf discovery center leer je meer over wolven en beren, maar kun je ze ook zien. Met 15$ entree per volwassenen is het niet supergoedkoop, maar wel leuk als je niet het geluk hebt gehad beren in het wild te zien tijdens je rondreis. Leerzaam is het sowieso!

Yellowstone Zipline Adventure park

Een leuke gezinsuitstap tijdens je rondreis is een bezoek aan het adventure park. Met verschillende hoogteparcours en ziplines kun je je hier enkele uren vermaken. Vooral leuk met oudere meereizende kinderen. Uiteraard krijg je vooraf uitgebreide instructies.

Mountainbike huren

Free Heel and Wheel, dat is de naam van de fietsverhuur in West Yellowstone. Vanuit hier kun je in de directe omgeving een groot aantal mountainbike trails volgen. Laat je gerust adviseren over tochten die het meest geschikt zijn, omdat dit voor iedereen natuurlijk anders is. Houd er rekening mee dat het vanuit de fietsverhuur verplicht is een helm te dragen (in tegenstelling tot wat wij in Nederland gewend zijn). 

Raften

Raften op de Yellowstone River is een aanrader voor elk gezin en elke groep die zin heeft in actie en avontuur, maar vooral ook wil genieten van de indrukwekkende natuur. Door op een raft de rivier op te gaan beleef je Yellowstone intenser. Natuurlijk zijn er de nodige stroomversnellingen om je trip ook nog avontuurlijk te maken! 

Wildlife excursies

Er zijn verschillende gidsen in de buurt die wildlife excursies organiseren waarbij je kans hebt op het zien van beren, wolven, elanden en andere dieren. Let op dat als je op zoek gaat naar een geschikte gids, je voor iemand kiest die niet kan garanderen dat je wildlife daadwerkelijk ziet. Zoals op veel plekken is er een groot verschil in kwaliteit. Een goede gids garandeert vooraf niks, maar weet wel met redelijke zekerheid te zeggen waar dieren te zien zijn. De excursies vinden meestal in de avondschemering plaats. Wil je dit, plan dit dan ruim vooraf. 

Accommodatie en verblijf

Accommodatie is schaars rondom Yellowstone National Park. De prijzen zijn daarom ook vrijwel altijd hoog. Houd er bij het plannen van je rondreis rekening mee dat de vrijdag en zaterdag vaak duurder zijn dan andere dagen. Met een beetje planning kun je dus eenvoudig honderden dollars besparen op je reis. 

Een bijzondere overnachtingsplek is Yellowstone Under Canvas. Een glamping ervaring op een mooi plekje net buiten het stadje zelf. Behalve heerlijke bedden (we hebben ze getest) slaap je op een unieke plek met prachtige uitzichten. Overnachten is niet goedkoop, minimaal zit je rond de 200$ per tent. Dit is vergelijkbaar met de prijzen van hotels en motels in de omgeving. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Jazeker. Er zijn een aantal toegangspoorten naar Yellowstone National Park. Indien je ook Glacier National Park bezoekt is reizen via West Yellowstone opzich logisch. Het stadje is niet bijzonder genoeg om voor om te rijden, maar het is wel een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het nationaal park. 

Rondreizen VS

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Rondreis Noordwest USA

Rondreis USA/Canada

Big Sky Montana

Cody Wyoming

Yellowstone National Park