--

Pennsylvania

Pennsylvania

De staat Pennsylvania grenst aan Ohio, West Virginia, New York, Maryland, Delaware en New Jersey. De grootste stad is Philadelphia, de hoofdstad is Pittsburgh. Pennsylvania was de tweede staat die onderdeel werd van de Verenigde Staten. Ook het eerste olieveld ter wereld werd hier gevonden. 

Met bijna 13 miljoen inwoners is het een relatief dichtbevolkte staat met enkele grote steden. Pittsburgh is 1 van de meest leefbare steden in de VS. Na Ohio heeft Pennsylviana het grootste aantal Amish in de wereld. 

Pennsylvania info

  • Na Ohio grootste Amish-gemeenschap
  • Kennett Square is de champignon-hoofdstad van de wereld en is het belangrijkste agrarisch product van de staat
  • Het eerste ziekenhuis in de VS werd in 1751 geopend in Pennsylvania
  • Hershey is 1 van de bekendste toeristenbestemmingen in de staat. Iets met chocola ;-)
  • Alle state parks in Pennsylvania zijn gratis te bezoeken
  • De Rockville brug in Harrisburg is de langste stenen boogbrug ter wereld en is al in 1902 gebouwd
  • De Philly cheesesteak is een must eat als je Pennsylvania bezoekt

Bezienswaardigheden Pennsylvania

Valley Forge

Het Valley Forge National Historic Park laat zien hoe in 1777 de Britten dit bevoorradingscentrum overvielen en daarbij meer dan 2000 Amerikaanse slachtoffers maakten. Je kunt tours doen, verschillende wandelingen maken en het gebied verkennen voor een stukje Amerikaanse geschiedenis.

Intercourse

In dit stadje kun je meer leren over onder ander de Amish-bevolking en de manier waarop ze leven. In de Old Country Store kun je verschillende lokale souvenirs kopen. 

Gettysburg National Military park

Meer dan 51.000 mensen verloren hun leven tijdens de slag bij Gettysburg in 1863. Bij het monument vind je verschillende beelden en relikwieen uit de tijd van de Amerikaanse oorlog. 

Andy Warhol museum Pittsburgh

Het grootste museum gewijd aan 1 artiest in de Verenigde Staten. In dit museum vind je een aantal van de belangrijkste werken van Andy Warhol en natuurlijk allerlei achtergrondinformatie. Een must voor kunstliefhebbers. 

Strasburg

1 van de beste plekken om de Amish cultuur van dichtbij te zien is dit stadje. Daarnaast vind je hier de Strasburg Railroad met stoomtreinen en meer dan 100 locomotieven in het Railroad museum.

Hershey Park

Hershey is een bekend chocolademerk in de VS. In het stadje Hershey vind je een attractiepark met achtbanen en attracties voor zowel jonge als oudere kinderen. 

Independence NP en Liberty Bell

1 van de meest historische gebieden in de VS is Independence National Park. Dit is de plek waar de onafhankelijkheidsverklaring van de VS werd getekend. De tafel waarop George Washington dit deed kun je bezoeken, evenals Liberty Bell, Old City Hall, Congress Hall en meer. Een must voor iedereen met een hart voor de Verenigde Staten. 

Dutch Wonderland

Oke, een klein beetje cheesy wellicht, maar die attractiepark is vooral gericht op kleine kinderen en heeft springkussen, achtbanen en voorstellingen, allemaal gericht op kleinere kinderen. Het is 1 van de 5 beste attractieparken ter wereld voor klnderen. 

Indian Echo Caverns

Deze kalksteengrotten zijn hartstikke mooi. Je kunt er uiteraard rondleidingen krijgen, deze duren zo'n drie kwartier in totaal. Je kunt de grotten vinden ten westen van Philadelphia. 

Grote steden in Pennsylvania

Philadelphia

De meest bekende stad is ongetwijfeld Philadelphia. Met ruim anderhalf miljoen inwoners is het 1 van de grootste steden van de VS. Er is meer dan genoeg te beleven voor een verblijf van enkele dagen, waaronder Liberty Bell en het Independence National Park. Ook de verschillende markten, hoge gebouwen en vele activiteiten die je ter plekke kunt doen zoals food tours zijn de moeite meer dan waard. 

Er zijn uiteenlopende tours te boeken, van architectuur rondleidingen tot muurschildering-rondleidingen en natuurlijk food tours. Deze hebben met name de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Ook per fiets, kajak of segway kun je de stad verkennen. 

Hoewel Philly niet standaard bij mensen op het lijstje staat leent de stad zich perfect voor een combinatie Washington D.C, New York en Philadelphia. 

Pittsburgh

Met ruim 300.000 inwoners is ook Pittsburgh geen kleine stad. Het hele gebied telt zo'n 2,4 miljoen inwoners. Behalve het Andy Warhol museum, Kennywood (attractiepark) het PNC Park met regelmatig honkbalwedstrijden, de botanische tuinen en verschillende parken en tuinen is Pittsburgh een moderne stad met veel mogelijkheden om je te vermaken. 

Pittsburgh heeft een groot aantal attractieparken, wat vooral ook leuk is als je met je gezin op reis bent in de VS. 

Scranton

Deze stad heeft "slechts" 75.000 inwoners, maar het hele gebied eromheen telt ongeveer een half miljoen inwoners. In 1880 werd er elektrisch licht geïntroduceerd in de fabrieken, waarmee het de bijnaam Electric city kreeg. Het is een industriele stad waar je onder andere rondleidingen in een oude kolenmijn kunt krijgen of Steamtown National Historic Site kunt bezoeken.

Harrisburg

Hoewel het de hoofdstad van Pennsylvania is, wonen er maar 50.000 inwoners. Het State Capitol van Pennsylvania vind je hier. Daarnaast zijn er een aantal historische gebouwen en musea die de moeite waard zijn. Met name het National Civil War museum is de moeite waard voor liefhebbers van de Amerikaanse geschiedenis. 

Als onderdeel van je rondreis VS?

Met name Philadelphia heeft veel te bieden aan bezienswaardigheden en activiteiten voor tijdens een rondreis door de VS. Het kan eenvoudig gecombineerd worden met verschillende rijroutes, al dan niet gericht op steden of juist meer op natuur. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Groepsreis New York & Washington

Massachusetts

New York City

Ohio

Philadelphia