Edmonton

Edmonton

Met ruim 800.000 inwoners is Edmonton een grote stad. Er zijn in Canada vier steden die groter zijn: Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary. Het is de hoofdstad van de provincie Alberta. 

Edmonton is een stad waar veel mensen wonen, maar relatief verspreid. Er zijn veel parken en grote stukken onbebouwd terrein. Vooral de olie-industrie die in Alberta heel groot is heeft invloed op de stad. In Edmonton kun je het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Amerika vinden! 

Informatie Edmonton

  • In Edmonton vind je het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika
  • Zowel in de zomer als winter kun je vliegen naar Edmonton. In de winter voornamelijk voor wintersportvakanties die ook voor Europeanen steeds populairder worden. 
  • Er zijn weinig steden met zoveel groen als Edmonton
  • De gunstige ligging ten opzichte van een aantal nationale parken maakt Edmonton het overwegen waard om naartoe te vliegen. Naast Calgary, Vancouver en Toronto is ook Edmonton een prima optie met zelfs rechstreekse vluchten. 

Things to do in Edmonton

West Edmonton Mall

1 van de grootste publiekstrekkers is dit gigantische winkelcentrum met een waterpark, vier bioscopen en een groot entertainment centrum. Met meer dan 32 miljoen bezoekers op jaarbasis is dit de grootste trekpleister van Edmonton. 

Bezoek River Valley Parks

Eigenlijk is dit 1 groot park dat bestaat uit 20 verschillende parken. Met 11 meren, natuurcentra en meer en in totaal 22 keer zo groot als Central Park in New York kun je hier ideaal terecht voor een dagje natuur. In de winter zijn de paden opeens langlaufpaden en zijn vier van de heuvels veelgebruikt voor downhill skiën. 

Bezoek Telus World of Science

Dit wetenschapsmuseum in Edmonton ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt je een indrukwekkend wetenschapsmuseum dat vooral voor kinderen tussen de 7 en 12 ontzettend leuk is om te bezoeken. 

Fort Edmonton Park

Bezoek het gereconstrueerde Fort Edmonton en breng jezelf naar andere tijden. Het is een soort openluchtmuseum dat teruggrijpt naar de tijden waarin Canada bezocht werd door bonthandelaren, de opkomst van de stoomtrein en industrialisatie en meer. 

Edmonton Canada

Activiteiten in Edmonton

Bezoek de Oekraïne

Edmonton heeft een groot aantal Oekraïners in de stad. Het openluchtmuseum is de moeite van een bezoekje waard op een regenachtige dag. 

Loop door downtown Edmonton

Bezoek het gebied rondom Churchill Square waar vaak festivals worden gehouden. Je kunt hier onder andere de kunstgalerij van Alberta vinden, de nationale bank, maar ook winkels. 

Bezoek het Starthcona Historic District

Ooit was dit het middelpunt van Edmonton, nu is het een provinciaal historisch gebied. Je kunt er een rondleiding krijgen om je een idee te gevan van hoe Edmonton was in vroegere tijden. 

Boek een Segway-avontuur langs de rivier

De Segway is een soort elektrische step waarbij je op twee wielen voortbeweegt. In Nederland nooit echt doorgebroken, maar in Canada kun je een Segway tour boeken van 90 minuten. 

Rijd mee op de Streetcar

Vergelijkbaar met de streetcars in San Francisco, maar een stuk minder druk, kun je met deze tram een route afleggen. 

Eten en drinken Edmonton

Zoals elke grote stad zijn er ontelbaar veel restaurants en eetgelegenheden, sommigen beter dan anderen. Als je echt uitgebreid uit eten wilt zijn de restaurants Biera, Bündok en Uccellino aanraders.

Zoek je iets meer betaalbaar? Dan is The Canadian Brewhouse leuk, of Cafe Amore Bistro. Ga je liever iets goedkoper maar wel lekker uit eten? Probeer dan A Yah Mi Deh Jamaicaans restaurant of Vaticano Cucina. 

Edmonton als onderdeel van je rondreis? 

Edmonton is prima te combineren met een rondreis door de Rocky Mountains of als startpunt van een rondreis Canada. Tussen Edmonton en Calgary is niet veel bijzonders te zien, maar de route tussen Jasper NP en Edmonton is dan wel weer de moeite. 

Uiteindelijk hangt het vooral van je eigen interesses af. Ben je een echt natuurmens? Dan zou je net zo goed af zijn om ten westen van Edmonton te blijven en te focussen op de Rockies en Vancouver Island. Ben je iemand die op zijn tijd ook wel van wat meer stedelijkheid houdt? Dan is Edmonton een interessantere plek dan bijvoorbeeld Calgary in veel opzichten. 

Rondreizen VS

Rondreis USA/Canada

Rondreis West Canada

Alberta

Banff National Park

Calgary

Jasper National Park