Calgary

Calgary Alberta

Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta, Canada. Het ligt op slechts 80 kilometer van de Rocky Mountains en is mede daardoor een goede uitvalsbasis voor een vakantie naar Canada of de Verenigde Staten. Met ruim 1,2 miljoen inwoners is Calgary een grote, moderne stad. 

Door de ligging is een goed startpunt voor een rondreis door Banff en Jasper National Park of voor een reis van Calgary naar Vancouver Island. Ook afzakken naar het zuiden en bijvoorbeeld een bezoek aan Yellowstone is Calgary gunstig gelegen.

Calgary informatie

  • De Olympische winterspelen van '88 werden hier georganiseerd
  • Vlakbij de Rocky Mountains
  • De zon schijnt er zo'n 2300 uur per jaar
  • De bijnaam is Cowtown
  • De Calgary Stampede is een fantastische outdoor show van 10 dagen lang in juli
  • De stad ligt meer dan 1000 meter boven zeeniveau

Bezienswaardigheden in en om Calgary

Calgary Tower

De grote toren van Calgary is te bezoeken. Met de lift ben je in no time boven en hebt van daaruit een goed uitzicht over de stad. Echt spectaculair is het niet gezien de toegangsprijs, maar het is wel 1 van de grootste attracties in de stad. 

Calgary Zoo

De dierentuin van Calgary is een populaire dierentuin met moderne manieren van omgang met dieren. Zeker met kleine kinderen hartstikke leuk als onderdeel van je rondreis of om te doen op de eerste dag na aankomst met nog een kleine jetlag. 

Entertainment District

Bij 17th avenue vind je zowel grotere als kleine winkels, cocktailbars en meer.

Canada's Sport Hall of Fame

Deze vind je ook bij het Winsport gebouw, waar ook het downhill karten (zie onder) gebeurt. Dit grote gebouw laat alle grote Canadese sporters zien en is de moeite voor sportliefhebbers. 

De Rocky Mountains

Eerlijk is eerlijk: Calgary is oké, maar de meeste mensen komen voor de Rocky Mountains. Banff National Park en Jasper National Park zijn goed te bereiken vanuit Calgary. De indrukwekkende bergen van de Rocky Mountains blijven je waarschijnlijk nog lang bij. Overnachten in ofwel Banff zelf of in Canmore zou ons advies zijn. Calgary is niet per se de moeite om te bezoeken tenzij je daarna wilt vliegen naar huis. 

Activiteiten en things to do Calgary

Downhill karten

Een 1800 meter lange baan met hoeken, tunnels en drempels zorgen voor een avontuurlijke kart-tocht. Je gaat met een skilift naar boven en daalt af in de speciaal ontworpen karts, geschikt voor bijna alle leeftijden. Je vind dit in het Winsport Olympic Park

Bobsleeen 

Ooit in een echt bobslee gezeten? Enig idee hoe hard dat gaat? Stap in een bobslee en raas naar beneden samen met een professionele coureur. De minimale leeftijd om dit te kunnen doen is 14 jaar. 

IJshockey-wedstrijden

De Calgary Flames zijn het ijshockey-team van Calgary. Tussen oktober en april zijn er regelmatig wedstrijden. Als je de wedstrijd als toerist bezoekt maakt het niet heel veel uit welke je bezoekt, elke wedstrijd is spectaculair om te zien. Kaartjes kun je vooraf kopen en ofwel downloaden ofwel ophalen voor aanvang van de wedstrijd. 

Calaway Park

Een attractiepark, het grootste van West-Canada vind je hier met verschillende attracties. Je hebt ook nog eens uitzicht op de Rocky Mountains. 

Cowboys Dance Hall

1 van de grootste megabarren in Noord-Amerika. Geniet van muziek, gezelligheid en ga voor een country-ervaring met zowel locals als toeristen. 

Tips voor Calgary

  • Bezoek als je kunt de Calgary Stampede, maar verblijf buiten de stad of boek ver vantevoren. De Stampede is een tiendaags evenement met rodeo, concerten, optredens en allerlei shows. Meer dan een miljoen bezoekers komen jaarlijks naar Calgary voor dit spektakel. De stampede begint normaliter ergens begin juli. 

Als onderdeel van je rondreis Canada?

Als startpunt of eindpunt van je reis door West-Canada is Calgary of Edmonton een prima begin of eindpunt. De stad zelf heeft veel gezellige restaurants, is vrij betaalbaar en is schoon en netjes. Het is echter geen wereldstad met hele typische bezienswaardigheden of dingen die je absoluut gezien moet hebben.

Je kunt er heerlijk uit eten, er zijn meer dan genoeg winkels en het is absoluut een prettige stad qua sfeer, maar we zouden eigenlijk aanraden om te overnachten in Canmore of Banff dat beiden op nog geen uur buiten Calgary liggen. 

Rondreizen VS

Rondreis USA/Canada

Rondreis West Canada

Alberta

Banff National Park

Brits-Columbia

Edmonton

Jasper National Park