Petrified Forest National Park

Petrified Forest NP Arizona

Het Petrified Forest NP vind je in Arizona, ten oosten van Flagstaff en ten westen van Albuquerque. Het is een relatief klein nationaal park dat bekend staat om de versteende bomen die er te vinden zijn. Het gebied bestaat vooral uit woestijnlandschap, maar was ooit een bosrijk gebied met enorme sequoia-bomen en moerasgebieden. 

In het gebied zijn veel fossielen gevonden van zowel planten als dieren. Ook verschillende kleinere dinosaurussoorten kwamen voor in het gebied. 

Parkinformatie

Er is een visitor center, het Painted Desert Visitor Center bij afslag 311 aan de I-40. Behalve een winkeltje vind je hier toiletten, maar ook informatie en folders. Het visitor center is dagelijks geopend tussen 08:00 en 17:00 met uitzondering van enkele feestdagen. 

Er is een Painted Desert Diner vlakbij het visitor center en een winkeltje. Er zijn geen overnachtingsmogelijkheden in het park (behalve kamperen met permit). 

Bezienswaardigheden Petrified Forest

Het is uiteraard niet toegestaan delen van versteende bomen of fossielen mee te nemen vanuit het Petrified Forest. Niet alleen is het slecht voor het park, er staan hoge boetes en straffen op. Gewoon niet doen. 

Houd daarnaast rekening met de openingstijden van het park. In tegenstelling tot sommige andere nationale parken kent dit park strakke openingstijden. Zorg dus dat je tijdig bij de uitgang bent.  

Crystal Forest

Je kunt de parkeerplaats vinden aan het zuideinde van het nationaal park. Het ligt ongeveer 10 kilometer van het Rainbow Forest Visitor Center. Je kunt er een korte wandeling doen van anderhalve kilometer met onderweg veel versteende boomstammen. 

Route 66 

Een gedeelte van het National Park had vroeger een gedeelte van de route 66 er doorheen lopen. Je kunt het terugvinden in het NP met een aantal bordjes en een oude auto. 

Newspaper Rock

Er loopt een kort pad naar deze plek met Petroglyfen (rotstekeningen). Er zijn er meer dan 650, waarvan de oudsten zeker 2000 jaar oud zijn. Houd er rekening mee dat je op het pad blijft, zodat het gebied beschermd kan blijven.

Giant Logs Trail

Het korte pad bij het Rainbow Forest Museum leidt je langs grote versteende boomstammen. Wil je meer lopen, dan kun je de Long Logs trail lopen van 3 kilometer lang. Sommige versteende bomen zijn meer dan 60 meter lang. 

Blue Mesa

Dit gebied kun je met de auto bereiken middels een route van 5 kilometer door de bergen heen. Er loopt ook een wandelpad van anderhalve kilometer. 

Agate Bridge

Deze brug is eigenlijk een versteende boomstand van een meter of 35. Er ligt beton onder ter versteviging inmiddels, maar het is de moeite van het bekijken waard.

Tips voor het Petrified Forest NP:

  • Zorg voor voldoende eten en drinken. Er zijn weinig faciliteiten aanwezig
  • Vermijd het heetst van de dag zoveel mogelijk
  • Indien je gaat wandelen: smeer je goed in en zorg voor een hoofddeksel
  • In dit NP zijn vooral de details van belang. Kijk dus goed om je heen om de mooiste plekjes te ontdekken

Petrified Forest als onderdeel van je rondreis? 

Als je interstate 40 volgt tijdens je rondreis is het antwoord volmondig ja. Als het enigszins op je route ligt, ook. Als je er uren voor moet omrijden zouden we het Nationaal Park links laten liggen. Het Coconino National Forest bij Flagstaff is in dat opzicht dan interessanter. Voor een tussenstop op doorreis is het echter zonde als je het zou overslaan. 

Rondreizen VS

Arizona - de Grand Canyon State

Flagstaff

Grand Canyon National Park

Page - Antelope - Powell

Saguaro National Park

Tucson