Savannah

Savannah, Georgia

Savannah is niet eens een hele grote stad. Ongeveer 150.000 inwoners, maar is wel heel charmant. Savannah maakt van onderdeel uit van rondreizen aan de oostkust van de Verenigde Staten. Met name de interessante geschiedenis met grote oude mansions en plantages zorgen voor een interessante plek om te bezoeken. 

Daarnaast ligt Savannah aan de kust, vind je er verschillende parken en is het meer dan de moeite waard om een stadstour in Savannah te volgen. 

De bomen die je veel kunt vinden in Savannah zijn vaak grotendeels bedekt met Spaans mos.

Savannah informatie

Jaarlijks bezoeken ruim 14 miljoen mensen het stadje Savannah. Ruim 8 miljoen van die mensen overnachten ook in Savannah, terwijl een ander deel er een dagtochtje van maakt. Savannah is de oudste stad van Georgia en was een belangrijke havenstad tijdens de Amerikaanse revolutie en tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. 

  • Er wonen ongeveer 150.000 inwoners
  • Het historisch district van Savannah is 1 van de grootste in de VS
  • De stad was een kerstcadeautje voor President Lincoln
  • Een deel van de film Forrest Gump is gefilmd in Savannah. 
  • Savannah staat bekend om de indrukwekkende Mansions en plantages

Bezienswaardigheden Savannah, Georgia

Bezoek Forsyth Park

1 van de populairste plekken in Savannah is Forsyth Park. De fonteinen, de idyllische sfeer en de mooie bomen zorgen voor een aantrekkingskracht voor zowel toeristen als locals. In de zomer is er van alles te beleven en zijn er regelmatig openluchtconcerten, boerenmarkten en meer. Een absolute must-see en zeer instagramwaardig ook nog eens!

Savannah Forsyth

Ga naar de City Market

In de open lucht vind je dagelijks een gezellige markt hier. Een ideale plek om te bezoeken en een kop koffie te drinken, een beetje rond te kijken en wellicht wat souvenirs te scoren ook. Reis je met je gezin? Dan raden we je aan de markt in de ochtend of middag te bezoeken. Omdat er ook een druk nachtleven is in de omgeving is het vooral overdag leuk om te bezoeken.

Bezoek het Owen Thomas huis

Een gigantisch landhuis dat gebouwd werd in Engelste stijl in 1819. Het laat goed zien hoe het leven aan het begin van de 19e eeuw was. Controleer voor vertrek even de openingstijden trouwens, die kunnen nog wel eens verschillen. Het Owen Thomas huis is een National Historic Landmark (een beetje vergelijkbaar met in Nederland een monumentaal pand). 

Breng een bezoek aan het oudste theater van de VS

Het historische theater van Savannah is het oudste nog in gebruik zijnde theater in de VS. Buiten het theater vind je tevens het bankje waar scenes uit de film Forrest Gump zijn opgenomen. Als je op zoek bent naar levendigheid is het theater een goed startpunt. 

Loop eens langs het water

River street heeft straten met keien en is de laatste tientallen jaren steeds populairder geworden. De Savannah Riverboat vind je hier. Je kunt een excursie boeken op deze ouderwetse radarboot. Ideaal als je met kinderen reist ook!

Mansions

In de stad vind je verschillende grote huizen die in de 19e eeuw toebehoorden aan de rijke inwoners van de stad. Een plek die de moeite is om te bezoeken is het Fort McAllister state park, met name als je interesse hebt in de Amerikaanse geschiedenis. 

Activiteiten en things to do Savannah

De klassieke hop on hop off tour

Zoals elke toeristische bestemming heeft ook Savannah zijn eigen hop on hop off tour. Ondanks het toeristisch karakter is een hop on tour een ideale manier om in korte tijd een stad te verkennen. 

Historic district

Dit kun je lopend afwandelen. Het Historic district is dé trekpleister voor grote aantallen toeristen elk jaar, veelal van Amerikaanse bodem. 

Ghost tours

Er zijn verschillende aanbieders van ghost tours en haunted mansion tours. 

Toptips Savannah

  • Bezoek zeker het historic district
  • Rijd ook eens gewoon een rondje door Savannah, er zijn veel plekken die er fantastisch mooi uitzien, mede dankzij de bomen die overal groeien en de grote landhuizen. 
  • Een foodtour is een goede manier om de stad nog wat beter te leren kennen. Er zijn verschillende foodtours te boeken in Savannah. 
  • Overweeg een sunset riverboat cruise te boeken, hartstikke leuk en inclusief diner.
  • Voor de meeste mensen is 1 dag of dagdeel voldoende om Savannah te bezoeken, maar sla het zeker niet over als het enigszins in je planning past.  

Eten en drinken Savannah

Er zijn ontzettend veel restaurants in Savannah. Je kunt gaan voor wat goedkoper eten (bijvoorbeeld Fire Street food), maar je kunt het ook een stuk luxer maken. De Chive Sea Bar en Lounge heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding, evenals Joe's Homemade Café. Wil je iets lokaals? Dan is Wiley's Championshop BBQ een goede plek om te eten. Wil je iets meer luxe? Bezoek dan Circa 1875, Olde Pink House Restaurant of 45 Bistro. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Atlanta

Georgia

Memphis

Nashville

Tennessee