Boise

Boise informatie

Boise is de hoofdstad en de meest dichtbevolkte stad in de staat Idaho. Boise ligt in het zuidwesten van Idaho en ligt aan de voet van de Rocky Mountains. De bijnaam voor Boise is "The City of Trees". Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn het Idaho Anne Frank Human Rights Memorial, Old Idaho Penitentiary en het Idaho State Capitol Building.

Over Boise

  • Boise heeft ongeveer 226.500 inwoners
  • Boise is de meest dichtbevolkte stad en de hoofdstad van Idaho

Bezienswaardigheden Boise

Old Idaho Penitentiary State Historic Site

De Old Idaho Penitentiary werd gebouwd in 1870 van met de hand gesneden zandsteen. De Old Idaho Penitentiary huisvestte meer dan een eeuw lang meer dan 13.000 gevangenen. Na de sluiting in 1973 werd de locatie een museum en een historische plek. De Old Idaho Penitentiary bestaat uit 30 historische gebouwen, in sommige gebouwen bevinden zich nu tentoonstellingen. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door het gebouw langs onder andere de gevangeniscellen, de galg en het gebied waar de gevangenen in isolatie werden geplaatst. 

Downtown Boise

Ten noorden van de Boise rivier ligt Downtown Boise, in deze wijk vind je verschillende lokale restaurants, winkels en attracties. Enkele attracties die in Downtown Boise liggen zijn het Idaho State Capitol en Zoo Boise. In Downtown Boise worden gedurende het jaar verschillende evenementen gehouden. 

State Capitol

De bouw van het State Capitol begon in 1905 en werd voltooid in 1920. Het grootste deel van het gebouw is gebouwd van zandsteen en marmer, op de top van de koepel staat een standbeeld van een steenarend. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers op hun eigen gemak of met een rondleiding het gebouw verkennen.

Idaho Anne Frank Human Rights Memorial

Het Idaho Anne Frank Human Rights Memorial omvat meer dan 60 citaten van leiders en mensenrechtfiguren door de geschiedenis heen, het monument ligt in de wijk Boise Cultural District. Anne Frank en haar geloof in de mensheid vormde de inspiratiebron voor dit monument. In het park bevindt zich ook een bronzen sculptuur van Anne Frank, het sculptuur beeldt uit alsof ze het gordijn van haar schuilplaats op de zolder opentrekt. Verder staan er in de tuin rondom het monument bomen en bloemen van over de hele wereld en staan er roestvrijstalen beelden van enkele mensenrechtleiders.

World Center for Birds of Prey

Het World Center for Birds of Prey is een indoor-outdoor educatiecentrum waar roofvogels worden gehouden voor uiteindelijke vrijlating in het wild. Bezoekers kunnen in het centrum meerdere soorten roofvogels bewonderen, waaronder adelaars, gieren, haviken, uilen en valken van over de hele wereld. Elke dag worden er presentaties gehouden met de levende roofvogels, tijdens deze show leren de bezoekers meer over de soorten vogels. Naast de shows kunnen bezoekers ook verschillende tentoonstellingen over de roofvogels bewonderen of een kort wandelpad volgen waarbij je buiten de kans hebt om wilde roofvogels te spotten.

Kathryn Albertson Park

Het Kathryn Alberston Park ligt ten zuidwesten van downtown Boise. Het park is de thuisbasis voor verschillende dieren, waaronder: eenden, reigers, uilen, schildpadden, konijnen, bevers en kikkers. Het park omvat brede voetpaden en verschillende tuinhuisjes die ideaal zijn voor het spotten van de dieren. De wandelpaden lopen langs enkele lagunes, een decoratieve fontein en borden die meer uitleg geven over de natuur en de dieren in het park.

Boise River Greenbelt

De Boise River Greenbelt ligt aan de Boise rivier en verbindt 850 hectare aan natuurgebied en parken met elkaar. De Boise River Greenbelt is 40 km lang en biedt verschillende mogelijkheden tot wandelen en fietsen. Doordat de Boise River Greenbeelt ook door het hart van het centrum van Boise loopt, gebruiken sommige forenzen het pad ook om hun werkplekken te bereiken. Het pad loopt langs verschillende populaire parken van de stad zoals het Julia Davis Park en het Kathryn Albertson Park. Boise heeft een speurtocht ontwikkeld met een kaart en aanwijzingen op de website van de stad, zodat bezoekers tijdens het verkennen van het pad meer leren over de geschiedenis van Boise.

Julia Davis Park

Het Julia Davis Park omvat enkele culturele attracties zoals Zoo Boise, het Boise Art Museum, het Discovery Center of Idaho, het Idaho Black History Museum en het Idaho Historical Museum. Het park dat de verschillende culturele attracties omringt omvat onder andere rozentuinen, standbeelden en een eendenvijver. 

Bogus Basin Mountain Recreation Area

Bogus Basin Mountain Recreation Area is gedurende het hele jaar een populair recreatiegebied, het gebied ligt op zo'n 32 km afstand van downtown Boise. Tijdens de wintermaanden vormt de heuvel een populair gebied voor skiërs en snowboarders, tijdens de zomermaanden is het een populair gebied onder de wandelaars en de downhill mountainbikers. 

Tips Boise

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting te plannen in Boise. Met 1 overnachting heb je ruim voldoende tijd om de hoogtepunten van Boise te bezoeken en de stad te verkennen. 

Vliegen naar Boise

Boise Airport, het vliegveld van Boise, ligt op slechts 5 km afstand van de binnenstad. Er vliegen geen rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar dit vliegveld, je dient dus altijd een overstap te maken. Het voordeel is wel dat vluchten met een tussenstop over het algemeen een stuk voordeliger zijn. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met november. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. De vliegtickets zijn dan vaak vele honderden euro's goedkoper. 

Beste reistijd Boise

De beste reistijd voor een bezoek aan Boise is tussen de maanden maart en mei, de temperaturen zijn dan ideaal om te genieten van de outdooractiviteiten. De parken zijn in deze periode ook prachtig met de bloemen die in de bloei staan. Indien je van de nabijlegen ski- en snowboardgebieden wil genieten, dan is de winter de beste tijd om Boise te bezoeken. In de maanden juni t/m augustus zijn de temperaturen in Boise hoog. Ook de maanden tussen september en november zijn ideaal voor een bezoek aan Boise.

Waar verblijven?

Indien je graag vlakbij de bezienswaardigheden wilt verblijven, is Downtown Boise het beste gebied om te verblijven. Downtown Boise is het culturele, commerciële en entertainmentcentrum van de stad. Houd er wel rekening mee dat verblijven in het centrum vaak een stuk prijziger is. We raden je aan om in een wijk te verblijven die wat verder van Downtown Boise vandaan ligt als je iets budgetvriendelijker wilt verblijven. Bijvoorbeeld dichtbij het vliegveld in het gebied Southeast Boise of in een van de buitenwijken van Boise.

Eten en drinken Boise

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Boise bieden een gevarieerde keuken. De keuken van Boise kent veel Baskische invloeden, de stad is namelijk de thuisbasis van een van de hoogste concentraties aan Baskische bevolking in de VS. Ga naar Boise's Basque Block om enkele typische gerechten zoals pintxos, gevulde kroketjes en paella te proeven. 

Een typisch gerecht in de staat Idaho is de Idaho Ice Cream Potato. Voor dit gerecht is vanille-ijs gemaakt in de vorm van een aardappel, dit ijs wordt bedekt met chocolade en gegarneerd met slagroom. Bij de Westside Drive-In in Boise kun je onder andere dit gerecht proeven.

De huckleberry (soort bosbes) is het staatsfruit van Idaho, er worden dan ook veel gerechten met de huckleberry als ingrediënt gemaakt in de staat. Probeer bijvoorbeeld een huckleberry ijsje, huckleberry siroop of gewoon een verse huckleberry.

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken. Het eten op een drukke plek kan dan natuurlijk ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Gezinsreizen USA en Canada

Rondreis Noordwest USA

Idaho

Idaho Falls

Oregon

Salt Lake City