Idaho Falls

Idaho Falls

Idaho Falls heeft ongeveer 60.000 inwoners en ligt niet verrassend in de staat Idaho. De stad is vernoemd naar een kunstmatige waterval die door het stadscentrum stroomt. De ligging ten opzichte van Yellowstone, de Grand Tetons en Craters of the Moon National Monument geeft het veel mogelijkheden om buitenactiviteiten te ondernemen. 

Voor de meeste Nederlanders is Idaho Falls een tussenstop als je vanuit Yellowstone of de Grand Tetons ricthing Craters of the Moon of het Sawtooth National Forest reist. Vanuit Idaho Falls is de route richting Salt Lake City en vervolgens het gebied ten oosten van Salt Lake City ook de moeite zeker waard.

Bezienswaardigheden rondom Idaho Falls

Idaho Falls temple

Deze tempel van de mormonen vind je op een groot stuk land. De mormonen zijn een stroming die je met name in Utah veel kunt vinden, maar ook in Idaho op verschillende plekken. Het is mogelijk de kerk/tempel te bezoeken. Houd je daarbij wel aan de geldende regels. Er zal altijd iemand klaarstaan om je te helpen en uitleg te geven over deze stroming. 

Snake River - green belt

De Snake River is de belangrijkste rivier van Idaho Falls. Over een lengte van 8 kilometer vind je verschillende parken en de Idaho Falls. Onderweg kom je verschillen plekken tegen waar je iets kunt eten en vind je verschillende picknickplaatsen. 

Hell's Half Acre trail

Een klein half uur buiten Idaho Falls vind je dit korte wandelpad waar ooit een vulkaanuitbarsting was. Als je onderweg bent naar Craters of the Moon voegt het niet echt iets toe, maar als je na Idaho Falls afzakt naar het zuiden of juist naar het noorden gaat is het de moeite wel even waard. 

Museum of Idaho

Behalve veel informatie over Lewis en Clark, de ontdekkers van dit gebied van Amerika, vind je hier verschillende exposities. 

Activiteiten Idaho Falls

Guns n Gear

Als je een rondreis door Amerika maakt is het de moeite om een schietbaan te bezoeken. Bij Guns n Gear kun je verschillende wapens huren en munitie kopen. Een instructeur maakt je wegwijs. Schieten is ook mogelijk op meer toeristische plekken, maar daar zijn de kosten vaak een stuk hoger. 

Escape rooms

Er zijn verschillende Escape rooms te vinden. Leuk als tussendoor activiteit. Je Engels moet natuurlijk wel goed genoeg zijn om alle instructies te kunnen begrijpen. 

Hiken

Hiken direct rondom Idaho Falls is niet echt de moeite waard. Het land is relatief vlak en er zijn weinig uitgezette wandelpaden. Het lopen van de Green Belt loop is de meest interessante wandeling. 

Teton Scenic Byway

Een absolute aanrader is het rijden van de Teton Scenic Byway. Deze brengt je richting de Grand Tetons. Als je daar bent, bezoek zeker ook de Oxbow Bend, met een prachtig uitzicht op de steile rotspieken van de Grand Tetons. 

Accommodatie

Idaho Falls beschikt over eigenlijk alle grote hotel en motelketens. De La Quinta Inn, Super8, Motel6 en Best Western zijn allemaal vertegenwoordigd, evenals de Holiday Inn Express. De laatste zou onze aanrader zijn als we het hebben over prijs/kwaliteit. Het kan tijdens een rondreis geen kwaad om af en toe een nacht te verblijven in een minder populaire of toeristische bestemming. Niet alleen maak je zo makkelijk contact met mensen, het drukt de kosten ook nog eens aardig.

Als onderdeel van je rondreis?

Idaho Falls ligt gunstig als je een rondreis maakt door Idaho, Wyoming en wellicht Utah. Hoewel er geen echte bijzondere hoogtepunten zijn is het een prima plek om een nacht te verblijven, een wandeling te maken in de stad en lekker uit eten te gaan. De stad is groot genoeg om alle faciliteiten te hebben. 

Rondreizen VS

Rondreis USA/Canada

Craters of the Moon NM

Grand Teton National Park

Idaho

Salt Lake City

Wyoming

Yellowstone National Park