--

Salt Lake City

Salt Lake City Utah

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah en maakt regelmatig onderdeel uit van een rondreis door de Verenigde Staten. Er wonen in het gebied ruim 1,2 miljoen mensen. Salt Lake City is onder andere bekend van de Olympische winterspelen en is zowel in de zomer als in de winter een populair gebied voor Amerikanen. 

De stad is vernoemd naar de grote zoutmeren. Daarnaast is de stad het hoofdkwartier van de Mormoonse kerk. Je kunt Temple Square bezoeken en mag op sommige plekken onder begeleiding een kijkje nemen. 

Salt Lake City informatie

Salt Lake City ligt ongeveer 8 uur rijden boven Las Vegas. Met KLM vlieg je rechtstreeks naar Salt Lake City of met een overstap met 1 van de andere maatschappijen. Het is een prima uitgangsplek voor een rondreis door de VS, met name als je bijvoorbeeld Yellowstone National Park wilt bezoeken tijdens je verblijf. 

In de winter is Salt Lake City en de omliggende dorpen en steden vooral een wintersportbestemming. De poedersneeuw van Utah is wereldwijd bekend en trekt de beste skiërs en snowboarders. 

Bezienswaardigheden Salt Lake City

Temple Square

Dit plein bevat bijna 40.000 vierkante meter aan tempels en gebouwen met betrekking tot de Mormonen. Joseph Smit, de oprichter van de Mormoonse kerk (ofwel de Heiligen der Laatste dagen-beweging) is uiteindelijk in 1844 gelyncht. 

Hoewel niet alle gebouwen toegankelijk zijn, zul je merken dat je al snel aangesproken zal worden door een medewerker van de kerk die je graag uitleg en achtergrond geeft. Een bijzondere ervaring, dat is zeker. 

State Capitol

Op loopafstand van Temple Square kun je vervolgens het Utah State Capitol bezoeken. Zowel de senaat van Utah als het hooggerechtshof kun je hier vinden. Op maandag tot en met vrijdag kun je gratis het gebouw in, wat zeker de moeite waard is. 

Red Butte Garden

Voor liefhebbers van planten en bloemen een leuke plek om te bezoeken. Er zijn verschillende thema-tuinen te vinden. 

Great Salt Lake Marina

Een goede plek om de zonsondergang te spotten en het grote zoutmeer van dichtbij te zien. Houd rekening met de nodige muggen. Het kan ook een beetje ruiken, maar het is een mooi plekje om even te gaan kijken! 

Activiteiten en things to do Salt Lake

Hoewel er wel enkele activiteiten te doen zijn in Salt Lake City kent de stad geen echt must see's. Veel van onze reizigers verwijzen we naar het nabijgelegen Park City dat net iets meer in de natuur ligt. 

Salt Lake City heeft een outletcentrum (in Ogden) en heeft alle grote winkels die je je bij een grote stad kunt voorstellen. Voor een overnachting of als tussenstop na een heleboel natuur of als je op doorreis bent bijvoorbeeld vanaf Las Vegas naar Yellowstone National Park is Salt Lake City een logische tussenstop. 

Ook voor wandelaars is er genoeg te beleven in de bergen rondom Salt Laky. Wandeltochten en zowel korte als lange hikes zijn geen enkel probleem. Je zult zien dat veel inwoners van Salt Lake ook sportief zijn. Als je op doorreis bent is het rijden via Hwy 65 en Emigration Canyon een aanrader, zeker omdat het stuk tussen Salt Lake en Las Vegas niet heel spectaculair is. 

Toptips voor Salt Lake City

  • Een overnachting in Salt Lake City is een prima optie. Er is genoeg te zien om een middagje te vullen
  • Houd er rekening mee dat er lang niet overal alcohol geschonken wordt of met een heel laag alcoholpercentage (dit geldt voor heel Utah). 
  • Veel plekken sluiten al vroeg. Echt doorzakken zit er dus niet in. 

Eten en drinken in Salt Lake City

Zoals in de hele Verenigde Staten kun je eigenlijk overal en op elk punt eten en drinken krijgen. Geheel afhankelijk van je eigen stemming kun je gaan voor iets eenvoudigs, bijvoorbeeld een Ihop of Denny's, maar hieronder nog een aantal van onze aanraders:

  • In het algemeen: je kunt op veel plekken in Amerika uitstekend Aziatisch eten kopen. Groot voordeel is dat je vaak een minder vettige maaltijd krijgt, de prijzen relatief laag zijn en veel groenten standaard zijn. 
  • Bezoek eens een diner om te lunchen of te ontbijten. Amerikaanser kun je het niet krijgen en vaak is het verrassend lekker (en genoeg om je lunch over te kunnen slaan...)
  • Red Iguana, the Park Cafe or Ruth's Chris Steak House zijn een aantal van de goed aangeschreven restaurants. Vaak helpt het ook om even de receptionist te vragen in het hotel waar je overnacht. 

Rondreizen VS

Rondreis Nationale Parken

Arches National Park

Bryce Canyon National Park

Canyonlands National Park

Moab Utah

Utah

Zion National Park