--

Houston

Houston informatie

Houston is met 2,3 miljoen inwoners de grootste stad van Texas en de 4e grootste stad van de VS. De Mexicaanse invloeden zijn hier nog duidelijk terug te vinden in de stad. De stad is de meest diverse metropool van de VS, er worden meer dan 145 verschillende talen gesproken. Houston heeft veel te bieden als je op zoek bent naar cultuur, restaurants, winkels en attracties. Zo is Houston de thuisbasis van het Space Center Houston, het officiële bezoekerscentrum van NASA's Johnson Space Center. Enkele andere bezienswaardigheden zijn het Buffalo Bayou Park, JPMorgan Chase Tower, Gerald D. Hines Waterwall Park en nog veel meer.

Over Houston

  • Houston is de vierde meest bevolkte stad van de VS en de meest bevolkte stad in Texas
  • Houston heeft ongeveer 2,3 miljoen inwoners
  • Houston heeft een ondergronds voetgangergstunnelsysteem
  • Houston is de derde meest vochtige stad van de VS
  • Houston wordt beschouwd als een van de beste culinaire bestemmingen van de VS, met gerechten van over de hele wereld

Bezienswaardigheden Houston

Space Center Houston

Space Center Houston is het officiële bezoekerscentrum van NASA's Johnson Space Center en een van de meest populaire bezienswaardigheden in de stad. Door middel van ruimte artefacten en interactieve tentoonstellingen komen bezoekers meer te weten over het (toekomstige) ruimtevaartprogramma. In het museum vind je onder andere een shuttle-replica gemonteerd op een vliegtuig, een Starship Gallery vol met oude ruimtevaartuigen, exposities van ruimtepakken, een expositie over reizen naar Mars en verschillende interactieve shows en films. Vanaf het bezoekerscentrum heb je mogelijkheid om mee te gaan met de NASA tram tour naar het Johnson Space Center, daar kun je zien waar austronauten trainen voor ruimtemissies. Deze tour brengt je ook naar Rocket Park waar je echte raketten kunt zien. Tickets voor de tour zijn gratis, maar er is enkel een beperkt aantal tickets beschikbaar.

19th Street

In het gebied The Heights vind je bij 19th Street een aanbod aan vintage kleding, oude verzamelobjecten, sieraden, retro decoraties en andere unieke items. In deze straat kun je ook goed terecht voor het kopen van cadeautjes.

Buffalo Bayou Park

Het Buffalo Bayou Park is een groot stadspark waar het water van de Buffalo Bayou langzaam doorheen stroomt en je zicht hebt op de skyline van Houston. In het park zijn veel fiets- en wandelpaden, sculpturen en veel plekken om even uit te rusten. Het is ook mogelijk om een kajak, paddleboard of kano te huren. Het park is ook de thuisbasis voor een grote kolonie van guanovleermuizen. Elke avond vliegen zo'n 250.000 guanovleermuizen bij zonsondergang vanaf de Waugh Drive Bridge weg.

Gerald D. Hines Waterwall Park

Breng een bezoek aan het Gerald D. Hines Waterwall Park en bewonder de indrukwekkende fontein. De fontein bevat meerdere verdiepingen, het water stroomt hier langs 19,5 meter hoge muren naar beneden. Verder is het park een uitstekende locatie om te picknicken.

The Galleria

The Galleria is het grootste winkelcentrum van Texas en beschikt over meerdere (high end) winkels, een ijsbaan, restaurants, eetgelegenheden en nog veel meer. Het winkelcentrum is gemodelleerd naar het Galleria Vittorio Emanuele dat gevestigd is in Milaan.

JPMorgan Chase Tower

De ongeveer 305 meter hoge JPMorgan Chase Tower is het hoogste gebouw in Houston. Daarnaast is het 75 verdiepingen tellende gebouw 's werelds hoogste gebouw met vijf zijdes, het 13e hoogste gebouw in de VS en het 79e hoogste gebouw in de wereld. Vanaf het observatiedek heb je een prachtig uitzicht over Houston, het observatiedek is gratis te bezoeken. 

BAPS Shri Swaminarayan Mandir

De BAPS Shri Swaninarayan Mandir is een witte Hindu tempel en de eerste in zijn soort in Noord-Amerika. De tempel is gebouwd door honderden lokale vrijwilligers en samengesteld uit 33.000 handgesneden stukjes marmer en Turkse kalksteen. De tempel is open voor publiek en entree is gratis. Binnen in de tempel vindt je schilderijen van heilige afbeeldingen, werken van Italiaans marmer en een tentoonstelling over de geschiedenis van de religie. 

Activiteiten en things to do Houston

Houston Livestock Show and Rodeo

Dit 19-daagse evenement is echt een must-visit als je in februari of mei een bezoek aan Houston brengt. Tijdens dit evenement vinden er verschillende rodeo's plaats, is er een kermis en vinden er verschillende concerten plaats.

Bezoek een museum

Bezoek een van de vele musea in het Museum District tijdens je verblijf in Houston, zoals het Children's Museum, Museum of Natural Science, The Health Museum of Museum of Fine Arts.

Bezoek een sportwedstrijd

Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft het bezoeken van een sportwedstrijd. Zo kun je een voetbal, honkbal of basketbal wedstrijd bezoeken. Check vooraf of er een wedstrijd plaatsvindt tijdens je bezoek aan Houston.

Saint Arnold Brewing Company

Saint Arnold Brewing Company is de oudste brouwerij van Houston. Je kunt hier deelnemen aan een tour door de brouwerij of genieten van een van de vele lokaal gebrouwen biertjes.

Kemah Boardwalk

Zo'n 32 km vanaf Houston ligt het entertainmentpark Kemah Boardwalk, het park ligt pal aan het water. Je vindt hier verschillende atrracties, restaurants, winkels en live muziek. Een ideale bestemming om de dag door te brengen.

Armand Bayou Nature Center

Het Armand Bayou Nature Center, gelegen op 42 km ten zuidoosten van Houston, is het grootste stedelijke wildernisreservaat in de VS. De landschappen die zich bevinden in dit natuurreservaat zijn bossen, wetlands en prairies. Daarnaast leven er meer dan 370 verschillende diersoorten, zoals alligators, herten, schildpadden, gordeldieren en adelaars. Je kunt hier deelnemen aan veel verschillende tours of zelf het reservaat verkennen door middel van de wandelpaden.

Toptips Houston

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting te plannen in Houston. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Houston te bezoeken en de stad te ontdekken. 

Waar verblijven?

Houston is een zeer grote stad en bij het boeken van een hotel zul je er snel achter komen dat het een dure stad is. De beste gebieden om te verblijven zijn Galleria en Downtown Houston, hier bevinden zich ook veel luxe hotels. In deze gebieden vind je veel winkels, restaurants, bars en ben je dichtbij alle bezienswaardigheden. Houd er wel rekening mee dat de prijs voor een overnachting hier hoog is. Wanneer je wat budgetvriendelijker wil overnachten heb je een groot aanbod aan accommodatie in Northwest Houston.


Vliegen naar Houston en beste reistijd

Het aanbod met vliegtickets naar Houston is groot, daarnaast stappen veel reizigers over op het vliegveld van Houston. George Bush International Airport is 's werelds 28e drukste luchthaven, met meer dan 40 miljoen passagiers per jaar die het vliegveld passeren. Er vliegen rechtstreekse vluchten naar Houston vanaf Schiphol, deze vluchten duren zo'n 10 uur en 20 minuten. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken in mei / juni of september / oktober. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper.

Eten en drinken Houston

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Houston bieden een gevarieerde keuken. Houston staat bekend om meerdere gerechten zoals gefrituurde kip, viet-cajun rivierkreeften, breakfast tacos, tamales, pho, enchiladas en nog veel meer.

Wanneer je zin hebt in Tex-Mex gerechten kun je goed terecht bij El Real Tex-Mex, voor de Viet-Cajun rivierkreeften bij Crawfish & Noodles, voor gefrituurde kip bij Frenchy's Chicken, voor Pho bij Pho Binh en zo heb je nog veel meer goede restaurants met verschillende keukens.

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Houston veel koffietentjes en kleine restaurants. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken, het eten op een drukke plek kan dan ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Austin

Dallas

San Antonio

Sedona

Texas