Acadia National Park

Over Acadia National Park

Acadia National Park werd in 1919 het eerste nationale park ten oosten van de Mississippi rivier. Acadia NP bestaat uit een deel van het vasteland op het schiereiland Schoodic en uit een cluster van eilanden langs de kust van Maine. Het nationale park heeft een divers landschap, waaronder bergen met granieten toppen, bossen, vijvers, meren en de oceaankust. Het nationale park omvat ook de hoogste bergtop van de Amerikaanse Atlantische kust, dit is de 466 meter hoge Cadillac berg.

Bezienswaardigheden Acadia National Park

Mount Desert Island

Acadia NP ligt grotendeels op het grootste eiland voor de kust van Maine genaamd Mount Desert Island. Het eiland wordt in twee helften verdeeld door het Somes Sound fjord. De oostkant van Mount Desert Island is het meest bezochte gebied in Acadia NP. Via de 43 km lange Park Loop Road kun je je gemakkelijk door dit deel verplaatsen en heb je toegang tot uitkijkpunten en de populaire bezienswaardigheden. De Park Loop Road is in zijn geheel geopend van midden april tot november. De bezienswaardigheden aan de oostkant van Mount Desert Island zijn de Cadillac Mountain, Sieur de Monts, Sand Beach, Thunder Hole, Otter Cliffs, Jordan Pond, Eagle Lake, Bar Island en Compass Harbor. 

De westkant van Mount Desert Island biedt rust dan de oostkant van het eiland. Enkele bezienswaardigheden aan deze kant van het eiland zijn: Seawall, Bass Harbor Head Light Station, Acadia Mountain, Beech Mountain, Carroll Homestead en Echo Lake Beach.

Schoodic Peninsula

Het schiereiland Schoodic biedt verschillende mogelijkheden om de kust van Maine vanaf het vasteland te ontdekken. De kustlijn van het schiereiland bestaat uit granieten uithammen gevormd door stormgolven en vloed. Schoodic Peninsula heeft geologische kenmerken die vergelijkbaar zijn met Mount Desert Island.

De 10 km lange eenrichtingsweg rond Schoodic Peninsula biedt uitzicht op de andere eilanden, vuurtorens en meer. Wanneer je het park binnenkomt bij Schoodic Peninsula bevindt zich gelijk aan je rechterkant de Frazer Point picknickplaats, vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de omliggende eilanden en baaien. Een andere bezienswaardigheid langs de weg in dit gebied is het uitkijkpunt Schoodic Head op 134 meter hoogte. Vanaf het uitkijkpunt heb je uitzicht op Frenchman Bay en Cadillac Mountain in het westen. Het is ook mogelijk om naar Schoodic Point te rijden, het meest zuidelijke punt van Schoodic Peninsula.  

Isle au Haut

Isle au Haut (High Island) is het meest afgelegen gebied van Acadia NP en daardoor alleen bereikbaar per veerboot vanuit Stonington. De helft van het eiland wordt beheerd door Acadia NP, de andere helft is in particulier bezit. Dit deel van het park is met 29 km aan trails vooral populair bij wandelaars. Ontdek de rotsachtige kusten, moerassen, het Long Pond zoutwatermeer en de bosrijke hooglanden. ma

Activiteiten Acadia NP

Hiken

In Acadia NP zijn veel mogelijkheden tot wandelen met meer dan 240 km aan trails. Zo kun je wandelen langs de kust, door de bossen en bergtoppen beklimmen. Op de verschillende eilanden zijn verschillende trails mogelijk voor alle soorten niveaus.

Fietsen 

In Acadia NP zijn er verschillende mogelijkheden om te fietsen op basis van ervaring, eiland, hoogteverschil en type fiets. Zo kun je bijvoorbeeld fietsen over de zogenaamde "carriage roads", deze wegen zijn vroeger aangelegd voor koetsen en zijn gemaakt van geplette rotsoppervlakken. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om over de Park Loop Road te fietsen op Mount Desert Island.

Paardrijden

Het is mogelijk om paard te rijden of om mee te gaan met een koetsrit van Wildwood Stables over de "carriage roads" in het nationale park. 

Varen

In een aantal meren en vijvers op Mount Desert Island is varen toegestaan, ook in de wateren langs de kust is varen toegestaan. Zeilboten, motorboten, kano's en kajaks kunnen in omliggende gemeenschappen worden gehuurd. Je kunt natuurlijk ook meegaan met een begeleide boottocht.

Rotsklimmen

In het nationale park is het op enkele plekken mogelijk om rotsen te beklimmen. Otter Cliff en Great Head bieden een prachtige omgeving voor het beklimmen van zeekliffen. Ook South Bubble en Precipice zijn populaire bestemmingen voor het beklimmen van rotsen. Instructies voor het rotsklimmen en begeleiding is verkrijgbaar bij bedrijven in Bar Harbor.

Accommodaties Acadia NP

Acadia NP beschikt over twee campings op Mount Desert Island, een camping op Schoodic Peninsula en vijf gebouwde schuilplaatsen op Isle au Haut. De campings in het nationale park zijn erg populair, het is zeer aan te raden om vooraf een reservering voor een camping te maken. In de steden nabij de parkgrenzen worden ook diverse overnachtingsmogelijkheden aangeboden.

Eten en drinken Acadia NP

Binnen de parkgrenzen is maar een restaurant aanwezig, dit is het Jordan Pond House gelegen op Mount Desert Island aan de Park Loop Road. Bij de camping op Mount Desert Island zijn winkels aanwezig voor eten en drinken. Ook op Isle au Haut is een kleine campingwinkel aanwezig. Aangezien er niet heel veel faciliteiten aanwezig zijn voor eten en drinken is het aan te raden om zelf het een en ander mee te nemen bij een bezoek aan Acadia NP.

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Boston

Maine

New Brunswick

Vermont