Vermont

Vermont

Vermont is een kleine staat, grenzend aan New Hampshire, New York en Massachusetts. In het noorden grenst de staat aan Canada met grote Canadese steden als Ottawa, Montreal en Quebec in de buurt. Samen met 5 andere staten vormt de regio New England. 

In Vermont vind je veel bossen en heb je koude winters en warme, natte zomers. Het is een dunbevolkte staat en heeft slechts 600.000 inwoners.

Vermont informatie

  • Dunbevolkt
  • In de winter vooral populair als wintersportgebied
  • 1/3e van de maple sirup in de VS wordt geproduceerd in Vermont
  • Burlington international airport is het grootste vliegveld. De meeste Nederlanders vliegen naar Montreal of New York

Bezienswaardigheden Vermont

Stowe

Het plaatsje Stowe, met een witte kerk, verweerde schuren en een heuvelachtig landschap zorgen voor een grote aantrekkingskracht van dit stadje. Vanaf 1940 werd hier de eerste skilift geopend, maar je kunt er het hele jaar door terecht voor kleine winkeltjes, kunstgaleriën en lekker eten. Het Stowe Recreation Path van 8 kilometer is een prachtige route om op de fiets af te leggen die je ter plekke kunt huren. Met name in de herfst is het gebied prachtig.

Church Street marketplace - Burlington

In het centrum van Burlington vind je Church Street. Met festivals, cafeetjes, winkels en restaurants is dit een geliefde plek om te bezoeken. Er zijn verschillende hotels in de directe omgeving.

Mount Mansfield

De hoogste berg in Vermont. Vanaf Stowe kun je een prachtige weg volgen naar Smugglers' Notch. De weg is zo smal dat op sommige plekken slechts 1 auto tegelijk erdoor kan. In de winter is de weg gesloten omdat de weg te smal is voor sneeuwschuivers. 

Ben en Jerry's

De factory tour door de fabriek van Ben & Jerry's is voor zowel kinderen als volwassenen een feestje. Je krijgt een rondleiding van 30 minuten door de fabriek. Je kunt dit doen in Waterbury, Vermont.

Bennington Battle Monument

Het 100 meter hoge bouwwerk herinnert de slag van 1777, waarbij de Britten tegen de Amerikanen vochten. De Amerikanen wonnen de strijd hier. Naast het monument kun je het museum bezoeken. 

Brattleboro's Farmers market

Voor liefhebbers van boerenmarkten is dit wellicht 1 van de beste ter wereld. Behalve uiteenlopende maaltijden die je kunt kopen is er live muziek en natuurlijk uiteenlopende lokale producten die je kunt kopen en proeven. 

Green Mountain National Forest

Bijna elke route in dit national forest gaat over een gat tussen de bergen. Smalle weggetjes en prachtige uitzichten staan je hier te wachten. Veel van de wegen hier zijn in de winter gesloten. Er zijn verschillende mooie routes te rijden, waaronder Route 100 en Route 125. 

Rock of Ages Graniet groeve 

Een gigantisch gat waar graniet is afgegraven, met de mogelijkheid om een tour te doen daar. 

Activiteiten Vermont

Vermont staat vooral bekend als wintersportbestemming voor Amerikanen. Het is vanuit New York City een goed te bereiken plaats, waardoor met name in de weekenden er veel bezoekers zijn. 

In de zomerperiode zijn vooral de bossen en Lake Champlain veelbezocht. De herfstkleuren van Vermont worden veelvuldig gefotografeerd. 

Accommodatie en grootste steden

Burlington is de grootste stad van Vermont, Montpelier de hoofdstad. Buiten deze twee steden zijn de meeste plekken in Vermont slechts kleine plaatsjes en is het vooral de natuur die aanwezig is. Voor Vermont kan het geen kwaad om bij het zoeken naar accommodatie ook te kijken naar AirBnB voor vakantiehuizen in de minder bevolkte delen van de staat. 

In de grotere steden is een groot aantal hotels en motels beschikbaar. De vrijdag en zaterdag zijn daarbij traditioneel het duurst. 

Als onderdeel van je rondreis?

Vermont is een mooie staat om te ontdekken, met name in de herfstmaanden. Als je de reis combineert met een bezoek aan de grote steden in Canada is het zeker de moeite waard. 

Rondreizen VS

Gezinsreizen USA en Canada

Groepsreis 18-39 West-Canada

Groepsreis New York & Washington

Rondreis West Canada

New Hampshire

New York