--

Boston

Boston informatie

De hoofdstad en de grootste stad van de staat Massachusetts is Boston. Daarnaast wordt Boston ook beschouwd als de hoofdstad van de regio New England. De bijnaam voor Boston is "Bean Town", deze bijnaam is het resultaat van de liefde van de eerste kolonisten voor baked beans.

Boston was de locatie van verschillende belangrijke gebeurtenissen van de Amerikaanse Revolutie, zoals de Boston Massacre en de Boston Tea Party. Boston bleef een belangrijke havenstad nadat de VS onafhankelijk werd van Groot Brittannië. Door deze gebeurtenissen kent Boston een rijke geschiedenis, dit is ook terug te zien in de stad bij bijvoorbeeld Faneuil Hall, The Old State House en de USS Constitution. Tegenwoordig is Boston een moderne stad met veel innovatie en ondernemerschap. 

Over Boston

  • Boston heeft bijna 693.000 inwoners
  • Boston is de enige staatshoofdstad in de VS gelegen met een oceanische kustlijn
  • Boston bouwde de eerste metro van de VS in 1897
  • Boston is vernoemd naar een stad in Engeland

Bezienswaardigheden Boston

Faneuil Hall

Faneuil Hall, ook wel bekend als de "cradle of liberty", werd in 1740-42 gebouwd als markthal. Tegenwoordig staan op de begane grond nog steeds marktkramen. Op de tweede verdieping is een raadszaal, de raadszaal diende in de 18e en 19e eeuw als ontmoetingsplek voor de revolutionairen en later van de abolitionisten (streefden naar afschaffing slavernij). Op de vierde verdieping van Faneuil Hall vind je het Ancient and Honorable Artillery Museum. In dit museum bevinden zich wapens, uniformen en schilderijen van belangrijke veldslagen. Naast de Faneuil Hall ligt de Faneuil Hall Marketplace. Hier bevinden zich tegenwoordig restaurants, winkels en tentoonstellingen. 

Beacon Hill

De eerste Europese kolonist van Boston bouwde in 1625 voor zichzelf een hut in de wijk Beacon Hill. De zuidelijke kant van Beacon Hill is van oudsher de thuisbasis van de rijke families in Boston. Tegenwoordig vind je in deze wijk elegante herenhuizen uit de federale periode, geplaveide straatjes en gaslichten. De noordkant van Beacon Hill is meer bescheiden en is sinds het begin van de 19e eeuw de thuisbasis van immigranten, waaronder een Afro-Amerikaanse gemeenschap. Van april tot november kun je in Beacon Hill gratis rondleidingen volgen op de Black Heritage Trail, je kunt het hele jaar door natuurlijk ook zelf de trail volgen. Hier bevindt zich ook het Boston African American National Historic Site. Deze locatie met enkele gebouwen van voor de burgeroorlog geeft je een beeld van de 19e eeuwse Afro-Amerikaanse gemeenschap in Boston. Beacon Hill is zonder twijfel de meest historische buurt van Boston. In deze wijk zijn ook boetiekwinkels en restaurants gevestigd, bijvoorbeeld aan Charles Street. 

Boston Common

Boston Common is het oudste openbare park van de VS. In 1634 werd het park overgenomen door de puriteinse oprichters van Boston. Boston Common werd ooit gebruikt als koeienwijde, daarnaast is het park ook de locatie van vele historische gebeurtenissen. Het park werd gebruikt als kamp door de Britten aan het begin van de Revolutionaire Oorlog. In het park vind je ook een plaquette op de plek waar openbare ophangingen plaatsvonden, het park zit dus boordevol geschiedenis. Bovendien is het park het startpunt van Boston's Freedom Trail. 

Back Bay

De laat 19e eeuwse wijk Back Bay, begrensd door de Charles River, is een chique wijk met schattige straatjes met Victoriaanse huizen. De wijk werd Back Bay genoemd doordat het werd gebouwd op een plek wat ooit een moeras was. In de wijk vind je ook chique boetiekwinkels, restaurants en twee van de hoogste torens van Boston. Andere bezienswaardigheden in de wijk zijn de Boston Public Garden, de Old South Church.

USS Constitution

USS Constitution is 's werelds oudste in opdracht drijvende oorlogsboot. De USS Constitution ligt afgemeerd bij Pier 1 aan de Harborwalk. Elk jaar op 4 juli vaart de boot nog steeds om de onafhankelijkheid van Amerika te herdenken. Het schip heeft de bijnaam "Old Ironsides" gekregen tijdens de oorlog van 1812, deze bijnaam heeft het schip te dankzij de dikke, duurzame romp van het schip. Het schip heeft tijdens die oorlog vijf Britse oorlogsschepen verslagen. Je kunt de USS Constitution het hele jaar door bezoeken, je kunt een gratis rondleiding volgen onder begeleiding van personeel van de Amerikaanse marine. 

Fenway Park

Fenway Park is het kleinste en oudste Major League-stadion van Amerika dat continu in gebruik is. Sinds 1912 is Fenway Park de thuisbasis van het honkbalteam Boston Red Sox van april tot de herfst. De wedstrijden zijn snel uitverkocht, als je een wedstrijd wilt bezoeken is het dus een aanrader om al vroeg een kaartje te kopen. Ook is het vaak nog mogelijk om op de dag van de wedstrijd een kaartje te kopen aan de kassa van het park. Daarnaast kun je natuurlijk ook een rondleiding door het stadion volgen. 

North End

North End is de levendige Italiaanse wijk van Boston en ook een van de oudste wijken van de stad. Paul Revere, een zilversmid en activistenleider, woonde in deze wijk ten tijde van de Amerikaanse revolutie. Zijn huis, het Paul Revere House, is open voor rondleidingen en maakt ook deel uit van de Freedom Trail. In deze wijk vind je ook de Old North Church. Bij de Old North Chruch werden in april 1775 de lantaarns opgehangen om Paul Revere te waarschuwen dat de Britse troepen naar Lexington gingen om de munitievoorraden in beslag te nemen en om de activistenleiders te arresteren. Deze wijk zit dus ook boordevol historie. Tegenwoordig wonen er veel Italiaanse immigranten, je vindt hier dus ook Italiaanse restaurants, bakkerijen, cafeetjes en winkels met etenswaren. 

Activiteiten en things to do Boston

Freedom Trail

De Freedom Trail is een 4 km lange wandeling die je langs 16 van de belangrijkste locaties van de Revolutionaire Oorlog in Boston leidt. De trail staart bij het bezoekerscentrum in het Boston Common park, tijdens de trail dien je de rode lijn van bakstenen en de koperen medaillons te volgen op het voetpad. Enkele bezienswaardigheden onderweg zijn het Old State House, het huis van Paul Revere en de Old North Church. Het pad eindigt bij de Harborwalk en leidt je naar het eindpunt: de USS Constitution. 

Boston Harbor Islands

Voor de kust van Boston liggen 34 eilanden, 13 hiervan behoren tot het Boston Harbor Islands National Recreation Area. De eilanden bieden bezoekers veel mogelijkheden voor plezier in zon en zee zoals zwemmen of hiken. Enkele bezienswaardigheden zijn het Civil War Fort Warren en de vuurtoren gelegen op Georges Island, het Spectacle Island en Lovells Island. Je kunt de eilanden per veerboot bereiken vanaf Quincy en Boston's Long Wharf.

HarborWalk

Loop over een deel van de 70 km lange HarborWalk, dit is een wandelpad langs de waterkant van Boston Harbor en verschillende wijken van Boston. Ontdek de parken, cafeetjes, winkeltjes en openbare kunst langs dit pad. Vanaf de HarborWalk heb je ook spectaculair uitzicht op de skyline van Boston. Voor het beste uitzicht begin je dichtbij het New England Aquarium en volg je het pad tot het John Josepth Moakley United States Courthouse. Vanaf dit pad heb je ook de mogelijkheid om de haven te verkennen per cruiseboat, watertaxi of veerboot. 

Boston's Theater District

Liefhebber van theatershows? Bezoek dan Boston's Theater District, je vindt hier prachtig gerestaureerde historische theaters. Je kunt hier kiezen uit verschillende shows zoals Broadway shows, Boston Ballet voorstellingen, comedy en nog veel meer.

Boston Tea Party Ships en Museum

Bij Boston Tea Party Ships and Museum leer je meer over hoe een paar honderd kolonisten op 16 december 1773 meer dan 300 kisten thee in de haven van Boston hebben gegooid. Bij een bezoek heb je entree tot drie replicaschepen, je mag zelfs wat thee overbooid gooien. 

Toptips Boston

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om ten minste 1-2 overnachtingen in te plannen in Boston. Met 1-2 overnachtingen heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Boston te bezoeken en de stad te ontdekken.

Waar verblijven?

Indien je nabij de bezienswaardigheden wilt verblijven is Downtown Boston de beste wijk om te verblijven. Houd er wel rekening mee dat verblijven in het centrum van de stad vaak een stuk duurder is. Back Bay, South End, Seaport District zijn ook een leuke wijken om te verblijven in Boston. North End is een ideale wijk om te verblijven voor liefhebbers van geschiedenis. Wanneer je iets budgetvriendelijker wilt reizen raden we je aan om in een hotel te verblijven in een wijk die wat verder van Downtown Boston en de bovengenoemde wijken af ligt, bijvoorbeeld een hotel dichtbij het vliegveld.

Vliegen naar Boston en beste reistijd

Boston Logan International Airport is het vliegveld van Boston. Vanaf Amsterdam vliegen er rechtstreekse vluchten naar Boston, je vliegt dan met Delta of KLM en de vliegtijd is 7-8 uur. Rechtstreekse vluchten zijn meestal wel iets prijziger. Wanneer je iets budgetvriendelijker wil reizen kun je kiezen voor een vlucht met een overstap, de vliegtijd is dan 11-13 uur. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis ergens in de maand mei tot en met oktober te laten plaatsvinden. Boston heeft warme, zomerse temperaturen in de zomermaanden, de winters zijn koud en kil.

Eten en drinken Boston

In Boston kun je, net zoals op veel plekken in de VS, je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief tot een snelle hap en alles er tussenin. Boston heeft een gevarieerde keuken door het rijke koloniale verleden en de internationale invloeden van immigranten. 

Boston wordt ook wel "beantown" genoemd, probeer daarom zeker het gerecht baked beans. De naam zal je doen vermoeden dat de bonen worden gebakken, maar dit is niet zo. De bonen worden gestoofd, gezoet met stroop of melasse en soms omwikkeld met spek of gezouten varkensvlees. 

Probeer ook zeker het lokale gerecht vernoemd naar de stad zelf: Boston Cream Pie. Deze taart bestaat uit lagen cake met daartussen gele custard, bovenop de taart ligt een glazuurlaag van chocolade.

Andere lokale gerechten zijn onder andere clam chowder (dikke soep met vis, schaaldieren, aardappelen en soms gezouten varkensvlees of spek), lobster roll en kreeft.

Je kunt op veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Boston ook wel koffietentjes, cafeetjes en kleine restaurants. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten op toeristische plekken hoger ligt, het eten op een drukke plek kan natuurlijk wel heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Albany

Connecticut

Massachusetts

New Hampshire

New York City

Rhode Island