--

Bozeman

Bozeman Montana

Bozeman is 1 van de grotere steden in Montana met bijna 50.000 inwoners. Door de aanwezigheid van de Montana State University is het een levendige studentenstad en een uitstekende levendige tussenstop tijdens je rondreis door de minder bevolkte gebieden van Montana, Idaho en Wyoming. 

Bozeman wordt niet zelden de "most livable place" genoemd door een combinatie van fascinerende natuur, een gezellige stad en een gemoedelijke sfeer. 

Bozeman bezienswaardigheden

Brouwerijen in Bozeman

Bozeman heeft meer dan veertig kleine brouwerijen waar uiteenlopende soorten bier worden gemaakt. In veel van de lokale restaurants kun je de verschillende bieren proeven. Daarnaast zijn er verschillende brouwerijen die de mogelijkheid geven te komen proeven of kijken naar het proces. 

Bij veel verschillende brouwerijen kun je ook eten, dus combineer een hapje eten met een lokaal biertje. Het leuke aan stadjes als Bozeman is dat je als toerist vaak ongevraagd alle biertjes te proeven krijgt en je ongetwijfeld aanspraak zult hebben. 

Museum of the Rockies

Onderdeel van het Smithsonian met een van de grootste collecties dinosaurus-fossielen die in en rondom Montana zijn gevonden. Behalve dinosaurussen zijn er verschillende exposities en vind je er een planetarium. 

Main street

The place to be als je een levendige avond zoekt met restaurants en bars. Ook goed om wat foto's te maken! Ga naar de The Rocking R Bar, Ted's Montana Grill of Plonk Wine bar waar je buiten kunt zitten en de sfeer goed op kunt snuiven. 

Bozeman hot springs

Een kilometer of 12 buiten Bozeman vind je de Bozeman hot springs met verschillende bronnen met uiteenlopende temperaturen. De koudste is 15 graden, de warmste 41 graden. Het zijn natuurlijke hot springs, maar het is een heel complex met zwembaden etc. Doordeweeks betaal je 17$ entree. In de weekenden is het iets duurder.

Concerten

Met enige regelmaat worden er concerten gegeven bij de universiteit. Met een concertzaal voor ongeveer 5.000 mensen is het een plek waar regelmatig bekende artiesten optreden. Populaire country-artiesten als Kenny Chesney en Brantley Gilbert treden er op. Als je de kans krijgt raden we je zeker aan een concert te bezoeken met alle locals die vanuit de wijde omgeving naar Bozeman trekken voor een avond uit. 

Activiteiten

Hiken, biken, raften en rotsklimmen zijn allemaal mogelijk rondom Bozeman. Bozeman wordt ook wel de Gateway naar Yellowstone genoemd, maar rondom Bozeman kun je ook meer dan genoeg beleven. Zorg dat je als je de bergen rondom Bozeman verkent je bear spray mee hebt. Beren worden regelmatig gezien in de directe omgeving van Bozeman. 

Onze tips

Bridger Canyon - White Sulphur Springs

Een rondrit waar je prachtige uitzichten hebt. Je kunt ook alleen de canyon bezoeken, die vooral bekend staat om de migratie van adelaars in de maand oktober. 

Fairy Lake Trailhead

Ongeveer 40 kilometer ten noorden van Bozeman kun je dit meer bezoeken, maar ook een prachtige korte trek maken naar de top van de Sacagawea peak. Je stijgt ongeveer 600 hoogtemeters, maar de beloning is groot met prachtige uitzichten. Je hebt hier goede kans op het spotten van berggeiten.

Als onderdeel van je rondreis?

Yes! Wij raden Bozeman aan als tussenstop bij een rondreis waarbij je ook Yellowstone aandoet. De reden is vooral dat je op een meer authentieke plek terecht komt, waar voldoende hotels en motels zijn tegen normale prijzen. Zo kun je een dag relaxen voordat je Yellowstone bezoekt en kost het je niet gelijk de hoofdprijs. Bozeman is als stadje leuk om een nacht te blijven en lekker uit eten te gaan. Daarnaast is er in de directe omgeving genoeg te beleven als je wilt hiken of fietsen. 

Rondreizen VS

Billings

Glacier National Park

Helena

Montana

Yellowstone National Park