Billings

Billings informatie

Billings ligt in het zuiden van Montana aan de oevers van de Yellowstone River. Billings is de grootste stad van de staat Montana. De stad wordt ook wel de "City Beneath the Rimrocks" genoemd, de stad ligt namelijk vlakbij de zandstenenformaties genaamd de Rimrocks. Billings is een ideale plek voor de outdoorliefhebbers met veel omliggende parken en natuurgebieden. Billings ligt op ongevuur 3-4 uur rijden van Yellowstone National Park, op 2 uur rijden vanaf Bighorn Canyon National Recreation Area en op 1 uur rijden vanaf het Little Bighorn Battlefield National Monument, dit maakt Billings een perfecte overnachtingslocatie tijdens je rondreis.

Over Billings

  • Billings is de grootste stad van Montana
  • Billings heeft ongeveer 109.500 inwoners
  • Billings werd opgericht als spoorwegstad in 1882

Bezienswaardigheden Billings

Yellowstone River

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Billings is de Yellowstone River. In het Riverfront Park kun je een band huren waarmee je over de rivier kunt drijven. Een andere activiteit die je kunt ondernemen is vliegvissen, materiaal hiervoor wordt op verschillende plekken verhuurd.

Moss Mansion Historical House

Moss Mansion was ooit het huis van een van de grondleggers van Billings. Door een bezoek te brengen aan Moss Mansion leer je meer over de oprichting en geschiedenis van de stad Billings. Moss Mansion is ontworpen door dezelfde architect als van het Waldorf Astoria in New York. Het herenhuis is gebouwd in 1903 van rood zandsteen, het huis heeft drie verdiepingen met 28 kamers.

Downtown Billings

In de binnenstad van Billings zijn meerdere restaurants, terrasjes en winkels aanwezig. Montana Avenue staat bekend als het hart van downtown Billings. In de binnenstad zijn ook culturele attractries zoals het Western Heritage Centre, het historische Alberta Blair Theatre en het Yellowstone Art Museum te vinden. 

Activiteiten en things to do Billings

Rimrocks

De Rimrocks, gelegen in het noorden van Billings, is zandstenen muur met een lengte van 122 meter. De muur bestaat uit zandstenenformaties varierend van 91 tot 244 meter hoog. Er zijn verschillende trails aanwezig om de Rimrocks te bewonderen. Op een heldere dag heb je vanaf de noordelijke Rimrocks een prachtig uitzicht op de Yellowstone Valley en de Beartooth Mountains.

Pictograph Cave State Park

Het Pictograph Cave State Park ligt net buiten Billings, het park staat bekend om de drie grotten met rotsschilderingen die dateren uit de prehistorie. In het park kun je deelnemen aan begeleide wandelingen om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van dit gebied. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de rotsschilderingen te bewonderen, een pad van rond de 1,5 km leidt je langs alle drie de grotten.

Lake Elmo State Park

Bezoek dit staatspark ten noorden van Billings en wandel over het ongeveer 2 km lange pad rond het Elmo Lake. Het is ook mogelijk om hier te vissen vanaf Roger's Pier. In het staatspark zijn rondom het meer verschillende speeltoestellen, picknicktafels en een zwemstrand aanwezig. 

Toptips Billings

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting in te plannen in Billings. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Billings te bezoeken en de stad te ontdekken.

Vliegen naar Billings en beste reistijd

Er vliegen geen rechtstreeks vluchten naar Billings, als je vanaf Schiphol vliegt dien je dus altijd een overstap te maken. Een andere optie is om naar bijvoorbeeld Helena of Casper te vliegen, ook met minstens een tussenstop. Het vliegveld van Billings is Billings Logan International Airport. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken in mei / juni of september / oktober. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper.

Eten en drinken Billings

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin. 

Ben je een liefhebber van Italiaans eten? Ga dan bijvoorbeeld naar Cafe Italia. Fan van steaks? Bezoek dan bijvoorbeeld Bull Mountain Grille. Voor burgers kun je terecht bij The Burger Dive. Bierliefhebbers kunnen terecht bij Montana Brewing Company of Canyon Creek Brewing.

Natuurlijk kun je op heel veel plekken terecht voor een eenvoudig of minder eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je overal in Helena plekjes waar je terecht kunt voor gezond eten, heel veel koffietentjes en veel verschillende kleine restaurants. 

Ook als je geen zin hebt om heel veel geld te besteden kun je in Helena prima terecht. Hoe toeristischer de plek, hoe hoger de prijs en hoe minder waar je voor je geld krijgt, maar eten op een drukke plek kan ook weer heel gezellig zijn. 

Rondreizen VS

Gezinsreizen USA en Canada

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Noordwest USA

Rondreis USA/Canada

Grand Teton National Park

Idaho

Montana

Wyoming

Yellowstone National Park