Raleigh

Raleigh NC

Raleigh is de hoofdstad van North Carolina met ruim 400.000 inwoners. Raleigh is 1 van de weinige steden die echt als doel gehad heeft om als hoofdstad te dienen. De stad werd pas in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw groter. In Raleigh vind je onder andere de North Carolina University en een van de oudste attractieparken ter wereld. 

Natuurlijk kun je in Raleigh goed eten en drinken en zijn er verschillende parken die de moeite waard zijn. De grootste nabijgelegen stad is Charlotte en Norfolk, Virginia. 

Over Raleigh

  • Al in 1792 werd Raleigh de hoofdstad van North Carolina
  • Raleigh wordt ook "City of Oaks" genoemd vanwege de prachtige eikenbomen
  • Raleigh is de Live muziek hoofdstad van North Carolina
  • meer dan 40 gratis te bezoeken musea en historische gebouwen
  • In de bossen rondom Raleigh komen wilde kalkoenen voor

Things to do en bezienswaardigheden Raleigh

Museum van de toekomst

Bezoek het museum van de toekomst in Raleigh. Een plek waar je verschillende futuristische technologie kunt bekijken. De vorm van het museum is opzich al de moeite waard om te zien. 

Pullen Park

Dit recreatiepark is 1 van de oudsten ter wereld. Het is een park met onder andere een draaimolen, miniatuurtrein en bootjes waarmee je over Lake Howell kunt varen. Daarnaast is er een openlucht-theater met regelmatig optredens. 

Loop een gigantische hike van 1000 mijl

Het Mountains to Sea trail is meer dan 1000 mijl lang en begint in de Great Smoky Mountains en komt langs het noorden van Raleigh. Als je een klein stukje van dit pad wilt volgen raden we je aan dit te doen in het Blue Jay Point County park of vanuit Wilkerson Nature Preserve. 

Juniper Level Botanische tuin

Met meer dan 27.000 planten en boomsoorten is dit een fantastische plek om te bezoeken. 1 nadeel: de botanische tuin is maar 8 weekenden per jaar geopend voor het publiek. De overige tijd is het vooral een plek waar onderzoekers naartoe komen. 

William B. Umstead State Park

State Parks zijn altijd een aanrader in de VS. Dit is de plek waar Amerikanen veelvuldig naartoe gaan om te hiken of te genieten van een picknick, te sporten of samen te komen met familie voor een barbecue. Met ruim 30 kilometer aan wandelpaden en 20 kilometer fietspaden is het een goede uitstap. Het park vind je op slechts een kwartiertje buiten het centrum van Raleigh. 

North Carolina State Capitol

Het gebouw dateert uit 1840 nadat het vorige gebouw in brand gevlogen is. Het gebouw wordt nog altijd gebruikt door de gouverneur en het personeel eromheen. De gratis rondleiding is een aanrader en wordt jaarlijks door 100.000 mensen gedaan. Hoewel elke staat zijn eigen state capitol heeft is dit een interessante omdat het al een oude is. 

Bezoek Yates Mill County Park

Dit park heeft zowel wandelpaden, de historische watermolen die nog altijd werkt en een prachtige plek voor een historisch uitstapje. 

Activiteiten in en rondom Raleigh

Bezoek een brouwerij

Meer dan 25 micro-brouwerijen vind je in en rondom Raleigh. Met de Raleigh Beer trail kun je je eigen route uitzetten langs de verschillende brouwerijen. De meesten bieden gratis rondleidingen aan, maar check wel altijd de openingstijden vooraf.

Food halls!

Niet alleen food trucks zijn erg populair geworden, in verschillende landen vind je ook steeds meer food halls. Een verzameling van allerlei uiteenlopende producten en een top plek om tussen de locals een avond door te brengen. 

Ziplinen

Bij Go Ape zijn kinderen van 10 jaar en ouder welkom voor ziplines en een boomklimparcours. Voor kleinere kinderen is een kleiner parcours mogelijk. Een andere mogelijkheid is TreeRunner adventure park, waar elke vrijdagavond lampjes worden aangestoken, wat het geheel een bijzondere extra tint geeft. 

Historic Oakwood Cemetery

Hoewel het bezoeken van een begraafplaats niet echt standaard is, vind je hier een klassieke begraafplaats waar meer dan 28.000 mensen zijn begraven. De verhalen en de manier waarop het landschap is ingericht herken je ongetwijfeld van Amerikaanse films. 

Festivalletje bezoeken?

Tussen maart en september is Raleigh toneel voor verschillende festivals. In maart is er het International Festival, in april Herbfest en in september Bluegrass festival. Tussendoor zijn er maandelijks festivals op zowel artistiek als muzikaal gebied. 

Eten en drinken

We hebben kort de foodhalls al benoemd en zouden zeker aanraden een avond daar door te brengen. Een stevig ontbijt bij een diner hoort eigenlijk ook. Bezoek bijvoorbeeld Metro Diner of the Shiny Diner voor een dagvullende maaltijd. We weten zeker dat je de lunch over gaat slaan!

Accommodatie Raleigh

Hotels zijn er in overvloed te vinden in Raleigh. Voor een goede prijs/kwaliteit verhouding raden we bijvoorbeeld de Holiday Inn aan, het Sheraton of Hyatt Place of een Wingate. Wil je iets goedkoper zitten? Dan is een La Quinta Inn vaak een prima optie. De meeste hotels zijn in handen van de grotere hotelketens. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Great Smoky Mountains National Park

North Carolina

South Carolina

Tennessee

Virginia