--

Virginia

Virginia

Virginia is de oudste van de dertien koloniën die de vroegere Verenigde Staten vormden. De hoofdstad is Richmond. Het hoogste punt van de staat is 1726 meter hoog. Het westen van de staat wordt gedomineerd door de Appalachen, terwijl het oosten van de staat juist vrij vlak is. Doordat Virginia aan Washington D.C. grenst zijn er veel overheidsgebouwen te vinden, waaronder het Pentagon en de luchthaven van Washington D.C. (Dulles). 

Informatie Virginia

  • Ruim 8 miljoen inwoners
  • Sterk verbonden met Washington D.C.
  • Virginia grenst aan zowel West Virginia, Maryland en het District of Columbia, Kentucky en North Carolina en Tennessee
  • Vernoemd naar Queen Elizabeth 1
  • Virginia kent een heftig verleden met veel veldslagen en stevige botsingen tussen zwart en blank

Grote steden Virginia

Richmond

Richmond is de hoofdstad van Virginia en werd in 1782 officieel de hoofdstad. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog was het de hoofdstad van de confederatie. Monument Avenue in Richmond kent veel musea en memorials die refereren aan de Amerikaanse burgeroorlog. 

Richmond is een interessante stad voor liefhebbers van geschiedenis en kunst. Je kunt er onder andere het Holocaust museum, het Richmond History Center, het Virginia Museum of Fine Arts en de Virginia Historical Society vinden. 

Virginia Beach, Norfolk en Chesapeake

Deze steden liggen dicht bij elkaar en hebben samen een groot aantal inwoners. De gunstige ligging ten opzichte van Chesapeake Bay en de Oceaan zorgen voor een levendige omgeving. Ten opzichte van het minder drukbevolkte westen van de staat is het aan de oostkant dichtbevolkt. 

Arlington

Arlington, waar ook de grote militaire begraafplaats te vinden is, is 1 van de grotere steden van Virginia. Alleen de Potomac rivier scheidt Washington D.C. en Arlington van elkaar. Als je naar Washington gaat kan het dan ook geen kwaad om eens hier naar hotels te kijken, ze zijn vaak een stuk goedkoper en je bent net zo snel bij de belangrijkste plekken. 

Bezienswaardigheden Virginia

Shenandoah National Park

Het Shenandoah National Park is gelegen op een bergrug van de Blue Ridge Mountains. Het hoogste punt van het park 1235 meter hoog. De enige weg door het Nationaal Park is de Skyline Drive. Met onderweg veel parkeermogelijkheden op goede uitzichtspunten een prachtige route om te rijden. De Skyline Drive is 170 kilometer lang en kronkelt door de bergen. Met name in de herfst is het een enorme publiekstrekker door de prachtige herfstkleuren.

In het Shenandoah NP komen zwarte beren voor, samen met 50 andere zoogdiersoorten. Het Shenandoah NP is natuurlijk een ideale plek om zowel kortere als langere hikes te ondernemen, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt tijdens je rondreis. 

Arlington National Cemetery

De begraafplaats van Arlington is indrukwekkend en te bezoeken. Het is voor veel bezoekers aan Washington 1 van de stops tijdens een tour. 

Luray Caverns

De grotten zijn te bezoeken en hebben indrukwekkende stalagtieten. Behalve de grotten is het hele gebied prachtig voor hikes, kanoen en meer. 

Great Falls Park

Via een reeks stroomversnellingen valt het water in de Potomac in korte tijd door een steeds nauwere opening. Je kunt bij verschillende uitzichtspunten kijken hoe het water door de smalle rivier valt. Behalve de uitzichtspunten is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende korte en langere hikes in de omgeving te doen.

Things to do en activiteiten Virginia

Kings Dominion

Dit attractiepark vind je in Doswell Virginia en bestaat voornamelijk uit spannende acthbanen. Met een groot aantal spannende uitvoeringen kun je genieten van houten acthbanen tot acthbanen die op uiteenlopende manieren spannend zijn. Een aanrader voor pretpark-fans! 

Doe een Pentagon tour

Het is mogelijk een tour te boeken in het Pentagon, maar het is noodzakelijk minimaal 14 dagen for vertrek en niet meer dan 90 dagen voor je bezoek. Je bent verplicht je paspoort mee te nemen. 

Virginia Beach boardwalk

Met verschillende winkels en de gezelligheid van een kustplaats is het de moeite om Virginia Beach en de boardwalk te bezoeken. 

First Landing state park

Dit gebied is waar de Britten in 1607 als eerste aan land kwamen. Je kunt het state park op ongeveer 2 uur rijden van Richmond vinden. Picknicken, wandelen, maar ook kamperen (met permit) is mogelijk. 

Virginia als onderdeel van je rondreis?

Virginia heeft veel te bieden voor zowel mensen die van natuur houden als mensen die van meer stedelijkheid houden. We hebben op deze pagina slechts een paar mogelijkheden benoemd. Er is echter nog veel meer te beleven. Een combinatie van North Carolina, West Virginia en Virginia is genoeg om je enkele weken bezig te houden. Als je vervolgens de grotere steden aan de oostkust ook mee wilt pakken is het een ideale route voor een rondreis langs de oostkust van de VS.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Kentucky

Nashville

North Carolina

West Virginia