--

Oklahoma City

Oklahoma City informatie

Oklahoma City is de hoofdstad en met ong. 655.000 inwoners de grootste stad van de staat Oklahoma. Oklahoma City ligt in het zuiden van de Great Plains regio en heeft een van de grootste veemarkten ter wereld. De stad ligt midden in een actief olieveld. De grootste sector van de economie zijn dan ook olie, aardgas en aardolieproducten. 

De stad Oklahoma City werd in 1889 gesticht tijdens de "Land Run", hoewel er al voor langere periode indianen in de regio woonden. In 1995 vond in de stad een bomaanslag plaats die 168 levens eiste. Een nationaal monument herdenkt nu de slachtoffers en overlevenden van deze tragische gebeurtenis.

De belangrijkste toeristische attracties bevinden zich in Bricktown, een voormalig pakhuisdistrict. Een andere is ook om de stockyards te bezoeken en een veeverkoop bij te wonen.

Bezienswaardigheden Oklahoma City

Oklahoma City National Memorial

Het Oklahoma City National Memorial is een eerbetoon aan de overlevenden, slachtoffers, reddingswerkers en anderen die getroffen zijn toen het Alfred P. Murrah Federal Building in 1995 werd gebombardeerd. Indien je graag meer te weten wil komen over deze tragische gebeurtenis, dan kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Oklahoma City National Memorial Museum. 

Oklahoma State Capitol

Het Oklahoma State Capitol werd gebouwd tussen 1914 en 1917, de grote koepel bovenop het capitool werd pas in 2002 voltooid. Het capitool is gebouwd in een Grieks-Romeinse structuur. Rondleidingen en zelfgeleide tours zijn dagelijks beschikbaar.

Overholser Mansion

Henry Overholser, de oprichter van Oklahoma City, bouwde in 1903 het eerste grote huis in de stad bekend als Overholser Mansion. Het huis is gebouwd in een Franse kasteelstijl en omvat Frans glas-in-lood, Engelse tapijten en eiken lambrisering. Er gaan verhalen rond dat het spookt in het huis. Het huis is geopend voor bezoekers.

Bricktown

Bricktown is het belangrijkste uitgaanscentrum van Oklahoma en een perfect voorbeeld van een succesvol stadsvernieuwingsproject. Bricktown bestond ooit uit verlaten pakhuizen van rode bakstenen. Tegenwoordig zijn er winkels, restaurants, attracties en uitgaansgelegheden gevestigd in deze voormalige pakhuizen. Het is ook mogelijk om mee te gaan met een boottocht over het kanaal dat door Bricktown loopt.

Stockyards City

Reis terug naar het wilde westen bij een bezoek aan Stockyards City, een betere weergave van de cultuur van Oklahoma bestaat niet. Oklahoma City is de thuisbasis van de Oklahoma National Stockyards, de grooste veevoeder- en veemarkt ter wereld. Er zijn hier veel activiteiten te ondernemen zoals paardrijden, winkelen in de western shops en het kijken naar een rodeo. Elke maandag en dinsdag vinden hier levende veeveilingen plaats die open zijn voor het publiek. 

National Cowboy and Western Heritage Museum

Het National Cowboy and Western Heritage Museum staat ook wel bekend als de National Cowboy Hall of Fame. Dit museum leert je door middel van collecties met historisch materiaal, afbeeldingen en sculpturen over het leven in Wilde Westen. De interactieve geschiedenisgalerijen zijn gericht op de Amerikaanse cowboy, Indiaanse cultuur, rodeo's, Victoriaanse vuurwapens, grensmilitairen en Western artiesten.

45th Infantry Division Museum

Een bezoek aan het 45th Infantry Division Museum is een aanrader voor liefhebbers van militaire geschiedenis. Het museum omvat tentoonstellingen van vuurwapens, militaire voertuigen en uniformen. Het museum vertelt niet alleen de geschiedenis van de 45th Infantry Division, maar ook van andere wereldwijde conflicten. De 45th Infantry Division was onderdeel van de Oklahoma Army National Guard en vochten tijdens zowel de Tweede Wereldoorlog als de Koreaanse Oorlog. 

Toptips Oklahoma City

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting in te plannen in Oklahoma City. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Oklahoma City te bezoeken en de stad te ontdekken.

Waar verblijven?

Er zijn allerlei soorten accommodaties in Oklahoma City van bed and breakfasts tot luxe hotels, van appartementen tot resorts. Indien je dichtbij de bezienswaardigheden wil verblijven is Downtown Oklahoma City de beste wijk om te verblijven of het gebied rondom het Oklahoma State Capitol. Toch is het over het algemeen goedkoper om in de buitenwijken van de stad te verblijven in plaats van in het centrum dichtbij de bezienswaardigheden. Een aanrader is dan ook om dichtbij het vliegveld of in een van de buitenwijken zoals North Oklahoma City te verblijven.

Vliegen naar Oklahoma City 

Will Rogers World Airport is het vliegveld van Oklahoma City, vanaf dit vliegveld vertrekken alleen binnenlandse vluchten. Vanaf Schiphol vliegen er dus geen rechtstreekse vluchten naar Oklahoma City, je dient dus altijd een overstap te maken. Het voordeel is wel dat vluchten met een tussenstop over het algemeen een stuk voordeliger zijn. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten.

Beste reistijd

Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met november. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. De zomers in Oklahoma City zijn namelijk erg heet en vochtig, de winters zijn erg koud en winderig.

Eten en drinken Oklahoma City

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Oklahoma City bieden een gevarieerde keuken. De staat Oklahoma heeft zelfs een officiële staatsmaaltijd. De officiële gerechten zijn gefrituurde okra, pompoen, maïsbrood, barbecuevarkensvlees, worst met jus, grits (pap gemaakt van gekookt maïsmeel), zwarte oogbonen, gefrituurde kipfilet, pecan pie, biscuits (soort hartige scones) en aardbeien. Andere iconische gerechten in de staat Oklahoma zijn gefrituurde meerval, gefrituurde taartjes, Oklahoma barbecue, Fried Onion Burger en steaks. 

Enkele populaire restaurants in Oklahoma City zijn Cattlemen's Café (steakhouse), Red PrimeSteak (steakhouse), Toby Keith's I Love This Bar and Grill, Flint en Charleston's Restaurant.

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Oklahoma City veel foodtrucks en kleine restaurants. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken, het eten op een drukke plek kan dan ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Dallas

Kansas

Nebraska

Oklahoma

Texas