Harrisburg

Harrisburg, Pennsylvania

Ondanks dat Harrisburg de hoofdstad is van Pennsylvania, is het met zo'n 49.000 inwoners geen mega grote stad. Dat de stad niet zo groot is, geeft echter juist de charme. Je kunt veel historische gebouwen bezichtigen, wandelen in een van de parken en een van de musea bezoeken. Daarnaast kun je vanuit Harrisburg gemakkelijk naar andere steden afreizen door de gunstige ligging. Op deze pagina geven we je tips over je verblijf in Harrisburg, Pennsylvania.

Over Harrisburg

 • Harrisburg is de hoofdstad van Pennsylvania

 • Harrisburg staat bekend om de rijke geschiedenis en de charme van de stad

 • Harrisburg heeft een grote rol gespeeld tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en de industriële revolutie

Bezienswaardigheden Harrisburg

Pennsylvania State Capitol

Omdat Harrisburg de hoofdstad is van Pennsylvania kun je hier ook het regeringsgebouw vinden. Het staat bekend om de vele kunstwerken die binnen in het gebouw te vinden zijn. Doordeweeks kun je het regeringsgebouw bezoeken en onder andere de muurschilderingen en glas-in-loodramen aanschouwen.

Civil War Museum

In de meeste grote steden in de VS kun je wel een Civil War Museum vinden. Desondanks is ook deze erg interessant om te bezoeken. Dit is namelijk het enige museum in de gehele VS dat zich op de gehele Amerikaanse Burgeroorlog richt, in plaats van enkel een deel daarvan. Diverse gallerijen geven je een inkijkje in de burgeroorlog die hier tussen 1861 en 1865 heeft plaatsgevonden.

Fort Hunter Mansion and Park

Voor een mooie wandeling kun je goed terecht in het Ford Hunter Mansion en Park. De mansion is een oud herenhuis en in het park zijn meerdere mooie wandelpaden te vinden. Vanaf de mansion heb je daarnaast ook uitzicht over de Susquehanna rivier, die door de stad heen stroomt. Een andere mansion die je kunt bezoeken is het John Harris-Simon Cameron Mansion aan de South Front Street in Harrisburg.

Pennsylvania National Fire Museum

De brandweer heeft in de Verenigde Staten een veel groter aanzien dan in Nederland. Dit museum is zowel leuk voor jong als oud en geeft een inkijkje in de geschiedenis van de brandweer, maar leert ook meer over welke apparatuur nu gebruikt wordt. Het museum is gevestigd in een 'firehouse' uit 1899, dat is gebouwd in Victoriaanse stijl. 

Wildwood Park

Ook Wildwood Park is een ideaal park als je even de stad uit wilt vluchten. Er zijn verschillende wandelpaden die langs de heuvels lopen. Als je geluk hebt kun je zelfs wat wildlife spotten. Je kunt hier ook heerlijk picknicken, of voor een actievere middag een fiets huren. Het park zelf is gratis te bezoeken.

City Island

In de rivier de Susquehanna kun je City Island vinden. Locals komen hier graag voor de verschillende activiteiten due hier mogelijk zijn. Zo zit op dit eiland bijvoorbeeld de baseball club Harrisburg Senators Baseball, kun je vanaf hier opstappen op de Pride of the Susquehanna Riverboat (zie kopje activiteiten) en kun je hier mini golfen bij de Water Golf. 

Riverfront Park

Naast het rivier kun je het Riverfront Park vinden, nog een van de mooie parken in Harrisburg. Hier kun je fijn wandelen langs de waterkant. In de zomerperiode worden hier ook diverse evenementen en festivals georganiseerd. Daarom is het zeker de moeite waard om even de kalender op te zoeken voordat je vertrekt.

Activiteiten en things to do Harrisburg

Wijn proeven bij Spring Gate Vineyard

Vlakbij Harrisburg kun je de Spring Gate Vineyard vinden, een mooie wijngaard in een prachtige omgeving. In de schuur wordt de wijn gemaakt en kun je deelnemen aan een proeverij. Ook wordt hier eten geserveerd, waardoor dit een leuke plek is om te bezoeken tijdens de lunch of iets later op de middag.

Boottocht Susquehanna River

De Susquehanna River loopt dwars door de stad heen. De Pride of the Susquehanna is een boot waarmee je over de rivier heen kunt varen. De standaard tocht duurt ongeveer drie kwartier en onderweg wordt meer verteld over geschiedenis en bezienswaardigheden. Je kunt kiezen voor verschillende tochten, zelfs ook langere tochten inclusief maaltijden.

Breng een bezoek aan de Broad Street Market

Lokale producten kun je verkrijgen op de Broad Street Market. Boeren komen hier samen om hun waren te verkopen. Deze markt, die open is in het weekend, is altijd een gezellige happening.

En nog veel meer!

 • Voor cultuur en geschiedenis bezoek je het State Museum of Pennsylvania.

 • Kunstliefhebbers kunnen het Susquehanna Art Museum bezoeken.

Toptips Harrisburg

Vliegen naar Harrisburg en beste reistijd

Je kunt met onder andere de airlines American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines naar Harrisburg vliegen. Vaak is het vliegen met een overstap voordeliger dan een rechtstreekse vlucht.

Qua temperaturen is het weer in Harrisburg redelijk vergelijkbaar met dat in Nederland, alleen wordt het in de zomer net wat warmer en in de winter net wat kouder. Dit maakt het een fijne bestemming voor zowel een zomervakantie als een wintervakantie, maar kun je er ook prima in de herfst en lente terrecht. Tussen december en maart heb je in Harrisburg kans op sneeuw. Door het zeeklimaat heb je wel kans op regen in Harrisburg, al is dit beperkt. Gemiddeld regent het 5 tot 12 dagen per maand, verschillend per reisperiode.

 • In december, januari en februari is de gemiddelde minimumtemperatuur -7 tot -4 graden graden en de gemiddelde maximumtemperatuur 2 tot 5 graden. 

 • In maart, april en mei is de gemiddelde minimumtemperatuur -1 tot 10 graden graden en de gemiddelde maximumtemperatuur 10 tot 22 graden graden. 

 • In juni, juli en augustus is de gemiddelde minimumtemperatuur 15 tot 18 graden en de gemiddelde maximumtemperatuur 27 tot 30 graden. 

 • In september, oktober en november is de gemiddelde minimumtemperatuur 2 tot 12 graden en de gemiddelde maximumtemperatuur 11 tot 24 graden. 

Van plek naar plek reizen in Harrisburg

In Harrisburg kun je prima van plek naar plek reizen met de bus. De busmaatschappij heeft CATS (Charlotte Area Transit System). Indien je met een huurauto reist is het natuurlijk ook mogelijk om eenvoudig de auto te pakken. Houd hierbij wel rekening met eventuele parkeerkosten.

Rondreis Harrisburg combineren

Harrisburg valt goed te combineren met andere steden, nationale parken en bezienswaardigheden in de omgeving. 

Harrisburg combineren met andere plekken in Pennsylvania

 • Philadelphia (stad): 2 uur rijden

 • Pittsburgh (stad): 3 uur en 15 minuten rijden

 • Allegheny National Forest (natuurgebied): 3 uur en 40 minuten rijden

Harrisburg combineren met andere staten

 • Baltimore (stad, Maryland): 1 uur en 18 minuten rijden

 • Washington D.C. (stad, District of Columbia): 2 uur rijden

 • New York (stad, New York): 2 uur en 50 minuten rijden

 • Cuyahoga Valley National Park (natuurgebied, Ohio): 4 uur en 45 minuten rijden

 • Cleveland (stad, Ohio): 5 uur en 10 minuten rijden

 • Columbus (stad, Ohio): 5 uur en 45 minuten rijden

 • Adirondack Park (natuurgebied, New York): 5 uur en 50 minuten rijden

Eten en drinken in Harrisburg

Harrisburg zelf heeft geen typische maaltijden die enkel in de stad worden geserveerd. Wel heeft de staat Pensylvania het een en ander aan eigen gerechten. Niet alle maaltijden kennen een oorsprong in Pennsylvania, maar een voor een zijn ze hier wel erg populair.

 • Door de immigratie van Duitsers naar Pennsylvania zijn pretzels een populaire snack geworden. 

 • Een typische snack is de tastykake, een cakeje met pindakaas en chocola.

 • Daarnaast kun je hier niet peanut butter (pindakaas), maar apple butter uitproberen.

 • De cheesesteak is een broodje met vlees, gesmolten kaas en uien. Lekker machtig, maar zeker uitproberen! 

 • De banana split is een toetje die je veel op de menukaart zal zien staan.

 • Wist je dat ketchup is uitgevonden in Pennsylvania? Net als de Reese's sticks.

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Baltimore

Columbus

Pennsylvania

Philadelphia