--

Austin

Austin informatie

De hoofdstad en de vierde meeste bevolkte stad van de staat Texas is Austin. De stad ligt in het midden van de staat en wordt ook wel "Live Music Capitol of the World" genoemd. Geniet hier dan ook op een van de vele plaatsen van live muziek. Er is voor iedereen wat te doen in Austin! Enkele populaire bezienswaardigheden in Austin zijn het Texas State Capitol, het Bullock Texas State History Museum, Sixth Street en het Zilker Park.

Austin dateert uit de jaren 1830, toen arriveerden de eerste Anglo-Amerikaanse kolonisten in het gebied. De kolonisten stichten het dorp Waterloo aan de oevers van de Colorado rivier in het jaar 1837. Twee jaar later zou Waterloo de naam Austin hebben gekregen en de hoofdstad zijn geworden van de Republiek Texas.

Over Austin

  • Austin heeft bijna 1 miljoen inwoners
  • Austin heeft de grootste stedelijke vleermuispopulatie van elke stad in de VS
  • Austin is met een gemiddelde van 300 zonnige dagen per jaar een van de meest zonnige steden in de VS
  • Austin is de grootste stad van de VS zonder professioneel sportteam

Bezienswaardigheden Austin

Congress Bridge Bats

Bekijk hoe de 1,5 miljoen guanovleermuizen wegvliegen vanaf de Ann W. Richards Congress Avenue Bridge. Deze kolonie gaat van maart tot november elke avond in de schemering de lucht in om op jacht te gaan naar onder andere muggen, sprinkhanen en motten. Het kan wel 45 minuten duren voordat de vleermuizen allemaal weg zijn gevlogen vanonder de brug. 

Texas State Capitol

Het Texas State Capitol is het grootste Capitool gebouw in de VS, het werd in 1970 geplaatst in het National Register of Historic Places en in 1986 uitgeroepen tot een National Historic Landmark. Het Texas State Capitol biedt gratis 30-minuten durende tours aan, tijdens deze tours leer je meer over de geschiedenis van het gebouw. Het is ook mogelijk om zelf het Texas State Capitol te verkennen, bij de Capitol Information and Guide Service ruimte of bij het Capitol Visitors Centre is informatie over de tour gratis verkrijgbaar.

Bullock Texas State History Museum

Leer meer over de geschiedenis van Texas in het Bullock Texas State History Museum door middel van interactieve tentoonstellingen en film.

6th Street

Op Sixth Street vind je een groot aantal aan bars en clubs. Geniet hier van live muziek of drink een lekkere cocktail. De straat is van donderdag tot en met zaterdag afgesloten voor het wegverkeer en loopt 's avonds vol met feestvierders. 

Zilker Metropolitan Park

Het Zilker Metropolitan Park, gelegen langs de oever van Ladybird Lake, is het meest populaire park van Austin. Er zijn genoeg dingen te doen in het park. Zo kun je wandelen langs de rivier, volleyballen, uitrusten in het gras, picknicken of een kano huren. Ook populair in het park is de Barton Springs Pool, hier kun je een verkoelende duik nemen in het door een bron gevoed zwembad. De mooie Zilker Botanical Garden ligt ook in het park, toegankelijk tegen een kleine toegangsprijs. Daarnaast zijn het Austin Nature and Science Center en het Umlauf Sculpture Garden and Museum ook gevestigd in het park.

McKinney Falls State Park

Op ongeveer 15 minuten rijden van downtown Austin ligt het McKinney Falls State Park. Door het staatspark stroomt de Onion Creek, deze beek wordt bewoond door schildpadden. Het is toegestaan om te zwemmen en te vissen in de beek. Daarnaast zijn er verschillende trails aanwezig in het park voor wandelaars en fietsers.

Mount Bonnell

De kalkstenen Mount Bonnell, gelegen in het Covert Park, is met 236 meter het hoogste punt in Austin. Beklim met 102 treden de top voor een mooi uitzicht vanaf het uitzichtdek en paviljoen over downtown Austin en de 360 Bridge.

Circuit of the Americas

Circuit of the Americas is de locatie voor de Formule 1 Grand Prix, de Moto GP, de IndyCar Classic en andere race-evenementen in de VS. Als je het circuit bezoekt wanneer er geen evenement plaatsvindt, kun je deelnemen aan een tour over het circuit, karten of in een Audi RS8 over het circuit racen. Ook worden in het Austin 360 Amphiteatre bij het circuit jaarlijks meerdere concerten gehouden.

Activiteiten en things to do Austin

Alleen bezienswaardigheden aftikken is leuk, maar zeker als je met een gezin of groep op pad bent is het net zo leuk om wat actievers te ondernemen. Hierboven hebben we al benoemd dat je kunt kajakken in het Zilker Metropolitan Park of kunt hiken in het McKinney Falls State Park, maar het is net zo gaaf om bijvoorbeeld een van de onderstaande activiteiten te ondernemen:

Ann and Roy Butler Hike-and-Bike Trail

Huur een fiets of wandel over de 16 km lange Ann and Roy Butler Hike-and-Bike Trail. Deze trail loopt langs de oever van Lady Bird Lake. Bij het Auditorium Shores eert een monument de bluesman Stevie Ray Vaughan. 

Tejano Walking Trail

Maak met de Tejano Walking Trail een tour langs 24 culturele belangrijke Hispanic locaties in de wijken East Cesar Chavez en Holly. Tijdens deze tour leer je meer over een deel van de Amerikaanse geschiedenis, beginnend in de tijd na de burgeroorlog. De trail is 7,9 km lang en duurt ongeveer 2,5 uur.

Bewonder muurschilderingen

Wanneer je door Austin loopt zul je veel muurschilderingen tegenkomen, deze zijn geschilderd door lokale, regionale en nationaal bekende artiesten. Wandel door de stad en ontdek alle kleurrijke muurschilderingen van Austin.

En nog veel meer!

Er zijn nog veel meer activiteiten te doen in Austin zoals ghosttours, foodtours, city tours en brewery tours.

Toptips Austin

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting in te plannen in Austin. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Austin te bezoeken en de stad te ontdekken.

Waar verblijven?

Indien je nabij de bezienswaardigheden wilt verblijven, is Downtown Austin de beste wijk om te verblijven. Houd er wel rekening mee dat verblijven in het centrum van de stad vaak een stuk duurder is. Wanneer je iets budgetvriendelijker wil reizen raden we je aan om in een hotel te verblijven in een wijk die wat verder het Downtown Austin af ligt. Een aanrader is dan om dichtbij het vliegveld of in een van de buitenwijken van Austin te verblijven, zoals East Cesar Chavez.

Vliegen naar Austin en beste reistijd

De Austin-Bergstrom International Airport is het vliegveld van Austin. Er vliegen geen rechtstreekse vluchten naar Austin, als je vanaf Schiphol vliegt dien je dus altijd een overstap te maken. Het voordeel is wel dat vluchten met een tussenstop over het algemeen een stuk voordeliger zijn. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met november. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. 


Eten en drinken in Austin

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Austin bieden een gevarieerde keuken. Zo vind je er eetgelegenheden met Tex-Mex, BBQ, breakfast taco's en nog veel meer. Je kunt Austin niet verlaten zonder een echte Texas barbecue te hebben geprobeerd. Voor BBQ kun je terecht bij bijvoorbeeld la Barbacue, Franklin Barbecue of Valentina's Tex Mex BBQ.

De breakfast taco is een typische maaltijd van Austin. Deze maaltijd bestaat uit een tortilla met eieren en kaas, vaak kun je nog andere ingrediënten toevoegen aan je breakfast taco. 

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Austin veel koffietentjes en kleine restaurants. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken, het eten op een drukke plek kan dan ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Rondreis Nationale Parken

Big Bend National Park

Dallas

Guadalupe Mountains National Park

Houston

San Antonio

Texas