Dixie National Forest

Dixie National Forest

Als je van plan bent een rondreis door Utah te maken en bekende nationale parken als Zion en Bryce Canyon meepakt, zul je bij het voorbereiden van je rondreis op de kaart het Dixie National Forest zien liggen. Dit grootste bosgebied van Utah wordt vaak vergeten. Het hele gebied is ongeveer 8.000 vierkante kilometer groot en heeft als hoogste punt een berg van 3451 meter. 

Binnen het Dixie National Forest vind je onder meer het Cedar Breaks National Monument en het is 1 van de plekken waar je in de winter terecht kunt om te skiën, op slechts enkele uren van Las Vegas. Als je de tijd hebt kun je vanaf Mt. Carmel Junction over highway 89 de afslag nemen naar highway 14 richting Duck Creek Village en via de 14 en 143 richting Bryce rijden. 

Dixie national forest - bezienswaardigheden & things to do

Herfstkleuren

Reis je in september of oktober? Dan raden we je zeker aan het national forest niet over te slaan. De kleuren contrasteren perfect met de omgeving. September en oktober zijn vaak erg mooie maanden qua weer. Combineer dat met vallende bladeren en verkleurende bomen en je hebt een extra reden om door het Dixie national forest te rijden. 

Navajo Lake

Bezoek Navajo Lake, een stukje voorbij Duck Creek Village. Je kunt er eenvoudig naartoe en zelfs kamperen als je wilt. Het meer heeft prachtige kleuren en is een aanrader voor een tussenstop of als lunchplek. Er is een wandeltocht rondom het meer van ongeveer 16 kilometer dus als je langer de tijd hebt en regelmatig wandelt is dit een goede wandeling. Bij de Navajo Lake Lodge vind je een winkel voor wat inkopen. 

Mammoth Cave

Deze grot vind je ongeveer 15 minuten ten oosten van Duck Creek Village. Je kunt er zelf naartoe klimmen. Vergeet niet een zaklamp mee te nemen, binnen in de grot is het pikdonker. 

ATV rijden

Een ATV of quadtour kun je boeken in Duck Creek Village of Brian Head. in de winter kun je hier ook sneeuwscootertochten doen. 

MTB trails

Er zijn tientallen bizar mooie mountainbike-routes te vinden in het Dixie National Forest. Het grootste deel daarvan is alleen geschikt voor ervaren mountainbikers. Ben je van plan een tocht te gaan doen? Bereid je dan goed voor en zorg dat iemand weet welke route je wilt gaan doen. Huren kan bijvoorbeeld bij Ruby's Inn. Het is mogelijk vandaar met een shuttle naar een startpunt gebracht te worden. 

Cedar Breaks National Monument

Een verborgen pareltje is het Cedar Breaks National Monument. De prachtige rode rotsformaties doen niet onder voor Bryce Canyon. Bij de officiële parkeerplaats betaal je een fee om te parkeren, maar er zijn verschillende plekken langs de weg waar je het national monument kunt zien zonder kosten. 

Cedar Breaks

Hikes in Dixie National Forest

Voor wandelaars is het Dixie National Forest een fantastisch gebied. Doordat het de aantrekkingskracht mist van de grote nationale parken in de omgeving heb je het gebied vaak grotendeels voor jezelf. Veel toeristen in de omgeving zijn Amerikanen die de Great Outdoors opzoeken en het gebied gebruiken om paard te rijden, quad te rijden of te wandelen of fietsen. Er zijn letterlijk honderden wandeltochten in de omgeving. Als je daarbij ook wandelingen van meerdere dagen optelt zijn het er nog veel meer. 

Alpine Point Nature Trail

Een eenvoudige wandeling van 3 kilometer bij het Cedar Breaks National Monument. 

Cascade Falls 

Deze hike begint bij het Cascade Falls trailhead bij Grand Lake. Deze hike is slechts 1.2 kilometer lang en ideaal als tussenstop tijdens je rondreis. 

Bristlecone Pine trail

In tegenstelling tot andere delen van het bos zie je hier vooral veel grote groene bomen. Sommigen daarvan zijn duizenden jaren oud. Je eindigt deze wandeling bij een observatiepunt waar je mooie uitzichten hebt, deels op Zion National Park. 

Aspen Mirror trail

Vanuit Duck Creek Village kun je deze wandeling lopen. Het is maar 800 meter dus een echte hike zullen we het niet noemen, maar het geeft uitzicht op een prachtig bergmeer omgeven door grote naaldbomen. 

Meer hikes

Een overzicht van alle dagwandelingen in het Dixie National Forest vind je op de officiele website van de Forest Service. Houd er rekening mee dat wandelpaden niet overal goed gemarkeerd zijn. Het is dus van belang om bij langere wandelingen goed voorbereid op pad te zijn. Kortere wandelingen zijn vaak beter aangegeven en drukbezochter. In Duck Creek vind je een visitor center waar ze je met plezier uitleg geven over de beste hikes om te maken. 

Verblijf en accommodatie

Verblijven kan in Duck Creek Village, Bryan Head of Panguitch. De route tussen Brian Head en Parowan (om weer terug te komen op de I-15) is een bijzonder mooi stukje weg ook, dus mocht je gelegenheid hebben...

Als je langer het Dixie National Forest wilt bezoeken is een verblijf in Cedar City een goede optie. Vanuit hier bezoek je ook eenvoudig de Kolob Canyons, die als onderdeel van Zion National Park minder bezocht worden omdat er geen doorgaande weg is naar de rest van het National Park. 

In Cedar City vind je genoeg hotels. Voordeel van een stad als Cedar City is dat je er relatief goedkoop verblijft, zeker ten opzichte van plekken die in de buurt van een nationaal park liggen. 

Als onderdeel van je rondreis Utah? 

Wat ons betreft absoluut. Hoewel de aandacht vaak uitgaat naar Nationale Parken heeft Utah juist ook buiten de gebaande paden heel veel te bieden. Een extra overnachting in Cedar City zou wat ons betreft zeker de moeite zijn, maar als je minder tijd hebt is het al leuk om binnendoor te rijden. Zeker als je vanuit Mt. Carmel Junction komt (of die kant juist op gaat) is de route binnendoor veel interessanter dan het nemen van Highway 89 die opzich mooi is, maar iets minder hoogtepunten heeft. 

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Bryce Canyon National Park

Grand Canyon National Park

Las Vegas

Salt Lake City

St. George Utah

Zion National Park