St. George Utah

St. George

St. George is 1 van die plekken waar de meeste mensen voorbij rijden, onderweg van of naar Las Vegas of naar Zion National Park. Het ligt ongeveer halverwege Zion en Las Vegas. Op deze pagina gaan we je uitleggen waarom een overnachting in St. George de moeite meer dan waard kan zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat er in het gebied veel dinosaurus-fossielen gevonden zijn? Dat St. George een grote mormonentempel heeft? En dat de natuur van Snow Canyon State Park en Red Cliffs National Conservation area, het Sand Hollow State Park en Quail Creek State Park onontdekte pareltjes zijn met minimaal 10 keer zo weinig toeristen als in Zion National Park? 

Over St. George, Utah

  • Ongeveer 90.000 inwoners
  • Een grote temple van de mormonen die in Utah veel voorkomen vind je hier. In Salt Lake City vind je nog een grotere. 
  • De Red Hills Desert Garden heeft fantastische tuinen met verschillende soorten cactussen
  • 68% van de inwoners is Mormoons
  • St. George ligt op de grens met Arizona
  • Behalve wandelen zijn er veel outdoormogelijkheden rondom St. George
  • In de jaren '50 van de 20e eeuw werd St. George getroffen door fallout van bovengrondse nucleaire testen in Nevada. Dit heeft tot in de jaren '80 geleid tot verhoogde gevallen van oa. verschillende soorten kanker in de omgeving

Bezienswaardigheden en things to do St. George

St. George heeft verrassend veel te bieden voor natuurliefhebbers. Wist je dat we met onze groepsreizen naar Amerika zelfs een overnachting in een natuurgebied organiseren? Inbegrepen bij de reissom en onvergetelijk incl. cowboy cookout!

St. George Utah temple

Dit grote gebouw werd in 1872 gebouwd. Alleen Mormonen hebben toegang tot de temple, maar er is een visitor center dat je kunt bezoeken. Rondom de tempel ben je sowieso welkom, met prachtige bomen en bloemen de moeite van het bezoeken waard.

Pioneer Park

Pioneer Park vind je boven het centrum van St. George. Het is een plek waar veel locals de middag doorbrengen. De rode rotsen van het landschap en verschillende wandelpaden leiden je door de grote rotsen en slot canyons die je kunt bezoeken. Een slot canyon is een smalle kloof. De meest bekende is Antelope Canyon, maar in heel Utah zijn slot canyons te vinden die minstens zo mooi zijn. 

Bezoek de Pioneer cabin en Boy Scout Cave. Picknicken is op meerdere plekken mogelijk. 

Snow Canyon State Park

State Parks zijn voor veel mensen die naar de VS reizen een wat ondergeschoven kindje, omdat de aandacht vaak naar de meer bekende National Parks gaat. State Parks worden op andere wijze gefinancierd, maar zijn vaak onvoorstelbaar mooi. Snow Canyon ligt slechts 20 minuten van St. George af en biedt duinen, lava overblijfselen en een groot aantal wandelpaden door vulkanisch landschap. Er is een weg door het park van een kleine 10 kilometer lang. Als je minder tijd hebt is het rijden van de route al super. Je betaalt 10$ per auto. 

De Lava Flow overlook trails van een kleine 4 kilometer, het Petrified Dunes trails van 2 kilometer of de Johson Canyon trail, die je naar de Johson Canyon Arch (natuurlijke steenbrug) brengt is ook een aanrader. 

snow canyon

Sand Hollow State Park

Dit State Park is een van de grootste State Parks in Utah en wordt drukbezocht. Het landschap van grote zandduinen en helder water met op de achtergrond de bergen hebben een grote aantrekkingskracht. 1 van de meest populaire activiteiten is quadrijden door de zandduinen. Vanuit St. George kun je verschillende excursies boeken waarbij je dit kunt doen. Aanrader! En ook slechts 20 minuutjes van St. George!

Sand Hollow State Park

Brigham Young winter house

Dit huis uit de 19e eeuw werd door de voorzitter van de Mormonen gebruikt als winterhuis om de koude winters te ontvluchten. Je kunt het bezoeken (gratis). 

Town Square Park

Town Square Park is een ideale zomerstop als je met kinderen reist. Je kunt hier verschillende waterfun dingen vinden in het park. Ideaal voor een lekkere kop koffie terwijl de kinderen spelen in en met het water. Er is een historische draaimolen waar ze natuurlijk graag een rondje in maken. In de directe omgeving vind je een aantal mooie historische gebouwen. In het park is gratis wifi beschikbaar en kun je zelfs je telefoon opladen!

Red Hills Desert garden

Deze tuin laat je de veelzijdigheid van de woestijn zien. Met meer dan 5.000 planten met uiteenlopende kleuren is het een prachtige plek om te bezoeken. De rode rotsen en grond maken het compleet. Behalve planten vind je ook 200 miljoen jaar oude dinosaurussporen. Je kunt dit uitstapje prima combineren met een bezoek aan Pioneer Park. 

Petrogliefen

Bij Little Black Mountain kun je petrogliefen vinden. Deze oude rotstekeningen vind je een stukje buiten St. George. Je moet over een zandpad om er te komen, maar zodra je er bent hoef je geen ingewikkelde wandelingen te maken verder. 

Dinosaur Discovery Site - Johnson Farm

Duizenden dinosaurussporen zijn gevonden op deze plek, waar vroeger een meer was. 

Activiteiten St. George

ATV-tours en jeep tours

Je kunt verschillende ATV tours doen, voor een halve of hele dag. Indien je tijd hebt raden we je een dagtocht aan, zodat je helemaal ondergedompeld wordt in de prachtige natuur rondom St. George. Lukt dat niet, probeer dan een sunset avontuur te boeken. 

Ballonvaart

Wil je het helemaal uniek maken en heb je langer de tijd tijdens je rondreis? Boek dan een ballonvlucht. 

Mountainbiken, canyoning en rotsklimmen

Er zijn mogelijkheden gegidste mountainbiketochten, klimtochten en canyoningtochten te maken in St. George. Ook ziplinen en hiken is mogelijk. Houd er rekening mee dat je op tijd reserveert. Mocht je in juli of augustus reizen, dan is het aan te raden even goed te overleggen welke tijd het meest gunstig is. Vaak is vroeg in de ochtend of juist aan het einde van de dag vertrekken handiger dan op het heetst van de dag.

Vergeet als je een outdoor activiteit boekt niet je gids aan het einde van de tocht een fooi te geven. 10 tot 15% van het totaalbedrag is gangbaar, maar 10$ of 20$ wordt ook altijd enorm gewaardeerd. Amerikaanse gidsen zijn gewend aan internationale reizigers en zullen er nooit moeilijk over doen, maar fooien zijn een welkome aanvulling op de vaak lage basissalarissen. 

Snow Valley State Park

Accommodatie St. George

St. George heeft een regionaal vliegveld, maar de meeste mensen vliegen naar Las Vegas of Salt Lake City. St. George is een uitstekende tussenstop voor 1 of 2 extra nachten. Er zijn veel hotels en motels beschikbaar van goede kwaliteit en tegen lage prijzen. We raden je zeker aan om een overnachting te plannen in St. George voor je naar Las Vegas reist of als je uit Las Vegas komt. Vanuit St. George ben je in iets meer dan een uur in Zion National Park ook, maar we raden je aan de directe omgeving van de stad te verkennen, omdat er genoeg te zien en te beleven is.

Rondreizen VS

Gezinsreis Nationale Parken VS

Groepsreis Nationale Parken USA 18-39

Rondreis Nationale Parken

Bryce Canyon National Park

Las Vegas

Salt Lake City

Utah

Zion National Park