Olympia

Olympia Washington

Olympia is de hoofdstad van de staat Washington. Er wonen slechts 43.000 inwoners en is bewoond vanaf 1846. In een aardbeving in 1949 is een groot aantal gebouwen beschadigd geraakt. Ook in 1965 en 2001 zorgden aardbevingen voor schade aan gebouwen. 

Het gebied kent koude winters en relatief koele zomers. De stad is een prima uitgangspunt voor een bezoek aan Olympic National Park of Mount Rainier NP.

Informatie Olympia WA

  • Hoofdstad van de staat, ondanks dat Seattle een veel grotere stad is
  • De maanden juli, augustus en september zijn het zonnigst
  • In april vindt elk jaar de "Procession of the species" plaats waarbij inwoners zich verkleden als dier of plant
  • In de buurt liggen veel eilandjes
  • Olympia ligt onder Tacoma en Seattle

Bezienswaardigheden Olympia

Omdat Olympia middenin de natuur ligt, zijn er in de directe omgeving veel mogelijkheden om te hiken en te fietsen. Ook vind je er verschillende state parks.

Hands on Children's museum

Reis je met kinderen? Dan is een tussenstop bij het children's museum een aanrader. In dit museum kunnen kinderen al spelend kennis maken met de geschiedenis van de regio. 

State Capitol

Het Washington State Capitol is niet alleen mooi om op de foto te zetten, maar is op doordeweekse dagen ook gewoon te bezoeken. In het State Capitol vind je vooral veel Amerikaanse geschiedenis. Het is trouwens gratis!

Brewery park at Tumwater falls

Met honderdduizenden bezoekers per jaar is dit een populaire plek om de Tumwater watervallen te bekijken. Grote rotsblokken, watervallen en picknickplekken zorgen voor een ideale plek om een tussenstop te maken. Het gebied wordt onderhouden door vrijwilligers, dus een kleine donatie na je bezoek wordt gewaardeerd.

Yashiro Japanese Garden

Deze Japanse tuinen worden goed onderhouden en zijn een gift van vriendschap vanuit Japan. 

Behalve bovenstaande bezienswaardigheden zijn er verschillende parken en monumenten in de stad. Het stadje zelf ziet eruit zoals je dat kan verwachten van een Amerikaanse stad. Met mooi weer heb je de bergen op de achtergrond. 

Things to do Olympia

In Olympia vind je escape rooms, maar ook het Red Wind Casino. Bowlen, skaten en de bioscoop zijn andere opties. Olympia is wat ons betreft vooral een goed uitgangspunt voor een bezoek aan Olympic National Park dat begint net voorbij Olympia. Het voordeel van het verblijven in een wat grotere stad is dat er meer faciliteiten zijn, maar ook meer hotels en motels. Dit komt de overnachtingsprijzen ten goede.

Hotels en accommodatie

Een hotelovernachting in Olympia boek je voor rond de 100$ per nacht. Houd er wel rekening mee dat overnachtingen op vrijdag en zaterdag vaak duurder zijn. Er is een goede selectie aan hotels, variërend van Hamptonn Inns tot het Hilton. Onze aanrader zou zijn om 1 van de Doubletree by Hiltons te kiezen. Deze zijn kwalitatief vaak goed op orde en zijn relatief goedkoop. Ook een best western is vaak, hoewel enigszins oubollig, prima. 

Als onderdeel van je rondreis

Olympia is als stad leuk om te bezoeken. Er zijn restaurants en koffietentjes en er is ruim voldoende overnachtingsplek. Dit zorgt ervoor dat het een goed uitgangspunt is om de omliggende omgeving te ontdekken. Twee overnachtingen zijn aan te raden. De meeste reizigers trekken vervolgens ofwel door naar Seattle in het noorden ofwel richting Oregon in het zuiden. Met name de wegen langs de kust van Oregon zijn de moeite waard. Vlak ook het Mount Rainier NP niet uit trouwens, erg mooi!

Rondreizen VS

Mount Rainier National Park

North Cascades National Park

Olympic National Park

Seattle

Washington staat