--

Portland

Portland

Portland is de grootste stad van de staat Oregon en tevens ook de 29e grootste stad van de Verenigde Staten. Er valt hier dan ook veel te beleven. Deze in het noordwesten van de Verenigde Staten gelegen stad had in 2018 zo'n 6,5 miljoen inwoners.

Portland is een bijzondere stad en houdt zich veel bezig met kunst, muziek en andere culturele aspecten. De motto van de stad is dan ook 'Keep Portland Weird'. Een bijzonder motto, maar wel eentje die de stad samenvat in een enkele zin. Als je op zoek bent naar een stad waar vaak festivals, food markets, evenementen en dergelijke worden georganiseerd, dan is dit the place to be. Daarnaast staat de stad Portland bekend om wijnbars, brouwerijen en gevarieerde restaurants. Als je een echte fijnproever bent, dan kun je hier zeker genieten van al het smakelijks dat er te vinden valt. Andere steden in de Verenigde Staten zouden iets kunnen leren van de culinaire hoogstandjes. Maar ook street food is hier een ding op zich.

Wat je als Nederlander snel op zal vallen tijdens een bezoek aan Portland, is dat veel mensen hier met de fiets van plek naar plek reizen. Op de fiets de stad verkennen is dan ook prima eilig. Als je even de stad wilt ontvluchten, dan zijn er voldoende parken te vinden. Alles weten over things to do, activiteiten en eten en drinken in Portland? Op deze pagina kun je alles vinden wat je wilt weten!

Things to do in Portland

In de stad Portland in Oregon is meer dan voldoende te beleven. De leukste activiteiten beschrijven we hieronder:

 • Washington Park - Washington Park is het grootste stadpark van de stad Portland. Het interessante aan dit park is dat het gebied bestaat uit een dierentuin, een Japanse tuin, sportvelden, een bos, monumenten en meer. Je kunt je hier dus prima een dag vermaken, zo niet langer.

 • Markt bezoeken - In Portland worden het hele jaar door, maar voornamelijk in het hoogseizoen, veel markten georganiseerd. Food markets, boerenmarkten, markten met authentieke producten en noem maar op. Ook festivals worden hier vaak zat georganiseerd.

 • Powell's Books - Een enorme boekenwinkel met zowel oude als nieuwe boeken. Een belevenis op zich!

 • Museum Pittock Mansion - Dit is een woonhuis die is gebouwd in de Franse renaissance-stijl. Vanaf dit museum heb je trouwens een prachtig uitzicht over de stad.

 • Portland Aerial Tram - Een kabeltram die je de hoogte inbrengt van de wijk South Waterfront naar de wijk Marquan Hill. In slechts drie minuten tijd ben je een kilometer verder.

 • Tax-free winkelen - Ja zeker! In Portland kun je tax-free winkelen! Dit geldt voor zowel de kleine winkeltjes en boetiekjes als de grote winkelketens. Een (mega!) groot overdekt winkelcentrum is Lloyd Center.

Activiteiten in Portland

De volgende activiteiten zijn mogelijk in de stad Portland:

 • Fietsen door de stad - Omdat er veel fietspaden zijn aangelegd in de stad kun je Portland prima verkennen met de fiets.

 • Saturday Market - Op iedere zaterdag is er een gezellige markt met veel handgemaakte producten.

 • Bier proeven - Er zijn onzettend, maar dan ook ontzettend veel bierbrouwerijen te vinden in de omgeving van Portland. De stad kent dan ook de bijnaam 'Beervana'. Daarom kan een bezoek aan een van deze brouwerijen eigenlijk niet ontbreken.

 • Pioneer Courthouse Square - Deze plek staat bekend als de woonkamer van Portland. Op deze plek komen mensen samen om te schaken. Wie weet win jij wel van een local.

portland Oregon things to do

Eten en drinken in Portland

We hebben een aantal plekken voor je opgezocht die de moeite waard zijn. Tips en suggesties kun je ons altijd doorgeven, bijvoorbeeld via onze facebook-pagina! We hebben ons best gedaan om zo zorgvuldig mogelijk te zijn, maar hebben niet altijd een up-to-date beeld van de openingstijden of veranderingen van eigenaar etc. Zoek dus zelf altijd nog even na of de betreffende plek nog bestaat:

Case Study Coffee Roasters

Een warm ingerichte koffiezaak met zeer interessante koffiesmaken. De serveerders hebben kennis van de koffie die ze hier bereiden. Je kunt bij je koffie een lekker gebakje bestellen. Ook is het mogelijk om hier te ontbijten. Het is tevens een fijne plek om even wat langer te blijven zitten. Deze zaak scoort een 4,5 op 5 op Tripadvisor op basis van 135 beoordelingen.

Adres: 802 SW 10th Avenue, Portland, OR 97205

Tasty N Alder

Deze zaak kun je vinden in een gezellige buurt in Portland. De porties zijn vergelijkbaar met zoals hoe wij deze gewend zijn in Europa. Het is een populaire zaak, dus misschien zal je even moeten wachten als je niet gereserveerd hebt. Desondanks is het het wachten waard! Het menu is gebaseerd op seizoensproducten. Er zijn mogelijkheden voor glutenvrij, veganistisch en vegetarisch eten. Deze zaak scoort een 4,5 op 5 op Tripadvisor op basis van 1.267 beoordelingen.

Adres: 580 Southwest 12th Avenue, Portland, OR 97205

Bailey's Taproom

Een gezellige bar met een fijne sfeer waar je lokale biertjes uit de omgeving kunt proeven. De mensen bij de bar staan klaar om je te adviseren over welk biertje je wellicht lekker lijkt om te proeven. Op een flatscreen kun je zien hoeveel bier er nog in de tap zit. Deze zaak scoort een 4,5 op 5 op Tripadvisor op basis van 157 beoordelingen.

Adres: 213 SW Broadway, Portland, OR 97205

Voodoo Doughnut

Portland zou Portland niet zijn als je er geen bijzondere donuts zou kunnen scoren. Bij Voodoo Doughnut kun je de meest bijzondere donutvariaties vinden. Ze worden opgemaakt als kunstwerk op zich. Een donutzaak die zowel bij locals als bij toeristen geliefd is. Deze zaak scoort een 4 op 5 op Tripadvisor op basis van 8.035 beoordelingen.

Adres: 22 SW 3rd Avenue, Portland, OR 97204

Vervoer Portland

Ongeacht hoe je in de stad bent gekomen, zijn er verschillende mogelijkheden om de stad rond te reizen als je er eenmaal bent. Je kunt prima de stad doorreizen door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er rijden zowel trams als bussen. Je kunt een kaartje kopen die voor alle openbaar vervoerbedrijven geldig is.    

Veel locals reizen zelf de stad door op de fiets. Ja zeker, er zijn fietspaden aangelegd in deze stad! Dit betekent dan ook dat je gemakkelijk een fiets kunt huren en op die manier zelf de stad rond kunt reizen. Natuurlijk kun je ook de auto pakken, houd er dan wel rekening mee dat de parkeerkosten hier relatief hoog liggen. Ter indicatie: ongeveer 4 tot 9 dollar per uur. 

Indien je land op de luchthaven van Portland, dan is er een rechtstreekse tramverbinding naar de stad.

Weetjes over Portland

 • De bedenker van het tv-programma The Simpsons (Matt Groening) is geboren in Portland.

 • De boekenwinkel Powell's Books is maar liefst 6.300 vierkante meter groot. Het is een van de grootste, dan niet de grootste, boekenwinkel van de Verenigde Staten.

 • In de staat Oregon is geen self service bij de tankstations. Ondanks dat hoef je geen fooi te geven nadat ze je hebben geholpen.

Portland als onderdeel van je rondreis? 

Vanuit Portland kun je gemakkelijk doorreizen naar andere steden en bezienswaardigheden. Met anderhalf uur rijden ben je aan de kust en met drie uur rijden ben je in Seattle (Washington). Verdere mogelijkheden:

 • Combineren met andere steden in Oregon: Salem (45 min rijden), Eugene (1 uur 45 en minuten rijden), Bend (3 uur en 15 minuten rijden) en Medford (4 uur en 15 minuten rijden). 

 • Combineren met bezienswaardigheden in Oregon: Multnomah Falls (30 minuten rijden), Painted Hills (4 uur rijden), wijngaarden (zo'n beetje overal), Mount Hood (2 uur en 30 minuten rijden), Crater Lake National Park (4 uur rijden), Hells Canyon National Park (1 uur en 45 minuten rijden) of Siuslaw National Forest (2 uur en 45 minuten rijden).

 • Via Highway 1 en 101, langs de kust, naar San Francisco. Hier doe je 15 uur over, maar als je voldoende tussenstops neemt bij gezellige kustplaatsjes, zijn Oregeon en Californie op deze manier prima te combineren.

Het ligt er maar net aan hoe je je rondreis graag uitstippelt en wat je graag wilt ontdekken!

Rondreizen VS

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Rondreis Noordwest USA

Rondreis USA/Canada

Californie

Oregon

Salem

Washington staat