--

Madison Wisconsin

Madison

Madison is de hoofdstad van de staat Wisconsin. Er wonen ongeveer 210.000 inwoners en is na Milwaukee de grootste stad van de staat. In Madison vind je onder meer de Universiteit van Wisconsin, 1 van de beste publieke universiteiten in de VS. Met meer dan 260 parken is Madison een groene stad met veel mogelijkheden voor picknicks, wandelingen en fietstochten. 

Madison informatie

  • 260 parken
  • Gelegen aan Lake Mendora en Lake Monona
  • Het State Capitol van Wisconsin vind je in Madison
  • Madison kent warme zomers en koude winters

Bezienswaardigheden en Things to do in Madison

State Capitol

Het State Capitol vind je vlakbij downtown Madison en bij het water. Het gebouw komt uit 1917. Het is mogelijk een rondleiding te krijgen in het State Capitol, iets dat we je zeker aanraden als je niet eerder een state capitol van binnen hebt gezien. 

Chazen Art Museum

Uiteenlopende exposities met een focus op Europese kunst wachten op je in dit museum. Ook hier is het mogelijk rondleidingen te krijgen, maar je kunt natuurlijk ook zelfstandig het museum bezoeken. Afhankelijk van hoeveel interesse je in kunst hebt kun je 1 van beide mogelijkheden kiezen.

Olbrich botanische tuinen

Gelegen aan het water zijn deze botanische tuinen 1 van de mooiste en rustigste plekken van de stad. Het hele jaar door bloeien verschillende planten en bloemen. Met name de rozen trekken veel bekijks. 

Wisconsin Historical museum

Als je meer wilt weten over Madison, het ontstaan en de geschiedenis is dit de plek waar je wilt zijn. Ook hier geldt dat er wisselende exposities zijn, dus voor je een bezoek brengt raden we je aan de website van het museum te bezoeken om te kijken of het aansluit bij je interesses. 

Monona Terrace

Dit gebouw werd in 1997 pas compleet gemaakt. Je kunt een rondleiding krijgen, maar ook gewoon genieten van het dakterras met uitzicht over downtown Madison en Lake Monona. 

Madison museum van hedendaagse kunst

Een modern gebouw opgedragen aan hedendaagse kunst. Zowel van buiten als van binnen is het de moeite waard om het gebouw te bezoeken. 

Lake Monona

Dit meer is voor een groot deel van het jaar bevroren en is de moeite waard voor schaatsers. In de zomerperiode is een bootje huren en varen op het meer of vissen populair. 

Lake Kegonsa State Park

Dit state park ligt aan het Kegonsa meer. Met prachtige bossen en moerassen is dit een populaire plek voor inwoners om te picknicken, te wandelen of te vissen, zwemmen of varen. State Parks zijn onder Amerikanen enorm populair omdat je er veel outdoormogelijkheden hebt en weinig beperkingen.

Dane County Farmer's market

Een grote boerenmarkt met lokale producten op Capitol Square met meer dan 200 kraampjes. Live entertainment en straatartiesten maken het uitje compleet.

Activiteiten Madison

Madison is erg outdoor georiënteerd. Behalve verschillende plekken waar je boten en kajaks kunt huren zijn er in de omgeving verschillende wandelingen te maken. Er ligt een goed onderhouden netwerk van wandelpaden en fietspaden. Het huren van een boot om een dagje op het meer door te brengen is een aanrader, maar ook een dag een fiets huren of meegaan op een vistour is de moeite. Ben je langer in de omgeving en heb je een motorrijbewijs? In dat geval zou je ook voor enkele dagen een motor kunnen huren en de omgeving op die manier kunnen verkennen.

Natuurlijk heeft Madison ook de nodige escape rooms, bioscopen, bowlingbanen en lasergame plekken. Reis je met kinderen, dan raden we je aan om in je reisprogramma voldoende rust in te bouwen om ook dit soort dingen te doen. 

Accommodatie en hotels Madison

Downtown Madison is het gebied waar je als toerist wilt verblijven tijdens je bezoek aan Madison. Er is een grote selectie van eenvoudige hotels als de Days inn en Super8, maar er zijn ook luxere hotels te vinden. Afhankelijk van je budget kun je een hotel uitzoeken. Indien je ervoor kiest om verder van het centrum af te zitten (en goedkoper) raden we je aan de Lyft of Uber app te installeren en een taxi te nemen naar het centrum. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Madison is een Amerikaanse stad die niet per se op Europese toeristen gericht is. Dat heeft zijn charmes. Er zijn geen bijzondere hoogtepunten die je nergens anders kunt vinden, maar het is een levendige stad met voldoende vermaak. Voor een nachtje zouden we Madison zeker bezoeken. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Groepsreis New York & Washington

Chicago

Michigan

Milwaukee Wisconsin

Wisconsin