Cheyenne

Cheyenne informatie

Cheyenne, gelegen in het zuidoosten van de staat Wyoming, is de hoofdstad en de grootste stad van de staat. Cheyenne is een leuke plaats om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in cowboys en de geschiedenis van het wilde westen. Cheyenne is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Rocky Mountains National Park of aan het Bow Medicine National Forest. De meestbezochte trekpleisters van de stad zijn het Cheyenne Frontier Days Old West Museum, het Wyoming State Capitol en de Cheyenne Frontier Days.

Over Cheyenne

  • Cheyenne heeft ongeveer 64.000 inwoners
  • In Cheyenne vindt de grootste rodeo in openlucht plaats, de Cheyenne Frontier Days
  • De naam Cheyenne betekent "aliens" of "mensen met vreemde taal"
  • Cheyenne werd ooit gesticht als nederzetting voor de bouwers van de Union Pacific Railroad

Cheyenne bezienswaardigheden

Wyoming State Capitol

Breng een bezoek aan het Wyoming State Capitol dat in 1890 werd voltooid. Op weekdagen is het nationaal historisch monument open voor rondleiding zonder gids. Binnen het gebouw kun je de verschillende ruimtes verkennen en de prachtige glas-in-loodkoepel bewonderen. Op het terrein rondom het Wyoming State Capitol staan verschillende monumenten en sculpturen ter ere van belangrijke burgers en evenementen van Wyoming.

Downtown Cheyenne

Wandel door downtown Cheyenne en zie sporen terug van het westerse verleden in de historische gebouwen. In downtown Cheyenne vind je ook verschillende westerse winkels, zoals The Wrangler en Just Dandy, en musea over Cheyenne en het wilde westen. 

Cheyenne Depot

Het nationaal historisch monument Union Pacific Depot is nog steeds te bezichtigen in zijn oorspronkelijke glorie. Het Union Pacific Depot staat bekend als een van de mooiste stations in Noord Amerika. Bovendien is het een van de laatst overgebleven depots uit de 19e eeuw van de transcontinentale spoorweg. Bij het Cheyenne Depot bevindt zich een bezoekerscentrum, restaurant en het Cheyenne Depot Museum. In het Cheyenne Depot Museum kun je meer leren over de spoorweggeschiedenis van Cheyenne door middel van tentoonstellingen en interactieve displays. 

Cheyenne Frontier Days Old West Museum

Bezoek het Old West Museum om meer te leren over de geschiedenis van de Cheyenne Frontier Days, de grootste openluchtrodeo en westernfeest ter wereld. Naast de geschiedenis over de Cheyenne Frontier Days kun je hier een verzameling van western voorwerpen, waaronder oude rijtuigen zoals postkoetsen, en tentoonstellingen over de culturele geschiedenis van de regio bekijken. De entree voor dit museum bedraagt $6 voor kinderen van 6-12 en $10 voor volwassenen en kinderen boven de 12. 

Cheyenne Botanic Gardens

Bewonder in het Grand Conservatory de prachtige verscheidenheid van planten, struiken en bomen van over de hele wereld, wandel door een van de vele tuinen of bezoek het Paul Smith Children's Village met je kinderen. De tuinen dienen ook als thuisbasis voor de oudste stroomtrein in Wyoming, de Engine 1242. Borden rondom de Engine 1242 vertellen het verhaal van de oude stoomtrein. De Cheyenne Botanic Gardens zijn gratis toegankelijk en gedurende het hele jaar geopend.

Activiteiten en things to do Cheyenne

Terry Bison Ranch

Bezoek de Terry Bison Ranch en waan je tussen de meer dan 2.300 grazende bizons tijdens een gemotoriseerde bizontour met een treintje. Tijdens deze tour zul je naast bizons ook kamelen, struisvogels en andere dieren zien. Deze deelname aan deze tour bedraagt $15 voor volwassenen en $7.50 voor kinderen van 4-12. Naast de bizontour kun je op de Terry Bison Ranch ook begeleide trailrit ter paard van een uur maken. Op de ranch kun je ook terecht voor lunch en diner in westerse sferen bij The Senator's Restaurant en Brass Buffalo Saloon.

Wandeltours Historisch Cheyenne

Vanaf het Historic Depot kun je zelfstandig een wandeltour starten door het historische centrum van Cheyenne. Er zijn 3 routes van verschillende lengtes mogelijk. De brochures van de routes zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum van het Depot en vermelden historische gebouwen en evenementen die met de oprichting van de stad en de huidige stad te maken hebben. 

Cheyenne Frontier Days

Wanneer je eind juli in Cheyenne bent is het bezoeken van de Cheyenne Frontier Days een echte must. De Cheyenne Frontier Days is de grootste openluchtrodeo en western feest ter wereld, het evenement vindt elk jaar tegen eind juli 10 dagen langs plaats. Tijdens de Cheyenne Frontier Days vinden er activiteiten plaats zoals verschillende rodeo's op paarden, stierrijden en worstelen met stierkalveren. Naast deze activiteiten is er ook western entertainment aanwezig, waaronder concerten, parades en carnavalsritten- en shows.

Cheyenne Street Railway Trolley

Wanneer je meer wilt leren over de geschiedenis van de stad Cheyenne, kun je deelnemen aan de Cheyenne Street Railway Trolley rondleiding in oude bussen door het historische centrum. Tijdens deze 90 minuten durende tour zul je onder andere meer leren over de geschiedenis van het wilde westen. De rondleidingen vinden plaats van begin mei tot en met september, tickets zijn verkrijgbaar in het Historic Depot. In het winterseizoen kun je deelnemen aan een Halloweeen Ghost Tour en Christmas Light Tour. 

Bezienswaardigheden Cheyenne omgeving

Medicine Bow: Pole Mountain

Slechts 30 minuten ten westen van Cheyenne ligt het Pole Mountain gedeelte van het nationale bos Medicine Bow. Het Pole Mountain gebied diende voor 1959 als locatie voor militaire training, tegenwoordig biedt het gebied een groot aanbod aan openluchtrecreatie. Zo zijn er tientallen verschillende paden voor wandelaars en fietsers aanwezig in het gebied, waarvan Tie City en Happy Jack trailheads de meest populaire startpunten zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om te vissen op beekforel en granieten rotsblokken te beklimmen. Ook in de winter zijn er in dit gebied veel activiteiten mogelijk zoals sleeën, sneeuwschoenwandelen, langlaufen en skiën. 

Medicine Bow: Vedauwoo

In het Vedauwoo gedeelte van Medicine Bow, ongeveer 50 km ten westen van Cheyenne, bevinden zich 1,4 miljard jaar oude enorme rotsformaties van graniet. Het gebied beschikt daarnaast over prachtige natuur, zoals wilde bloemen in de zomer, en over wildlife. Klimliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met beschikking tot tientallen klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden. Ook voor fietsers en wandelaars zijn er meer dan 20 verschillende routes beschikbaar in het gebied. Het gebied is ook een mooie locatie om te paardrijden, paarden zijn namelijk toegestaan op de paden. Diverse ranches in het gebied bieden de mogelijkheid tot paardrijden. In de winter is dit ook een perfecte locatie voor sneeuwschoenwandelen en sleeën.

Curt Gowdy State Park

Op ongeveer 38,5 km ten westen van Cheyenne ligt het Curt Gowdy State Park, het park is gelegen in de uitlopers van het Laramie gebergte. Het Curt Gowdy State Park beschikt over meer dan 35 mijl aan routes in verschillende moeilijkheidsgraden voor wandelaars en mountainbikers. De routes komen langs verborgen watervallen en steile rotsformaties, ook witstaart- en muildierherten zijn te spotten van de trails. Bij het bezoekerscentrum bij de ingang van het park zijn de routegidsen verkrijgbaar. Daarnaast heeft het Curt Gowdy State Park drie stuwmeren: Granite Springs, Upper North Crow en Crystal. De stuwmeren zijn een uitstekende locatie voor vissers, zowel in de zomer als de winter, en watersporters.

Toptips Cheyenne

Hoe lang verblijven?

Hoewel Cheyenne een interessante geschiedenis kent is de stad Cheyenne niet heel spannend. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de stad te bezoeken en ontdekken. Cheyenne kan wel als goede uitvalsbasis dienen voor een bezoek aan het Medicine Bow National Forest of de Rocky Mountains.

Waar verblijven?

In Cheyenne is een groot aanbod aan hotels, motels, Airbnbs en campings en biedt voor ieder wat wils. Over het algemeen geldt, net zoals in andere steden, dat het goedkoper is om ergens aan de rand van de stad te verblijven. De accommodaties in het centrum zijn vaak een stuk prijziger. 

Vliegen naar Cheyenne en beste reistijd

Cheyenne beschikt over een klein regionaal vliegveld, het is niet praktisch om hier naar toe te vliegen. De makkelijkste optie is om naar Dallas te vliegen, altijd met minstens 1 overstap. Cheyenne ligt op 1,5 tot 2 uur rijden vanaf Denver. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken in juni of september / oktober. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. 

Eten en drinken Cheyenne

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin. In Cheyenne zijn veel restaurants te vinden waar je geweldige biefstuk, spareribs en hamburgers kunt eten. Bij Wyoming's Rib and Chop House kun je bijvoorbeeld terecht voor goede steaks van zowel rund- als bizonvlees en verse vis en zeevruchten. De oorspronkelijke saloon en gokhal Litte Bear Inn is gespecialiseerd in steaks, ook kun je er gefrituurde kreeft eten. In het Bunkhouse, een authentiek Wyoming roadhouse, kun je genieten van heerlijk eten met gezellige muziek op de achtergrond. 

Natuurlijk kun je op heel veel plekken terecht voor een eenvoudig of minder eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je overal in Cheyenne plekjes waar je terecht kunt voor gezond eten, heel veel koffietentjes zoals Paramount Café en veel verschillende kleine restaurants. 

Ook als je geen zin hebt om heel veel geld te besteden kun je in Cheyenne prima terecht, T-Joe's Steakhouse en Salon staat bijvoorbeeld bekend als beste goedkope steakhouse. Hoe toeristischer de plek, hoe hoger de prijs en hoe minder waar je voor je geld krijgt, maar eten op een drukke plek kan ook weer heel gezellig zijn. 


Rondreizen VS

Gezinsreizen USA en Canada

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Devils Tower

Grand Teton National Park

Wyoming

Yellowstone National Park