Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

 • 16
 • Eenvoudig

Ondanks dat we ook deze plekken stuk voor stuk ontzettend mooi vinden, hebben de Verenigde Staten veel meer te bieden naast Los Angeles, de Grand Canyon, New York, San Francisco en Zion National Park. Tijdens deze groepsrondreis Noordwest VS Natuur ontdek je "rural America", het dunbevolkte en ruige gedeelte van de Verenigde Staten. Zeker als je al een keer in the States geweest bent, maar ook als het de eerste keer is, zul je tijdens deze groepsrondreis natuur VS ontdekken dat de Verenigde Staten nog zo veel meer te bieden hebben! Deze road trip staat voor avontuur, ontdekken en gezelligheid.

We nemen je mee naar de mooiste plekken van het noordwesten. Van Glacier National Park naar Yellowstone National Park, van de Rocky Mountains naar Mount Rushmore en ook naar diverse leuke steden. Daarnaast heeft het rondreizen door dit gedeelte van the States nog een bijkomend voordeel, je hebt namelijk goede kans op het spotten van bizons, beren en andere wilde dieren. Ogen open dus (is sowieso erg handig)!

Je reist tijdens deze groepsrondreis Noordwest VS Natuur is groepsverband samen met mensen tussen de 18 en 39 jaar. Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen, maar het staat je natuurlijk ook vrij om samen te boeken met een goede vriend of vriendin of een groepje. 

Het reizen door the States doen we op de beste manier, namelijk met SUV's (huurauto's). Je zult zien dat het rijden of mee-rijden in de VS een ontzettend mooi avontuur gaat worden. Doordat we met meerdere auto's reizen, kunnen jullie iedere dag gezamenlijk met de Nederlandstalige reisbegeleider kijken wat ieder autogroepje graag wil gaan ontdekken die dag. De huur van deze SUV's, de retourvlucht, het bezoek aan de parken en de accommodaties zijn allemaal al inbegrepen bij de reissom.

Zin om het avontuur op te zoeken? Kom dan meer te weten over deze topreis door het onderstaande dag tot dag-programma door te nemen, net als de andere kopjes met handige informatie. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20230 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door

2 391,50 €, 16

BOEK DEZE REIS

Highlights:

 • Mount Rushmore 
 • Glacier National Park
 • Yellowstone National Park
 • Bezoek de Rocky Mountains
 • Black Hills National Forest
 • Flathead National Forest
 • Devil's tower
 • Mooie steden

Dag 1 - Amsterdam - Denver

De rondreis Natuur VS kan vandaag van start gaan! We verzamelen samen op Schiphol Airport waar we inchecken en aan boord gaan van het vliegtuig. Met een overstap reizen we naar Denver, het startpunt van de Noordwest VS rondreis. De vluchtduur ligt gemiddeld tussen de 11 en 14 uur. Door het tijdsverschil zullen we dezelfde dag nog aankomen in Denver. Bij aankomst halen we de koffers op en is het vervolgens tijd om de huurauto's op te halen. De reisbegeleider is in de meeste gevallen al aanwezig in de VS en zal dan niet mee vliegen. Jullie worden opgevangen op de luchthaven.

Probeer zeker tijdens de vlucht even een oog dicht te doen en bij aankomst een hapje te gaan eten om de eventuele jetlag te beperken. Indien we een vroege vlucht hebben heb je nog even de tijd om Denver te ontdekken en wat meer kennis te maken met je reisgenoten. De geplande vluchttijden kun je wanneer bekend vinden onder het kopje data/prijzen.

 • Door contact te leggen met je reisgenoten via Mijn Eager2Travel kunnen jullie samen een afspraak maken om te verzamelen op de luchthaven zodat jullie samen kunnen inchecken.

Dag 2 - Denver - Rocky Mountain NP

De eerste dag van de rondreis Natuur VS beginnen we gelijk goed door het ontdekken van Rocky Mountain National Park. Dit van de meest bezochte nationale parken van de VS, en met reden! De natuur hier is adembenemend. Je maakt ook direct kennis met de wildernis van de Verenigde Staten. 

We volgen een zuidelijke route door het park, de Trail Ridge Road via Grand Lake. Dit is de mooiste route door het park waarbij je mooie uitzichten mee pakt en de mooie meren kunt zien liggen. Deze weg is 77 kilometer lang. We rijden naar een hoogte van 3600 meter om te kunnen genieten van de beste uitzichten. Er zijn ook diverse optionele outdoormogelijkheden in het park. Ook verderop tijdens deze groepsreis is dit nog voldoende mogelijk. Liever een stuk hiken? Dan is hier heel goed mogelijk! Probeer zeker tijdig te vertrekken om de kans op het zien van wilde dieren te vergroten en om de drukte te vermijden. Door het tijdsverschil ben je waarschijnlijk toch al vroeg wakker.

Overnachting: Estes Park, Colorado
Reistijd: +/- 2,5 uur zonder stops 

Dag 3 - Estes Park - Cheyenne

De derde reisdag van de rondreis Natuur VS is aangebroken. In de ochtend heb je eerst vrije tijd. Als je nog een beetje moe bent van de vlucht kun je deze dag gebruiken om even uit te slapen. Ook is het mogelijk om wat leuks te ondernemen, zoals een mooie hike tocht in de omgeving van Estes Park of het doen van een outdooractiviteit. Voorbeelden van mogelijkheden zijn raften en paardrijden. We raden je aan om eventuele extra activiteiten tijdig te reserveren.

In de middag vertrekken we naar Cheyenne. Dit is de hoofdstad van Wyoming, maar zeker niet mega bevolkt (+/- 64.000 inwoners). Bezoek zeker Downtown Cheyenne met de leuke wild west themawinkels, het Wyoming State Capitol of het Cheyenne Frontier Days Old West Museum. Ook kun je ervoor kiezen om bizons te bekijken bij de Terry Bison Range. Cheyenne kent een eigen geschiedenis rondom de aanleg van de spoorwegen. In 1867 is hier een tentenkamp opgezet voor mensen die aan de Union Pacific Railroad werkten. Bij de Union Pacific Depot kun je hier meer over te weten komen. Ook een aanrader is het bekijken of tijdens je bezoek de Cheyenne Frontier Days plaatsvinden, de grootste openluchtrodeo ter wereld.

Overnachting: Cheyenne, Wyoming
Reistijd: +/- 1 uur en 40 minuten zonder stops 

Dag 4 - Cheyenne - Mount Rushmore

Nadat we gisteren een relaxte dag achter de rug hebben gaan we vandaag iets meer kilometers maken. We bezoeken Mount Rushmore in South Dakota. Dit zijn de uitgehakte portretten van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Leuk om te weten is dat deze portretten maar liefst 18 meter hoog zijn. Wellicht herken je deze werken uit een van de vele films of series waarin ze getoond worden, maar nu ga je ze in het echt bewonderen!

We combineren het bezoek aan Mount Rushmore met een bezoek aan het Crazy Horse Monument. Dit werk is nog niet af, maar zal uiteindelijk 195 meter lang en 172 meter hoog worden. Daarna reizen we dwars door het Custer State Park, het grootste state park van de staat, over de kronkelige wegen naar onze overnachtingslocatie in de buurt van Mount Rushmore.

Overnachting: in de buurt van Mount Rushmore, South Dakota
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

Dag 5 - Mount Rushmore - Devil's Tower

Ook vandaag kun je genieten van een vrije ochtend. Aanraders in de omgeving zijn het doen van een mooie hike of de Needles Highway waarbij je een bezoek brengt aan de Needles Eye Tunnel en de Needels Highway Scenic Overlook.

In de middag verzamelen we weer en reizen we gezamenlijk af naar the Devil's Tower via Black Hills National Forest. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur waarin vroeger goudzoekers op zoek gingen en waar de oorspronkelijke bewoners van the States lange tijd hebben gewoond. The Devil's Tower is een bijzondere rotsformatie met een vulkaan-achtige uitstraling dat recht boven het landschap uitsteekt. Door de bijzondere vorm en ligging zijn er diverse legendes en theorieën over het ontstaan van de rotsformatie.

Je kunt deze dag, zeker door de korte reistijd, aanvullen naar wens met je autogroep. Zo kunnen jullie kiezen voor een hike, maar ook voor een bezoek aan plaatsje Deadwood met haar wilde westen sfeer. Ook Spearfish Canyon is de moeite waard, net als het South Dakota Air & Space Museum en Bear Country. De reisbegeleider zal deze opties met jullie doornemen.

Overnachting: in de buurt van the Devil's Tower, Wyoming
Reistijd: +/- 2 uur en 15 minuten zonder stops 

Dag 6 - Devil's Tower - Billings

We pakken onze koffers weer in en maken ons klaar om te vertrekken naar Little Bighorn Battlefield. Op deze plek heeft vroeger een belangrijke slag plaatsgevonden tussen diverse stammen en het leger van de Verenigde Staten. Het Little Bighorn Monument kun je zien in de afbeelding rechts en deze brengen we ook een bezoek.

We rijden vervolgens door naar Billings. Billings is inmiddels de grootste stad van de staat Montana, maar een leuk weetje is dat dit tot maar liefst 1980 een mijnstadje is geweest. Ondanks dat het de grootste stad is van de staat, heeft het 'slechts' 109.550 inwoners.

Neem hier vooral de tijd om even bij te komen van de afgelopen dagen. Ook kun je in Billings leuke restaurants vinden om in de avond samen uit eten te gaan. Indien je hierin geïnteresseerd bent zijn hier ook diverse musea te vinden. Ook het Yellowstone Art Museum, het Western Heritage Center en het knusse treindepot Billings Depot en de bijbehorende distilleerderij zijn aanraders.

Overnachting: Billings, Montana
Reistijd: +/- 4,5 uur zonder stops 

Dag 7 - Billings - Glacier NP

Vandaag staat een langere reisdag op de planning. We reizen af naar Glacier National Park, wat we morgen gaan verkennen. Door vandaag de afstand af te leggen, kunnen we hier morgen de hele dag het park ontdekken. Het is vandaag een iets saaier stuk om doorheen te rijden (ook dat is soms Amerika). Leuk muziekje aan, lekkere snacks mee en roadtrippen maar! Je ontdekt hierbij wel het echte 'rural America' en de dunbevolkte wilde gebieden.

We kunnen vandaag samen rijden met de auto's en ook samen een aantal stops maken. Handig om te weten is dat de reisbegeleider in nationale parken niet mag gidsen (hier heb je vergunningen voor nodig die amper worden uitgegeven). De reisbegeleider geeft in de ochtend voldoende tips en helpt jullie op weg met de reisroute en leuke stops. Buiten de nationale parken mag wel gezellig samen worden gereden. Per autogroep kan gekeken worden wat mensen iedere dag graag willen doen en bezoeken. We verblijven vannacht dichtbij de oostelijke ingang van Glacier NP. We maken er een gezellige avond van met z'n allen.

Overnachting: in de buurt van East Entrance Glacier NP, Montana
Reistijd: +/- 5 uur en 45 minuten zonder stops 

Dag 8 - Glacier National Park

We hebben de hele dag de tijd om Glacier National Park te verkennen. Enkele maanden per jaar is de Going to the Sun Road geopend. Dit is de mooiste route door het park heen, waarbij je van oost naar west rijdt en kunt genieten van bijzondere uitzichten vanaf bijzondere hoogtes (soms wel 2000 meter). In de winter is deze weg gesloten vanwege de vele sneeuwval (lees: 24 meter dik) en ook in andere delen van het jaar kan de weg gesloten zijn vanwege weersomstandigheden. Niet getreurd als de weg gesloten is, dan hebben we namelijk een heel mooi alternatief klaarstaan. 

Mooie stops tijdens de Going to the Sun Road zijn de Rising Sun Picnic Area bij Saint Mary Lake, Jackson Glacier Overlook, Lake McDonald en het Apgar Amfitheater bij Lake McDonald. 

Veel reizigers zien vandaag als een van de hoogtepunten van de natuurrondreis Verenigde Staten. We zullen overnachten in Whitefish of Kalispell.

Overnachting: Whitefish of Kalispell, Montana
Reistijd: +/- 3 uur zonder stops (indien Going to the Sun Road) 

Dag 9 - Whitefish - Bozeman

Vandaag weer een wat langere reisdag op de planning, zodat we morgen maar een uurtje hoeven te rijden. We reizen dwars door het mooie Flathead National Forest en langs Flathead Lake naar Bozeman, ook in Montana.

Bozeman is een studentenstadje. Je kunt hier dan ook een gezellig centrum vinden, waardoor we zeker aanraden om samen met z'n allen wat leuks te gaan doen. Drink bijvoorbeeld een drankje in een van de vele pubs in Bozeman Downtown, bezoek de leuke boetiekjes of juist een van de vele brouwerijen. Ook het Museum of the Rockies is een aanrader of de Bozeman Hot Springs (13 km van Bozeman).

Ook is het mogelijk om onderweg een stop te maken in Helena, de hoofdstad van Montana. Hier rijden we namelijk langs. Of bezoek de grote Walmart supermarkt in Missoula (klein beetje om). Als je een van deze plekken mee wil pakken raden we je aan tijdig te vertrekken.

Overnachting: Bozeman, Montana
Reistijd: +/- 6 uur zonder stops 

Dag 10 - Bozeman - Big Sky

Doordat we gisteren een flink stuk hebben gereden hoeven we vandaag niet zo ver. We hebben slechts een uurtje reistijd op de planning staan, waarbij we van Bozeman naar Big Sky rijden. Hier zijn ontzettend veel outdooractiviteiten mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn ziplinen, paardrijden, raften en mountainbiken. Big Sky is voor de outdoorliefhebbers de echte place to be in Montana.

Ook een hele leuke activiteit is het bezoeken van de shooting range "Big Gun Fun", te vinden bij West Yellowstone. De meeste groepen hebben hier een gezamenlijk uitje van gemaakt. Je kunt kiezen uit verschillende schietpakketten. In de avond kun je gezellig ergens samen een drankje doen. We raden aan redelijk betijds te gaan slapen, want morgen bezoeken we een van de mooiste nationale parken ter wereld.

 • Reserveer eventuele outdooractiviteiten tijdig! Je kunt ook via de Whatsappgroep afspreken samen met je reisgenoten iets te ondernemen. Ter plekke is het vaak mogelijk om met de hoteltelefoon gratis te bellen. 

Overnachting: Big Sky, Montana 
Reistijd: +/- 1 uur 

Dag 11 - Yellowstone National Park

We staan vandaag tijdig op, want we bezoeken vandaag het prachtige Yellowstone National Park. Omdat dit park ontzettend groot is, hebben we hier twee dagen voor ingepland. Met de SUV's kunnen we ons makkelijk verplaatsen in het nationale park.

Het bijzondere aan Yellowstone National Park is dat het veel geothermische plekken kent. Je komt bijzonder gekleurde plekken tegen en daarnaast ook diverse geisers. Om wat aantallen te geven: het park heeft meer dan 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers. Sommige geisers spuiten regelmatig water omhoog, anderen liggen al jaren stil. Dieren die in het nationale park leven zijn onder andere beren, bizons, elanden, herten en wolven. De eerste vier genoemde dieren worden vaak gespot door onze reizigers. Een wolf kom je niet zo snel tegen!

 • In Yellowstone NP mag er niet gegidst worden. De reisbegeleider helpt jullie de avonden van te voren met het plannen van jullie dag. De auto's rijden door dit park individueel. We stellen autogroepen samen op basis van interesses.

Dag 12 - Yellowstone National Park

Opnieuw een hele dag om Yellowstone National Park te ontdekken! De hoogtepunten van het park die we zeker aanraden om te bezoeken zijn Old Faithfull (oude bekende geiser die gemiddeld iedere 92 minuten water 45 meter omhoog spuit), de Grand Prismatic Spring met de kleuren, Artist point (uitzicht over de canyon) en de Mammoth Hot Springs. Hoe eerder op de dag je deze plekken bezoekt, hoe rustiger het vaak is.

Zin om te hiken? Dan is het belangrijk om op de paden te blijven vanwege de fragiele bodem. We raden je zeker een van de volgende hikes aan: de Storm Point trail loop, de Trout lake trail, de Elephant Back Mountain trail en de Lone Star Geiser trail. 

Ook leuke opties zijn het doen van een optionele activiteit. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kajakken, raften of een wildlife tour te doen waarbij je verschillende dieren gaat proberen te spotten. We overnachten deze dagen in de buurt van Yellowstone maar niet in Yellowstone NP zelf om de reissom betaalbaar te houden.

Overnachting nacht 11 en 12: Jackson Hole, Tetonia of Driggs, Idaho
Reistijd: afhankelijk van plannen in het park 

Dag 13 - Yellowstone NP - Grand Teton National Park

Opnieuw ontdekken we vandaag een mooi nationaal park, namelijk Grand Teton National Park. Dit nationale park staat bekend om de hoge bergtoppen die boven het landschap uitstijgen en de mooie valleien. In deze valleien kun je vaak bizons of wapiti's zien staan en soms worden in het park ook coyotes, elanden, beren, herten, otters en bevers gespot. Dit park is een stuk minder druk bezocht dan Yellowstone, maar mag zeker niet ontbreken tijdens deze Natuur VS rondreis.

In dit park kun je ook hele mooie hikes maken. In totaal ligt hier zo'n 320 kilometer aan wandelpaden, dus je hebt ruime keuze uit diverse soorten hikes. Juist te voet kun je mooie plekken ontdekken die je met de auto niet tegen komt. Ook zijn hier, net als in Yellowstone, diverse optionele activiteiten mogelijk waaronder paardrijden, wildlife tours, mountainbiken, paragliden en mild raften. Ook leuk is om een bezoek te brengen aan het stadje Jackson Hole.

We overnachten in Cody. Indien je tussen 4 juni en 31 augustus hier overnacht, zijn tickets voor de Cody Night Rodeo inbegrepen bij je reissom (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Overnachting: Cody, Wyoming (oostzijde nationale park)
Reistijd: +/- 4 uur en 50 minuten zonder stops 

Dag 14 - Cody - Casper

Na een aantal dagen de mooie nationale parken van dit gebied verkent te hebben is het tijd om een leuke stad om te zoeken! We reizen vanuit Cody naar Casper, een stad met zo'n 52.000 inwoners. In deze stad is ontzettend veel te beleven. Zo kun je hier prachtig wandelen in de omgeving van Casper Mountain of hier de autoroute volgen. Ook kun je een bezoek brengen aan de Backwards Wodka Distilling Company (wel even reserveren) of relaxen bij Alvaco Lake. Hier zijn ook waterski mogelijkheden. 

In Downtown Casper kun je een leuke plek opzoeken voor een drankje, maar ook leuk winkelen. Als je juist meer de natuur in wil trekken kun je de Garden Creek waterval opzoeken in Rotary park. Het water hier is ontzettend helder.

Casper was een belangrijke tussenstop voor mensen die de handels- en migratieroute "Oregon Trail" volgden. Tijdens de gold rush zochten veel mensen een betere plek om te leven in het westen. Veel mensen begonnen met lopen in Missouri en eindigden in Oregon. Vandaar dat de trail naar deze plaatsnaam is vernoemd.

Overnachting: Casper, Wyoming
Reistijd: +/- 3,5 uur zonder stops 

Dag 15 - Casper - Denver

We zijn aangekomen bij de laatste rondreisdag van de VS Natuur rondreis. Het is tijd om weer terug te reizen naar Denver en hier het vliegtuig te nemen naar Nederland. Het is ongeveer 4 uur rijden van Casper naar Denver. We vertrekken betijds zodat we ons niet hoeven te haasten. Afhankelijk van de vluchttijden kan het zijn dat we op dag 14 richting Denver vertrekken, zodat als we een vroege vlucht hebben we alvast vlakbij de luchthaven zijn.

We zorgen dat de huurauto's er weer netjes uit zien en leveren deze in bij de luchthaven. Door het tijdsverschil komen we morgen aan in Nederland.

 • In het boekingsformulier kun je bij het veldje "bijzonderheden" aangeven of je graag wil rijden tijdens deze rondreis. Per auto hebben we twee bestuurders nodig.

Reistijd: +/- 4 uur zonder stops

Dag 16 - Thuis

Vandaag landen we weer op Schiphol Airport. Hier nemen we afscheid van elkaar en kunnen we terugkrijgen op een fantastisch avontuur!

 • We reizen met een groepsticket waardoor jullie samen vliegen. Indien je heel last minute boekt is het niet altijd meer mogelijk om mee te reizen op het groepsticket. We nemen contact met je op als het niet lukt met dezelfde vlucht mee te vliegen.
 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de reisbegeleider of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Eager2Travel is aangesloten bij de SGR en de ANVR.
 • Door zelf al een beetje in te lezen en te weten wat je sowieso graag wil zien en doen tijdens je rondreis, kun je het meeste uit deze droomreis halen. Met SUV's heb je meer vrijheden dan met een bus.

Inclusief bij de reissom

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Denver met maximaal 1 overstap
 • Handbagage en 23 kg ruimbagage
 • Nederlandstalige reisbegeleider ter plekke
 • Autohuur (SUV - categorie IFAR)
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Alle overnachtingen gedurende de reis
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de accommodaties waarin we verblijven
 • Entreekosten voor de nationale parken die we bezoeken
 • Ticket Cody Night Rodeo Cody (indien je hier bent tussen 4 juni en 31 augustus en op voorbehoud van beschikbaarheid)
 • 24-uurs nooddienst van Eager2Travel
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overeenkomst Garantiefonds SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer $20/30 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten. 
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer $5-8 per dag p.p.
 • Evt. parkeerkosten
 • Optionele activiteiten
 • Kosten ESTA (+/- $14)
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering (reisverzekering is verplicht). Klik op de link voor meer informatie over de kortlopende verzekeringen die je via Eager2Travel kunt afsluiten. Dit mag uiteraard ook elders.

Optioneel bij te boeken

Voor deze rondreis kun je volgende dingen nog online bijboeken:

 • ..
 • ..

Je vind de verschillende mogelijkheden via je Eager2Travel account. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf activiteiten te plannen en boeken. Houd wel rekening met onvoorziene omstandigheden en zorg dat je uitsluitend activiteiten boekt die je nog tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Informatie over de vlucht

Vluchttijden en groepsticket

We reizen samen af naar Denver met een groepsticket. Een groepsticket is een vliegticket die wij al maanden van tevoren boeken, zodat jullie samen kunnen vliegen. Hiervoor hoeven we enkel nog de paspoortgegevens door te geven. Indien je heel last minute boekt is het helaas niet altijd meer mogelijk om mee te reizen op het groepsticket, waardoor we je willen aanraden de groepsreis VS Natuur tijdig te boeken. Indien dit niet gaan lukken nemen we uiteraard contact met je op.

Een ander bijkomend voordeel van een groepsticket is dat de geplande vluchttijden al vroeg bij ons bekend zijn. Je kunt de vluchttijden op deze pagina vinden door te kijken bij het tabje 'data/prijzen' en hier vervolgens te klikken op het vliegtuig icoontje bij de gewenste vertrekdatum. Zowel de heenvlucht als de terugvlucht zijn inbegrepen bij je reissom. De definitieve vluchttijden kun je vinden in je persoonlijke reisaccount.

Let op: Voor het doorgeven van je paspoortgegevens is het van belang dat je bij het maken van je boeking je eerste officiële voornaam doorgeeft en je volledige achternaam. Controleer deze gegevens extra goed. Rectificatie op de luchthaven is niet goedkoop en dat kun je natuurlijk beter aan iets anders besteden.

Aankomst in Denver

Bij aankomst in Denver staat de Nederlandstalige reisbegeleider jullie al op te wachten. Boek een reis met Eager2Travel dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen. Uiteraard zijn wij tijdens het gehele check-in proces bereikbaar. Tijdens kantooruren kun je ons bereiken op ons reguliere telefoonnummer en buiten kantoortijden kun je ons bereiken op het noodnummer welke wij in de vetrekinformatie communiceren.

Daarna zullen we de huurauto's ophalen en doorreizen naar de eerste accommodatie. De reisbegeleider neemt dezelfde dag of de volgende dag (afhankelijk van de aankomsttijd) de globale planning met jullie door van de rondreis en iedere avond uitgebreid de de planning van de volgende dag. Door samen een hapje te eten bij aankomst kunnen jullie elkaar en de reisbegeleider direct goed leren kennen.

Nieuwe vertrekdata

Vertrekdata worden +/- 10 maanden van tevoren door ons toegevoegd. Dat is namelijk het moment dat we de groepstickets kunnen inboeken.

Minimumdeelname

De mininumdeelname voor doorgang van de groepsreis is 12 personen. Het maximumaantal is 19 personen. Samen met de reisbegeleider reis je samen met maximaal 20 personen en daarmee maximaal 5 SUV's.

Kennismaken met je reisgenoten

Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je inloggegevens voor een persoonlijk reisaccount. Hierin kun je je vertekinformatie vinden, de paklijst en ook online kennismaken met je reisgenoten door samen een WhatsApp groep aan te maken. 

Informatie over de soort rondreis

Je boekt een flexibele rondreis. Je reist samen in groepsverband the States door, maar doordat we reizen met meerdere SUV's geeft dit meer flexibiliteit dan rondreizen met een bus. Op basis van interesses kunnen we iedere dag autogroepen vormen. Willen bijvoorbeeld vier mensen graag een sightseeing trip maken en vier mensen vooral graag hiken, dan kunnen we op basis hiervan autogroepen samenstellen. 

Per dag staan de overnachtingslocaties vast, maar kun je onderweg zelf met je autogroep bepalen waar je graag wil stoppen en wat jullie graag willen bezoeken. De reisbegeleider helpt jullie van te voren met de dagplanning en geeft jullie handige tips. In de nationale parken zelf mag de reisbegeleider helaas niet gidsen omdat hier bepaalde vergunningen voor nodig zijn die maar weinig worden uitgegeven. Daarbuiten zul je zien dat in de praktijk de autogroepen veel samen reizen.

Voorbereiden op de natuurrondreis VS

We raden je aan om je goed in te lezen in de rondreis die je boekt en zodra je hebt geboekt, ook het een en ander voor te bereiden. Door zelf al te bekijken wat je heel graag wil zien en doen kun je het meeste uit deze rondreis halen. Daarnaast geeft ook de reisbegeleider ter plekke veel handige tips. Je hebt tijdens deze natuurrondreis VS veel vrijheden. Houd er wel rekening mee dat je altijd keuzes dient te maken tijdens een rondreis en dat ook je reisgenoten bepaalde wensen kunnen hebben. Dit is dus geen rondreis die volledig tot in de detail is voorbereid, maar een rondreis waarbij je juist veel vrijheid hebt maar wel de rijroute is uitgestippeld, de accommodaties zijn geregeld en je vlucht wordt geboekt. Daarnaast reist er een Nederlandstalige reisbegeleider met jullie mee.

Daarnaast raden we aan een leuke playlist samen te stellen voor in de auto! Door de nummers offline te downloaden in Spotify kun je deze beluisteren in de auto. Dit kan vaak met bluetooth, maar we raden ook aan voor de zekerheid een aux-kabeltje mee te nemen.

ESTA aanvragen

Om naar de VS te mogen reizen dien je een ESTA aan te vragen. Dit is een soort van visum. Hiervoor dien je uiterlijk 72 uur voor vertrek een formulier in te vullen via de officiële website. We raden dit aan tijdig te doen, maar niet eerder dan je vertrekinformatie te vinden is in je persoonlijke reisaccount. Hierin staat namelijk informatie die je nodig hebt voor het invullen van het formulier. Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van je aanvraagformulier.

Je visum wordt normaliter direct goedgekeurd, maar soms gaat deze door een extra controle en gaan er een paar dagen overheen. De kosten voor het visum bedragen $14 en kunnen met een creditcard worden betaald. Deze hoeft niet per se op je eigen naam te staan. Je ESTA is twee jaar geldig, mits je nog hetzelfde paspoort hebt. Indien je in deze periode nog in Amerika bent geweest kan het dus zijn dat je geen nieuw visum aan hoeft te vragen. Je kunt dit eenvoudig controleren op de officiële website.

Autorijden tijdens de rondreis Noordwesten VS

Zelf rijden?

Als je zelf wil rijden tijdens deze VS Noordwest groepsreis, kun je dit aangeven in je boekingsformulier bij het kopje bijzonderheden. Per SUV hebben we twee bestuurders nodig. Zodoende kunnen jullie elkaar afwisselen tijdens het rijden. Dit halen we in de praktijk altijd. Het kan ook voorkomen dat we meer bestuurders hebben dan nodig. In dat geval kunnen jullie tegen een meerprijs bij het ophalen van de huurauto's eventueel een derde bestuurder toevoegen. 

Handig om te weten:

 • Let op: Om te mogen rijden dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en in het bezit van een credit card op jouw naam. 
 • Mensen van 25 jaar of ouder hebben voorrang vanwege de underage fee. De underage fee wordt, indien nodig, verrekend met de groep. We gaan er echter vanuit voldoende reizigers in de groep te hebben die ouder dan 25 zijn.
 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs.
 • Sommige verhuurmaatschappijen blokkeren een bedrag op de creditcard. Dit wordt vrijgegeven van afloop van de reis.
 • Het eigen risico wordt door Eager2Travel afgekocht.

Dagafstanden

Zodra we aankomen op de luchthaven reizen we direct door naar de autoverhuur. Hier halen we de SUV's op. Je kunt vaak kiezen uit diverse auto's uit een lane. De dagafstanden zijn tijdens de groepsreis beperkt, maar houd er rekening me dat de afstanden in de VS sowieso groter zijn dan wij gewend zijn. De auto's zijn breder, maar de wegen en parkeerplekken ook. De auto's zijn groot genoeg om vier normale reiskoffers in kwijt te kunnen.

Brandstofkosten

Bij een rondreis hoort veel rijden en dus ook brandstofkosten. Brandstof is niet inbegrepen bij de reissom. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal bij een auto gevuld met vier personen. Benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA, waardoor dit enorm mee valt. In vergelijking met reizen met een touringcar is reizen op deze manier goedkoper, en daarnaast natuurlijk ook veel leuker, flexibeler en avontuurlijker. 

Soort huurauto

De auto's betreffen automaten, je hoeft dus niet zelf te schakelen en kunt je zodoende helemaal focussen op de weg en de prachtige omgeving waar doorheen wordt gereden. De eigen risico wordt afgekocht door Eager2Travel.

Overnachten tijdens de rondreis VS Natuur 

We overnachten tijdens deze rondreis Natuur VS op verschillende locaties en in verschillende accommodaties. Bij ongeveer de helft van de accommodaties is het ontbijt inbegrepen. de accommodaties zijn altijd net, schoon en comfortabel. Op sommige locaties zijn accommodaties erg prijzig en zijn de accommodaties iets minder uitgebreid omdat we zodoende de reissom betaalbaar houden. 

Het is bij Eager2Travel niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Daarnaast zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer dermate hoog dat de reis er duur door zal worden. Op sommige plekken is ontbijt inbegrepen (ongeveer de helft), op andere plekken is dit niet het geval.

Je slaapt met maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden. Je slaapt of samen met hetzelfde geslacht, of twee om twee. Dit is afhankelijk van de groepssamenstelling.

Voordelen van een pakketreis

Bij Eager2Travel boek je altijd een pakketreis als je een reis boekt. Een pakketreis houdt in dat je een reis boekt met verschillende onderdelen, bijvoorbeeld een reis met vervoer, accommodaties en excursies inbegrepen. Het boeken van een pakketreis biedt een aantal voordelen, je hebt bij een pakketreis meer bescherming dan wanneer je een los hotel en vlucht boekt. Doordat je een pakketreis boekt is Eager2Travel bijvoorbeeld verplicht om de reizigers hulp en bijstand te verlenen waar nodig. Indien je door omstandigheden niet op de geplande reisdatum naar Nederland terug kunt vliegen, vergoeden wij 3 hotelovernachtingen voor je. Daarnaast is Eager2Travel ook verantwoordelijk voor repatriëring van de reizigers indien noodzakelijk.

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Kaartje route rondreis VS Natuur 

kaartje rondreis natuur VS

De plekken die we bezoeken

Op onze website kun je veel informatie vinden over de plekken die we bezoeken tijdens de rondreis Noordwest VS. Zo kun je je bijvoorbeeld inlezen over de steden Denver, Cheyenne, Billings en Bozeman. Ook kun je meer lezen over de nationale parken en bezienswaardigheden Rocky Mountains National Park, Mount Rushmore, Glacier National Park, Yellowstone National Park en Grand Teton National Park. Nieuwsgierig naar meer informatie over de staten zelf? Dan kun je een kijkje nemen op onze Colorado, Wyoming, South Dakota, Montana en Idaho pagina's.

Over de staten

Tijdens deze groepsreis reizen we door verschillende Amerikaanse staten, namelijk: Colorado, Wyoming, South Dakota en Montana.

Colorado

Colorado ligt in het midden van de Verenigde Staten en is één van de mooiste staten wat betreft natuur. De staat beschikt over een diverse geografie met hoge bergen, vlaktes, diepe canyons en woestijnen met enorme zandduinen. We beginnen en eindigen onze rondreis in noordelijke deel van Colorado, in de omgeving van de hoofdstad en grootste stad van de staat: Denver. Denver is van oorsprong een stad van de goudzoekers en heeft een "wild west" imago. In het noordelijke gebied van de staat vind je de prachtige Rocky Mountains, het belangrijkste gebergte van de VS. Tijdens je rondreis kan een bezoek aan Rocky Mountain National Park dan ook zeker niet ontbreken.

Wyoming

De staat Wyoming staat ook wel bekend als "The Cowboy State" en is een van de minst bevolkte staten in de Verenigde Staten. De staat heeft zijn bijnaam te danken aan de vele rodeo's die hier tegenwoordig nog steeds worden gereden. In het stadje Cody dat je tijdens je rondreis bezoekt beleef je nog steeds de sfeer was het wilde westen. Cheyenne is de grootste stad en de hoofdstad van Wyoming, ook deze naam roept beelden op van cowboys en rodeo's. De staat heeft een prachtig en ongerept landschap met onder meer gigantische bergen en prairie landschap. Een groot deel van Wyoming bestaat uit de Rocky Mountains. Naast het Rocky Mountain National Park vind je ook Yellow Stone National Park, Grand Teton National Park en het nationale monument Devils Tower in de staat. Aan al deze nationale parken en het nationale monument breng je een bezoek tijdens je rondreis door het Noordwesten van de VS.

South Dakota

De staat South Dakota heeft een interessante geschiedenis, in deze staat bezitten veel verschillende indianenstammen nog grond. South Dakota is bekend onder toeristen door de publiekstrekker Mount Rushmore. Op een halfuurtje rijden van Mount Rushmore vind je het monument Crazy Horse Memorial, hier wordt momenteel nog aan gebouwd. De staat is verder dunbevolkt en beschikt over mooie natuurlandschappen, zoals het Black Hills gebergte en de ravijnen en kloven van Badlands National Park.

Montana

Montana is de 4e grootste staat in de VS en bestaat in het oosten uit vlaktes, in het westen vind je de Rocky Mountains en in het noorden het prachtige Glacier National Park dat grenst aan Canada. De hoofdstad van Montana is Helena en de grootste stad is Billings, tijdens je rondreis zal je ook overnachten in Billings. Andere steden en locaties die je zal bezoeken in Montana tijdens de groepsreis zijn Flathead National Forest, Bozeman en Big Sky. In het verleden was de staat een gebied van veel onrust tussen de Indianenstammen en de blanke gelukzoekers, meer hierover leer je tijdens een bezoek aan Little Bighorn Battlefield National Memorial.

Over de nationale parken

Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park ligt in het noorden van de staat Colorado en is een van de meest bezochte parken in de Verenigde Staten. Het park omvat meer dan 100 hoge bergtoppen, bossen, beekjes, watervallen, bergmeren en veel dieren in het wild. De 77 km lange Trail Ridge Road is een mooie route die je door het nationale park leidt tijdens deze groepsreis, onderweg pak je adembenemende uitzichten mee. Het park is een echt paradijs voor natuurliefhebbers!

Glacier National Park

Glacier National Park ligt in het noordwesten van de staat Montana, het park ligt op de grens van de VS en Canada. Glacier NP dankt zijn naam aan de vele gletsjers die het gebied hebben gevormd. Het nationale park bestaat uit ruige bergen, meren, alpenweiden en ongerepte bossen. Een must-do in het nationale park is het rijden van de 80.5 km lange Going-to-the-Sun Road. Onderweg heb je adembenemende uitzichten terwijl je slingert over bergpassen en langs landschappen die variëren van steile kliffen tot gletsjermeren.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park ligt voor het grootste deel in de staat Wyoming en voor een klein gedeelte in de staten Montana en Idaho. Yellowstone NP is een van de meestbezochte nationale parken in de VS en ligt boven een vulkanische hotspot. Onder het oppervlakte ligt een vulkaan die gemiddeld elke 600.000 jaar uitbarst. Je vind in het park meer dan 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers, waarvan Old Faithful de bekendste geiser is.

Grand Teton National Park

Het gebergte Grand Tetons ligt ten zuiden van Yellowstone National Park. Grand Teton National Park dankt zijn naam aan de Grand Teton berg met een hoogte van bijna 4200 meter. Het park staat bekend om de hoge bergtoppen en de mooie valleien waar vaak bizons en wapiti's grazen. Bezoek de Oxbow Bend tijdens je groepsreis voor een adembenemend uitzicht.

Minimumleeftijd voor bar en casino

De minimumleeftijd voor alcohol en veel bars is 21 jaar. In een restaurant kun je natuurlijk wel gewoon eten, maar alcohol bestellen als je geen 21 bent zal moeilijk worden. Je ID wordt nagenoeg altijd gecontroleerd.

Bezoek aan een nationaal park

In sommige van de nationale parken kun je met de SUV doorrijden, in sommige parken kun je er ook voor kiezen om met een shuttle bus van het park zelf te reizen. In elk national park zit een visitor center, we raden het zeker aan om deze te bezoeken. Bij het visitor center kunnen de rangers meer informatie geven over waar het druk en rustig is in het nationale park, of er wilde dieren gespot zijn en wat de hoogtepunten van het park zijn. Bij de entree van het nationale park ontvang je een kaart van het park, deze is erg handig tijdens je bezoek aan het park.

Hoeveel kilometer gaan we ongeveer rijden tijdens deze groepsreis?

Bij rondreizen in de VS hoort veel rijden. De afstanden in de VS zijn nou eenmaal groter dan in Nederland. Desondanks is road trippen in de States ontzettend leuk. We rijden in totaal bijna 4000 kilometer. Onderweg nemen we voldoende tussenstops en daarnaast hebben we standaard twee bestuurders per auto zodat er kan worden afgewisseld. De gemiddelde dagafstand is ongeveer 400 kilometer. De ene dag zullen we een langere afstand afleggen dan de andere dag.

Wat voor accommodatie kan ik verwachten?

Tijdens deze rondreis slapen we in verschillende nette, schone en comfortabele hotels en motels. Op sommige locaties zijn accomodaties erg prijzig waardoor de accommodaties iets minder uitgebreid zullen zijn, zodoende houden we de reissom betaalbaar. We maken altijd een afweging op basis van de ligging van de accommodatie. 

Bij ongeveer de helft van de accommodaties is ontbijt inbegrepen. Bij andere accommodaties is dit niet het geval, we zullen dan zelf een ontbijt regelen bij een supermarkt of restaurant dat ontbijt serveert.

Bij de accommodatie slaap je met maximaal vier personen op 1 kamer, de meeste kamers beschikken over twee tweepersoonsbedden. Je slaapt op de kamer samen met hetzelfde geslacht, of twee om twee afhankelijk van de groepssamenstelling. Je kunt verder uiteraard zelf kiezen bij wie je op de kamer ligt.

Met wat voor auto's rijden we precies?

Op het vliegveld staan de auto's in een lane geparkeerd per categorie. Jullie mogen zelf de auto's uitzoeken. We raden aan om te kijken naar auto's met voldoende beenruimte en een kofferbak waar vier koffers inpassen. Normaliter voldoen alle auto's uit deze categorie aan deze eisen. De auto's waarmee we reizen zijn automaten. Je hoeft dus niet te schakelen. Op de lange stukken kun je eenvoudig gebruikmaken van cruise control. Daarnaast heeft iedere auto roadside assistance, heeft Eager2Travel het eigen risico afgekocht en zijn standaard ook alle inzittenden van de huurauto verzekerd. Je hebt ook geen internationaal rijbewijs nodig om te mogen rijden in de auto.

Hoe kan ik aangeven dat ik wil rijden?

Als je graag wil rijden tijdens deze groepsreis, kun je dit aangeven in het formulier bij het maken van je boeking onder het kopje bijzonderheden. Per SUV zullen er twee bestuurders nodig zijn, zodat jullie elkaar kunnen afwisselen tijdens het rijden. Om te mogen rijden in de VS dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en minimaal 1 jaar in bezit te zijn van het rijbewijs. Daarnaast dien je in bezit te zijn van een creditcard op jouw naam. Op de creditcard wordt door sommige verhuurmaatschappijen een bedrag geblokkeerd. Dit bedrag wordt vrijgegeven na afloop van de groepsreis. Bij het indelen van bestuurders hebben de reizigers van 25 jaar of ouder voorrang. Bij reizigers jonger dan 25 is er namelijk sprake van een underage fee. 

Hoe zit het precies met de groepstickets?

We vliegen naar de VS met een groepsticket. De vlucht ligt hierdoor vooraf al vast en de vluchttijden zijn al vroeg bij ons bekend. Normaalgesproken zit je in het vliegtuig bij elkaar in de buurt. Een belangrijk punt is dat je bij het vliegen met een groepsticket geen fysiek vliegticket van ons krijgt. Rond 14 dagen voor vertrek zal wel je boekingscode verschijnen in je account, met deze boekingscode kun je inchecken. Vooraf inchecken is niet noodzakelijk, dit kan ook gezamenlijk op het vliegveld. 

Indien je erg last minute boekt zal het soms niet meer mogelijk zijn om mee te vliegen op het groepsticket, wij raden je daarom aan op de groepsreis tijdig te boeken. Mocht het niet meer mogelijk zijn om mee te vliegen met het groepsticket dan nemen wij contact met je op.

Komen er ter plekke nog veel extra kosten bij?

De retourvlucht, autohuur met volledige verzekering, alle overnachtingen en de entreekosten voor alle nationale parken die we bezoeken zijn bij deze groepsreis al inbegrepen. Hierdoor zullen er ter plekke niet heel veel extra kosten zijn. Het biedt zeker veel voordelen dat veel al is inbegrepen bij je reissom. We raden je dan ook zeker aan om dit mee te nemen in de afweging om deze groepsreis te boeken. 

De kosten die je ter plekke nog kwijt bent zal je spenderen aan maaltijden, brandstofkosten, optionele activiteiten en eventuele eigen uitgaven aan bijvoorbeeld souvenirs. Reken voor de maaltijden op ongeveer $20 tot $30 per dag voor ontbijt, lunch en avondeten. De kosten voor de maaltijden zijn natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen wensen en waar je besluit om te eten. Zo is wat eten bij een fastfood keten bijvoorbeeld goedkoper dan bij een restaurant. Voor ontbijt kun je er ook voor kiezen om snel even iets op te halen bij de supermarkt. Bij ongeveer 50% van de accommodaties waar we overnachten tijdens de rondreis is het onbijt al inbegrepen. Voor brandstofkosten kun je rekenen op ongeveer $5 tot $8 per dag per persoon.

Hoe veel bagage mag ik meenemen?

Bij de vlucht mag je 23 kilogram aan ruimbagage meenemen, naast de ruimbagage mag je ook handbagage meenemen. De bagage is inbegrepen bij de reissom van deze groepsreis. Meer informatie over de bagageregels vind je te zijner tijd in je account.

Wat raden jullie aan om allemaal mee te nemen?

Voor vertrek ontvang je van ons een paklijst via je reisaccount. Deze paklijst dient uiteraard als advies, maar is altijd handig om even door te nemen!

Wat doet de reisbegeleider tijdens de groepsreis?

De reisbegeleider reist de gehele rondreis met jullie mee m.u.v. van de vlucht. De reisbegeleider is ook een van de bestuurders. De reisbegeleider is Nederlandstalig en helpt jullie met jullie reisplannen. Hij of zij geeft tips voor mooie autoroute's, leuke hikes en bezienswaardigheden onderweg. Ook regelt de reisbegeleider praktische zaken zoals het inchecken, helpen bij het ophalen an de huurauto's, het in de gaten houden of vluchttijden eventueel gewijzigd zijn, het coördineren van het avondeten en dergelijke. Kortom zorgt de reisbegeleider ervoor dat je groepsreis in goede banen verloopt.

Houd er rekening mee dat onze reisbegeleiders geen gidsen zijn, maar meer groepsbegeleiders die helpen met alle praktische zaken en ervoor zorgen dat iedereen een leuke vakantie heeft. In nationale parken en in grote steden is het voor reisbegeleiders niet toegestaan om te gidsen. Dit is door de Amerikaanse overheid zelf bepaald en helaas hebben we hier geen invloed op. Dit betekent dat je op sommige dagen zelf de invulling geeft aan je dag en dat de reisbegeleider je hierbij kan helpen, maar ter plekke niet aanwezig is. Je krijgt van ons een roadbook mee met extra tips! 

Hoe kan ik online kennismaken met mijn reisgenoten?

Maximaal vier weken voor vertrek, maar vaak al een poos eerder, ontvang je van ons de inloggegevens voor je persoonlijke reisaccount. Hierin kun je je reisgenoten inzien, je telefoonnummer achterlaten zodat jullie samen een Whatsappgroep kunnen aanmaken en je kunt hier je vertrekinformatie terug vinden. Indien het mogelijk is om optionele activiteiten van tevoren bij te boeken wordt dit ook hier aangegeven. Indien dat niet het geval is kun je zelf ter plekke nog eventuele optionele activiteiten ter plekke bijboeken bij een lokale aanbieder. Veel groepen vinden het leuk om alvorens de reis een keer samen af te spreken.

Wat kan ik me voorstellen bij de groepssamenstelling?

Iedereen die mee gaat met deze groepsreis Natuur VS is tussen de 18 en 39 jaar oud. Over het algemeen zijn dit mensen die avontuurlijk en flexibel zijn en houden van natuur en ontdekken. Ongeveer 80% reist solo. Je mag je ook samen opgeven voor deze groepsreis met een vriend, vriendin of een groepje. Bij het overnachten mogen jullie zelf beslissen bij wie jullie graag op de kamer liggen. Je kunt er dus ook voor kiezen om per overnachtingslocatie van samenstelling te wisselen. In sommige gevallen zal de reisbegeleider aangeven dat een andere samenstelling handig kan zijn, bijvoorbeeld wanneer een autogroep van plan is om minder lang onderweg te zijn en dus ook al eerder de hotelkamer opzoekt. Over het algemeen zien wij vaak dat de autogroepen rond dezelfde tijd aankomen bij de overnachtingslocatie. De reisbegeleider zal om de paar dagen de samenstelling van de auto's met jullie wisselen, om ervoor te zorgen dat we een echte groep blijven en kennis kunnen maken met alle deelnemers.

Wat als we beren tegenkomen onderweg?

De kans is aanwezig dat je beren gaat spotten tijdens deze natuurrondreis door de VS met leeftijdsgenoten. Je hebt meer kans om ze te zien als je vroeg vertrekt, omdat er dan nog minder auto's op de weg zijn. In dit gebied leven zwarte beren en grizzly beren. Zie je een beer? Blijf dan in de auto. Beren zijn immers wilde dieren. Voor het geval we er per ongeluk een tegenkomen tijdens het hiken raden we aan om bear spray te kopen in de VS. Dit is een soort van pepperspray. Zorg ervoor dat je op 100 meter afstand blijft. 

Heb ik overal bereik met mijn mobiel?

In de steden zul je bereik hebben met je mobiel. Houd er rekening mee dat je daarbuiten meestal geen telefonisch bereik hebt. Het is handig om je thuisfront hierover te informeren, zo hoeven zij niet bezorgd te zijn als jij niet direct reageert. Houd bovendien ook rekening met het tijdsverschil tussen Nederland en de VS. In de meeste accommodaties zal gratis WiFi aanwezig zijn. We raden je aan om naar Nederland te bellen via WhatsApp of Skype, bellen via het reguliere netwerk is namelijk erg duur.

Welke verzekeringen zijn handig om af te sluiten?

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

Er zijn twee verzekeringen die je kunt afsluiten voor een reis naar de VS. Als eerste heb je de reisverzekering. Deze is verplicht. Je kunt zelf elders een doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten maar ook via Eager2travel een kortlopende reisverzekering afsluiten. Dit kun je maximaal een dag voor vertrek doen (mits je direct betaald, dan gaat deze pas in). De tweede verzekering is de annuleringsverzekering. Deze is niet verplicht. We raden je aan het dekkinsgoverzicht goed door te nemen en af te wegen of je deze wel of niet graag af wil sluiten. Ook de kortlopende annuleringsverzekering kun je via Eager2Travel afsluiten. Dit kan maximaal 7 dagen na het plaatsen van je boeking, waardoor we je aanraden deze afweging direct te maken bij het plaatsen van je boeking. 

Hoeveel bedraagt de aanbetaling?

Voor deze groepsreis bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom, hier bovenop komen nog de kosten voor eventuele verzekeringen.