Devils Tower

Devils Tower Wyoming

De Devils Tower is een indrukwekkend Nationaal Monument dat goed te combineren is met een rondreis die ook het Black Hills National Forest (met onder andere Mount Rushmore) en Badlands National Park bezoekt. Vaak wordt een bezoek aan deze plek gecombineerd met een bezoek aan Yellowstone National Park dat meer naar het westen ligt.

De stad die het dichtstbij ligt is Rapid City, maar rondom het Nationaal Monument vind je nog een aantal kleinere plaatsjes, soms met overnachtingsmogelijkheden. 

Informatie Devils Tower

De Devils tower is een monoliet van 386 meter hoog met een top op 1558 meter boven zeeniveau. Het was het eerste Nationale Monument in de Verenigde Staten. 

Het landschap rondom de Devils Tower bestaat uit verschillende kleuren gesteente. Het is niet helemaal duidelijk of de Devils Tower een uitgedoofde vulkaan is of een monument dat ontstaan is door erosie. Hoe dan ook, het is een indrukwekkend monument om te zien. 

Hikes rondom en bij Devils Tower Wyoming

Beklimmen van de Devils Tower

Voor het beklimmen van de Devils Tower is een permit nodig. Het is een klimroute waar je ervaring voor nodig hebt. Voor de meeste bezoekers is het interessanter om vooral van het uitzicht op de tower te genieten. Toch wordt de Devils tower door heel veel mensen beklommen, dus op een goede dag kun je ze goed zien. 

Tower Trail

De populairste wandeling en slechts een kilometer of 2 lang. Je loopt tot aan de voet van de tower. Er staan bankjes om klimmers die de top beklimmen te kunnen bekijken. Een goede manier om de Devils Tower van dichtbij te bekijken. Houd er wel rekening mee dat de wandeling voor fotografie niet de beste uitzichten geeft, omdat je vrij dicht op de tower loopt. 

Red Beds Trail

Een wandeltocht van 4,5 kilometer. Vergeet je Nationale Parkpas niet voor de entree. Het is een net iets minder bezochte wandeling dan de Tower Trail. Onderweg heb je prachtige uitzichten, niet altijd op de tower zelf, maar vooral ook op de rest van de omgeving, waaronder de prachtige rode kliffen bij de Belle Fourche rivier. Je hebt niet op elk moment uitzicht op de Devils Tower, maar dat is op een gegeven moment ook wel eens prima. Het is een redelijk bebosd gedeelte, dus je loopt niet continu in de zon. 

De wandelroute begint bij het visitor center en is een "loop", je loopt dus een rondje. 

Joyner Ridge Trail

Een rondje van ongeveer 2,5 kilometer en veel minder bezocht. Tijdens het eerste gedeelte van de wandeling heb je geen zicht op de Devils tower, maar zodra je hoger bent krijg je een geweldig uitzicht. Het trailhead voor deze wandeling begint voor het visitor center op een zandweg. Je kunt ook vanaf het visitor center eerst het Red Beds Trail lopen en dan na ongeveer 900 meter afslaan richting de Joyner Ridge. 

Accommodatie Devils Tower

Voor veel van de accommodaties zul je tussen de 20 en 60 kilometer van het National Monument af moeten zitten. Het gebied is dunbeolkt en er zijn geen grote steden in de buurt. De route is goed te combineren met een bezoek aan de Black Hills en Badlands National Park. Van hieruit is doorreizen naar bijvoorbeeld Yellowstone NP een veelgebruikte optie. 

Voor wat betreft hotels en motels geldt dat in de kleinere stadjes de accommodatie vaak meer basic is dan in populaire toeristengebieden, maar dat heeft zeker ook zijn charme.

Als onderdeel van je rondreis?

Wat ons betreft is het de moeite van de omweg waard. Hoewel het niet helemaal op de route ligt standaard is het absoluut de moeite waard om even om te rijden. Aan een halve dag heb je genoeg, maar het levert mooie plaatjes op en het is een indrukwekkend monument. 

Rondreizen VS

Cheyenne

Grand Teton National Park

Montana

South Dakota

Wyoming

Yellowstone National Park