Kootenay National Park

Kootenay National Park

Kootenay National Park vind je in Brits-Columbia in het zuiden van Canada. Tijdens onze USA/Canada rondreizen komen we langs dit nationaal park. Het park staat bekend om de diversiteit van het landschap. De Kootenay Highway van 94 kilometer lang geeft je een goed beeld van het nationaal park. 

Hoogtepunten zijn onder andere sinclair Canyon, Marble Canyon, Olive Lake en de Numa Falls. De Paint Pots worden door veel mensen genoemd als mooiste stukje van het Nationaal Park. 

Bezienswaardigheden Kootenay NP

Marble Canyon

Helderblauw water, kalkstenen wanden en omringd door groen maken Marble Canyon tot een fotogeniek plekje. Een korte wandeling van 1.6 km (in totaal, heen en terug) brengt je naar deze canyon. Een absolute aanrader voor iedereen die het park bezoekt of als korte tussenstop als je vanaf Banff richting de VS gaat.

Heb je iets meer tijd? Loop dan vanaf de Paint Pots naar Marble Canyon (3 km heen, 3 km terug). 

Olive Lake

Vlakbij Radium Hot Springs aan de doorgaande eg vind je Olive Lake. Het is een klein, groengekleurd meer, ideaal voor een tussenstop. In een klein kwartier loop je er naartoe. Er zijn picknicktafels, dus als je een goed plekje zoekt om te lunchen is dit een aanrader.

Sinclair Canyon

Als je door de nauwe rotswanden rijdt met de auto weten we zeker dat je onder de indruk gaat zijn van deze canyon. Je kunt je auto parkeren in 1 van de pullouts en een korte maar steile wandeling maken. Hiervoor wandel je het Sinclair Canyon Trail. Kort, met slechts 600 meter te lopen, maar steil met geweldige uitzichten. 

Radium Hot Springs zwembad

Radium Hot Springs is een plaatsje waar je langs komt als je over de highway 93 rijdt. Het ligt 135 kilometer vanaf Banff en is een goede plek om te relaxen en te genieten van de natuurlijke hot springs. Hoewel het er vaak druk is betaal je slechts 8 CAD per persoon voor een sprong in het grote zwembad. 

De Paint Pots

De naam Paint Pots is treffend voor dit mooie stukje natuur die er inderdaad uitzien als verfpotten. Je kunt parkeren bij de Paint Pots parkeerplaats of bij Marble Canyon en van daaruit in 3 kilometer naar de Paint Pots lopen. Lopen vanaf de gewone parkeerplaats is ongeveer 2 kilometer, maar vrijwel helemaal vlak en goed te doen. 

Continental Divide

De Continental Divide is een interessante plek om te bezoeken en loopt over het hele vasteland van de VS en Canada. Het water aan de oostkant stroomt richting de Atlantische Oceaan, het water aan de westkant naar de Stille Oceaan. De continental Divide kun je niet "zien", maar er staat een bord bij de kleine parkeerplek waar de scheiding zich bevindt. 

Hikes en activiteiten Kootenay NP

Redstreak Creek

Deze korte wandeling van 4,6 kilometer geef je mooie uitzichten op Redstreak Creek en leidt je door een mooi bos met dougas-sparren. Onderweg kom je met regelmaat omgevallen boomstammen tegen. Je komt bij het trailhead door Highway 93 oost te volgen vanaf Radium Hot Springs voor 6 kilometer. Een bordje laat het trailhead zien.

Cobb Lake

Deze wandeling begint bij het Kootenay Valley Viewpoint en is ongeveer 5,5 kilometer lang. Aan het einde van de hike vind je het Cobb meer. Onderweg maak je eerst een korte afdaling gevolgd door een stijging. In totaal stijg je 190 hoogtemeters. Je komt door verschillende soorten bossen. 

Dog Lake

Als je Highway 93 naar het noorden neemt vanaf Radium Hot Springs vind je na 28 kilometer het Dog Lake Trailhead. De tocht is in totaal ongeveer 5 kilometer maar vrijwel helemaal vlak. Je begint bij de Mcleod Picnic Area. 

Stanley Glacier

Het zien van een gletsjer is een hoogtepunt van elke natuurvakantie. De hike naar Stanley Glacier is 8.4 kilometer in totaal. Hoewel er geen grote gletsjer meer over is kun je wel goed zien hoe de gletsjer er ooit heeft uitgezien. In totaal stijg je 365 hoogtemeters bij deze hike in Kootenay. Na het oversteken van de Vermilion River loop je door een gebied dat door een eerdere bosbrand grotendeels van bomen is ontdaan (en een goede groeiplek is voor prachtige wilde bloemen nu). Je kunt deze wandeling beginnen bij de Stanley Glacier parkeerplaats op 91 kilometer ten oosten van Radium Hot Springs.

Kimpton Creek

Op deze plek worden regelmatig beren gespot. Zorg dat je je bear spray mee hebt en maak voldoende geluid. De Kimpton Creek parkeerplaats vind je op 9 kilometer ten oosten van Radium Hot Springs aan de highway 93. De totale wandeling is een kleine tien kilometer lang en is ideaal voor een warme zomerdag, omdat je voor een groot deel door het bos loopt. 

Wildlife!

Onderweg kun je in Kootenay National Park verschillende dieren tegenkomen. De meest bekende en indrukwekkende is natuurlijk de beer. Hoewel beren zelden kwaad doen is het van belang je voorzorgen te nemen als je rondreist door Canada. Lees hoe je veilig kan hiken in Canada

Accommodatie Kootenay

Kootenay National Park heeft niet veel hotels in de omgeving. In Radium Hot Springs zijn een aantal opties, evenals in het stadje Golden (waar we tijdens onze West-Canada rondreizen verblijven). Hotels moet je op voorhand wel geboekt hebben, mede omdat het aanbod zo beperkt is. 

Als onderdeel van je rondreis?

Zeker weten! Hoewel de grote publiekstrekker met name Banff National Park is. zijn zowel Yoho National Park als Kootenay National Park prachtige en goed bereisbare parken in het zuiden van Canada. Bij Eager2Travel komen we tijdens onze rondreizen in Canada langs Kootenay National Park. Zelfs als je niet van plan bent 1 van de mooie hikes te maken zijn er genoeg stopplekken voor een goede picknick en een beetje sightseeing. 

Rondreizen VS

Gezinsreizen USA en Canada

Groepsreis USA/Canada 18-39 jaar

Rondreis USA/Canada

Alberta

Banff National Park

Brits-Columbia

Calgary

Jasper National Park