Nova Scotia

Nova Scotia

Nova Scotia telt ongeveer 1 miljoen inwoners. De hoofdstad is Halifax. Het is een tijdje onderdeel van Nederland geweest. Het vasteland van Nova Scotia is een schiereiland, maar er zijn enkele andere eilanden die ook deel uit maken van de provincie, waaronder Cape Bretoneiland en Sable eiland. Het is de op een na kleinste provincie van Canada. Doorat het aan het water ligt wordt het er 's winters niet echt koud met temperaturen van rond het vriespunt. In de zomer wordt het gemiddeld rond de 23 graden. 

Informatie Nova Scotia

  • Bekend vanwege de getijden. Het verschil tussen eb en vloed is soms wel 16 meter
  • Alexander Graham Bell is de bekendste inwoner van Nova Scotia
  • 55.000 vierkante kilometer groot
  • Ongeveer 1 miljoen inwoners
  • Ongeveer 600 kilometer lang
  • Er is geen punt in Nova Scotia dat verder dan 60 km van de zee af ligt
  • Er is ruim 13.000 kilometer kustlijn

Bezienswaardigheden en things to do

Cabot Trail

1 van de mooiste scenic drives ter wereld met 26 prachtige hikes onderweg. Deze weg is bijna 300 kilometer lang en brengt je door het Cape Breton Highlangs National Park met prachtige uitzichten op de kust. Populair zijn onder andere de Skyline Trail en de Franey Trail. 

Halifax waterfront

Halifax is een levendige stad met in de zomerperiode veel festivals. Je vind er restaurants, winkels en musea. De bijna 4 kilometer lange boardwalk geeft je een goed beeld van de stad. Je kunt er ook voor kiezen een havencruise te doen.

Lunenburg

Een UNESCO werelderfgoed met prachtige gekleurde huizen en een groot aantal oorspronkelijke huizen uit de 18e en 19e eeuw. Een fotogenieke plek. Je kunt hier onder andere een walking tour boeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van Lunenburg. 

Fundybaai

Dit gebied kent het hoogste verschil tussen eb en vloed in de wereld. Tussen eb en vloed zit 16 meter hoogteverschil. 12 verschillende walvissoorten komen hier om te paren. Je kunt excursies doen, zeekajakken of mooie hikes maken in het gebied. 

Peggy's Cove

Voor mensen die graag foto's maken is Peggy's Point Lighthouse een prachtige plek. Deze vuurtoren uit 1915 wordt veelvuldig gefotografeerd en is de moeite van een bezoek zeker waard. Het vissersdorp Peggy's Cove met de schilderachtige huizen maakt het een complete plek voor een aantal mooie uren.

Zee-raften

In de Fundy Bay kun je raften op golven van 4 meter hoog. Je vaart zowel op de zee als op de rivier. Aanrader voor actievelingen!

Louisburg fort

Het oorspronkelijke Franse fort van Louisburg is gedeeltelijk herbouwd. Er zijn verschillende demonstraties wat het ook met kinderen een leuke bestemming maakt. Hoewel enigszins toeristisch is het wel de moeite van een bezoek waard.

Steden Nova Scotia

Halifax

De grootste stad van Nova Scotia met ruim 390.000 inwoners. Halifax is de op een na grootste kuststad na Vancouver. De stad heeft een internationale luchthaven. De privateers' Wharf is interessant omdat er veel oude gebouwen en een replica van het schip Bluenose te vinden zijn. Ook kroegen en restaurants vind je vooral in dit gedeelte. De Halifax Citadel werd halverwege de 18e eeuw gesticht en geeft een mooi uitzicht over de haven. 

Sydney

Niet te verwarren met Sydney in Australië, maar de een na grootste stad van Nova Scotia met 30.000 inwoners. Relatief klein, maar het heeft alle faciliteiten en is een goede overnachtingsplek om dingen vanuit te ondernemen. 

Truro

Met een kleine 23.000 inwoners is Truro de op twee na grootste stad van Nova Scotia. Het eiland kent verder veel kleine gemeenschappen, vaak vissersdorpen met tussen de 1000 en 5000 inwoners. 

Als onderdeel van een rondreis? 

Nova Scotia heeft veel te bieden aan wandelaars en liefhebbers van bijvoorbeeld Scandinavië. We weten zeker dat als Scandinavië je interesse heeft, ook Nova Scotia veel aantrekkingskracht heeft. Het lekkere eten, de diversiteit en de grote hoeveelheid ruige en minder ruige kust, het grote aanbod wandelmogelijkheden en activiteiten zorgen voor een ideale vakantie. Hoewel een bezoek aan Nova Scotia niet echt tot de "standaard" vakanties behoren is het een bestemming die het nader onderzoeken zeker waard is. 

Rondreizen VS

Rondreis West Canada

Alberta

Brits-Columbia

Manitoba

Ontario

Quebec

Yukon