Vancouver

Vancouver

Vancouver zelf heeft een goede 600.000 inwoners, maar het hele gebied rondom Vancouver telt meer dan 2,3 miljoen mensen. Dit aantal neemt snel toe. Het is na Los Angeles en New York de derde stad van Noord-Amerika als het gaat om de filmindustrie. 

Na Toronto is het de duurste stad van Canada. Met name de huizenprijzen zijn de laatste jaren extreem sterk gestegen. De haven van Vancouver is 1 van de grootsten ter wereld en van groot economisch belang voor Canada. Voor Nederlanders is Vancouver een veelbezochte stad tijdens een rondreis Canada of een rondreis Canada/USA. 

Over Vancouver

  • Vernoemd naar de Britse kapitein George Vancouver
  • Op 1 na duurste stad van Canada
  • Mild klimaat ten opzichte van de rest van Canada met relatief weinig sneeuwval
  • Het langste zwembad van Canada vind je in Vancouver
  • Stanley Park is 10% groter dan Central Park in New York
  • Een gemiddeld vrijstaand huis kost meer dan 1,2 miljoen Canadese Dollar
  • Greenpeace is ontstaan in Vancouver

Bezienswaardigheden Vancouver

Museum of Anthropology

In dit museum kom je meer te weten over het ontstaan van Vancouver en de regio. Het museum heeft een groot aantal kunstwerken uit de omgeving die je een goed beeld geven van Vancouver en omgeving. 

Sea to Sky Highway

Deze route rijd je tijdens onze rondreizen door Canada sowieso, meestal vanaf Whistler naar Vancouver toe. Deze prachtige route kent een aantal adembenemend mooie stukken. Watervallen, geweldige uitzichten en heel veel natuur zorgen ervoor dat je tijdens de rit regelmatig wilt stoppen. Hoewel dit dus zeker onderdeel uitmaakt van je Eager2Travel rondreis is het eigenlijk een niet te missen stukje route. Daarnaast is Whistler ook nog eens een uitstekende plek om een aantal nachten te verblijven.

Grouse Grind

Ook wel "Mother Nature's Staircase" genoemd. Deze niet eenvoudige hike aan de noordzijde van Vancouver bij Grouse Mountain brengt je 850 meter omhoog door het gebied. Eenmaal op de top wacht je een prachtig chalet waar je wat kunt drinken. Op de terugweg kun je met een kabelbaantje (heen natuurlijk ook, maar een beetje uitdaging is leuk!). 

Stanley Park

Dit prachtige stadspark is een aanrader om per fiets te verkennen. Er zijn verschillende aanbieders die fietsen of e-bikes verhuren. Onze tip: neem een lunchpakketje mee en maak er een echt uitje van. Neem de tijd om het park, dat groter is dan Central Park, te verkennen. 

Bezoek Gastown

Gastown is een trendy wijk in Vancouver en heeft een Europese uitstraling. Voor een middagje shoppen, cocktails drinken of lekker uit eten gaan is dit de moeite waard. Er zijn souvenirwinkels en kunstateliers, dus neem de tijd. 

China Town

De oudste en grootste China Town in Canada! Vlakbij het downtown Financial District en Gastown is China Town een goede plek om 's avonds uit eten te gaan. De verschillende markten en de Chineze details maken het tot een leuke uitstap.

Als je er toch bent, bezoek dan ook de Chinese Gardens! 

Bezoek Granville Island

Dit schiereiland is nu een toeristische plek waar je met een aquabus naartoe kunt. Het is een hippe plek die je zeker moet bezoeken als onderdeel van je bezoek aan Vancouver.

Richmond Night Market

In de zomerperiode vind je in Richmond deze avondmarkt met entertainment, lekker eten en een eindeloze hoeveelheid kraampjes. 

Hiken in Lynn Canyon

Er zijn twee hangbruggen in Vancouver. De ene is een stuk toeristischer en niet gratis, maar de hangbrug in Lynn Canyon Park is gratis. Behalve dat vind je er watervallen, plekken om te zwemmen en een prachtig bos. Aanrader dus!

Activiteiten en things to do

Zeekajakken

Zeekajakken in Deep Cove is 1 van de beste en meest veilige plekken om te zeekajakken. Huur een kajak en vaar naar Indian Arm. Geniet van een halve dag op het water. 

Foodtours

Zoals elke grote stad heeft ook Vancouver verschillende mogelijkheden om een foodtour te boeken. Met een foodtour kom je op onverwachte plekken en geniet je natuurlijk van lekker eten! 

Vliegen met een watervliegtuig

Een rondvlucht met een watervliegtuig boek je al voor ongeveer 100 euro per persoon. Je hebt een fantastisch uitzicht over de hele stad en het vele water en de bergen eromheen. 

Capilano hangbrug

Dit is de meer toeristische brug over een canyon. Ons advies zou zijn om naar Lynn Canyon te gaan, maar afhankelijk van hoeveel tijd je hebt in en rond Vancouver is dit ook een goede optie. Het uitzicht is in ieder geval de moeite.

Walvissafari

Met name orka's komen veel voor in de wateren rond Vancouver. Een walvissafari is dan ook een must-do als je Vancouver of Vancouver Island bezoekt. Er is een groot aantal aanbieders van sightseeing tours. 

Lunchcruise

Er zijn verschillende aanbieders van cruise door de haven van Vancouver. Een lunchcruise is een goede optie om niet alleen wat te zien, maar ook te eten en drinken onderweg. 

Eten en drinken Vancouver

Vancouver is een grote stad dus de mogelijkheden zijn eindeloos als het neerkomt op uit eten gaan. Een aanrader voor goedkoop en lekker is Ramen Danbo of Joe's Grill. Wil je wat meer restaurant-ervaring? Dan is Italia Bella Bar & Grill een perfecte plek voor een lekkere pasta in Vancouver. De Rocky Mountain Flatbread company is ideaal voor een wat lichtere avondmaaltijd. 

Ben je op zoek naar wat luxer? Bezoek dan het Bacchus Restaurant of het Five Sails restaurant. Houd er rekening mee dat je zeker op weekenddagen moet reserveren. 

Accommodatie Vancouver

Hotels in Vancouver zijn prijzig. Met name in het toeristenseizoen tussen mei en eind september is een goedkope hotelkamer al snel 200 euro per nacht. Ons advies zou zijn om iets verder van het centrum te gaan zitten, bijvoorbeeld in Richmond. De kamerprijzen zijn daar vriendelijker en met een uber kom je snel en goedkoop in het centrum. 

Vancouver als onderdeel van je rondreis?

100%. Niet alleen is Vancouver een ideaal startpunt voor een rondreis door West-Canada of een combinatie van West-Canada en het noorden van de VS (met onder andere Glacier National Park en Yellowstone bijvoorbeeld), Vancouver is ook een stad die genoeg te bieden heeft voor een bezoek. 1 of 2 nachten zijn voldoende om in Vancouver de meeste dingen te zien, maar als je ook de omgeving van Vancouver bij je plannen betrekt zijn er eindeloze mogelijkheden om je terug te trekken in de indrukwekkende natuur rondom de stad. Het combineren van Vancouver met Vancouver Island is erg populair.

Houd rekening met dure overnachtingen, hotelprijzen in Vancouver zijn niet goedkoop. 

Rondreizen VS

Rondreis USA/Canada

Rondreis West Canada

Alberta

Banff National Park

Brits-Columbia

Jasper National Park

Whistler