--

Topeka Kansas

Topeka

Topeka is de hoofdstad van de staat Kansas. Met ongeveer 225.000 inwoners in het gebied is het niet de grootste stad van Kansas. De stad werd in 1854 gesticht. In 1861 werd Kansas onderdeel van de Verenigde Staten en werd Topeka als hoofdstad gekozen. 

Topeka ligt ten westen van Kansas City en ten noorden van Oklahoma City. Omaha en Lincoln zijn de grotere steden die je ten noorden van Topeka kunt vinden. 

Bezienswaardigheden Topeka

State Capitol Building

Het Kansas Statehouse is een van de weinige State Capitols die toeristen de mogelijkheid geeft om tot helemaal in de top van de koepel te komen. Hiervoor moet je 296 traptredes omhoog. Het gebouw staat er sinds 1903 en is nog altijd de plek waar de staatspolitiek zich afspeelt. 

Evel Knievel museum

De stuntman Evel Knievel was vooral bekend vanwege de langeafstandsprongen op de motor. Het springen over de fonteinen van Caesars Palace in Las Vegas (50 meter!) maakt hem beroemd, ook al lag hij daarna een maand in coma. Behalve veel succesvolle sprongen zijn er ook een groot aantal sprongen die niet helemaal goed liepen. In Topeka vind je het Evel Knievel museum dat je terugbrengt in de tijd en meer vertelt over het leven en de stunts. 

Combat Air Museum

Het Combat Air museum heeft 36 vliegtuigen in bezit die dateren van de eerste wereldoorlog tot het heden. Het museum is te bezoeken en zeker de moeite waard, vooral ook als je met oudere kinderen reist. 

Mulvane Art Museum

Dit kunstmuseum is onderdeel van de Washburn universiteit. Met ruim 4000 objecten is het een van de grotere musea ten westen van de Mississippi. 

Lake Shawnee

Dit kunstmatige meer is een populaire plek voor locals om te varen, te vissen en te kamperen. Langs de oevers vind je een groot aantal faciliteiten en picknickplekken. 

Children's discovery center

Specifiek gericht op kinderen is het museum een leuke plek om een ochtend of middag door te brengen. Je vindt er een mix van activiteiten om te doen en wetenschap, kunst en andere dingen die de moeite waard zijn. 

Gage Park

Dit park in Topeka zelf is een van de grootste van de stad. Je kunt hier de Reinisch Rose Garden vinden waar regelmatig bruiloften plaatsvinden. Er is een outdoor theater en ook de Topeka dierentuin vind je hier. 

Old Prairie town

Dit openluchtmuseum heeft een groot aantal 19e eeuwse huizen die verplaatst zijn naar het museum. Een leuke manier om meer inzicht te krijgen in de geschiedenis van de regio.

Accommodatie en hotels Topeka

Topeka heeft zoals elke grote stad in de VS een groot aanbod hotelaccommodatie. We raden je altijd aan vooraf even te checken in welke buurt je terecht komt, reviews te lezen van hotels en goed te kijken naar wat je zoekt. Als het alleen om een slaapplaats gaat is een La Quinta Inn of Super8 een prima onderkomen. Wil je ook een restaurant en wat meer luxe, dan is een Holiday Inn, Hilton of Best Western een goede keus. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Topeka is geen standaard onderdeel van een rondreis door de Verenigde Staten voor de meeste mensen. Hoewel de regio best interessante plekken heeft is het grotendeels vlak en zijn de staten rondom Kansas ook erg gericht op landbouw. Kansas grenst wel aan Colorado, wat een stuk vaker door Nederlanders wordt bezocht, zowel in zomer als winter. 

Rondreizen VS

Rondreis Noordwest USA

Colorado

Iowa

Kansas

Missouri

Nebraska