Missouri

Missouri

Missouri is een staat in het midden van de VS met ongeveer 5,6 miljoen inwoners. De hoofdstad is Jefferson City. In 1803 werd Missouri door Frankrijk verkocht aan de VS. In Missouri vonden veel van de veldslagen tijdens de Amerikaanse burgeroorlog plaats. 

Missouri grenst aan 8 staten. De rivieren Mississippi en Missouri zijn de belangrijkste rivieren in de staat. Het hoogste punt van de staat is 540 meter hoog. Het zuiden is heuvelachtiger dan het noorden dat vlakker is. 

Informatie Missouri

  • Hoofdstad Jefferson City
  • Kansas City en St. Louis zijn de grootste steden in de staat
  • De Arch in St. Louis is het grootste door de mens gemaakte Nationaal Monument in de VS
  • In Richland Missouri kun je een grot-restaurant vinden
  • Er zijn meer dan 6000 grotten gevonden in Missouri
  • Kansas City heeft meer fonteinen dan elke stad in de wereld met uitzondering van Rome

Bezienswaardigheden Missouri

Missouri bestaat voor een groot deel uit prairie, maar ook de Ozark Mountains vind je terug in Missouri. Hoewel Missouri geen bekende rondreis-staat is voor Amerika-gangers, heeft het van alles te bieden. 

Botanische tuinen van Missouri

De botanische tuinen in St. Louis zijn 1 van de oudsten in de VS en al in 1859 opgericht. Het is een National Historic Landmark en kan bezocht worden. Je kunt een mooie wandeling maken waar je zeker een goed uur zoet mee bent. Als plantenliefhebber kun je nog veel langer dwalen door deze botanische tuinen. 

Museum van de eerste wereldoorlog

Dit museum vind je in Kansas City. Het museum is al open sinds 1926 en vertelt over de eerste wereldoorlog. 

Gateway Arch

De grootste boog ter wereld vind je in St. Louis, Missouri. Je kunt deze boog vinden aan de westzijde van de rivier de Mississippi. Het is het meest bekende symbool van de stad. Het is mogelijk met een tram naar de top te gaan, maar gewoon kijken en een foto maken kan natuurlijk ook. 

Lake Ozark

Inmiddels een stuk bekender door de Netflix-serie die zich afspeelt in Missouri en meer specifiek rondom Lake Ozark. Lake Ozark vind je in het noorden van de staat Missouri en is een door mensen gemaakt meer. De mooie omgeving en de vele watersporten die je er kunt doen maken het een populaire plek voor een weekendje weg.

Forest Park

Forest Park in St. Louis is prima als je de drukke stad even achter je wilt laten. Vanuit het park kun je onder andere de St. Louis dierentuin en het science center bezoeken. 

Meramac State Park

Vlakbij Sullivan vind je dit statepark. Er zijn verschillende grotten in het park die je kunt bezoeken, maar er zijn ook een aantal mooie gebouwen, bossen en meer. Vissen, zwemmen of grotten bezoeken is allemaal mogelijk. 

Activiteiten en things to do

Hermann Wine Trail

Het stadje Hermann is een historische Duitse gemeenschap. In het gebied vind je veel wijngaarden en kun je verschillende wijngaarden bezoeken voor rondleidingen en uiteraard proeverijen. 

Bezoek Ha Ha Tonka State Park

Dit state park bestaat uit de ruïnes van een kasteel dat aan het begin van de 20e eeuw is gebouwd. Behalve het "kasteel" kun je meer dan 20 kilometer aan wandelpaden, grotten, natuurlijke bruggen en meer vinden. 

Een avond uit in Branson

Branson is een plek met allerlei nachtclubs en live muziek. De Highway 76 strip is the place to be. Bezoek the outback pub of ga naar de Rowdy Beaver Restaurant. Genoeg te beleven voor een gezellige avond uit in Branson.

Ziplinen in Branson

Ziplinen door de boomtoppen. In Branson kun je dit doen! Ben je een echte thrillseeker? Dan is de Branson Alpine Mountain achtbaan ook zeker de moeite! 

Bezoek de Titanic....

Een levensgrote replica van de Titanic is te bezoeken in Branson Missouri. Vooral leuk voor kinderen ook!

Steden Missouri

Kansas City

Kansas City ligt op de grens met Kansas, maar ligt wel degelijk in Missouri. De stad staat vooral bekend om de bbq cultuur, het jazz museum, micro-brouwerijen. 

St. Louis

St. Louis is een grote stad waarbij de Arch het meest bekend is. Bezoek het Soulard district en bezoek de St. Louis Cathedral.

Branson

Dit stadje in de Ozark mountains is the place to be, vooral ook met kinderen. Er zijn een groot aantal attracties waarvan Silver Dollar City, een nagebouwd stadje aan het einde van de 19e eeuw een grote publiekstrekker is. Een aanrader is ook de Dolly Parton Dixie Stampede Dinner attraction, een dinershow in wild-west stijl. 

Columbia

Een levendige studentenstad met onder andere een museum voor kunst en archeologie. Kajak naar het Finer Lakes State Park of bezoek Eagle Bluffs Conservation area. Ook een bezoek aan de campug van de universiteit van Missouri is een aanrader. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Missouri ligt niet op de route van de meeste standaard rondreizen in de VS. Er is genoeg te beleven om het de moeite waard te maken, met name het gebied rondom Lake Ozark is erg mooi en ook onder Amerikanen een geliefde vakantiebestemming. Als je in de buurt van Branson komt raden we je zeker aan er enkele nachten te verblijven. Je zou Missouri op kunnen nemen bij een rondreis waar je ook naar Memphis en New Orleans gaat. Een goede route is om dan onder ander Saint Louis, Dallas en Houston mee te pakken. 

Rondreizen VS

Arkansas

Illinois

Kansas

Kentucky

Nebraska

Oklahoma

Tennessee