--

Buffalo

Buffalo informatie

Buffalo is de op een na dichtstbevolkte stad in de staat New York en ligt aan de oostkant van Lake Erie. De stad heeft ongeveer 255.000 inwoners. Buffalo heeft de bijnaam "Queen City". Soms wordt Buffalo ook wel de "City of Light" genoemd omdat het de eerste stad in de VS was met elektrische straatlantaarns. 

Het gebied van Buffalo werd voor de 17e eeuw bewoond door de Indiaanse Iroquois stam en later door de Franse kolonisten. In de 19e en 20 eeuw groeide Buffalo aanzienlijk als gevolg van het Erie Canal, spoorwegen, immigratie en het nabijgelegen Lake Erie. Deze factoren leverde een overvloed aan zoet water en handelsroutes naar het middenwesten van de VS. 

Bezienswaardigheden Buffalo

Buffalo City Hall

Buffalo City Hall werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog en is een goed voorbeeld van art-deco design met kenmerken zoals een glas-in-lood plafond en geometrische details. Het gebouw is 32 verdiepingen hoog, vanaf het observatiedek heb je een prachtig uitzicht op Lake Erie, de stad en de Buffalo River.

Darwin D. Martin House 

Het Darwin D. Martin House is tussen 1903 en 1905 ontworpen en gebouwd door Frank Lloyd Wright, het huis wordt gezien als een van Wright's mooiste prairiehuizen. Het complex omvat zes gebouwen die onderling met elkaar verbonden zijn. Een deel van het originele complex is afgebroken, in de afgelopen twee decennia het restauraties en reconstructies het pand weer deels compleet gemaakt. Het huis is alleen te bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids. Andere architectonische meesterwerken in Buffalo van Frank Lloyd Wright zijn Graycliff Estate en Fontana Boathouse.

Canalside

Bezoek Canalside, de plek waar het eindpunt van het Erie Canal ligt. Miljoenen immigranten trokken vanaf hier via de "Gateway to the West" het binnenland in. In het langs de rivier gelegen Canalside worden elk jaar honderden evenementen en activiteiten georganiseerd. In de winter staat er er een grote ijsbaan in het Canalside gebied. Activiteiten die mogelijk zijn in het gebied zijn vissen, fietsen, wandelen, yogalessen, kajakken, waterfietsen, boottochten en nog veel meer.

Our Lady of Victory National Shrine & Basilica

De Our Lady of Victory National Shrine & Basilica is een van de meest bekende bezienswaardigheden in het westen van de staat New York. De basiliek werd in 1926 gebouwd en staat symbool voor het geloof en de toewijding van de eerbiedwaardige Nelson Baker aan zijn beschermvrouwe, Maria. De basiliek beschikt over opvallende kenmerken zoals prachtige schilderkunst en marmeren beeldhouwwerken. In de basiliek bevindt zich ook het Father Baker Museum en de OLV Gift Shop. De basiliek is elke dag geopend voor bezoekers, op zondagen worden er op verschillende tijden begeleide rondleidingen gegeven door de basiliek.

Buffalo and Erie County Naval and Military Park

Het Buffalo and Erie County Naval and Military Park omvat twee schepen, helikopters, een onderzeeër en verschillende tentoonstellingen over bijv. krijgsgevangenen en het Korps Mariniers. Je kunt hier ervaren hoe zeelieden hun plichten vervulden. In de interessante tentoonstelling Maritime Simulator kun je ervaren hoe het is om aan het roer van een enorm schip te staan. 

Liberty Building

Liberty Building werd in 1925 gebouwd in een neoclassistische stijl. Het gebouw was in de tijd dat het werd gebouwd de grootste in zijn soort. Liberty Building valt nog steeds op met de twee enorme beelden op het dek, beide beelden zijn gebaseerd op het vrijheidsbeeld. 

Theodore Roosevelt Inaugural National Historic Site

Het Theodore Roosevelt Inaugural National Historic Site is de plek waar Theodore Roosevelt zijn ambtseed aflegde in 1901 en zijn presidentiële reis begon. Het museum omvat tentoonstellingen over de geschiedenis van dit belangrijke moment en hoe een van Amerika's grootste presidenten het leven vandaag de dag beïnvloedt. Het museum is alleen te bezoeken via een rondleiding.

Activiteiten

Niagara Falls

De Niagara Falls liggen zo'n 32 km ten noorden (20 minuten) van Buffalo, ideaal om een dagje te bezoeken. De Niagara Falls zijn een van 's werelds meest indrukwekkende watervallen. De Niagara Falls strekken zich uit over zowel de VS als Canada en het water valt met snelheden van 20 tot 110 km / u over de kliffen naar beneden. Je kunt er voor kiezen om mee te gaan met een boottocht of om een wandeling te maken langs de watervallen. 

Shea's Performing Arts Center

Shea's Performing Arts Center werd in 1926 geopend als locatie voor stille films, herbergde rondreizende Broadway groepen en andere speciale evenementen. De binnenkant van het theater omvat een Spaans barok interieur met onder andere sierlijke kroonluchters, rode fluwelen stoelen en een met marmer omzoomde lobby. Er worden nog steeds optredens en shows gegeven in het theater.

Buffalo History Museum

Het Buffalo History Museum is de ideale plek om meer te leren over Buffalo, ook wel "Queen City" genoemd en over de staat New York. De tentoonstelling omvat onder andere regionale artefacten, foto's, schilderijen en manuscripten. Onderwerpen die aan bod komen in de tentoonstellingen zijn onder andere transport, westelijke expansie, immigratie, entertainmentindustrialisatie, presidenten en de militaire en sociale geschiedenis. 

Toptips Buffalo

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting in te plannen in Buffalo. Je hebt voldoende tijd met 1 overnachting om Buffalo te ontdekken en de hoogtepunten van de stad te bezoeken. Buffalo is daarnaast een ideale overnachtingslocatie voor een bezoek aan de Niagara Falls.

Waar verblijven?

In Buffalo zijn veel soorten accommodaties te vinden, van hotels en motels tot bed & breakfasts en campings. De binnenstad van Buffalo is het beste gebied om te verblijven indien je graag dichtbij de bezienswaardigheden wil verblijven. Het verblijven in het centrum van de stad is vaak wel een stuk prijziger dan in de buitenwijken van de stad. Het is dan ook een aanrader om in een van de buitenwijken van Buffalo of om dichtbij het vliegveld te verblijven.

Vliegen naar Buffalo

Buffalo beschikt over een vliegveld dat binnenlandse vluchten uitvoeren, dit is de Buffalo Niagara International Airport. Een ander vliegveld in de buurt van Buffalo is Niagara Falls International Airport, dit vliegveld voert ook binnenlandse vluchten uit. Er vliegen dus geen rechtstreekse vlucten vanaf Schiphol naar Buffalo, je dient altijd minstens een overstap te maken. Vluchten met een tussenstop zijn over het algemeen wel een stuk goedkoper. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk prijziger is dan buiten deze maanden.

Beste reistijd

De beste reistijd om Buffalo te bezoeken wat betreft temperatuur is tussen juni en augustus, houd er rekening mee dat het in deze maanden het drukst is en ook een stuk prijziger om te reizen. In de herfst en de lente is het rustiger in de stad, deze seizoenen kunnen dan wel weer behoorlijk fris zijn. De winters in Buffalo zijn erg koud met temperaturen rond of lager dan het vriespunt en veel sneeuw. We zouden je aanraden, indien je de mogelijkheid hebt, om je reis te boeken voor ergens in de maand april tot en met oktober. De temperatuur is in deze maanden aangenaam en de vliegtickets zijn vaak ook veel goedkoper dan in de zomer.

Eten en drinken Buffalo

In Buffalo kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Buffalo beschikt over een groot aanbod aan restaurants die voor alle smaken en budgetten geschikt zijn. 

Enkele typische gerechten/etenswaren in Buffalo zijn:

  • Sponge Candy (luchtige chocolaatjes met een knapperige binnenkant van gekarameliseerd suiker)
  • Fish Fry (schelvis in bierbeslag, ofwel visfrietjes)
  • Beef on Weck (sandwich met gesneden rosbief)
  • Buffalo-Style Pizza (dikke pizza met kaas en pepperoni, mix van een Chicago deep dish en een New York thin slice pizza)
  • Buffalo chicken wing (kippenvleugel)

Houd er rekening mee dat eten op een toeristische plek vaak prijziger is, het kan dan ook weer gezellig zijn om op een drukkere plek te eten. 

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Albany

Columbus

Mississauga

New York

New York City

Pennsylvania

Toronto