--

Salem

Salem Oregon

Niet te verwarren met Salem Massachusetts is Salem, de hoofdstad van de staat Oregon. Er wonen ongeveer 140.000 mensen in Salem. Het is al de hoofdstad van Oregon vanaf 1851. De stad ligt onder Portland en boven Eugene in een prachtig gebied met veel mogelijkheden voor een vakantie. In de omgeving vind je verschillende National Forests. Daarnaast is de kustlijn van Oregon ook zeker de moeite van een bezoek waard. 

Bezienswaardigheden Salem Oregon

Bush's Pasture Park

In het centrum van de stad vind je dit park en botanische tuin. Een goede plek om rond te lopen terwijl om je heen mensen verschillende sporten beoefenen. Er zijn fietspaden, wandelpaden en een goede picknickplek. Er is een bloementuin met meer dan 2000 rozen, appelboomgaarden en kersenbomen. Reis je met kinderen? Er zijn een aantal speeltuinen in het park.

Historic Deepwood Estate

Dit Victoriaanse huis uit 1894 vind je tussen publieke tuinen en is benoemd als 1 van de 4 top historische huizen in het westen. Het huis wordt veelvuldig gebruikt voor bruiloften en recepties. Het is mogelijk een tour door het huis te krijgen. 

Capitool

Het gebouw dat nu het Capitool is, was niet de eerste. De eerdere twee brandden af. De koepel heeft 33 sterren, die Oregon vertegenwoordigen als 33e staat van de Verenigde Staten. 

Reed Opera House

Dit gerenoveerde operagebouw vind je in het centrum van Salem en stamt uit 1870. Inmiddels zijn er huizen en kantoren gevestigd. Zowel van buiten als binnen is het gebouw de moeite van het bekijken waard als je in Salem bent. 

Willamette Heritage center

Deze 14 gebouwen geven je inzicht in het verleden van Oregon. Er zijn exposities die teruggaan tot de tijd waarin de eerste pioniers de Willamette vallei bezochten en zich vestigden. 

Things to do & Activiteiten

Salem Wine trail

Salem produceert veel wijn. Met de Salem Wine trail bezoek je verschillende wijngaarden. Bij sommigen is het ook mogelijk te overnachten. 

Vaar mee op de Willamette Queen

Radarboten / rivierboten waren ooit een belangrijk vervoersmiddel over de grote rivieren van de VS. Met deze riverboat kun je onder andere een brunchtocht maken of een gewone rondvaart. 

Art Festival

Het jaarlijkse driedaagse kunstfestival wordt jaarlijks in juli in Salem gehouden en is al jaren een populaire plek en veelbezocht festival waar mensen vanuit het hele land op af komen. 

Gilgamesh bierbrouwerij

Bierbrouwerijen zijn ook in de VS meer en meer te vinden. Bij deze brouwerij kun je natuurlijk proeven (21 jaar en ouder) en een rondleiding krijgen. 

Woodburn premium outlets

Voor wie naar huis wil met een extra koffer vol spullen is de premium outlet ten noorden van Salem een aanrader. Hier scoor je koopjes van verschillende bekende merken. Houd er rekening mee dat je maar een beperkt aantal spullen mag invoeren in Nederland zonder BTW te hoeven betalen. 

Accommodatie en verblijf Salem

Salem heeft een groot aanbod accommodaties. Onze aanrader zou de Holiday Inn zijn of de Doubletree by Hilton. Er zijn daarnaast een groot aantal moderne en minder moderne hotels in Salem. Ook als je op zoek bent naar goedkopere accommodatie is Salem een prima tussenstop die goedkoper is dan plekken die bij populaire toeristische bestemmingen liggen. 

Als onderdeel van je rondreis? 

Oregon in zijn geheel is een interessante en afwisselende staat om in rond te reizen. Voor Nederlanders is het vaak niet de eerste bestemming voor een rondreis Amerika, maar als je al meerdere keren in de VS geweest bent is Oregon verrassend mooi en anders. Naar Oregon reis je als je gek bent op natuur. Het in Oregon opgenomen seizoen van "Wie is de Mol" heeft wel bijgedragen aan een grotere bekendheid van de staat, waardoor meer en meer Nederlanders deze afwisselende staat ontdekken. 

Salem ligt een klein uur rijden onder Portland. De kustweg 101 die je langs een aantal van de mooiste stranden van de VS brengt is ongeveer een uur rijden vanaf Salem. Daarnaast vind je verschillende National Forests onder Salem.  

Rondreizen VS

Rondreis Nationale Parken

North Cascades National Park

Olympia

Olympic National Park

Oregon

Portland

Seattle