--

Sioux Falls

Sioux Falls South Dakota

Sioux Falls is de grootste stad in South Dakota. Er wonen ongeveer 143.000 mensen. In januari is het er met gemiddeld -10 koud, 's zomers is het gemiddeld 24 graden. 

Met meer dan 70 parken is Sioux Falls een groene stad. De watervallen op de Big Sioux River, waar de naam vandaan komt vind je net buiten de binnenstad. Sioux Falls wordt niet door veel toeristen bezocht. Het grootste deel van het toerisme vindt plaats aan de westzijde van South Dakota waar onder andere Mount Rushmore, Badlands NP en de Black Hills liggen. 

Bezienswaardigheden & things to do

Falls Park

Een prachtig park met de Sioux Falls als hoogtepunt. Een ideale plek om een picknick te organiseren of gewoon een uurtje te genieten van de levendigheid en de watervallen die het park karakter geven. 

Sculpture Walk & Arc of Dreams

De Arc of Dreams is een grote boog en is toegewijd aan dromers en artiesten. De boog is verlicht en geeft met name in de avond een mooi effect en goede mogelijkheden voor foto's. In de omgeving vind je verschillende beeldhouwwerken van verschillende artiesten. Bij elk kunstwerk vind je een bordje met meer informatie.

Bike trails

Sioux Falls heeft een netwerk van fietspaden. Je kunt een fiets huren in de stad en op die manier rustig een halve of hele dag de omgeving verkennen. Ideaal als je een autorondreis maakt en zin hebt om eens wat anders te doen. 

Old Courthouse Museum

Dit voormalig gerechtsgebouw is nu een museum en is een monumentaal pand. Je kunt meer informatie vinden over de bouw van de spoorlijnen, de oorspronkelijke bewoners van het gebied en het leven op de prairie in vroegere tijden. 

Woodgrain Brewery

Deze lokale micro-brouwerij (21 jaar en ouder) is gespecialiseerd in het maken van speciale biertjes. Het taphouse is geopend en biedt een groot aanbod aan verschillende biertjes. Natuurlijk kun je er ook eten, ideaal voor een gezellige avond met veel locals. Je mag ook je eigen eten meenemen of kopen bij 1 van de food trucks in de buurt. 

Wild Water West

Een waterpark dat met name in de zomermaanden een welkome afwisseling kan zijn van de warmte. Vooral ook interessant om met kinderen tussen de 10 en 18 te doen. 

Empire Mall

Een groot shopping center in Amerikaanse stijl met een verscheidenheid aan winkels. Onze insider tip: google als je in een winkel staat even op "in-store coupon" gevolgd door de naam van de winkel. Niet zelden kun je een 10% of 20% kortingsbon vinden op internet. 

Als onderdeel van je rondreis?

Er zijn niet veel mensen die rondreizen door dit gebied. Over het algemeen kiezen de meeste mensen ofwel voor de oostkust ofwel voor de westkust van de Verenigde Staten. Toch wil dat niet zeggen dat je in het midden van de VS geen bijzonder mooie plekken kunt vinden. Een goede optie zou zijn om vanuit Denver Colorado via Sioux Falls naar bijvoorbeeld Chicago en Detroit te reizen. Dit is vooral interessant voor reizigers die al vaker in de VS zijn geweest. 

Rondreizen VS

Deep South rondreis

Badlands National Park

Custer State Park

South Dakota

Wind Cave National Park