--

Capitol Reef National Park

Capitol Reef NP

Capitol Reef National Park is eigenlijk een grote plooi in de aardkorst. De kleurrijke rotsen, grote rotsblokken, canyons en natuurlijke bogen zijn de blikvangers van het nationaal park. Capitol Reef wordt jaarlijks door meer dan 1 miljoen mensen bezocht en maakt vaak deel uit van een rondreis door de Nationale Parken van Utah, Californië en Arizona. 

Over Capitol Reef

  • Capitol Reef National Park ligt in Utah
  • Het hoogste punt van het park is 2700 meter
  • Natuurlijke rotsbruggen en grote rotsblokken bepalen het landschap
  • Door de ligging ten opzichte van andere parken wordt het park door Nederlanders vaak kort bezocht, op weg van of naar Bryce Canyon, Zion NP of Arches NP. 

Hikes in Capitol Reef National Park

We beperken ons tot het beschrijven van relatief eenvoudige hikes en korte hikes. Voor echte avonturiers is er nog veel meer te beleven, maar omdat veel mensen Capitol Reef kort bezoeken als onderdeel van een rondreis houden we het bij de wat kortere routes. 

Cassidy Arch trail

Vernoemd naar de berucht Butch Cassidy en een eenvoudige wandeling van ongeveer 5 kilometer. De wandeling begint naast de Scenic Drive bij de Grand Wash. De wandeling eindigt boven de natuurlijke brug en biedt veel goede mogelijkheden voor het maken van foto's. Het wandelpad is niet overal even goed aangegeven. Let goed op de stapels stenen die er geplaatst zijn. Het landschap onderweg met de verschillende kleuren rotsen is fantastisch en zeker de moeite waard. Je kunt over de natuurlijke brug heen lopen, wat zorgt voor een aantal geweldige fotomomenten. 

Houd er rekening mee dat Capitol Reef in een warm gebied ligt. Begin dus vroeg aan je wandeling of helemaal aan het einde van de middag. Bekijk in woestijngebieden altijd de weersvoorspellingen. Bij regenval kunnen sommige gebieden gevaarlijk worden in verband met zogeheten Flash Floods. 

Hickman Bridge

Vlakbij het Capitol Reef visitor center vind je de wandeling naar Hickman Bridge. In totaal hoef je slechts 3 kilometer te lopen, waardoor deze wandeling erg populair is. Ook hier geldt dat hoe vroeger je begint, hoe meer kans je hebt dat er niet zoveel mensen zijn nog. 

De brug zelf zie je pas als je er vlakbij bent. Je kunt het pad niet missen, het is goed aangegeven en langs de route vind je verschillende bordjes met uitleg. Als je wilt kun je na Hickman Bridge nog doorlopen naar de Rim Overlook trail, maar dit is nog wel 6 kilometer extra en daardoor voor veel mensen niet heel interessant. 

Grand Wash Trail

Deze populaire hike is in totaal ongeveer 7 kilometer en stuurt je door een nauwe kloof. Je loopt dezelfde weg terug als de heenweg. Omdat er maar weinig parkeergelegenheid is bij het begin is het aan te raden om vroeg te beginnen met wandelen. Dit geldt trouwens voor de meeste populaire hikes: de vraag is groter dan het aanbod parkeerplekken met name. 

Sulphur Creek

Als je toe bent aan verkoeling is dit een prima wandeling. Houd er wel rekening mee dat je goed informeert naar mogelijke regenval bij het visitor center. Je kunt een kilometer of 9 door het ravijn lopen, maar moet dezelfde weg terug. Zorg ervoor dat je spullen nat mogen worden of dat je een waterdichte zak mee hebt om spullen in op te bergen. De waterstand varieert. Check deze ook altijd even bij het visitor center. 

Langere hikes

Er zijn talloze langere hikes door onder meer slot canyons. Deze zijn echt gericht op serieuze wandelaars, bij voorkeur met ervaring in het hiken in woestijngebied. Zorg dat je altijd voldoende water meeneemt, vermijd de grootste hitte en zorg dat je geen onnodige risico's neemt. 

Capitol Reef

Bezienswaardigheden Capitol Reef

Scenic Drive

De Scenic Drive is zonder twijfel het beste wat je kunt doen als je Capitol Reef bezoekt. Je krijgt op die manier een prachtig inkijkje in de mooie rotsen, uitkijkpunten en komt langs verschillende trailheads. De Scenic Drive is geen rondje. Je komt dus over dezelfde weg terug als dat je heen gaat. 

Fruita

Je kunt hier verschillende historische gebouwen vinden en fruitboomgaarden. Je kunt wat fruit plukken en zelf opeten. Het is een prima plek voor een picnic onderweg ook. 

Accommodatie Capitol Reef NP

Je kunt vlakbij Capitol Reef verschillende accommodaties vinden. Dit varieert van het luxe Capitol Reef Resort tot een aantal inns en hotels. De meeste Nederlandse gasten kiezen ervoor om na Bryce Canyon te overnachten in 1 van de kleinere stadjes richting Moab. Op die manier houd je de kosten overzichtelijk.

Capitol Reef wordt dan als dagtocht meegenomen. Voor veel mensen is dat overigens ook genoeg, zeker als onderdeel van een rondreis langs de verschillende nationale parken. Hoewel Capitol Reef absoluut bijzondere plekken heeft, zijn mensen vaak meer onder de indruk van Bryce en Arches en Zion National Parks. Of dat terecht is zul je met eigen ogen moeten bekijken!

Capitol Reef NP

Onze tips voor Capitol Reef

  • Sla het niet over. Voor veel mensen is Capitol Reef een beetje een onbekende plek. Er is vooral veel aandacht voor de superspectaculaire plekken in Zion en Bryce bijvoorbeeld. Toch zul je merken dat Capitol Reef wel degelijk iets toevoegt aan je rondreis.
  • Overnacht 1x in de omgeving of vertrek vroeg als je vanuit bijvoorbeeld Bryce Canyon of Hanksville komt. 
  • De Scenic Drive is voor veel mensen voldoende om een beeld te krijgen, maar probeer in ieder geval 1 van de wandelingen te maken zodat je ook een beeld krijgt van hoe groot alles is. 
  • Vermijd het heetste moment van de dag. De temperatuur kan aardig oplopen!
  • Zorg voor een volle tank! Er zijn nauwelijks faciliteiten. 

Parkinformatie en shuttlebussen

Het visitor center vind je bij het begin van de Scenic Drive. Het visitor center is normaalgesproken geopend van 8 uur 's ochtends tot half 5 in de middag. Er zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld op nationale feestdagen. 

Er zijn geen shuttlebussen in het park. Daarnaast wordt het aangeraden om niet te vertrouwen op GPS en navigatie, maar een kaart te gebruiken die je bij de ingang krijgt of via de website van de National Park Service kunt downloaden. 

Rondreizen VS

Rondreis Nationale Parken

Arches National Park

Bryce Canyon National Park

Canyonlands National Park

Moab Utah

Utah

Zion National Park