--

Norfolk

Norfolk informatie

Norfolk is de op een na grootste stad in de staat Virginia. Norfolk grenst in het westen aan de Elizabeth River en in het noorden aan de Chesapeake Bay. Norfolk is onderdeel van het grootstedelijk gebied Hampton Roads, het is een van de oudste steden in dit gebied. De stad heeft een lange geschiedenis als transport- en strategisch militair punt, veel spoorlijnen begonnen in de stad.

Over Norfolk

  • Norfolk heeft bijna 243.000 inwoners
  • Norfolk is de thuisbasis van 's werelds grootste marinebasis
  • Het symbool van de stad is een zeemeermin, hierdoor zie je ze over terug in de stad

Bezienswaardigheden Norfolk

Battleship USS Wisconsin

Het slagschip USS Wisconsin heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse Oorlog gediend in de Stille Oceaan. De USS Wisconsin is een van de grootste slagschepen die ooit door de Amerikaanse marine zijn gebouwd. Nadat het schip werd ontmanteld, werd de USS Wisconsin in 1986 gereactiveerd en in 1991 opnieuw gebruikt tijdens Operation Desert Storm tijdens de Golfoorlog. Eind 1991 werd de USS Wisconsin opnieuw ontmanteld, tegenwoordig is het een museumschip. Bij een bezoek aan het schip loop je eerst door het gebouw van Nauticus, hier staan verschillende displays met uitleg over de geschiedenis en indeling van het schip. Bezoekers kunnen zelf een rondleiding maken over het schip waarbij ze onder andere de officiershutten, een kapel en een postkantoor in het schip te zien krijgen. Een andere mogelijkheid is het volgen van een begeleide tour, waarbij je extra ruimtes in het schip te zien krijgt die voorheen niet open waren.

St. Paul's Episcopal Church

De St. Paul's Church is gebouwd in 1739 en is het oudste gebouw van Norfolk. De kerk is het enige gebouw dat de Britse vernietiging van de stad in het jaar 1776 heeft overleefd. In de zuidoostelijke muur van de kerk is nog steeds een kanonskogel te zien, deze kanonskogel werd afgevuurd door Lord Dunmore van de Britse vloot. In de kerk zijn nog prachtige glas-in-loodramen aanwezig, de buitenkant van de kerk wordt omzoomd met grafstenen. De binnenkant van de kerk is geopend van dinsdag t/m vrijdag, van 10.00 tot 16.00 uur.

Fort Norfolk

Fort Norfolk is het laatst overgebleven fort van de ooit 19 forten aan de haven. Fort Norfolk kijkt uit over de Elizabeth River en omvat aarden dijken, wallen, een officiersverblijf, een kruitmagazijn, een wachthuis, een kerker en barakken. Tijdens de oorlog van 1812 hielp het fort om Norfolk te beschermen. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog namen de troepen van de Confederatie het fort in beslag om het slagschip CSS Virginia te bevoorraden. De Union Army heroverde Fort Norfolk in 1862, het fort diende toen als gevangenis. Later werd het een munitiedeopot voor de marine. In 1923 werd Fort Norfolk bezet door het U.S. Army Corps of Engineers, dat nog steeds de eigenaar is van het fort. Het fort is gratis te bezoeken en doordeweeks zijn rondleidingen beschikbaar.

Hunter House Victorian Museum

In 1894 werd het Hunter House gebouwd voor de koopman en bankier James Wilson Hunter. Hij woonde hier samen met zijn vrouw en hun drie kinderen. In 1988 werd het museum geopend in het huis, in het museum is Victoriaanse kunst en architectuur te bewonderen. 

Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk is 's werelds grootste marinestation. De basis strekt zich uit over ongeveer 6 km aan de waterkant en 11 km aan pier. Naval Station Norfolk omvat 14 pieren en 11 vliegtuighangars, evenals 75 schepen en 134 vliegtuigen. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen onder begeleiding van marinepersoneel, zij laten de bezoekers de schepen en vliegdekschepen zien. 

Things to do Norfolk

Cannonball Trail

De Cannonball Trail leidt je langs de kustlijn van de Elizabeth River en Downtown Norfolk en leert je meer over 400 jaar Norfolk en Amerikaanse geschiedenis. Plaatsen en gebeurtenissen van historische belang worden over in het centrum gemarkeerd door plaquettes met informatie. Een hoogtepunt van de trail is de kanonskogel die te zien is in de muur van de St. Paul's Episcopal Church.

American Rover

Ga mee met een boottocht met de American Rover, een schip uit de jaren 80. Het schip is gemaakt van roodbruine schors en heeft iconsiche rode zeilen. 

Elizabeth River Trail

De 14,5 km lange Elizabeth River Trail loopt langs de Elizabeth River, de trail loopt van Harbor Park Stadium naar Norfolk International Terminals. De Elizabeth River Trail omvat een verlaten spoorlijn die werd omgevormd tot een wandel- en fietspad. Vanaf het wandel- en fietspad heb je een prachtig uitzicht op de Elizabeth River, enkele markeringen vertellen je onderweg meer over de geschiedenis van het gebied en de omgeving. 

Toptips Norfolk

Hoe lang verblijven?

We raden je aan om 1 overnachting in te plannen in Norfolk. Met 1 overnachting heb je voldoende tijd om de hoogtepunten van Norfolk te bezoeken en de stad te ontdekken.

Waar verblijven?

Er zijn allerlei soorten accommodaties in Norfolk van bed and breakfasts tot luxe hotels, van appartementen tot resorts. De meeste hotels bevinden zich tussen het centrum van Norfolk en de luchthaven. Over het algemeen is het goedkoper om in de buitenwijken van de stad te verblijven in plaats van in het centrum dichtbij de bezienswaardigheden. Een aanrader is dan ook om dichtbij het vliegveld of in een van de buitenwijken van Norfolk te verblijven.

Vliegen naar Norfolk en beste reistijd

Norfolk International Airport is het vliegveld van Norfolk, de luchthaven van Norfolk ligt op slechts 5 km van het stadscentrum. Ondanks de naam wordt het vliegveld over het algemeen gebruikt voor binnenlandse vluchten. Vanaf Schiphol vliegen er geen rechtstreekse vluchten naar Norfolk, je dient dus altijd een overstap te maken. Het voordeel is wel dat vluchten met een tussenstop over het algemeen een stuk voordeliger zijn. Houd er rekening mee dat vliegen in de maanden juli en augustus over het algemeen een stuk duurder is dan daarbuiten. Indien je de mogelijkheid hebt en flexibel bent met vertrekdata, zouden we je aanraden je reis te boeken ergens in de maand maart tot en met november. Met name de tweede helft van september en de eerste helft van oktober zijn uitstekende reisperiodes. Niet alleen is de temperatuur al een stuk aangenamer, ook vliegtickets zijn vaak vele honderden euro's goedkoper. 

Eten en drinken Norfolk

Zoals op veel plekken in de VS kun je eten en drinken zo duur maken als je zelf wilt. Van zeer exclusief uit eten tot een snelle hap en alles er tussenin, de restaurants in Norfolk bieden een gevarieerde keuken. Norfolk is rijk aan restaurants, brouwerijen en foodtrucks. Enkele gerechten die je in Norfolk vindt zijn oesters, vers gevangen vis, zoete aardappelkoekjes en huisgemaakte charcuterie. 

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken terecht voor een eenvoudige maaltijd. Daarnaast vind je in Norfolk veel koffietentjes en foodtrucks. Houd er rekening mee dat de prijs voor eten hoger ligt op de toeristische plekken, het eten op een drukke plek kan dan ook wel weer heel gezellig zijn.

Rondreizen VS

Groepsreis New York & Washington

Groepsrondreis Noordwest VS Natuur

North Carolina

Richmond

Virginia

West Virginia